Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
mavi1659 Yeni Kullanici

|
Tarih: Cum Nis 09, 2010 9:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba elinde çıkma xt660r arka çanta bağlantı demiri ve tablası olan varmı. |
|
Başa dön |
|
 |
tekel Tecrubeli Uye

|
Tarih: Çrş Hzr 23, 2010 6:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaslar, son haftalarda motorun ECU'su paket oldu. Yamaha TR 1000TL'lik rakam verdi. Ben ingiltere Yamaha'dan 270TL'e (£114) arkadas sayesinde getirtim.
Bu fiyat farkin nedeni avrupada guncelenmis listeler var, burda kimsenin haberi yokmus. Yamaha TR'de Mehmet Ali Bey ile gorustum gereken parca numarayi verince 'sistemde gordum ama XT660 icin olmiyabilir' dedi...fiyati €140 gibi bisey di, hee ve en az 1.5 ay da gelirmis (aslinda sasirmadim daha once kece icin 2 ay beklemistim...ama motor yuruyordu en azinda)
Neyse, ben 10 gunde 4 de 1 fiyatina getirtim. Burdaki kulanan parca numara 5VK-8591A-01. Aslinda bu numara ECU'nun uzerinde var, ama guncel listesinde parca numara boyle: 90891-30032 (poset uzerindeki stikerdaki gibi). Resimler herseyi anlatiyor zaten, yarin M.Ali beye gondermeyi planliyorum...
Parca:
Fatura:
Başa dön |
|
 |
giotine Tecrubeli Uye

|
Tarih: Prş Hzr 24, 2010 11:26 am Mesaj konusu: |
|
|
Vallahi süper bir hareket , süper bir paylaşım ...
Yamah'nın durumu bu ara içler acısı zaten. Samura Yamaha'yı da bıraktı. Kardeşler motor parça getirmek için 2 3 ay bekleyin diyor.
Saçmalıklar diz boyu. Neyse ki çıkma parça bulabiliyorum ...
Bu arada TT600 ile aynı XT'nin keçeleri bilgin olsun ...
Peki asıl soru ; neden ECU bu hale geldi ? Değiştirmen neden gerekti. ? Motorun daha kaç km de ki ? _________________ Turgut Ekinci - İstanbul/Beşiktaş ve Alibeyköy A Rh(+) 544 532 06 15 |
|
Başa dön |
|
 |
tekel Tecrubeli Uye

|
Tarih: Prş Hzr 24, 2010 4:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu hale nasil geldi hic bir fikrim yok. Mayis 2006'da Daytona'dan sifir almistim...su an 40bin'de. Bakimlar her zaman vaktinde, dusmu, kaza veya baska bir yaramazlik yok. Artik vakti geldi diyelim.
giotine demiş ki: |
Samura Yamaha'yı da bıraktı. Kardeşler motor parça getirmek için 2 3 ay bekleyin diyor. |
Samura'yi bilmiyordum. Atasehirden Halkaliya tasinmadan Ferhat bakimlarini yapmisti. Hâlâ servis bolumleri duruyormu? Kardesler motordaki bazi elemanlarin tavrini sevmedim ve bu nedenle Samuraya tekrar donmeye planliyordum.
Bu arada Mehmet Ali bey ile gorustum, resim ve bilgileride gonderdim... _________________
Yamaha XTX
www.xt660.com |
|
Başa dön |
|
 |
giotine Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pzr Hzr 27, 2010 11:03 am Mesaj konusu: |
|
|
Benim motorum'da 40bin'de ama ECU'nun 40bin'de o hale gelmesi çok garip.
Samura Ferhat ayrıldı kendi servisi'ni açtı Hasanpaşa'da.
Özel'den bilgilerini göndereyim istersen.
Sen kardeşler'e git yine bence. Sağlamdırlar  _________________ Turgut Ekinci - İstanbul/Beşiktaş ve Alibeyköy A Rh(+) 544 532 06 15 |
|
Başa dön |
|
 |
tekel Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Hzr 28, 2010 5:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yamaha'nin elektronik aksami pek iyi sayilmaz zaten. Uzuldum ama sasirmadim.
Ferhat'in tel nosunu ozelden gonderirsen sevinirim.
Aslinda Kardeslerden (Harun ve diger teknik elemanlar) memnundum ama bir curuk elma... _________________
Yamaha XTX
www.xt660.com |
|
Başa dön |
|
 |
cagri_5 Yeni Kullanici

|
Tarih: Sal Ekm 05, 2010 8:00 am Mesaj konusu: |
|
|
tekel demiş ki: |
Arkadaslar, son haftalarda motorun ECU'su paket oldu. Yamaha TR 1000TL'lik rakam verdi. Ben ingiltere Yamaha'dan 270TL'e (£114) arkadas sayesinde getirtim.
Bu fiyat farkin nedeni avrupada guncelenmis listeler var, burda kimsenin haberi yokmus. Yamaha TR'de Mehmet Ali Bey ile gorustum gereken parca numarayi verince 'sistemde gordum ama XT660 icin olmiyabilir' dedi...fiyati €140 gibi bisey di, hee ve en az 1.5 ay da gelirmis (aslinda sasirmadim daha once kece icin 2 ay beklemistim...ama motor yuruyordu en azinda)
Neyse, ben 10 gunde 4 de 1 fiyatina getirtim. Burdaki kulanan parca numara 5VK-8591A-01. Aslinda bu numara ECU'nun uzerinde var, ama guncel listesinde parca numara boyle: 90891-30032 (poset uzerindeki stikerdaki gibi). Resimler herseyi anlatiyor zaten, yarin M.Ali beye gondermeyi planliyorum...
Parca:
Fatura:
 |
bu konuda bana yardımcı olabilirmisin özelden msj attım
bu arada herkese mrb bnde 2007 model xt 660 r sahibiyim ) |
|
Başa dön |
|
 |
cagri_5 Yeni Kullanici

|
Tarih: Cmt Ekm 09, 2010 8:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
arkdşlar bana ecu (beyin) konusunda yardım edecek kimse yok mu  |
|
Başa dön |
|
 |
tenere600 Tecrubeli Uye

|
Tarih: Prş Oca 06, 2011 3:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
Eşimin XT'si yaklaşık 3 aydır işyerinin garajında yatıyordu. Geçtiğimiz haftasonu gittik aldık motorunu, yolda gelirken eşim motor arıza lambasının yandığını ve dijital ekranda 22 yazdığını söyledi. Sanırım bu hata kodu 22 oluyor.
Böyle bir hata kodu ile daha önce karşılaşan var mı ? _________________ Burçinhan Doğan
07 XT660R |
|
Başa dön |
|
 |
giotine Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Oca 07, 2011 10:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
XT660 Servis El Kitabında aynen şu şekilde yazıyor ;
Arıza Kod No:22
Belirti: Emilen hava sıcaklık sensöründe açık yada kısa devre tespit edildi.
Arızanın muhtemel nedeni ;
*Kablo demetinde açık veya kısa devre
*Arızalı eleman hava sıcaklık sensörü
*Emilen hava sıcaklık sensörü bağlantısında kopukluk
*ECU'da arıza
*Uygun şekilde takılmamış emilen hava sıcaklık sensörü
Benim görüşüm bir yerlerde açık kablo ve kısa devre olması muhtemel ve motosikletin elektrik bağlantılarını soketlerini söküp WD40 yardımıyla temizlemekte fayda var ... _________________ Turgut Ekinci - İstanbul/Beşiktaş ve Alibeyköy A Rh(+) 544 532 06 15 |
|
Başa dön |
|
 |
tekel Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Oca 07, 2011 10:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
Giotine'nin dedigi gibi tum baglantilari kontrol et. Yanilmiyorsam bu sensor ariza hatayi veriyor...
(selenin alti, yukardan bakis)
Başa dön |
|
 |
tenere600 Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pzr Oca 09, 2011 5:16 am Mesaj konusu: |
|
|
Ustamız soketleri temizledi sorun kalmadı. Teşekkürler... _________________ Burçinhan Doğan
07 XT660R |
|
Başa dön |
|
 |
bilgebay Yeni Kullanici

|
Tarih: Çrş Eyl 28, 2011 8:34 am Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar selam,
Bu başlık uykuya yatmış gözüküyor. Fakat ben aradan geçen 3 sene içinde XT660 motorumu keyifle kullanmayı sürdürdüm.
Bu zamana kadar tek bir arıza görmedim. Maalesef çok iyi şartlarda barındırdığımı da söyleyemeceğim. Kışları Marmariste epey yağmur yedi tepesinden aşağıya. Buna rağmen her zaman tek marşta çalıştı. Yaz kış her fırsatta kullanıyorum. Yazın her hafta Dalaman havaalanı ile Marmaristeki evim arasında ulaşımımı sağlıyor.
Gerçekten güzel motormuş.
Tek sorun oturak kaplamasında kullandıkları malzeme. Bir müddet güneş altında kalınca, sadece güneş gören kısmı, yapış yapış bir şekle dönüşüyor. Sağolsun Yamahadan İlker Bey ilk seferinde garanti kapsamında kılıfın yenisini verdi, ben de bir döşemeciye değiştirttim ama 7-8 ay sonra yine aynısı olunca başka bir çare bulmanın gerekli olduğunu düşünmeye başladım. Yani Yamahadan aynı malzemeyi alıp değiştirince tekrar aynısı olacaksa buna devam etmenin bir anlamı yok. Aynı şartlarda muhafaza etiğim ve XT motorumdan 1.5 sene daha eski olan X-MAX motorumda böyle bir sorun yok (ona da akü dayanmıyor )
Bu arada, Open Sea nikli, Engin Bey kardeşimizin şiddetle muhalefet ettiği ve beni bunu yaptığım için beni epeyce horladığı debriyaj modifikasyonum da bunca zamandır bana müthiş bir konfor yaşattı. Bu modifikasyondan kaynaklanan herhangi bir kavrama ya da şanzıman arızası da yaşamadım. Bu modifikasyonu http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=12134&postdays=0&postorder=asc&start=225 linkindeki sayfada görebilirsiniz.
Son olarak sizlerle bir başka hobimi paylaşmak istiyorum:
http://astrofotografi.net/gallery/v/bilgebay/ adresinde astrofotografi alanında yaptığım çalışmaları görebilirsiniz.
Astronomiye ilgi duyanlarınız varsa sizleri http://gokbilim.com/forum/ adresindeki forumumuza bekleriz. Burada her türlü sorunuzun cevaplarını bulabilir, bulamadıklarınızı da bizlere sorabilirsiniz.
Sağlıcakla kalın. _________________ Sedat Bilgebay
XT660R, 2009
X-MAX 250, 2007
CBF150, 2007 |
|
Başa dön |
|
 |
Kivanckaplan Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Ağu 08, 2014 9:40 am Mesaj konusu: |
|
|
Hortlanması gerek olan başlıklardan biri. 2 haftada bir mutlaka girip tekrar tekrar okuyorum.
Abartmıyorum ama motosiklet forum sayfalarındaki bence en değerli başlıktır.
Şimdi print ediyorum  _________________ A RH+
 |
|
Başa dön |
|
 |
|