Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 463 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Baslangic Motoru
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Baslangic Motoru

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
copywriter
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Dec 19, 2003
Mesajlar: 53
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Çrş Arl 24, 2003 10:07 am    Mesaj konusu: Baslangic Motoru Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar selam,

Bu sitedeki ilk post'um. Yaklaşık iki hafta önce motorsiklet dünyasına girmeye karar verdim ve derslere basladim. Bu arada iki haftadir hergün bu sitede yaklaşık 4-5 saatimi geçiriyorum. Gerek postlarinizdan gerek yazilardan oldukça faydali bilgiler edindim, hepinize cok tesekkürler.

Simdiye kadar 3 ders aldim (suzuki gn 250 ile) ve ehliyet sinavina kadar daha yaklasik 15-20 ders almayi düşünüyorum. Bir yandan da kendime motorsiklet bakmaya basladim. Ama bir türlü karar veremiyorum kime sorsam baska birşey söylüyor. Kimi transalp al diyor kimi 650 GS, bazilari XT 600 ya da dr 650 ile basla diyor bazıları da onlardan çabuk sıkılırsın ve satamazsın diyor. Benim gönlümde yatan motor aslında 2001 F650 GS ama bu motor için de iyi konusmayan birçok insan var... kafam cok karisik...

Baslangic motoru konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum

Simdiden tesekkürler
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
Ilker
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 13, 2003
Mesajlar: 2531
Nerden: Bruksel

MesajTarih: Çrş Arl 24, 2003 10:27 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aramiza hosgeldin copywriter.

Baslangic olarak DD hocamizin yazdigi Surus teknikleri yazi dizisini okumani oneririm. Ozellikle de "Motora Baslangic" isimli ilk yaziyi. Burada ne tur motorla baslaman gerektigi acikca yaziyor.

Mantikli her insanin soyleyecegi yorumu yapacagim. Duymak istedigin cevap degil, biliyorum ama olmasi gereken bu. Kucuk motorla baslayip yeteneklerin gelistikce yavas yavas buyuk hacimlilere kaymalisin. Baslangic olarak Honda Twister, Titan veya enduro seviyorsan Falcon gayet yeterli ve iyi motorlardir. Gonlunde F650GS varmis ama daha once motor kullanmadigini goz onune alinca benim ilk zamanlarim geliyor aklima. Ben de agzimin sulari akarak Honda CBR 600, Kawasaki ZX6R ve Suzuki GSXR600'lere bakardim. Biraz geliseyim, ilk is bunlardan alacagim derdim. Kullanmaya basladiktan sonra anladim ki, bu motorlar cok rahatsiz ve huysuz. Benim asil istedigim gercekte relax kullanabilecegim touring motormus. 3 sene sonra motoru degistirecegimde racinglerin yanina bile ugramayacagim. Demek istiyorum ki, motoru kullanmaya basladiktan sonra bakis acin degisebilir. Belki de F650'den hic hoslanmayacaksin. Ne bileyim, chopper'lar ilgini cekecek.

Diyecegim o ki, ufak bir motorla iyice ogrenmeden aklindaki motora gecis yapma. En basitinden, F650 yuksekce bir motordur. Park manevralerinda, dusuk suratli donuslerde zorlanacaksin, hepimiz zorlandik. Bu gibi durumlarda agirlik merkezi yuksek motoru devirme ihtimalin cok daha yuksek. Ustelik devrilen aletin BMW oldugu dusunulurse, onarilmasinin ne kadar pahali olacagini soylememe gerek yok sanirim. Ayni sebepten, alinacak ilk motorun ikinci el olmasinin buyuk faydalari var. Dusurunce, orasini-burasini cizince "Gitti guzelim grenajim" diye uzulmezsin.
_________________
Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...


Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
BachJan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 23, 2003
Mesajlar: 276
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Çrş Arl 24, 2003 11:20 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selam,
Bence düşünmen gereken kaç cclik makinanın yanısıra alacağın makinanın ağırlığıda olmalı. Bundan yaklaşık 7-8 ay önce aynen senin durumundaydım. Gidip honda NX4 falcon aldım. Başlamak için çok çok iyi bir makina. Aşağıya önceden siteye daha önce yazdığım falconla ilk 100 km deneyimlerimi kopyalıyorum. Umarım işine yarar. Daha detaylı bilgi sitersen bachjan@turk.net ten bana ulaşabilirsin.

***********************************************

HONDA NX4 FALCON - ilk 1000km gözlemlerim

Bİr motor hakkında test sürüşü yapıp yazı yazacak kadar deneyimli değilim fakat ilk motorum olan Honda NX4 Falcon'un başlangıç için iyi bir motor olduğunu düşündüğümdem dolayı ilk 1000Km izlenimlerimi benim gibi bu işe yeni başlayacak arkadaşlara ışık tutması açısından paylaşmak istedim.

Değerlendirmeye ilk önce Falcon'un fiyatı ile başlamakta yarar olabilir. Anahtar teslim fiyatı 8 milyar olan NX4 dolar bazından yaklaşık 5750$ ediyorki aslında 400cc bu sınıfdaki bir motor için bence oldukça hesaplı bir fiyat. Şu anda bayilerde sıfır Falcon bulunmamasından dolayı 2. el piyasasında fiyatlar çok sağlıklı değil. 3000 - 4000 km yapmış Falconlar için sıfırından çok fiyat isteniyor. Gelecek senelerde daha çok Falcon satılmasıyla bu durumun düzeleceği kesindir. Aslında ilk motoru sıfır almak çok akıllıca değil ama benim motor aradığım sıralarda başlangıç motoru olarak düşündüğüm ikinci el 250cc'lik eli yüzü düzdün chopperlar 6,5 - 7 milyardı. Bu durumda ben de biraz daha fazla para verip sıfır bir motor almanın daha akıllıca olacağını düşündüm ki şimdi aynlış bir karar olmadığını daha iyi anlıyorum.

Birazda NX4'ün boyutları hakkında bir şeyler yazayım. Benim gibi 1,80cm boy ve 100 kiloysanız 85cm olan sele yüksekliği size fazla gelmeyecektir. Motora bindiğimde topuklarım çok rahat bir şekilde yere değmesede parmak uçlarımda da durmuyorum, fakat bir çok tecrübesiz arkadaşım motorun üzerine bindiklerinde topukları yere basmamasından dolayı kendilerini rahat hissetmediler. Aslında başta ben de eğitim aldığım 250cc Viragodan sonra biraz tereddüt etmedim değil ama motorun üzerine binip herhangi bir chopperdan çok daha rahat kontrol edebildiğimi görünce hiç bir sorunum kalmadı. NX4'ün yerden 24cm olan yüksekliği sayesinde şimdiye kadar indiğim hiç bir kaldırımda altı sürtmedi, ki motorunuzu kaldırıma park ederken "Nasıl olsa burdan rahat rahat iner." diyebilmek acemi bir kullanıcı için oldukça önemli olabiliyor. Falconun boş ağırlığı 151kg. Bu güne kadar motorumu 3 kere devirdim, üçündede motor rahat rahat tutup kaldırabileceğim yerlede olmamasına rağmen biraz uğraşarak tek başıma kaldırabildim.

Falcon'un 29 beygirlik motor benim için oldukça yeterli. Şimdiye kadar maximum 110km hıza çıktım ki bu hızda motorda herhangi bir zorlanma olmadı. Aslında bu konuda çok deneyiyim olmadı ama aynı motoru kullanan Hidayet de bu konuda bir sıkıntısı olmadığını söylemişti. Hidayet geçen haftasonu motoruyla Antalya'ya kadar tek başına ortalam 120 km hızla gittiğini söyledi. 3. viteste yokuş çıkarken motorun devrinin düştüğünü hissederseniz vites küçültmek yerine birazcık gaz vermeniz yeniden hızlamak için yeterli oluyor. Teknik konulardan çok anlamama rağmen bildiğim kadarıyla bu özellikte motorun torkunun yeterli olduğunun göstergesi oluyor.

Geçen haftasonu ilk bakıma (1000km bakımı) götürdüm. yağını değiştirip, rolanti ayarı gibi ufak tefek ince ayarlar yaptılar. Toplam 50milyona mal oldu. Bundan sonraki bakımları 3000 ve 6000km'de. Siğer bakımlardan genelde 80-90 milyon arası tutuyormuş.

"Motorunu bu kadar övdün, hiç mi kötü yönü yok bu meretin?" diye sorabilirsiniz. Aslında var. Aynaların çok yetersiz kalıyor. Sağ ayna idare edecek durumda ama sol ayna neredeyse hiç bir işe yaramıyor. Sol aynadan arkanızı kontrol etmek istediğinizde motor üzerinde canbazlık yapmanız gerekiyor. Bir diğer kötü yanıda yakıt tüketiminin çok olması ile ilgili. Bir çok tecrübeli kişi 1500 - 2000km'den sonra yakıt tüketimini hesaplamanın daha sağlıklı olacağını söylediği için şimdilik bunu çok dert etmiyorum.

Falconların önünde rüzgarı kesmek için cam olmadığından biraz hızlanırsanız yelkenli gibi şişmeye başlıyorsunuz. Bu aletler piyasaya yeni girdiği içinde ne cam ne koruma demiri nede uygun çanta bulabiliyorsunuz. Aslında tüm bunları özel olarak siz yaptırabilirsiniz ama ben yinede Honda'nın Falcon için önerdiği yada ürettiği aksesuarları bekliyorum.


Aşağıda NX4 Falconun Honda Türkiye sitesinden yayınlanan teknik özelliklerini bulabilirsiniz.

Kısaca özetlemek gerekirse bence ilk motor için kesinlikle çok iyi bir seçim. Bu işe yeni başlayacak arkadaşlar NX4 Falcon'u test etmeden alacakları motora karar vermesinler.

NX4 FALCON
TEKNİK ÖZELLİKLER

Motor 4 zamanlı, hava soğutmalı, OHC, tek silindirli
Silindir Çapı x Strok 85 x 70 mm
Silindir Hacmi 397,2cm3
Sıkıştırma Oranı 8,8 : 1
Yakıt sistemi 35,3mm VECAA
Max. Güç 29 BG @ 6.500 d/d
Max. Tork 34,4 Nm @ 6.000 d/d
Ateşleme CDI
Çalıştırma Elektrik marşlı
Şanzıman 5 vites
Aktarım Zincir
Boyutlar (UxGxY) 2.147 x 789 x 1.210mm
Tekerlekler Arası Mesafe 1,443mm
Sele Yüksekliği 850mm
Yerden Açıklık 245mm
Yakıt Deposu 15,3lt (5,3lt yedek yakıt haznesi dahil)

Tekerlekler

Ön 90/90-21 54S
Arka 120/90-17 64S

Süspansiyon

Ön Teleskobik Çatal / 220mm
Arka Pro-Link / 195mm

Frenler

Ön 256mm hidrolik disk
Arka 220mm hidrolik disk
Ağırlık 151kg
Renk Seçenekleri Kırmızı, mavi, siyah

***********************************************
_________________
Murat YERDEKALMAZER
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
leondede
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 31, 2003
Mesajlar: 398
Nerden: ANTALYA

MesajTarih: Çrş Arl 24, 2003 12:32 pm    Mesaj konusu: HOS GELDIN COPY WRITER Alıntıyla Cevap Ver

Madem ders alıyorsun, benim sana tavsiyem almayı düsündügün makinayıda bir sekilde sur ve bak bakalım senin talep ve kapasitene ne kadar uyuyor. Ben ehliyet icin gittigim surucu kursunda 250 cc chopper, ve 650 cc enduro - tourıng motorlarla ders aldım, varsa boyle bır ımkanın bunu degerlendır. 650 GS ile Transalp i kafamda belirlediğim 2 makina olarak arastırdım, rastladıgım her 2 motorun sürücülerinede izlenim ve önerilerini sordum.( tabiiki kamuoyu arastırması gibi olmadı ancak pek cok surucuye sordum ) Kimse bindigi makinaya kötü demez, ancak objectif davrananlardan aldıgım cevaplar hep Transalp' i isaret ediyordu.

F650 ci arkadaşların bir çoğu makinalarını satılığa çıkarıyor bir süre sonra, TA için bu az rastlanan bir durumdur. TA kullanan biri olarak; ilk motorum TA dır, aldıktan sonra makinaya alısmak için bos alanlarda dur - kalk, sag sol donusler gibi pratikleri yaptıktan sonra trafige cıktıtım, sıkıntı cekmiyorum.

Gerekli alt yapı için arastırma yapıyorsan, teorikleri pratiğe en sağlıklı sekilde uygulayabileceğini düsünüyorsan, al bir TA, rahat edersin, değerinde alır, değerinde satarsın. Sahsi dusuncem budur, gerisi sana ve tecrubesine guvendigin insanların yorumlarına kalmıstır.

Işık
TA99
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
copywriter
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Dec 19, 2003
Mesajlar: 53
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Çrş Arl 24, 2003 2:07 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yorumlarınız için tesekkurler...

galiba en iyisi eğitim asamasında farklı motorlari deneyip karar vermek...

tekrar tesekkürler...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
altugsaygili
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 31, 2003
Mesajlar: 1861
Nerden: Muğla

MesajTarih: Prş Arl 25, 2003 10:52 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selamlar
DD nin konu ile ilgili yazisini okumani oneririm.
burada bacak boyun cok onemli bence zaten yazida detaylari goreceksin.
enduromu,touringmi hangi kategori istedigin kullanim amacina yonelik olarak degisecektir.
F650 ve F650GS tek silindir endurodur daha cok daga-tasa uygundur.
transalp ise daha cok bir touring dir.
ikisi de guzel makinelerdir. icon_biggrin.gif
dedigim gibi tamamen farkli motorlardir mukayese etmek bence yanlis.
ben scooter,cruiser,enduro ve en son sport touring kullaniyorum
bana sport touring enuyan makine su an icin
Not:isik ta transalpini satiyor bilgine.
ama hafif bir motor tercih etmeni oneririm.
ornek:honda falcon,honda twister gibi en azindan baslangic icin.
icon_wink.gif
sevgiler
ALTUG SAYGILI
TDM 850' 00
_________________
sevgiler
Altug SAYGILI
1150RT
Xcity 250
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
altugsaygili
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 31, 2003
Mesajlar: 1861
Nerden: Muğla

MesajTarih: Prş Arl 25, 2003 10:55 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

F650 v F650GS ler sorunlu makineler degildir esas sorun insanlarin gereken bakimlari yapmamalarindan kaynaklaniyor.
97F650 ve 2000 F650GS kullandim, cok kilometreler kullandim bir kere bile problem yasamadim.
ama her zaman elim motorlarimin ustundedir bakimlarini aksatmam,fazla zorlamam motorlarimi uzmem yani icon_wink.gif
bu butun motorlar icin gecerlidir
bilgine
altug
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
copywriter
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Dec 19, 2003
Mesajlar: 53
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Prş Arl 25, 2003 11:06 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Altug, cevabin icin tesekkürler...

Benim boyum 1.83 cm kilom da 77... Kurstaki hocam bana twister'in küçük gelecegini 1-2 sonra satmak isteyecegimi ve cok düsük bir fiyattan satıp cok zarar edecegimi söyluyor (twister alırsam 0 km alicam cünkü 2. el bulamiyorum). Ama ben de küçük bi motorla baslamak istiyorum acikcasi ama 6 milyar az para degil benim icin...

F650'lere gelinc sadece 2000 ve üstü modeller icin problemli diyorlar (GS'ler için)...

ama yine de ben twister alıcam galiba...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
Goblin
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 25, 2003
Mesajlar: 869

MesajTarih: Prş Arl 25, 2003 11:40 am    Mesaj konusu: küçük? Alıntıyla Cevap Ver

hocada da ne göz varmış..ben ayakkabı almadan bari ona danışiyim da hangi ayakkabıyı almam gerektiğini de söylesin!!..şaka yapıyorum, ama bence hoca yanlış tavsiye vermiş..üstüne oturup kendine göre rahat buluyorsan, motorun sana küçük gelmesi gibi abuk bi sebeple almamak hiç mantıklı değil..zaten sen de bunu dikkate almamışsın, tebrikler...mesela benim boyum da 1.82 ve 95 kiloyum..titan kullanıyorum..acayip de memnunum..ufak olduğu için girip çıkmadığı delik yok..bir seferinde altında kaldım ama hiç canımı acıtmadı...eğer sitedekilerin tavsiyesini göz ardı edip en 500 alsaydım ve o zebellah üstüme devrilseydi ezilip giderdim heralde..ben hala öğrenme aşamasındayım...o yüzden şöyle bi 50,000 kilometre yapmadan önce motorumu değiştirmicem.. icon_wink.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
altugsaygili
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 31, 2003
Mesajlar: 1861
Nerden: Muğla

MesajTarih: Prş Arl 25, 2003 4:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sevgili copywriter kardes
butceni soylersen sana yardimci olurum icon_biggrin.gif
benim F650GS 2000 model ve 32000km tık demedi bak, herkesin soylediklerine kulak asma motor temizse problem cikarmaz ama bakimsizsa hor kullanilmissa tabii ki sorun cikarir. icon_wink.gif
dedigin gibi boyun da musait nx400 falcan yada fuarda gelecek honda nx 250 sana uyacak gibi.
tabi enduro istiyorsan. icon_rolleyes.gif
para durumu da onemli tabi
ama transalp bence baslamak icin agir bir motor yaklasik kuru 200kg civari oldugunu dusunursen yani icon_wink.gif
bir de daha once 2teker tecruben var mi bilmiyorum, o da buyuk etken bence icon_smile.gif
sevgiler
ALTUG SAYGILI icon_idea.gif
TDM 850 ' 00
_________________
sevgiler
Altug SAYGILI
1150RT
Xcity 250
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
copywriter
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Dec 19, 2003
Mesajlar: 53
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Prş Arl 25, 2003 5:58 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

butcem 5000-5500 Euro... ama tabii ki 5000 euro'yu ilk motoruma yatırıp yatırmamakta kararsizim... 5 yasindan beri hemen hergun bisiklet kullanıyorum su an 26 yasındayım ve hala haftada 3-4 gün bisikletle idman yapiyorum... Bisikletle de motorsikletle de trafiğe çıktım Su an 5 ders aldım (125 ve 250 cc'lik motorlarla) haftaya da hergün alicam...

yanlıs anlamayin amacım acele edip bir önce motor alip trafiğe çıkmak değil... sadece kendi motorumla daha fazla practice yapma şansına sahip olmak... Istiyorum ki kendi motorumla 5-6 saat dur-kalk, dönüs vs çalışabileyim...

O yüzden 10-15 ders daha alip öyle karar vermeyi düsünüyorum...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
Ilker
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 13, 2003
Mesajlar: 2531
Nerden: Bruksel

MesajTarih: Prş Arl 25, 2003 8:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

copywriter demiş ki:
butcem 5000-5500 Euro... ama tabii ki 5000 euro'yu ilk motoruma yatırıp yatırmamakta kararsizim... 5 yasindan beri hemen hergun bisiklet kullanıyorum su an 26 yasındayım ve hala haftada 3-4 gün bisikletle idman yapiyorum... Bisikletle de motorsikletle de trafiğe çıktım Su an 5 ders aldım (125 ve 250 cc'lik motorlarla) haftaya da hergün alicam...

yanlıs anlamayin amacım acele edip bir önce motor alip trafiğe çıkmak değil... sadece kendi motorumla daha fazla practice yapma şansına sahip olmak... Istiyorum ki kendi motorumla 5-6 saat dur-kalk, dönüs vs çalışabileyim...

O yüzden 10-15 ders daha alip öyle karar vermeyi düsünüyorum...


En guzeli...

Kimden ders aldigini bilmiyorum ama ben yazin Suleyman Memnun'un motosiklet okuluna katilmistim. Oldukca yararini gormustum. Ilgilenirsen adresi:

http://www.suleymanmemnunmx.com/
_________________
Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...


Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
copywriter
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Dec 19, 2003
Mesajlar: 53
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Cum Arl 26, 2003 10:29 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:


En guzeli...

Kimden ders aldigini bilmiyorum ama ben yazin Suleyman Memnun'un motosiklet okuluna katilmistim. Oldukca yararini gormustum. Ilgilenirsen adresi:

http://www.suleymanmemnunmx.com/


Ben dersi etik sürücü kursundan aliyorum. Bir de deneyimli bir abim ayrica ders veriyor geceleri... çift dikis yani... bi de havalar güzel olsa da hergun ders alabilsem...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
puhu
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 01, 2003
Mesajlar: 185
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Cum Arl 26, 2003 6:41 pm    Mesaj konusu: motora 5000 Euro... ( ya giysiler ? ) Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili arkadaşım,

Motor için ayırdığın miktar kadar olmasa bile giysi konusunu da sakın unutma. icon_eek.gif
En azından doğru düzgün bir ekipman düzmek 1000-1500 Euro civarında.
Bu korumalı giysileri zaman içerisinde nasıl olursa birer ikişer alırım diye de düşünebilirsin ama, başlangıç seviyesinde daha fazla ihtiyaç olabilir. ( Umarım hiç bir zaman gerekmez ama... ) icon_rolleyes.gif
Motor fiyatlarında biraz kısıntı yaparak ( ben motoru başlangıçta ikinci el almıştım, bayağı da yararını gördüm icon_wink.gif )kendine mutlaka tam korumalı bir giysi al.

Kolay gelsin.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
copywriter
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Dec 19, 2003
Mesajlar: 53
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Pts Arl 29, 2003 8:47 am    Mesaj konusu: Re: motora 5000 Euro... ( ya giysiler ? ) Alıntıyla Cevap Ver

puhu demiş ki:
Sevgili arkadaşım,

Motor için ayırdığın miktar kadar olmasa bile giysi konusunu da sakın unutma. icon_eek.gif
En azından doğru düzgün bir ekipman düzmek 1000-1500 Euro civarında.
Bu korumalı giysileri zaman içerisinde nasıl olursa birer ikişer alırım diye de düşünebilirsin ama, başlangıç seviyesinde daha fazla ihtiyaç olabilir. ( Umarım hiç bir zaman gerekmez ama... ) icon_rolleyes.gif
Motor fiyatlarında biraz kısıntı yaparak ( ben motoru başlangıçta ikinci el almıştım, bayağı da yararını gördüm icon_wink.gif )kendine mutlaka tam korumalı bir giysi al.

Kolay gelsin.


tavsiyen için tesekkürler... zaten 5000-5500 euro benim motorsiklet bütçem 1000 euro kadar da ekipmana ayırıcam. Zaten kask, eldiven ve böbrek koruyucu bir arkadaşım verdi sağolsun sifira lakin sayilir
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt