Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 517 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - SOL ŞERİDİN SOLU VE BİR YAYA
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

SOL ŞERİDİN SOLU VE BİR YAYA

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
memati
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Feb 27, 2004
Mesajlar: 102
Nerden: İzmir

MesajTarih: Cmt Ekm 16, 2004 10:53 am    Mesaj konusu: SOL ŞERİDİN SOLU VE BİR YAYA Alıntıyla Cevap Ver

Selam...
Evet bende sol şeridin solundaydım.Bu yaptığım doğru değil biliyorum.Fakat çok acil olarak bir yere yetişmek zorundaydım.Sol şerittede önümde bir otomobil vardı.





Tahmin edebileceğiniz gibi gri renkli dikdörtgen benim.Mavi ve büyük olan Skoda marka bir özel araç.Kırmızı dairedeki ise orada olmaması gereken bir yayayı temsil ediyor.
Neyse ben sol şeridinde soluna geçip hızımı iyice arttırmışken bu kadını gördüm önümde.Ama o beni görmedi.Zaten görseydi de kaçacak yeri yoktu.Sağında beton banket,karşısında ben,solunda da otomobil.
Her şey bir saniyede oldu zaten.Sağa doğru ittirdim direksiyonu ve hemen ardında da sola.Nasıl olduda o kadar dar alanda o araca çarpmadım anlamış değilim.Hatta ordan çıktıktan sonra geriye aynadan bakıp''Yuh artık''dediğimi hatırlıyorum.
Hadi ben bir hata yaptım zaten de o kadının orda ne işi var??
Şimdi gelelim asıl önemli olan ayrıntıya.Bir süredir DD Amcanın açıkladığı Kıvırmaca tekniği üzerinde çalışıyorum.Her gece 40 km'lik bir yol yapmam gerekiyor.Bu yolda zemin kaplamasının iyi olduğu yerlerde değişik hızlarda defalarca üst üste deniyorum.Sonuçlarını görünce de şaşırmıştım.Çünkü bu teknik sayesinde motorsiklet çok daha kısa sürede tepki veriyor.Bu bahsettiğim olayda 85-90 km/h civarında oldu.Ben bu hızlarda da denemiştim ''Kıvırmaca''yı.Biraz zor toparlanıyordu ama istediğim sonucu alıyordum..
Tabii burda bir husus var.Bu hareketi o anda bilinçli olarak değilde refleks olarak yaptığımı düşünüyorum.Fakat refleks olarak da olsa o alıştırmaların sayesinde bu şekilde tepki verdiğimi biliyorum.
DD Amca!Sağol....



__________________

BMW R60/7
HONDA 125 Titan ES
__________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Donald_Duck
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 3352
Nerden: New York

MesajTarih: Cmt Ekm 16, 2004 5:34 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Memati tebrikler.

1. Sakin bir daha"sol seridin solu" na cikma lutfen. Isin ne kadar acil olursa olsun.

Aslinda acil isin oldugunda motosiklet kullanmak zaten tehlikelidir. "o an orada olma" kavramindan uzaklasmis oluyorsun cunku.
Motosiklet "varmak" icin degil "yol" icin.. icon_wink.gif

2. "Teknigi ogren, Teknige guven" lafimin ne kadar dogru oldugunu baskalarinin tecrubelerinde de gormekten cok memnun oldum. Bunu acikca ifade etmen daha pek cok kisinin hayatini kurtaracaktir.

Ha unutmadan...gecmis olsun icon_wink.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
evrenzo
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Apr 07, 2004
Mesajlar: 67

MesajTarih: Cmt Ekm 16, 2004 10:22 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Memati geçmiş olsun, ödüm kopuyor yayalardan.. Bir ağaca çarpma, bir arabaya çarpma tamam olabilir, ama en büyük kabusum süratli giderken bir yayaya çarpmak.. Sol şeridin solu konusunda da, uzun süredir bilinçli olarak gözlemliyorum ve vardığım sonuç şu : sol şeritteki arabalar genelde sağ taraflarındaki arabalardan çekindikleri için sağ taraflarında daha fazla boşluk bırakıyorlar.. Ancak sol taraflarındaki bariyerin yeri değişemeyeceği için bazen çok yakın gidiyorlar bariyere.. Onun için sol seritin solu yerine emniyet şeridi yada arayı tercih etmek lazım.. O süratte de yaya ile araba arasında kıvırmacayı becerebilmiş olman da büyük şans/ beceri yada ne olarak adlandırırsan, ama önceden pratik yapmanın etkisi de tartışılmaz..
_________________
ea
----------------------
03' R1150GS Adv.
34TC2856
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
utkuh
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 14, 2004
Mesajlar: 222

MesajTarih: Cmt Ekm 16, 2004 10:23 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

...

En son utkuh tarafından Prş Nis 27, 2006 2:49 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
DrDakar
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 14, 2003
Mesajlar: 1313
Nerden: Philadelphia

MesajTarih: Pts Ekm 18, 2004 12:33 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Memati gecmis olsun.

Eger cizimin olcekliyse, seni sadece allah kurtarmis.

90 kilometre hizla giderken "kivirmaca" yapmayi arkadaslarla birlikte denedik bugun. Bu tip taktikleri mutlaka denemek ve acil durumda ne yapabilecegimizi gormekte fayda var.

Bos bir yolda, 90km hizla, serit cizgisini ortalayarak gidin. Sonrada butun yeteneginizle kivirmaca yapin. Eger yan seritte devam etme niyetiniz yoksa, tekrar eski cizginize donme gibi bir niyetiniz varsa, yaptiginiz kontra ile cizgiden ne kadar uzaklasabildiginizi boylece denemis olun. Yada cizginizden arka tekerin bir metre ayrilmasini ve sonra tekrar bastaki cizginize donmeyi deneyin.

Yuksek hizlarda "Kivirmaca" calisirken cok dikkat etmemiz gereken bir nokta var. Yoldaki cukuru, su birikintisini, kum yiginini kontrayla savustururken, motorun hangi dogrultuda devam ettigine dikkat edin. Pistte kukalarin arasinda yaptiginiz hareketi, bir direk yada insan oldugunda yapip yapamayacaginiza emin olun. Bunu denemek icin en etkili yontem, arkanizdan sizi izleyen bir arkadasinizin gozlem yapmasi, kendiniz iki metre gidip geldiginizi hissedebilirsiniz ama gozlemci aynisini soylemeyebilir.

Yola atlayan yayalarla benimde basim cesitli kereler belaya girdi. Yayanin ne yapacagini kestirmek cok zor, kimi zaman sizin geldiginizi gorunce, kimi zamanda diger seritte gelen baska bir araci gordugunde, birden yonunu degistirebiliyor. Nisan ayinda Batikent taraflarinda yola atlayan 3 yaya oyle bir kacistiki, uzaktan seyreden beni yakalamaya calisiyorlar sanardi.

Bu kivirmaca olayina her zaman tereddutle bakmisimdir. Yoldaki araclar yada yayalar sabit degil, ani yaptigimiz bir manevraya beklemedigimiz bir tepki verebilirler. Ani serit degistirmelerde karsidan gelen aracla daha zor bir pozisyona girebiliriz. Yada arkamizdan, yan seritten gelen arac bizi toplayip goturebilir. Onumuzde ani duran yada bir yerden firlayan aractan kacarken baska birini bulmak tamamen o anki sansimiza bagli. Yolu daha onceden net olarak taradigimiz durumlarda guvenle uygulanabilir belki ama, kontrolsuz durumlarda bir maceradan kacip baska bir maceraya dogru yol aliyoruz.

Kivirmaca yaparken , yani sert kontrada, yerle olan surtunmeyi bonkor sekilde kullaniyoruz, bu durumda fren yapmak, gazlamak, yada gazi kapatip arka tekere (istemedende olsa) motor freni uygulamak dengemizi ciddi sekilde bozabilir.


Donald_Duck demiş ki:
Aslinda acil isin oldugunda motosiklet kullanmak zaten tehlikelidir. "o an orada olma" kavramindan uzaklasmis oluyorsun cunku.
Motosiklet "varmak" icin degil "yol" icin..


Dun "iftar trafiginde" bende ayni seyi arabalar icin dusundum. Balgat Migros un oradaki kavsak tamamen bloke oldu. Polis, arabalari geri geri bazi sokaklara sokarak acti trafigi. Oradaki insanlarin hepsi, isinden gucunden muhabbetinden 10 dakika once ayrilmis olsa, trafigi felc ederek kazanmaya calistiklari 10 dakikaya ihtiyaclari olmaz.
_________________
Akif Ersahin
BMW R1200RT
IBA #25322
DrDakar.com
www.gamsizseyyah.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
Boran
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 371

MesajTarih: Pts Ekm 18, 2004 8:42 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Öncelikle gecmis olsun

Memati demiş ki:
Çünkü bu teknik sayesinde motorsiklet çok daha kısa sürede tepki veriyor.Bu bahsettiğim olayda 85-90 km/h civarında oldu.Ben bu hızlarda da denemiştim ''Kıvırmaca''yı.Biraz zor toparlanıyordu ama istediğim sonucu alıyordum..


90 Km surrat ile okadar ugrastım bir turlu kıvıramadım.

yani benim denememe gore senin cizdigin sekilde ben kesin carpmıstım kıvırarak surratim 90 ise

yaya ile mesafe cok kısa
1. 90 ile giderken gidonu itince oyle 40 ile giderkenki gibi aniden tepki vermiyor zaten verse uzerinden ucarım
2. ani tepki vermedigi gibi daha acılı bir tepki veriyor yandaki araca kesin carpmistim

Yani benim denemelerime gore ya senin surratin de veya cizimde bir aksilik var yada ben bu kıvırma isini hala kıvıramadim
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
DrDakar
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 14, 2003
Mesajlar: 1313
Nerden: Philadelphia

MesajTarih: Pts Ekm 18, 2004 8:50 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Boran demiş ki:

Yani benim denemelerime gore ya senin surratin de veya cizimde bir aksilik var yada ben bu kıvırma isini hala kıvıramadim


Al benden ve dun deneyen arkadaslardanda o kadar.
90 km/h bu is icin cok yuksek bir hiz. Ya yan seride geciyorsun, yada motorun govdesi cizgisinden sapmadan bir saga bir sola yatiyorsun.
_________________
Akif Ersahin
BMW R1200RT
IBA #25322
DrDakar.com
www.gamsizseyyah.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
memati
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Feb 27, 2004
Mesajlar: 102
Nerden: İzmir

MesajTarih: Pts Ekm 18, 2004 9:08 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben de nasıl oldu da çarpmadım diyorum kendi kendime....
Sadece kadının elindeki çantaya bacağımla bir temas oldu. Kadında o zaman beni fark etmişti.
Şu da olmuş olabilir:O anda araç sürücüsüde refleks olarak direksiyonu sağa kırmış aramızdaki mesafeyi arttırmış olabilir.
Ben o sırada Honda'yı kullanıyordum.BMW ile o pozisyonda olsaydım kadın ve benim için iyi olmazdı.Hiç bir şey olmazsa bile kadının sol bacağı kesin kırılırdı.
Bu tekniği bu akşam tekrardan deneyip 90 km/h ile aldığım tepkiye bakacağım.Sonra da 40-50km/h de aldığım tepkiye...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Donald_Duck
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 3352
Nerden: New York

MesajTarih: Pts Ekm 18, 2004 2:04 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

memati, senin olayinda sen kuvvetli bir kontra ile motoru yatirmis olabilirsin. Benim anladigim odur. Motor sert bir zigzag cizmese dahi yatma nedeni ile kadini kurtarmissindir. Hatta belki birkac santim saga sola kaymis dahi olabilirsin. Teknik olarak her ne yaptiysan swerving - kivirmaca calismalari ile edindigin aliskanlik bir sekilde seni kurtarmis.

Ancak o hizda yapacagin, benim teknigi anlatirken tarif ettigim 2,5m eninde bir cismin etrafindan dolasmak icin o hizda ani kurtarma manevrasi degil, bu olayi cok uzaktan gorup (orn seridin ortasinda bozulup lkalmis otomobil, VAP ornegindeki at cesedi...vs) eni konu bir saga bir sola viraj teknigi uygulamak lazim.

Swerving-kivirmaca yazimdan alinti ile, yuksek hizda ne yapmak lazim kismina bir daha goz atalim.


Alıntı:
..........HIZI ARTIRMADAN ama her seferinde daha seri yapmaya calisarak, onyuzbin kere yapin bunu... Sonra cizgi-kutu arasi mesafeyi bir motor boyuna kadar indirmeye bakin... bir yerine uc-bes-onbes kutu dizin yan yana, hem sagdan hem soldan deneyin ustelik...

Sonra, ayni gun olmasa daha da iyi olur, hizi yavas yavas, her bir sonraki gun 40a, 45 hatta 50 ye kadar cikartin. Daha hizli yapmaya calismayin..cambazliga girer, tehlikeli olur ve luzumsuz. Sebebini anlatacagim.(*)
.........................................................
(*)Bir diger yontem ise carpilmasi soz konusu cisme kontrollu bir frenle yaklasip, hizi yukardaki antremanda alistiginiz degere dusurup, ondan sonra kivirma teknigini uygulamaktir. Yani siz bu teknigi 45 km/h ile guvenli ve basarili bir sekilde uygulayabiliyorsunuz ama kamyondan dusen buzdolabini gordugunuzde 98kmh ile gidiyorsunuz...hemen fren, 45 e dusunce derhel bosalt freni, gazla ugrasma, ve kivirmaca...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
memati
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Feb 27, 2004
Mesajlar: 102
Nerden: İzmir

MesajTarih: Sal Ekm 19, 2004 4:17 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Az önce 40 km'lik bir yoldan geldim.Gelirken de boş durmayıp kıvırma tekniğini bu sefer 90-95km/h'de denedim.
Yol şeritlerinin aralarından geçmeye çalıştım.Eminim ki yol boş olduğunda yapıyoruz çoğumuz bunu.90 km/h de ani bir sağa kaçış oluyor fakat tekrardan ilk pozisyonuma girerken motorsiklet kendini iyi toplayamıyor.Sağa kaçışta ki tepkiyi tekrardan sola geçerken gösteremiyor.Biraz daha geç veriyor tepkiyi.
Bir de kullandığım aracın Honda Titan ES olduğunu hatırlatırım tekrardan.Dolayısıyla deneme yapan diğer arkadaşlarla kilo farkımız olduğundan yüksek hızda aynı tepkiyi alamayabilirler diye fikir yürütüyorum...

______________________

BMW R60/7
HONDA Titan 125 ES
______________________


En son memati tarafından Çrş Ekm 20, 2004 5:53 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
SLiTHeR
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 13, 2004
Mesajlar: 147
Nerden: Ankara

MesajTarih: Sal Ekm 19, 2004 5:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Türkiyede herşey olur!!!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt