Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 180 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Motosiklet Garajim
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Motosiklet Garajim
Sayfa 1, 2  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Scherwin
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 28, 2003
Mesajlar: 188
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Cum Ekm 08, 2004 3:39 pm    Mesaj konusu: Motosiklet Garajim Alıntıyla Cevap Ver

Uzerinde calistigim motosiklet garajim tamamlanmis bulunuyor. Her turlu hava kosuluna karsi koyabilecek, surekli kurulu olarak kalabilecek dayaniklilikta olan bu garaj, ayni zamanda paslanmaya karsi da dayanikli olarak imal edilmistir. Bu saglamligin yaninda estetikten de asla taviz verilmemistir. Garaji yapan usta: YILMAZ bey (0532) 292 72 72 - 4. Levent. Eski Sanayi. Kendisine bu numaradan ulasabilirsiniz.



-----------------------
GARAJIN OLCULERI
-----------------------
Olculeri motosikletime gore yapildi. Orta sehpa uzerinde iken 11xx GS ‘ler en yuksek motosikletlerden biridirler. Gidon kilitli iken sag aynanin yerden yuksekligi 160 cm dir. Givi ’nin monorack tasiyicisi monte edilmis bir 11XX GS, Givi 52 Maxia topcase ile beraber yaklasIk 254 cm uzunlugundadir. Genisligi ise gidonun pozisyonuna gore 90-95 cm arasi bir degerdedir.
Motosikletin en yuksek yeri ayna ve hemen onu az bir farkla takip eden on cam (158 cm) idi. Ancak bu nesneler motosikletin orta ile on bolum arasinda yer aldigindan, Topcase ’in yuksekligi referans alindi. Baglama demiri aparatina sahip topcase ’imin tepe noktasinin yerden yuksekligi 150 cm olarak olculdu ve baslangic noktasi olarak arkaya sifir olarak kabul edildi. Motosikletin bulundugu zeminden, optimal secilen (bilgisayar yardimi ile) bir noktanin topcase’in en uzak noktasina olan mesafesi (motosikleti icine alacak yarim dairenin yari capi) ise 185 cm olarak olculdu !!! Motosikletin bu tum olculeri detaylica mimari ve muhendislige yonelik bir program olan Autocad ’e aktarildi ve gerekli kontroller/optimizasyonlar yapildiktan sonra cizimi gerceklesti. Buna gore motosikletin her zaman %100 ayni noktaya park edilemeyecegi (± 10 cm ileri veya geri) payi birakilaraktan motosikletin hicbir aksamina temas etmeden bir yarim dairenin cizilebilmesi icin bu yarim dairenin yaricapinin 200 cm olmasi kararlastirildi.



Motoru icine alacak yarim daire diliminin genisligi ise ayni ilkeden yola cikarak (± 10 cm sag veya sol) 120 cm olarak ongoruldu. Bu durumda garajin uzunlugu da 400 cm olacakti.





Sunu rahatlikla soyleyebilirim ki bu olcude bir garaja, dunyadaki butun motosikletler sigabilir!!! .. burada garajin bu denli buyumesine yol acan faktor motosikletin orta sehpada iken yerden yuksekligi ve topcase ’imi uzerinde birakma istegimdir. Motosikletin uzunlugu 2. ve hatta 3. plandadir (Tasarimi daha onemlidir). Dolayisiyla uzun bir cruiser/touring , basIk olacagi icin 300 cm ‘lik bir garaja kolayca sigabilir. Amerika’da yapilmis benzer ornekler (gunubirlik kullanima yonelik satilan tasinabilir hafif bir garajdir) max. 10ft yani 305 cm uzunlugundadir! (152,5 cm max yukseklik) ... ve bu olcuye goldwing sigdiriyorlar !!! .. Genislik olarak; 120 cm standart kabul edilmis.



-----------------------
SECILEN MALZEME
-----------------------

Bu olculerdeki bir tente garajin (G 400cm – Y 200 cm – D 120 cm) iskeletinin aluminyumdan yapilmasi beraberinde buyuk problemler getirecekti. Aluminyum malzeme, uzerine binen branda kumasi yuku ile birlikte olumsuz hava kosullarinda egilip buzulebilirdi. Ayni zamanda garajin daha agir olmasi arzu edilen bir ozellik idi. Bunun disinda acilip kapanan garaj sisteminin bazi detaylari, ozellikle mentese sisteminin cok saglam olmasi gerekirdi ve aluminyum bu guveni vermeyecekti. Bu nedenle iskeletin demirden yapilmasina karar verildi.







Brandanin kumasi ise oldukca saglam ve ayni zamanda akordeon hareketlerine olanak verecek kadar esnek, isIk ve su gecirmeyen bir malzeme secildi.



-----------------------
YAPILISI
-----------------------

Autocad uzerinde yapilan cizimler ve olcumlemeler, final uretim icin yeterli degildi. Sistemi kusursuzca oturtmak icin bir cok deneme yanilmadan gecirilmesi gerekiyordu. Bunun icin ugras alani cogunlukla ince isler olan, cok yetenekli, titiz bir demirci ustasiyla calisildi (4. Levent. Eski Sanayi. Yilmaz bey : 0532 – 292 72 72). Yilmaz bey, ona verdigimiz olculer ve kabaca izah ile sistemi yeniden yaratti. Basta PC basinda karsimiza cikacagini hic dusunmedigimiz problemleri bize aciklayarak, neler yapilmasi gerektigini izah etti ve uygulamaya gecti. Sonuc mukemmel. Garaj Isvicre saati kusursuzlugunda calisiyor. Demirler paslanmasin diye tum iskelete firin boya uygulandi.







-----------------------
OZELLIKLERI
-----------------------
* Garaj yarim daire sekli ile, uygun olculerinize gore neredeyse motosikletiniz kadar yer kaplayabilir.
* Yere sabitlemeyi istemiyorsaniz (benim gibi), 2 kisi tasiyabilir, 1 kisi surukleyebilir hafiflikte olmasi ile birlikte asla ruzgarla yer degistirecek kadar da hafif degildir (Ben olasi calinmaya karsi bir yere zincirledim).
*Garaj acik iken neredeyse gorunmez. Yerde duran bir cerceve gibidir.
*Yukarida saydigim uc ozellikle, apartmanda yasiyorsaniz komsusal problemlerle karsilasma olasiliginiz dusuktur.
*Su, isIk ve kedi giremez. Motosiklet durdugu yerde kirlenmez.
*Kumas malzemesi asla suyu tutmaz. Su tutan bir malzemeden de yapilmis olsa, motosikletle asla temas etmez. Boylece su temasindan dogan korozyon sifir duzeyde olur.
*Motosiklete ekstra bir guvenlik saglar. En usta hirsizin bu garaji pasifize etmesi en az 5 dakikasini alacaktir ve bir suru gurultu yapmasina yol acar. Ayrica hicbir hirsiz icinde ne oldugunu bilmedigi, nasil korundugunu bilmedigi bir tenteyi yirtip ne yapacagini o an planlamak istemez. Sadece icine motor yerlestirip ve cikarirken acik birakilacagi icin icinde bir seyin olup olmadigini da bilemez.
*Merakli kurcalamalari ortadan kaldirir.
*Garajin acilmasi, motorun yerlestirilmesi ve garajin tekrar kapatilmasi (ekstra bir guvenlik onlemi almiyorsaniz) 1 dakikadan daha kisa surede gerceklesir.
*Garaj acik iken motosikletin etrafi tamamen acik oldugundan bir takim uygulamalariniz (Ornegin; Kitleme, toz alma, motoru yerlestirme ve cikarma, vs..) icin kolayca hareket etme olanagi saglar.





Garajla ilgili tum resimleri bir arada gormek isterseniz yandaki linki tiklayiniz: http://www.ikiteker.org/modules.php?set_albumName=album284&op=modload&name=gallery&file=index&include=view_album.php
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Orkun
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 31, 2003
Mesajlar: 883
Nerden: Ankara

MesajTarih: Cum Ekm 08, 2004 5:43 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Beklenen soru ama ...

Aynisinin fiyati ?

Tesekkurler,
_________________
Orkun, CRF250X
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
mert_balin
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Mar 25, 2004
Mesajlar: 28

MesajTarih: Cum Ekm 08, 2004 8:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu is bitmistir.
Garaj budur...

Tek kelimeyle super....

Zaten Servin biseye niyetlendi mi is birmis demektir. icon_smile.gif

Evet Servin, hadi bakalim bunun hediyesi ne kadar?
Yilmaz Usta yi mi ariyicaz yoksa sen 3 assagi 5 yukari bir fiyat verebilir misin?

Sevgiler
mert
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
VAP53
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 28, 2003
Mesajlar: 12125
Nerden: İstanbul/Çanakkale

MesajTarih: Cmt Ekm 09, 2004 5:42 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gunaydinlar sevgili Servin,

Cok guzel olmus, iyi gunlerde kullan. Ben de bunun resimlerini gordugumde kendime Istanbul'daki evimde yaptirmayi dusunmustum ama Canakkale isi cikinca erteledim. Benim de evin altinda Al-Capo'yu kuydugum yer hemen hemen ayni, sadece yan duvar sinirlamasi yok.

Senin yan duvar bence "hirsizliga karsi" ekstra bir avantaj, ama motorunu giris yonunde, yani resimdekinin tersine birakman gerekir gibi..? Yani girip oldugu gibi park edersen (evet senin de cikartman zorlasir ama) hirsizin isini zorlastirirsin... icon_wink.gif
_________________
Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli

Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal).
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
fedaykin
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 26, 2004
Mesajlar: 177
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Cmt Ekm 09, 2004 6:46 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çok hoş bir şey gibi baya kullanışlı ama tek sorunu brandanın meraklı kişilerin bıçak darbelerine karşı korumasız olması. Benim az gelişmiş ülkemin az gelişmiş insanı sadece meraktan bile bir bıçak atıp içine bakar.
_________________
Bülent AYTEKİN

Honda CBX 250 Twister
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Gokhan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Sep 09, 2004
Mesajlar: 201
Nerden: Ist.

MesajTarih: Cmt Ekm 09, 2004 8:08 am    Mesaj konusu: Re: Motosiklet Garajim Alıntıyla Cevap Ver

Scherwin demiş ki:



Kesinlikle cok basarili, tasarim harikasi. Ilk baglantinin
arkadakileri engellememesi icin dirsekli olmasi, ama acildiginda da ustuste binmesi falan... Cok cok basarili. Usta mi dusundu senin fikrin mi?

Eger bir yerden bariz esinlenme yoksa patentini alip Amerika'da falan satmani tavsiye ederim. Kesinlikle gider.

Gule gule kullan.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Goblin
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 25, 2003
Mesajlar: 869

MesajTarih: Cmt Ekm 09, 2004 8:25 am    Mesaj konusu: Re: Motosiklet Garajim Alıntıyla Cevap Ver

Gokhan demiş ki:
Eger bir yerden bariz esinlenme yoksa patentini alip Amerika'da falan satmani tavsiye ederim. Kesinlikle gider.

Kim demişti 'Nerde bu devlet' diye? Aha burdayım. Ortada patentlik bir durum yok, faydalı model belgesi için başvurabilirsiniz.

Hemen düzeltme yapayım. İstediğiniz yerden esinlenebilirsiniz. Sınai mülkiyet sistemi esinlenme üzerine kurulmuştur, amacı 'taklit' ile mücadele etmektir. Bu yüzdendir ki kayıt altına alınan bilimum patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım bilgileri resmi bültenlerle yayınlanmaktadır. Böylelikle benzer konularda çalışan insanlar yeniden Amerikayı keşfetmeye çalışmakla uğraşmamış olurlar, teknoloji ve ilerlemenin önü açılır. Bilgi için www.turkpatent.gov.tr veya 0312 303 13 00'dan yardım alabilirsiniz.

Saygılar.

PS. Şair gibi adamım vesselam. icon_wink.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
VAP53
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 28, 2003
Mesajlar: 12125
Nerden: İstanbul/Çanakkale

MesajTarih: Cmt Ekm 09, 2004 8:31 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Daha once bir yerlerde gordugumu hatirliyorum bunu. O siralar ben de dusunmedim degildim ve aklima da branda olmasi sebebiyle memleketimin merakli (daha dogrusu, mutecessis) insanlari gelmedi degil hani.
Fakat Servin'cigimin emeklerine saglik, cok guzel bir calisma olmus.
_________________
Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli

Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal).
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
redeye
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Jun 23, 2004
Mesajlar: 44

MesajTarih: Cmt Ekm 09, 2004 8:42 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gerçekten güzel bi çalışma olmuş . Çok profesyonelce gözüküyo . Hayırlı olsun. Ayrıca maliyet nedir ?kaça patlar icon_biggrin.gif . Belki forumdan birkaç kişi birleşip sipariş verirsek usta seri üretimde güzel bi fiyat çıkartır.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger
flowrider
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 24, 2003
Mesajlar: 1009
Nerden: istanbul

MesajTarih: Cmt Ekm 09, 2004 10:03 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben de fiyatini ve de komsularin tepkisini merak ettim
_________________
nereye bakarsan oraya gidersin

ömer uzma
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Orkun
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 31, 2003
Mesajlar: 883
Nerden: Ankara

MesajTarih: Cmt Ekm 09, 2004 11:29 am    Mesaj konusu: Re: Motosiklet Garajim Alıntıyla Cevap Ver

[quote=]"GokhanEger bir yerden bariz esinlenme yoksa patentini alip Amerika'da falan satmani tavsiye ederim. Kesinlikle gider.[/quote]

Aslinda gevur icadi bir sey, ama olsun. Cadirciya yamuk yumuk branda diktirmekten iyidir. En son babamin GN125'i icin bir olcu aldik ki hic sormayin. Dikilen brandanin altina goldwing bile sigar. icon_biggrin.gif

Gevurun yaptiginin adi Bike-barn, www.thebikebarn.co.uk (link yavas aciliyor)

Ayni boy olanin fiyati ne ?
_________________
Orkun, CRF250X
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
uzaklar
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 23, 2003
Mesajlar: 208
Nerden: istanbul

MesajTarih: Cmt Ekm 09, 2004 11:54 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yerle temas eden dikdörtgen şeklindeki demir taban ile zemin arasını ne ile izole ettiniz de su geçirmez oldu acaba?

En son uzaklar tarafından Cmt Ekm 09, 2004 4:25 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Gokhan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Sep 09, 2004
Mesajlar: 201
Nerden: Ist.

MesajTarih: Cmt Ekm 09, 2004 1:22 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

uzaklar demiş ki:
Yerle temas dikdörtgen şeklindeki eden demir yüzeyi ile zemin arasını ne ile izole ettiniz de su geçirmez oldu acaba?


Zeminden degil de yukaridan su almamasina calisilmis anladigim kadariyla. Oteki turlu bir sistemde kazara iceri giren suyu (lastiklerden suzulen, acikken giren vs.) bosaltmak gibi baska problemler cikar.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Memet
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 10, 2004
Mesajlar: 324

MesajTarih: Pts Ekm 11, 2004 6:39 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Daha once ben de niyetlenmiş ve hatta foruma sormuştum.

http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1163

Daha mükemmelini isteyenlere hediyesi yaklaşık $400

http://www.cycleshell.com/specs.html

Scherwin'in yaptrıdığının aynısı bizim komşuda var. Bir sabah kalktığımda bir takım şerefsizlerin komşunun garajı dahil bütün brandaları kestiğini gördük. icon_evil.gif icon_evil.gif ...

Çok güzel olmuş, her eve lazım icon_biggrin.gif , fakat bir sabah garajda bir pencere görürsen bilki yanlız değilsin. icon_lol.gif
_________________
05' FZ6 Fazer
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
Scherwin
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 28, 2003
Mesajlar: 188
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Pts Ekm 11, 2004 1:43 pm    Mesaj konusu: Garaj Garaj Güzel Garaj .... Alıntıyla Cevap Ver

Herkese Merhaba...

Oncelikle ilginize ve begeninize cok tesekkur ederim. Gercekten de guzel bir sonuc oldu.
Tum sorulara ve onerilere topluca cevap vermeye calisiyim.

Garajdaki ana fikir; http://www.cycleshell.com sitesinden alinma idi. Forumda da bahsettigim Amerikan benzerinden kastim da bu sitedeki urun idi. Garajimin mentese sistemi vs.. detaylari ise Yilmaz bey (demirci) kendisi dusundu ve uyguladi. Amerikan yapimindaki sistemin nasil oldugunu bilmedigim gibi, benim yaptigim gibi olmasi gerektigini dusunmuyorum cunku o urun cok light/hafif ve zarif bir urun. Rahatlikla tasinabilen, icinde motor yokken rahatlikla alinip goturulebilen bir urun imis gibi bir izlenim veriyor. Ama kesin cok zarif detaylara sahiptir.

Sevgili VAP abinin kibarca isaret ettigi gibi, 1-2 gun resimde goruldugu gibi geri geri park ettim!!! sonra deli olmadigimi anlayip onden garaja girmeye basladim ve isler cok daha kolaylasti icon_smile.gif .. Geri geri cikarirken de zor olmuyor cok iyi alistim. Herseyden once cikarirken insanin fiziken en dinc oldugu andir ama garaja park ederken geri geri gitmek perisanlik icon_wink.gif

Garaj ilk calisma oldugundan olmasi gerekenden uzun surdu. Dolayisiyla,
demirci ustasinin baska islerinin de oldugunu varsayarsak yaklasIk 1 hafta
surdu. Is bittiginde aynen bu soruyu sordum ona; sen bu isi yapmak istermisin yoksa lanet olsun beni cok ugrastirdi mi diyorsun.. o da bana bu ilk oldugu icin beni ugrastirdi ama bundan sonrasi seri uretim gibi uretebilecegim dedi bana.
Fiyati konusunda sadece sunu soyleyim; 22 metre kumas harcandi ve
brandacilar sirf bunun malzeme + isciligi 250 - 330 milyona yaparlar ve 1 is gunu surer (benim kumasim ile 330 milyon). Sadece firin boya tutari en azindan 100 milyondur!. O da 1 gun suruyor. Normalde
demirci-tenteci farkli yerlerde olur ve iskeletin tenteciye goturulup
getirilmesi de kaydadeger bir giderdir (Ayrica demirci - firin boyaci arasi da). Telefonunu verdigim kisi bu nakil ve organizasyonlari kendi yapabiliyor ve siz suya sabuna dokunmuyorsunuz. Demirci (Yilmaz) bey bir yakinimin arkadasi oldugu icin bu garajin maliyeti konusunda bir sey soylemem dogru olmaz! Zaten boyle bir yakinlik olmasaydi boyle bir sonuc da dogmazdi ve kimse bu sekilde ugrasmaz idi. Yukaridaki maliyet konusunda yaptigim aciklama, fiyat konusulurken olayi daha iyi kavramaniz icindir. Ilgileniyorsaniz ilgili kisiyi arayip, konusup her sey dahil fiks fiyat alip anlasabilirsiniz. Hatta topluca birlesip oyle konusabilirseniz daha iyi olur.

Brandanin merakli kisilerce nester ile incelenmesi olayina gelince.. Orta yerde durmasi halinde soyledikleriniz konusunda haklisiniz dir. Ancak benim garajin yakin oldugu otopark giris kapisi daima kitlidir. Otomobiller binanin diger yerinden, kumanda ile otopark kapisini uzaktan kumanda ile acip girerler. Dolayisiyle o bolgede bulunan birine; kardes burada ne ariyorsun deme sansim var.. Ve bu kisi ya otopark kapisinin uzerinden atlamistir, yada izinsiz binaya girip cevresini tamamen tevaf etmis olmasi lazim.
Komsularim oldukca iyi insanlar ve iclerinde olumsuz bir girisimde bulunacak kimse yok. Bu garaj olayina girismeden once dilekce ile apartman yonetiminden izin almistim. Cogunlugunda otoparka yerlestirdikleri 1-2 arabalari var ve benim ve esimin bu hobisine hayranlikla - sevecenlikle yaklasiyorlar.

Garaj yerden izole degil, ve Gokhan beyin de soyledigi gibi icerdeki olasi olusacak sularin bosaltimi halinde bu durum problem olurdu. Orta sehpada tek tekeri takoz uzerinde duruyor. Bir ara garaj tabanini bahce zeminlerini kapladiklari plastik cim benzeri doseme malzemesi ile kaplamayi dusunuyorum. Amacim ise firin boyali cerceve tabaninin yere direkt temasini onlemek olacaktir.

Sevgiler...
Shervin Naghavi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt