Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 458 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - DL650 çatal yağı ile ilgili bir sorum vardı..
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

DL650 çatal yağı ile ilgili bir sorum vardı..

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Bakim,Onarim,Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
serdar
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Nov 05, 2003
Mesajlar: 67
Nerden: Ankara

MesajTarih: Sal Hzr 08, 2010 10:17 pm    Mesaj konusu: DL650 çatal yağı ile ilgili bir sorum vardı.. Alıntıyla Cevap Ver

Motorum 2006 model. Acaba çatal yağı değişimi gerekir mi? Fark edilebilir bir
sıkıntım yok. Gerekirse de hangi kalınlıkta yağ önerirsiniz. Suzuki servis manuelinde yağ kalınlığı belirtilmemiş.
Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
mebatur
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 03, 2007
Mesajlar: 269
Nerden: İznik

MesajTarih: Çrş Hzr 09, 2010 1:31 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba,

çatal derken arka tekerlek çatalını kastediyorsanız, orada yağ olmaması lazım. Genel olarak mafsal millerine gres basılır. Her motorda yoktur ama mafsal bağlantılarına bakarsanız belki gres nipellerini görürsünüz. Ucu çıkmış mercimek büyüklüğünde uçlardır. Eğer varsa, gres tabancanız da varsa, nipeli silip, temizledikten sonra eski gres dışarı atılıncaya kadar kauçuklu gres basın. Senede bir gres basmak caizdir. Gres tabancanız yoksa tamirciye götürün ama kırmızı gres kullanmasına engel olun.

Eğer gres nipelleri yoksa, çatalı, mafsal millerini söküp, temizleyip, kauçuklu gresle sıvayıp tekrara birleştirmek gerekir. Motoru uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız, mafsallara gres nipeli taktırmanızı tavsiye ederim. Habire çatal söküp takmaktan kurtulursunuz.

Kolay gelsin.
_________________
Ender Batur
mebatur@gmail.com
http://ebatur.fateback.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
tamertalas
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Jul 10, 2008
Mesajlar: 17
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Prş Hzr 10, 2010 6:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhabalar,

Ön amortisör yağlarından bahsediyorsanız herhangi bir değişim periyodu yok.Yaklaşık 4-5 yıl veya 30-40.000 km'de ön amortisör yağlarını değiştirdiğimde yağın çamur gibi çıktığını ve değişim sonrasında çok ciddi süspansiyon tepkileri oluştuğunu hissettim.Yağ içinde Castrol Fork oil 10W benim tercihim. Bu arada amortisör toz keçelerinide değiştirmek şart ve bu işlem biraz ustalık ve özellikle keçeyi söküp takarken özel takım gerektirmekte.

Saygılar,selamlar..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
puhu
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 01, 2003
Mesajlar: 185
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pts Hzr 14, 2010 7:49 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba,

2002 DL 1000 için sert ön frende kapaklanma şikayetim nedeniyle bir yıl sonra ön amortisör yağlarını değiştirmek istedim.
Florya'da Murat Şennik - Pit-Stop servis de uzun süren bir çalışma sonucu değiştirdik. Basit gibi anlatılıp ben de yaparım diyenler olabilir, ancak beceri ve deneyim olursa daha kolay halledilebiliyor.
Tamer'inde bahsettiği gibi sökmesi kolay, takması sırasında keçelerin, yayların yerine oturtulması bazı özel ekipmanlar gerektiriyor ve zorluyor.

Bu arada yaylanmanın yumuşak olması şikayeti nedeniyle şimdi numarasını hatırlamadığım orjinal yağı yerine bir üst sert tipinden koyduk. Gayet memnun kadım, sonraki 5 yıl boyunca da değiştirmedim.

Ancak benim modelde üst bağlantı noktalarında ayar vidaları yoktu, daha sonra çıkan modellerde bu ayar vidalarını yapmışlar. Senin şikayetin yumuşaklığından şikayetse, bu vidalardan ayarlanabiliyor diye biliyorum.

Selamlar.
_________________
PUHU
Kenan BALDOGAN

BMW R 1200 GSA
İstanbul
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
mebatur
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 03, 2007
Mesajlar: 269
Nerden: İznik

MesajTarih: Sal Hzr 15, 2010 8:44 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba,

çatal deyince aklıma önce arka tekerlek çatalı gelmişti ama ön amortüsör yağı gelmemişti.

Ön amortüsör yağı 10 numara yağdır. SAE10, bunu pahalı görünüşlü plastik, marka taşıyan bir kutuya koyarsanız, bilmemne firmasının ön amortüsör yağı haline gelir ama içindeki hala 10 numara yağdır. Belki biraz minare gölgesi, davul tozu filan eklenmiştir. Öyle ya, pahalı olmasını bir şekilde ispatlamak lazım. Yani, özel bir katkı gerektirmeyen bir işlevi olan akışkan bir yağdır.

Sıvılar sıkıştırılamayan maddeler olduğundan, içine ne eklerseniz ekleyin 10 numara yağ amortüsörde aynı işlevi görür. İlk darbede amortüsörün içindeki yay darbeyi emer, amörtüsörün iç düzenine göre yağ alt pistondaki deliklerden pistonun üstüne çıkar, yay tekrar eski haline gelmek üzere açılırken yağ tekrar pistonun altına akar ve yay salınıma geçecekken piston tekrar yağa basar ve yağ pistondaki deliklerden üste çıkarken yayın hızını keser. Amortüsörün görevi salınımı sönümlemektir, yoksa gidon habire aşağı, yukarı salınıma girer, insanın içi dışına çıkar.

Gazlı amortüsörlerde, amortüsörün içine azot basarlar. Gazlar sıkıştırılabilir maddelerdir ve basınç altında hacim değiştirebilirler. Bu özellik yayın basıncı emmesine ve darbelerin daha rahat emilmesine yardım eder. Yay salınımının sönümlendirilmesini de sağlar. Azot basmalarının sebebi azotun içinde su buharı olmamasındandır. Basınçlı havanın içinde havadaki su buharı da amortüsörün içine basılır ve burada paslanma başlatır. Pas da amortüsör contalarını daha hızlı aşındırır. Bu sebepten gazlı amortüsörlerinize takerlek havası basmayın. Paraya kıyıp azot bastırın.

Yağlı amortüsörlerin sert veya yumuşak olması amortüsörün içine konan yağ miktarıyla ayarlanır (varsa, gaz basıncıyla da). Kullanıcı el kitabında amortüsöre konulacak yağ miktarının alt ve üst sınırları belirtilmiştir. Üst sınırda amortüsör daha sert olur, alt sınırda daha yumuşak ama sallantılı olur. Daha fazla yağ koyarsanız, üst keçeyi patlatırsınız, daha az koyarsanız arazide kullanırken sallabaş olursunuz.

Üst keçe yağ kaçırmıyorsa, yani dışarda önemli miktarda yağ sızıntısı görmüyorsanız ve amortüsörün alt ucunda kuş gözü kadar bir vida varsa bu vidayı açar, amortüsörün tepesindeki vidayı açarsanız (ön tekerleği yerden kesin ve vidanın üstüne havlu tipi ağır bez koyun, yay üst tapayı fırlatır!) amortüsör yağı buradan boşaltılabilir (frene bulaşmasın!). Sonra alt vidayı kapatıp, üst tapa deliğinde, mutfaktan kaldırdığınız ölçekli maşrapayla gerektiği miktarda 10 numara yağı buraya boşaltır ve tapayı kapatır, varsa gazı basar yola çıkabilirsiniz. Keçe kaçırmaya başladıysa her iki amortüsörü söküp, ker iki keçeyi değiştirmek tavsiye olunur. Yağ miktarı önemlidir.

Kolay gelsin.
_________________
Ender Batur
mebatur@gmail.com
http://ebatur.fateback.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
ilselmoto
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Sep 25, 2010
Mesajlar: 1

MesajTarih: Cum Ekm 01, 2010 10:42 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

SORUNNEY
_________________
ilser motorbakım atolyesi
kızıltoprak
www.ilsermotor.com
0(216)338-24-88
0(532)435-21-92
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Bakim,Onarim,Servis Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt