Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 799 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - K 12200 GT ve Michelinler (Pilot Power 2CT, Pilot Road 2 CT)
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

K 12200 GT ve Michelinler (Pilot Power 2CT, Pilot Road 2 CT)

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Bakim,Onarim,Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
FatihADALI
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jun 30, 2008
Mesajlar: 153
Nerden: İSTANBUL

MesajTarih: Sal Tem 06, 2010 10:51 am    Mesaj konusu: K 12200 GT ve Michelinler (Pilot Power 2CT, Pilot Road 2 CT) Alıntıyla Cevap Ver

Bir gün birilerine lazım olur diye K 1200 GT 2006 da kullandığım lastiklerin karşılaştırmasını yapmak istedim.

Kullanım şeklim: Kar yağmadıkça, hava binilemeyecek kadar soğuk olmadıkça. (Bu benim için 4 derecenin altıdır) Yılın her günü motosiklet kullanıyorum. Yağmurda kullanmaktan ne kadar çekinsem de birçok defa yağmura yakalandım. Hafta içi işe giderken (gidiş geliş 80km) trafik sebebiyle düşük tempoda kullandım. Cumartesi günleri trafiğin az olması sebebiyle sürüşlerim tempoluydu. Pazar günleri genelde uzun soluklu tempolu sürüşler yaptım.

Michelin Pilot Road 2CT : 30.000 km kullandım. Boş bile olsa genel olarak motorun tüm çantaları takılıydı. Cumartesileri hariç artçılı sürüşler yaptım. 12.000 km civarında lastiğin şekli değişmeye başladı. Dönüşlerde iç taraftaki elcik elime baskı yapmaya başladı. Lastiğin verimi 20.000 km den sonra düşüşe geçiyor. 25.000 km den sonra lastiğin tutuşu belirgin bir şekilde azalıyor. 25.000 - 30.000 km arasında tempolu sürüş çok büyük bir dikkat gerektiriyor.


Uploaded with ImageShack.us
Lastiklerdeki yanlara göre daha sert olan bu orta kısımlar lastiklerin şeklinin bozulmasını, orta kısmının erimesini geciktiriyor. Arka lastiğin sert kısmı %20 gibi dar bir alanda olduğu için daha yatışın başındayken lastiğin yumuşak yeri devreye giriyor. Fakat arka lastikteki sert olan orta kısım dar bir alanda olduğu için lastiğin şekli bozulmaya başladığında diğer lastiklerden farklı olarak basamak oluşturuyor.


Uploaded with ImageShack.us
(Lastiğin resmini çekmeyi unuttum. İdare edin icon_biggrin.gif )
Bu basamak 30.000 km civarında gözle görülür bir hal alıyor. Bu da yatışın daha başındayken tutuşu belirgin bir şekilde azaltıyor, hatta yoldaki bozukluklardan çok daha fazla etkilenmesine sebep oluyor. Bu bozuk noktayı geçip motoru daha çok yatırdığınızda tutuş artıyor. Daha da çok yatırdığınızda ikinci boğumu geçerken tekrar bir tutuş kaybı yaşanıyor. Bu da motoru yatırırken arka lastiğinizin iki noktada çok minik aralıklarla kaydırabiliyor. Bu arada neden bir lastikle bu kadar yol yaptığımı sormayın. Cevabım eşeklik ve gevşeklik olur. Pilot Road 2CT kesinlikle 20.000km ye gelmeden değiştirilmeli.

Michelin Pilot Power 2 CT : 10.000 km kullandım. 10.000 km boyunca hiç artçım olmadı. Üst ve yan çantalar birkaç kez takıldı. Yolu çok iyi tutan, oldukça yumuşak ve konforlu bir lastik. Pilot Road’dan sonra ilk taktığınızda asfalta birileri sizin için pamuk serdiği hissine kapılabilirsiniz. Lastiğin şekli size birçok ayrıcalık sunuyor. Kontralarınıza çok hızlı cevap veriyor. Kontralarınız hızlı olmasa da dönüşlerde motosiklet daha az yatma ihtiyacı hissediyor. (Bu noktada yanılıyor olabilirim. Çünkü lastik hızlı bir şekilde formunu kaybettiğinden bu hissiyat maalesef kısa sürdü.) Aşağı yukarı 3.000km de daha az yatırma ihtiyacı son buldu. Ve işleyiş yavaş yavaş tersine dönmeye başladı. Gt ağır bir motosiklet olduğundan Pilot Power çabuk ısınıyor. Aynı ağırlık lastiğin ömrünü çok hızlı bir şekilde tüketiyor. 5.000 km civarında dönüşlerde içte kalan elcik elime baskı yapmaya başladı. Kilometre ilerledikçe bu baskının şiddeti de artı.


Pilot Power 2CT’nin arka lastiğinin orta kısmının %78’i yanlarına göre daha sert. Bu oran sayesinde lastiğin daha da yumuşak olan dış kenarlarına sürekli yük binmediğinden Pilot Road 2CT gibi aşınma basamaklı bir şekilde gerçekleşmiyor. 8.000km civarı lastik çok daha hızlı ısınmaya başlıyor. Bunun sebebi hakkında şöyle bir teorim var. Gt’nin ağırlığına göre imal edilmiş bir lastik olmadığından lastiğin üzerindeki eti kısa bir sürede azalıyor. Bu da lastiğe daha esnek bir yapı kazandırıyor. Esnekleşen lastiğin karkas yapısı daha çok hareketleniyor. Buna ilaveten Gt’nin ağırlığı lastiğin ideal çalışma ısısının üzerine çıkarıyor. Bu da lastiğin hızlı bir şekilde gevremesine sebep oluyor. 8.000 km’ler de gidon kontralarınıza karşılık vermeye başlıyor. Siz onu ittirirken oda sizi ittirmeye başlıyor. Derken kendinizi grekoromen güreşte buluyorsunuz. Şunu hemen eklemek isterim lastik bu şekildeyken bile Pilot Road 2 CT’den daha iyi yol tutuyor.
Genel karşılaştırma:
Pilot Power 2CT Pilot Road 2CT’ye göre oldukça yumuşak ve konforlu bir lastik. Yol tutuşu çok iyi. Fakat ömrü artçısız ve çantasız kullanmama rağmen çok kısa. Artçılı ve çantalı sürüşle 5.000km zor gider. Pilot Power 2Ct’yi birkaç kez yüklü bir şekilde kullandım. Her seferinde arka lastiğin kontrolü kaybetmeden tüm dönüşler boyunca tatlı tatlı kaydığını ama yolu hiç bırakmadığını hissettim. Diğer yandan Pilot Road 2CT sert bir lastik olduğu için yol tutuşu bildirimlerini daha net alıyorsunuz. Fakat bu sertlik elinizin ayağınızın ve hatta oturma organınızın daha çabuk uyuşmasına sebep oluyor. Yüklü kullanımda arka lastik Pilot Power 2Ct’de olduğu gibi kaymıyor. İkisinin de yüklü kullanımı kıyasladığınızda arka lastik Pilot Road’da daha iyi yola oturuyor. Zift ve şeritlerin üzerinden geçerken Pilot Road birden kayıyor. Pilot Power önceden ufak bir uyarıda bulunuyor. İkisinin de arka ve ön lastiğinin ömrü aynı zamanlarda bitiyor.
[img][/img][img][/img]
_________________
K 1200 GT 2006
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
funkstar
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 14, 2006
Mesajlar: 1645
Nerden: 34

MesajTarih: Sal Tem 06, 2010 12:11 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sanırım pilot power 2ct şu an piyasadaki en iyi lastik. en başta uzun ömrünün eline kimse su dökemez.
_________________
http://serhatgursoy.com
r1200GStar
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
goran
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 13, 2003
Mesajlar: 1833
Nerden: Nereye?

MesajTarih: Prş Tem 08, 2010 2:09 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İki lastiği de zorlamış biri olarak Power2ct daha kontrollü hissettiriyor diyebilirim. Road 2 CT ise piyasadaki en uzun ömürlü lastik. Teknik verilerden anlamam ama ucuz ve güvenli hamurlar bunlar, tavsiye ederim. Bilgi için teşekkürler..
_________________
Nomad
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
pireee
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 07, 2005
Mesajlar: 181
Nerden: tekirdağ

MesajTarih: Çrş Tem 14, 2010 7:11 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kesinlikle bir sonraki lastiğim pilot road 2.
_________________
TÜRKER ERTEN

XL 1000 VARADERO
TEKİRDAĞ
[img]http://i179.photobucket.com/albums/w312/pireee/dl650signyh6.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Bakim,Onarim,Servis Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt