Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 136 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Hangi zincir yağı
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Hangi zincir yağı
Sayfa Önceki  1, 2, 3
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Bakim,Onarim,Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
emrerd
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 04, 2006
Mesajlar: 709
Nerden: izmir

MesajTarih: Çrş Oca 20, 2010 1:51 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilyada demiş ki:
Ben de üşenmedim ve "hiç temizlenmeyen ve hiç yağlanmayan bir zincir ne kadar gider ?" sorusunun yanıtını bizzat deneyerek buldum. 45,000 km. hiç sorunsuz çalıştı. Bi 10 bin daha da giderdi belki ama üzerinde bi parmak kalınlığına pas tabakası oluşmuştu , tamamen duygusal ve estetik kaygılarla söküp ve yenisiyle değiştirmek zorunda kaldım ..

..

Şimdi de "hava filtresi tümden sökülüp atılan bir motor ne kadar gider ?" sorusunun yanıtını arıyorum. Ömrüm vefa ederse buraya yazarım ..


Not : kafası tamamen eriyip biten bujide ısrar etmeyin. Motor çalışmıyor..


Sevgiler...CeM...

icon_biggrin.gif ilahi,daha önceki mesajlarınızdan mütevellit,teknik bir açıklama bekliyordum...
_________________
http://www.batidispoliklinigi.com/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
flyfish
Site Admin
Site Admin


Kayıt: Jul 23, 2003
Mesajlar: 1030

MesajTarih: Çrş Oca 20, 2010 11:14 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben otomobilde 45 bin km de tırnakları nerede ise erimis buji ile karsılasmıstım
_________________
Egemen Ergel
Honda Foresight 250 - pirpir
İstanbul
www.webevi.com

Deneyim hicbir zaman yanilmaz, yanilgiya düsen yalnizca kendi
sonuçlarini doguran ve nedeni deneyimleriniz olmayan kararlarinizdir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
Vulcan
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Aug 18, 2003
Mesajlar: 65
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Prş Oca 21, 2010 8:05 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Motosiklet kullanmaya başladığım ilk yıllarda Castrol zincir yağı (sprey) kullanmıştım. Temizlemesi gerçekten dert oluyordu. Ardından araçların kitabında yazanları aynen tatbik etmeğe başladım; 90 numara sıvı yağ ile yağlama ve gaz yağı ile temizleme.

Uzun yolculuklara çıktığım için selemin altındaki bağajda küçük bir yağdanlık bulunmakta. Mevsime göre 300-500 km de bir yağlarım. Tüm işlem 3-4 dk sürer. Seyahat sonrasında da yine bir fırça ile gazyağı tatbik edip kolayca temizliği yapıyorum.

Zaman içinde kullandığım yağı geliştirdim. Şöyle ki;

Castrol'ün 80-90 Hypoid'li bir ürünü var. Diğer şanzıman yağlarından daha kaliteli olduğunu düşündüm, bunu kullanmaktayım. İçine de beşte bir oranda teflonlu motor katkısı ilave ettim. Yanılmıyorsam Double-Up dı. Zincirin sesi soluğu değişiyor ve neredeyse hiç kirlenmiyor. (Oranı arttırmayın, toz halinde etrafa bulaşıyor)

Yazın sıcak iklimde seyahat edeceksem 90 yerine 140 numara tercih ediyorum. Bunun haricinde tüm zamanlarda 90.

2006 model Transalp kullanmaktayım, 30 bin km.deyim.

Motosikletiimin en az 25 bin km si iki kişi ve 3-4 dört çanta dolu olarak uzun yolda geçti. (En son eşimle beraber seyahat esnasında Samsun'da bir tır kantarına girdim, depom boştu, kamp malzemelerim de yanımda değildi, 445 kg çekti). Ve zincirim sadece lastik değişim esnasında ayarlandı, bunun haricinde zincirimin boşluğu alınmadı, neredeyse fabrika ayarında geziyorum.

Bu da 90 numara yağın faydası icon_smile.gif

Sevgiler...
_________________
Ertuğrul Ortaç
Vulcan
www.ortac.net - ertugrul.ortac@gmail.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Tamericel
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 24, 2003
Mesajlar: 450

MesajTarih: Prş Oca 21, 2010 3:37 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilyada demiş ki:
Ben de üşenmedim ve "hiç temizlenmeyen ve hiç yağlanmayan bir zincir ne kadar gider ?" sorusunun yanıtını bizzat deneyerek buldum. 45,000 km. hiç sorunsuz çalıştı. Bi 10 bin daha da giderdi belki ama üzerinde bi parmak kalınlığına pas tabakası oluşmuştu , tamamen duygusal ve estetik kaygılarla söküp ve yenisiyle değiştirmek zorunda kaldım ..

Sevgiler...CeM...


Maharet yağlamaktan ziyade motosikleti sürerken, zincir ve dişliye eziyet etmeyecek bir kullanım tarzı mı acaba ?

Hiç sevmediğim bişi yağlamakla uğraşmak çünkü, sizin yöntem hoşuma gitti benim Cem Bey .
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Cum Oca 22, 2010 1:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ne kadar bakım yaptığımı daha net anlatayım yorumu da siz yapın. Motoru sıfır aldım. İlk üçbin kilometreden sonra resmen saldım çayıra mevlam kayıra moduna ayarlayıp bıraktım. 45,000 km. boyunca toplam 10 kereden az yağ yüzü görmüştür zincir. Bunun da beşinde arkadaşlar zincire acıyıp yağladılar zorla. Bir kez bile temizlemedim. Motor hayatı boyunca üç dört kez tabancayla komple yıkanmıştı , o zamanlarda su gördü, temizlik sayılırsa.. Bindirme sesi gelmeden boşluğunu bile almadım o zincirin. 45,000 km. sorunsuz çalıştı.. Kışın da kullanırım ve neredeyse bir kış boyunca suyun çamurun içinde hiç yağ sürmediğim de oldu.

Ama ,
Benim bunu denediğim motor 11 hp. Çatlasa 100 yapar. Teker yapamaz, patinaj çekemez, otobüsleri, kamyonları bile ucun ucun sollar ve zinciri, dişlisi de çok çok ucuz. 50-150 hp. arası zincirli bir motorda aynı şeyi deneyebilir miydim bilmiyorum çünkü zincir ve dişli takım fiyatları büyük motorlarda kol gibi.

Ben sadece olayı çok abarttığımızı düşünerek bu örneği verdim. Yani zincir çok pahalı olsaydı da çok abartmazdım sanırım. Kendi örneğimden yola çıkarak aklıma şu soru geliyor ; her gün yağlayıp pırıl pırıl temizleseydim ne kadar dayanacaktı ki bu zincir ? 150,000 mi ?

...

Zincir teknolojisi çok gelişti. Bir bilgim yok ama bugünün zincirleri eskilere göre iki, hatta üç kat daha güçlü ve dayanıklı falan ise hiç şaşmam. Eskiden zincir allahın günü kopan, sorun çıkartan birşeydi.

Şaftlı motora biniyorum , sanılmasın ki onda da hiç bir sorun olmaz, bakımı yoktur. 10,000 de bir yağ değiştirmeyi kastetmiyorum. Onda da ortalama 100,000 de komple finaldrive ı söküp rulmaları ve keçeleri değiştirmek, bu işleri kutuya ve o çok hassas hipoid dişlilere (ki, bunlar krank mili ve yataklamalarından sonra motosikletteki en hassas parçalardır) zarar vermeden , diş sentesini bile kaydırmadan , sökerken kutunun içine etmeden söküp toplamak vs. vs. gerekiyor ki bu da hiç basit ve hiç de ucuz bir iş değil. Şaft ıstavrozlarını , frezeli geçmeleri vs. saymıyoruz.. Üç aşağı beş yukarı zincir kadar dertlidir şaflı sistem de.. Üstelik zincir enerji açısından daha verimli bir aktarma yolu..

Zincirli büyük motorum olsaydı bu yağlama-temizleme işini çok fazla takmazdım kafama. 90 numara yağı arada bir fırçayla sürüp, temizlemeye falan uğraşmadan gittiği yere kadar kullanırdım..

...

Zincir spreyleri arasında Mobilin spreyini kullandım. Kendi kullanım yeri olan zincirde 90 numara yağdan daha memnun kaldım ben. Ama bu sprey başka işlere yarıyor, bulan alsın derim.

Yapış yapış birşey. Lastiklere hiç bir zarar vermiyor, hatta koruyor.
Buji pipolarının lastiklerine azcık sıkıyorsun .. Su geçirmez oluyor.
Elektrik fişlerinin sadece izolasyon kısmına, kontaklara değil, sıkıyorsun fişin içine asla su girmiyor. Kontak anahtarı gibi suyla haşırneşir oksitlenen mekanizmalarda, kışın amortisör keçelerinin sertleşip çatlayan dış kısımlarına , kilometre ve debriyaj teline, kelebek gövdelerinin yataklamalarına... Müthiş bir ürün. Sürdüğün yer suyun çamurun içinde bile olsa aylar sonra bile pırıl pırıl çıkıyor karşına.. Suyu iten, üzerindeki su damlasını öteleyen bir yapı oluşturuyor sürüldüğü yerde.

Ama dediğim gibi, zincirde randıman alamadım..

...

Temizlikten daha önemli nokta bence zincirin kalitesi. İkinci zinciri yine orjinal diye aldım taktım. Daha 10,000 olmadan uzama başladı. Don lastiği gibi uzuyor.. Kaliteli zinciri öldürmek o kadar kolay değil. Kalitesiz zinciri ise istersen otur başına sabahtan akşama kadar yağla..


Sevgiler...CeM...
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Tamericel
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 24, 2003
Mesajlar: 450

MesajTarih: Cum Oca 22, 2010 1:33 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

teşekkürler Cem Bey,
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Bishop
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 25, 2003
Mesajlar: 148

MesajTarih: Pts Şub 01, 2010 5:33 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yazin 90 numara, kisin 140 numara kullanilabilir falan diyoruz da, asil spreylerdeki yapiskan yag kac numara ben de onu merak ettim simdi.
Herhalde 1000 numara falandir. Yapisyapis bir sey.

Ben de Motul kullaniyorum, cabuk donan uhu gibi, sikar sikmaz donup kaliyor. ilyada'nin dedigi gibi daha cok yalitim icin yapilmis sanki.

Daha once de 140'lik sanzuman yagi kullaniyordum, biraz sicratiyordu lastige, ama daha iyi yaglaniyormus gibiydi sanki.

En iyisi hic yaglamamak olabilir, eger kopma tehlikesi yoksa tabi.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Bakim,Onarim,Servis Tüm saatler GMT
Sayfa Önceki  1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt