Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 421 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - 24-25 Mayıs İzmir OMM Ara Yol Eğitimi
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

24-25 Mayıs İzmir OMM Ara Yol Eğitimi

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
GARBAREK
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 26, 2003
Mesajlar: 248
Nerden: ISTANBUL

MesajTarih: Prş May 01, 2008 12:16 pm    Mesaj konusu: 24-25 Mayıs İzmir OMM Ara Yol Eğitimi Alıntıyla Cevap Ver

www.ommriders.com’da motor sürüşü bir düşünce şeklidir.

Yol Sanatı Sistemine Hoşgeldiniz,
ARA Road Class 33 ‘ye Hosgeldiniz

ARA sınıflarında anlatıldığı gibi, Yol Sanatı sistemi piyano egzersizlerine benzer. İyi bir piyanist olmanın yolu farklı yetenekleri geliştirmeyi amaçlayan değişik egzersizleri sık sık tekrarlamaktan geçer. Eğer yeterince tekrar ederseniz daha iyi bir piyanist olursunuz.
Günümüzde yollarda karşımıza çıkan sayısız durum için sayısız eğitim metodu ve teknik var. Ama Yol Sanatı bizler gibi çoğunlukla açık yollarda kullanan sürücüler için diğer tüm tekniklerden daha güvenli bir zemin oluşturuyor.

Yazın kapanışıyla birlikte, bir çoğumuz motosiklet sezonunu da kapatırken OMM, motosiklet sürüş ve kontrolünü öğrenmek ya da iyileştirmek için bir fırsat daha sunuyor. Bugün 6. yılına geldiğimiz ARA Eğitimleri, “yolda, gerçek hayatta” İleri Seviye sürücüler tarafından bilgi paylaşımını sunan tek sistem.



24 Mayıs 2008 ile 25 Mayıs 2008 tarihleri arasında ARA YOL Eğitimi

Önümüzdeki yeni ARA sınıfı eski ve yeni arkadaşlarla beraber yol sanatını kullanarak gözlem, tahmin, planlama ve zamanlama becerilerini geliştirmek için iyi bir fırsattır. Teori sınıfları ve İzmir-Datça bölgesinde yapacağımız gözlemli sürüşler Yol Sanatı sistemini kapsayacaktır.

Ekibimizde tecrübeli ve konusunda uzman eğitmenler olacaktır. Her grupta en çok sekiz sürücü olacağından dolayı gözlem yapmak ve tartışmak için bol vaktimiz olacaktır.


Jon Taylor (Baş Eğitmen) 1951 yılında İngiltere’de doğan Jon, 1978 yılından bu yana motosiklet sürüş eğitimi vermektedir. İngiliz Polis kuvvetlerinde 23 yılı trafik devriyesi olmak üzere 30 yıl görev yapmıştır. Motosiklet ve Arabalar için 1. Sınıf Polis sertifikası sahibi olan Jon, uzun yıllar boyunca motor yarışlarına katılmış ve iki kere şampiyon olmuş, ayrıca 600 cc fabrika üretim motor yarışında rekor kırmıştır.


1946 yılında İtalya’da doğan Paolo Volpara Türkiye’de yaşamaktadır. 40 yıllık motosiklet geçmişine yarış ve motokros tecrübeleri de sığdıran Paolo, OMM kurucuları arasında olup motor sürüş teknikleri, uzun mesafe sürüşleri ve motor gezilerine merak duymaktadır. ARA teori kursunu yazarı olan Paolo, yıllar boyunca Türkiye’de birçok eğitim düzenlemiştir




OMM-ARA 33 YOL kursuna sadece OMM-ARA Kontrol veya daha önce OMM ARA-YOL kurslarına katılmış olan sürücüler katılabilmektedir OMM-ARA derecelendirmesine sahip olmayan sürücüler sıklıkla yapılmakta olan ADAC-DVR sistemine uygun olarak gerçekleştirilen ARA-KONTROL eğitimlerine katılabilirler. Bunlardan en yakını 03 Mayıs 2008 tarihinde gerçekleşecektir.
ARA-KONTROL içerdiği çalışmalar ve sunumlar: Günlük ve Haftalık motosiklet kontrolu, Düşük hızda motosiklet dengesi, frenleme ve acil durum freni, ani yön değiştirme, vites kullanımı, ilk yardım prensipleri ve viraj alma. Eğitim 8:30 ‘dan 18:00’e kadar sürmektedir.

OMM-ARA Kontrol kayıtları için Yiğit Güler ‘e yigitguler@gmail.com başvurabilirsiniz.

Ayrıca, tüm katılımcıların OMM – ARA 33’den önce ARA Teori kursuna katılmış olma zorunlulukları vardır. OMM eksiği olan katılımcılara yönelik ücretsiz bir kurs organize edecektir.

Her iki sınıfta da katılımcılar seviye ve tecrübelerine göre gruplandırılacaktır. Eğitime katılım sınırlı olacak ve ARA grubu üyelerine öncelik verilecektir.


ARA YOL’a katılım bedeli 400 YTL dir.

Katılım bedeline planlama, güvenlik hizmetleri, eğitim, eğitim karnesi, katılım sertifikası ve derecelendirme dahildir.
Transfer masrafları, yakıt, tamir-bakım, otoyol ücretleri, yemekler, konaklama, trafik cezaları dahil diğer masraflar katılımcılar tarafından ödenecektir.


Eğitimden 15 gün öncesine kadar yapılacak iptaller de bütün katılım payı iade edilir. Bu tarihten sonra yapılacak iptaller için iade yapılmaz. ARA-KONTROL’de başarısız olan sürücülere katılım payları iade edilir.

Bir Mil Daha Sürün / OMM Eğitim Grubu


Sorular için: Uğur Ertekin +90 (532) 243 45 43

E-mail: huertekin@superonline.com


Açıklama 1: Gözlemli sürüş bireysel olup herkesin trafik kurallarına kesinlikle uyması zorunludur. Sürüş kurallarını içeren bir liste hareket noktasında sürücülere dağıtılacaktır. Hız, sollama ve şerit kullanımı vb konularda kurallara uyulmamasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir.
Bu sürüşe katılacak motorcular ARA kurslarından belgeli ve/veya ARA eğitmenleri tarafından gözlem yapılarak onaylanmış olmalıdırlar.
Bütün katılımcılar sürüş öncesi hareket noktasında dağıtılacak ibranameyi imzalayacaklardır.

Açıklama 2: Bu sürüşe artçı Kabul edilmemektedir.
Katılımcılar Zorunlu trafik sigortası, araç ruhsatı ve geçerli motor ehliyetini yanlarında bulundurmalı ve ayakkabılardan kaska kadar koruyucu motor kıyafetleri giymelidirler. Jean pantaloon, lastik ayakkabı, T-Shirt giyen veya Kask takmayan katılımcılar kesinlikle sürüşe katılamazlar.

Katılımcılar motorlarının (trafiğe kayıtlı), lastiklerinin durumu (Enduro ve Kros lastikleri kullanılamaz) ve hava basıncını kontrol etmeli ve ilk yardım çantası bulundurmalıdırlar.
Cep telefonu bulundurulması faydalıdır. Yakıt ve motor bakımı katılımcıların sorumluluğundadır. Katılımcılar sürüşe dolu depo ile gelmelidirler. Her
150kmyakıt ve kontroller için mola verilecektir.Belirtilen hareket saati, “TEKER DÖNER” saati olarak algılanmalıdır.
_________________
Yiğit Güler

www.iam.org
www.ommriders.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt