Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 804 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Çirkin Ördek Yavrusu BMW F650CS Scarver Yurtdışında Seyahat
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Çirkin Ördek Yavrusu BMW F650CS Scarver Yurtdışında Seyahat

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
resync
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 07, 2006
Mesajlar: 111
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Çrş May 17, 2006 4:18 pm    Mesaj konusu: Çirkin Ördek Yavrusu BMW F650CS Scarver Yurtdışında Seyahat Alıntıyla Cevap Ver

Yazı uzun ama umarım keyifle okursunuz icon_biggrin.gif


Geçen hafta bir konferans için Montpellier'ye (Fransa) gitmek gerekiyordu.
Şirket masrafları karşılıyor ama buna rağmen direk uçarım diye bir an bile düşünmedim, ne mi yaptım?
Barselona'ya (Ispanya) uçup oradan bir BMW F650CS Scarver kiraladım.

Resimdeki bagajlar kiraya dahildi ve ekstradan bir de GPS taktırdım, ne de iyi etmişim.

Yol Tecrübesi:
Ilk iki gün Barselona çevresinde takıldıktan ve motora da iyi kötü alıştıktan sonra üçüncü gün 350km mesafedeki Montpellier'e doğru yola çıktım, tabii ki otoyoldan değil, tıpkı bizim Antalya Izmir arası sahil yollarımız gibi güzel yolları var, farkı zemin biraz daha iyi ve ölüm saçan kamyon otobüs ve minibüs trafiği yok icon_smile.gif

Yani keyif yolculuğu icon_cool.gif

Ve çok yüksek süratlara çıkmadığınız sürece bu çirkin ördek yavrusu aslında bir kuğu olduğunu gösteriyor ve yollarda süzülerek yüz kaslarınızı yoruyor, sürekli sırıtmanıza yol açarak. icon_wink.gif

O sabah 11'de yola çıkarak GPS'e de güvenerek yolumu sürekli uzatarak akşam 9 gibi Montpellier'e vardım. Iki kere mola verdiğim yolda aralıksız 3-4 saat yol aldığım oldu ve inanın o akşam yattığımda 9 saat motor tepesindeymişim gibi değildim (genelde ilk gece yorgunluğu adrenalinden hissedilmez derler ama adrenalin hızlı seyahatlarda olur bu saf keyifti).

Montpellier'de bulunduğum sürede de iki kere dağlara doğru, bol virajlı yollar bulma umuduyla vurdum kendimi.

Ilkinde kafama göre çıktım (GPS aah GPS o ne güven veren birşey). Alès oradan Nìmes sonra geri Montpellier. Akşam 8 gibi çıkıp 10:30 gibi döndüm. Ne gerek vardı demeyin, hem yollar hem de motor yol alasınızı getiriyor.

Bunu oradaki şirketten fransız motorcu arkadaşlara anlatınca önce ağızları açık kaldı, sonrasında hemen daha da leziz yollar önermeye koyuldular.

Dönmeden bir önceki gün, Montpellier - Sommièrs - Quissac - Ales - La Grand-Combe - Villefort - Langogne - Le Beymard (Mende'ye varmadan N88'den D901 girerek) - Villefort - Ales - Sommièrs - Montpellier rotasini yaptım. Merak edenler www.viamichelin.com veya www.mappy.com adreslerinden bölgeye zoom yapabilirler.
Öğleden sonra 3 gibi yola çıkıp gece 11 gibi döndüm ve bu sefer yorgundum. 400km ve bunun 300km'si bitmek bilmeyen virajlar. O ne keyif hatta orgazmdır, tarifi yapılmaz, yapılmamalı, yaşanmalı.

Dönüş yolculuğumu A9 ve AP7 otoyolları üzerinden hızlı yaptım, uçağı kaçırma riskine girmeye hiç gerek yoktu icon_wink.gif

Özellikle o virajları dönerken, güzide ülkemiz ve trafiğini yollarını düşündüm ve ciddi ciddi dönmesem olmaz mi diye iç geçirdim.

Ülkemizde neyin eksik olduğunu fark ettim.
SAYGI!
Sadece motorsikletliye değil.
Birey ve insan olarak birbirimize.
Ne tahammülümüz var ne de taviz veriyoruz.
Birileri bizi doldurmuş "bireysellik" "benmerkezcilik" odaklı yaşar gibi yapıp gidiyoruz.
Bunu özellikle ve çeşitli şekilleriyle ülkemiz trafiğinde görüyoruz.
Üzüldüm ama ne fayda, yılmadan saygılı, hoşgörülü ve özenli olmaya devam edeceğim!


Motorsiklet:
Çocukken çirkin ördek yavrusunun hikayesini anlatan masalı dinlemiş olanlarınız bilir aslında kuğu yavrusu olan ama bunu bilmediği ve çevresindekiler de bilmediği için alay konusu olmaktan acı çeken yavrunun gerçek kimliğini öğrenme hikayesi.
F650CS birçoğumuz için (ben de dahil) çirkin ördek yavrusu gibi duruyor. Zaten BMW de model istediği gibi tutmayınca üretimden kaldırdı.

Ama aslında bir kuğu ile karşı karşıya olduğumuzu bol virajlı yollarda uzun süre yol alınca görüyoruz.
Yeni BMW'nin kendi üretimi enjeksiyonlu motoru hem tüketimde cimri hem de 2000-7000 arası tatminkar güç sağlıyor.
Böylece bol virajlı yollarda geniş cadde tipi lastikleri üzerinde pek vites değiştirmeden rahatlıkla yol alabiliyorsunuz.
Akıllı motor yönetimi sayesinde de tüketim 100km'de 4 litre civarında kalıyor.
Genel olarak yumuşak ve rahat sürüş karakteristiğine sert frenlerde devreye giren ABS (evet birkaç kere kullanmam gerekti, 300km boyunca virajların bazılarında konsantrasyonunuz azalabiliyor) emniyetle ve kısa mesafede durmanızı sağlıyor.
Oturma pozisyonu ve sele konforu ile "oturağınız" icon_lol.gif fazla ağrımadan uzun saatler yol alabiliyorsunuz.
Hızlı sürüşlerde 130km/s'den sonra biraz eğilmeye başlamanız gerekiyor çünkü oldukça alçak standart camı o hıza kadar mucizeler yaratsa da sonrasında sizi rüzgara havale ediyor.
Maksimum hız olarak kadranda 185km/s gördüm ki 7000d/d'da başlayan kırmızı bölgeye bu hızda dayanmış oluyor. Aşırı emniyetli bir motor olmasından dolayı zaten 7000d/d'nın üzerinde fazla kalamıyorsunuz kesme çok geçmeden devreye giriyor.
Ama zaten böyle bir motorla ne hız yapmak istersiniz ne de hız yapılabilecek yollarda sürmek. Sürekli viraj dönmenin zevki dururken icon_cool.gif

GPS:
Kiralama şirketi bu aletin üzerine Garmin Quest uygun görmüş eğer R1150GS kiralarsanız ünlü TomTom Rider opsiyonunuz var. Fransa için harita yükletmeyi unuttuğumdan Ispanya'da ara sokağına kadar gösteren GPS Fransa'ya geçtiğimde biraz sapıttı ama olsun kesinlikle muhteşem bir rahatlık hiç şüpheniz olmasın.

Motorsikletçi olarak:
Bütün araçlar hem Ispanya'da hem de Fransa'da önce yayalara sonra da ikitekerlilere azami saygi gösteriyor. Onlar için istisnasız duruyor, yol veriyor, şerit açıyor. Bu duyguya çok alışmamaya çalıştım icon_rolleyes.gif

6-7 Mayıs haftasonu Fransa'da motorsikletliler tarafından kutlanan bir yıldönümü idi "Kızgın Motorsikletçilerin Fransız Federasyonu" üyeleri 1980'lu yılların başında terbiyesizlik düzeyinde arttırılmaya girişilen motorsiklet vergilerini protesto etmek için binlercesi bir arada Paris sokaklarında "trafik kuralları dahilinde en düşük süratta" yol alarak trafiği felç edip gözdağı veriyorlar ve hükümet vergi artırımından vaz geçiyor!!! icon_eek.gif icon_cool.gif
Bizim de güncel sorunumuz ve çözümsüz kabullenişimiz. Oradaki motorcu iş arkadaşım siteyi gösterip, "kızgınlığını göstermezsen kimse seni dinlemiyor fakat bunu hakkını ararken yaparız, yollarda kesinlikle o tür duygulara yer yok" diye hükümet tarafından da yasal ve resmi olarak kabul görmüş olan bu federasyonu bana izah etti.

Fransa'da her motorcu birbirinin yanından geçerken birbirini selamlamak için sol eliyle V (victoire=zafer) işareti yapıyor.

Onlara yol veren araçları geçtikten sonra teşekkür etmeyi ihmal etmiyor ve bu anlamda sağ bacaklarını yana doğru hafif uzatıyorlar (bizde olsa malesef küfür olarak algılanacağı konusunda ciddi endişelerim var).

Fransızları pek fazla sevmeme rağmen ikiteker üzerindekileri dostane, saygılı ve bilgili (scooter kullanan genç, tecrübesiz ve deli binicileri kötü örnek teşkil ettikleri için ciddi anlamda pek sevmediklerini de hemen ekleyeyim). Ispanyollar aynı şekilde "dost" motorcu, motor dostu.


Özetle...
Harika bir deneyimdi. Bir haftada 1600km civarı yol yapmışım ama sanki daha bir o kadar yapmalıydım gibi hissediyorum.

Eve geldiğimde sevgili Twister'ımın sürmek daha bir sert (BMW'nin bir tek vitesleri acayip sert geçiyordu ki bu karakteristik özellikleri, ondan sonra benim Honda'mda vites değiştirmek yağ gibi akıp gidiyor), boyutları daha bir küçük geldi. Şüphesiz bu deneyim sürüşüme ve ikitekere bakışıma çok değer kattı.

Buraya kadar okuyan herkese çok teşekkür ederim. Mutlaka atladığım şeyler olmuştur ama mazur görün. Motorsiklet açısından dolu dolu bir haftaydı.

Kurallı, saygılı, hoşgörülü ve hava nasıl olursa olsun tam emniyetli (kask, eldiven, mont, dizlik vb.) binişler dilerim.

Deniz Uzun
Honda CBX250 Twister '03
Aprilia RS125R Extrema '95 (emekli)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Memet
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 10, 2004
Mesajlar: 324

MesajTarih: Çrş May 17, 2006 5:10 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aah bir toplantı ayarlasakda gitsek bizde. Tebrik ederim başarılı bir iş icon_exclaim.gif seyahati olmuş icon_smile.gif
_________________
05' FZ6 Fazer
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
JethroTull
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Feb 20, 2006
Mesajlar: 174

MesajTarih: Çrş May 17, 2006 5:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Biz tesekkur ederiz bu deneyiminizi bizimle paylaştıgınız için. Yazınızı sıkılmadan okudum icon_wink.gif Genelde sıkılırım uzun yazılardan da.

Teknik olarak abilerimiz yorum yapacaktır tabii ki ama tip olarak hiç de çirkin ördek yavrusu degil bence icon_smile.gif BMW niye tedayulden kaldırdı ki icon_rolleyes.gif BMW'ye mail atıp sorar mısım icon_biggrin.gif

Saygı ve hoşgoru konusunda cok haklısınız. Maalesef milletce daha cok yol katetmemiz gerekiyor bu konuda. Medeniyet yolundan bahsediyorum tabii, km degil icon_biggrin.gif

Karsılık beklemeden saygı icon_arrow.gif mutlaka cevap gelecektir.

Not: Acaba surus yada gezi bolumune mi koysaydınız diyorum bu yazıyı icon_rolleyes.gif Gerçi toplumsal açıdan genel'e yakısır guzel mesajlar var yazınızda icon_wink.gif Neyse ben boyumdan buyuk işlere karısmayayım, gerekli gorurse admin tasır nasıl olsa icon_wink.gif
_________________
Aynı dili konuşanlar degil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
nozb
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Apr 02, 2006
Mesajlar: 82
Nerden: İstanbul-Beyoğlu

MesajTarih: Çrş May 17, 2006 5:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cok kisa bir suredir F 650 GS kullaniyorum. 650 serisinde hep titresim oldugu rivayet edilir. Ben henuz cok az kullandigim ve uzun yol da yapmadigim icin henuz pek farkedemedim. Ama bu konunun abartildigini zannediyorum. Sizin yazinizda titresim meselesinden bahsedilmemis olmasi dikkatimi cekti.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
sinanozgen
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 25, 2003
Mesajlar: 2136

MesajTarih: Çrş May 17, 2006 9:14 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Elinize saglik, ne zamandir motosiklet uzerine pek bir yazi yazilmiyordu, bu iyi geldi.

Gezdiginiz bolgeye ait biraz daha detayli bilgi verebilseniz aslinda, ne kadar iyi olur!

Bir de sorum olacak, motoru hangi firmadan kiraladiniz, baglanti bilgilerini buraya yazabilir misiniz? 1 hafta icin ne kadar odediniz, sartlar nasildi gibi sorularim da mevcut.


Tesekkurler.


Sanco
_________________
"Tomkedi"miz, Umut Akçalı'nın anısı önünde saygıyla eğilirim.
Aç Kapakları Norveç, Eicma Milano'dan banttan yayın
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
resync
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 07, 2006
Mesajlar: 111
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Çrş May 17, 2006 11:08 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selamlar,

Ben buralarda yeniyim, gezi bölümüne baktım sanki bireysel değil de aktivite yazılar için tasarlanmış gibi geldi, "Genel" forumuna yazmayı seçtim.

Titreşim konusunda, mekanik uzman olmasam da, tecrübeme dayanarak tek silindirli motorların hiç titreşim yapmaması söz konusu olamaz, bu durumda ikinci bir silindir araya bir yerlere saklanmıştır muhtelemen icon_biggrin.gif
Scarver'da çok düşük devirlerde tabii ki vibrasyon var ama beni kesinlikle rahatsız etmedi. Bir de uzunca sürelerle çok yüksek devirde kullanınca aynalardan verim alamayabiliyorsunuz icon_wink.gif Fakat bunlar dediğim gibi rahatsızlık verecek düzeylerde değildi.

Kiralama şirketi www.motoespana.com. Barselona'nin biraz dışında Vilassar de Dalt diye bir kasabaya yerleşmiş iskoçyalı Mike diye biri işletiyor. Yani ingilizce az buçuk bilen için dil sorunu yok, sitede de merak edilebilecek bütün ayrıntılar yazılı. Bir haftalık kira olarak 399€ (çantalar dahil, o konuda değişik seçenekler sunuyor), GPS için haftalık 79€ verdim. Ucuz sayılmaz ama verdiği keyfi düşününce kesinlikle değdi. Bu ücrete sigorta vb. herşey dahil. Ekstra süpriz masraf çıkmadı.
Ben giysilerimi yanımda getirdim ama istenirse o da sağlanıyor.

Gezdiğim bölgeler Barselona'dan yukarı Montpellier'e sahil boyu


ve Montpellier'in iç taraflarındaki dağlık bölgede özellikle Alès - Langogne - Mende üçgeninin içinde kalan leziz yollar (ana yollara değil daha küçük olanlara bakın icon_wink.gif )


Daha zoomlu haritalar için www.viamichelin.com veya benzeri bir siteden isimleri girerek istediğiniz yerlerine odaklanabilirsiniz.

Bölgeler hakkında daha turistik bilgiler vermeyi ben de isterdim ama galiba pek turist gibi değildim. Tek derdim motorsikletle yol almaktı icon_rolleyes.gif

Lojistik konulara gelince, otoyollar ücretli, sağlam ücretli... Ispanya Fransa'ya nazaran daha ucuz, örnek 95 oktan Ispanya'da 1.19€ Fransa'da 1.35€ (Türkiye'den oldukça ucuz). Her benzinlikten yakıt alamayabiliyorsunuz. Sebebi çoğu otoservis yani kendin benzin dolduruyorsun ve parayı kredi kartıyla direk pompa üzerinden ödüyorsun. Tabii fransız kredi kartın varsa, malesef uluslararası kartlar olmuyor. Mutlaka dükkanı olan benzinlik bulmak lazım (benzini her halukarda kendiniz koyuyorsunuz dükkandaki adam sadece pompayı sizin için devreye alıyor) ve mesai saatleri dışında bu neredeyse imkansız olabiliyor.

Ispanyollar da fransızlar da genelde ingilizce bilmiyorlar gene de akdeniz insanları olarak bir şekilde anlaşabiliyorsunuz.
Yemek yemeye ve görülmeye değer yerleri gezmeye gitmediğim için (sanırım bu anlamda yazım gezi yazısı olamıyor icon_razz.gif ) o konularda çok yorumda bulunamayacağım ama şunu bilin ki o bölge hem tarihi hem kültürel hem de gırtlaksal zevkler için çok zengin çeşitler sunuyor. Motorsiklet turu şeklinde olmasa bile gidilebilir yani icon_smile.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
sinanozgen
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 25, 2003
Mesajlar: 2136

MesajTarih: Çrş May 17, 2006 11:17 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bilgiler icin cok tesekkurler. En azindan Barcelona'ya gidersek nereden motor kiralanabilecegini ogrenmis olduk.

Fiyat hic fena degil.


Sanco
_________________
"Tomkedi"miz, Umut Akçalı'nın anısı önünde saygıyla eğilirim.
Aç Kapakları Norveç, Eicma Milano'dan banttan yayın
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt