Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
murtisi Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Şub 26, 2007 8:51 am Mesaj konusu: Mondial 150 Zat hakkında |
|
|
İkiteker ailesine selamlar. İki ay önce mondial 150 zat aldım işe gelip giderken kullanmak amacıyla ama çok büyük bir hata ettiğimi şimdi şimdi anlıyorum. Ne servisi ''servis'' ne motor ''motor''... Ben zaten çok fazla birşey beklemiyordum alırken ama sık sık arka frenin gevşemesi her (200 km de bir) kalkarken deprem oluyormuş hissi vermesi (iki kişiyle çok sık oluyor), 70 km/saat'ten sonra motorun '' Allah'a emanet'' yol tutması gibi... Gittiğim serviste bunun freni tutmuyor ve sık sık sıkılması gerekiyor diye sorduğumda ustanın bana ''ben ne yapabilirm ki'' şeklinde ki cevabı... Motoru yıkadığınızda gösterge panelinin ve far bölümünün altından üstünden sular süzülmesi... Beni en sinir eden de motorun her yerinden gıcır gıcır ses gelmesi (ilk 150 km den sonra başladı ve servis çözümü kasanın indirilmesi gerekiyor o da uzun iş diye başından savdı) ... Kısacası dayanılmaz bir pişmanlık hissi var şu anda kafamda . Bir daha Çin malı mı? Kesinlikle HAYIR !! _________________ murtisi68@yahoo.com
Honda CBR 600 RR' 07 (satıldı)
'' GİTMEDİĞİN YER SENİN DEĞİLDİR '' |
|
Başa dön |
|
 |
zeytin1977 Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Şub 26, 2007 9:01 am Mesaj konusu: |
|
|
Murat inan çok üzüldüm yaşadığın sıkıntılar için. Biliyorsun bende birçok dertten müzdaripim. Sana bir tavsiyem olcak servis için sıkıntılarını giderebileceğin tek bir adres vericem Atatürk Sanayi Sitesinde Bilge Motor var. Mondialin servisi ve çok memnun kalabileceğine emin olabilirsin. Her türlü sıkıntıda seni başından savmayacaklar ve her türlü sorununa cevap vererek daha anlayışlı ve yardımsever yaklaşacaklardır.
Sıkıntılarına gelince seni çok iyi anlayabilirim. Benim de ilk zamanlar yaşadığım sıkıntıları yaşıyorsun. Rodaj zamanına kadar bende yaşadım ama 1000 km den sonra sıkıntıların azalıcak. Bitmedi başka problemlerle karşılaşacaksın Satalım gitsin bunları ne dersin? Valla almadan önce sorsaydın bana kesinlikle alma derdim. Mondial servisi dışında başka servislere gitmemeni tavsiye ederim. Benim zeytin başka bir servise gitti ve şuan bana çıkardıkları maaliyet 750.-YTL. Evet aynen öyle.
Çok geçmiş olsun derim Murat. Bilge ye gidebilirsen git ve selamımı söyle uzun saçlı ustaya seninle ve motorunla ilgilenecektir.
Bir müsait zamanımız da birlikte gidebiliriz.
Sevgiler Fatoş. _________________ Honda CBF 250
-------------------
Sevgi , Saygı , Birliktelik bizimle olsun... |
|
Başa dön |
|
 |
murtisi Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Şub 26, 2007 9:13 am Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili Fatoş çok sağol öncelikle ilk cevabı yazdığın için. Benim motor rodaj km sini çoktan geçti şu an 3200 km de. Ayrıca her 1000 km de motor yağının değiştirilmesi de garip geldi bana . Rodajını da çok dikkatli yaptım. Ondan çıkabilecek bir sorun yok yani. Bende sıkıntılar gittikçe artıyor anlayacağın  _________________ murtisi68@yahoo.com
|
Başa dön |
|
 |
zeytin1977 Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Şub 26, 2007 9:27 am Mesaj konusu: |
|
|
Haklısın Murat ama bana söylenilen her 1000 km de kontrol ettirmenizde fayda var'dı. Bu arada 4000 km den sonra kayışla ilgili bir problem ortaya çıkabilir dikkatli olmanda fayda var. Her 1000 km de değil aslında yağ bakımı ile ilgili olarak yanlış bir bilgi aktarımı olmuş olabilir. 2. yağ değişimini 2000 km sonra yaptırmıstım?
Müsait bir zamanımda ararrım seni görüşürüz. _________________ Honda CBF 250
-------------------
|
Başa dön |
|
 |
murtisi Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Şub 26, 2007 9:31 am Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili Fatoş servisin bana dediği; her 1000 km de bir motor yağını değiştirmem gerektiği... _________________ murtisi68@yahoo.com
|
Başa dön |
|
 |
zeytin1977 Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Şub 26, 2007 9:33 am Mesaj konusu: |
|
|
Servisi arayıp bunu tekrar öğreneceğim senin için. _________________ Honda CBF 250
-------------------
|
Başa dön |
|
 |
murtisi Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Şub 26, 2007 9:37 am Mesaj konusu: |
|
|
Çok teşekkürlerrr _________________ murtisi68@yahoo.com
|
Başa dön |
|
 |
zeytin1977 Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Şub 26, 2007 10:25 am Mesaj konusu: |
|
|
Murat dediğim gibi her 1000 km de yağ değişimi yapılmıyormuş, bakımdan bakıma değişiklik oluyormuş yani 3000 de yaptırdıktan sonra 6000 de yaptırınca değişiyormuş. Her 1000 de gitmene gerek yokmuş.
Mondial servisi dışında hiçbir servise götürme, benim son durum 550 YTL olarak verildi ve hiçbiri garanti kapsamına alınmamış yetkili servis olmadığı için. Bu arada yeni öğrendim Bilge Motor mondial servisini bırakmış. Diğer servisler hakkında bilgim yok şuanda. _________________ Honda CBF 250
-------------------
|
Başa dön |
|
 |
maqara Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Şub 26, 2007 7:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
bende de mondial var
kT125
aldığımdan beri bakımlarını kendim yapıyorum. yağmur yağmadığı sürece güzel güzel taşıyor beni
20000km devirdik motorundan memnunum
ancak km teli koptu bir türlü bulamıyorum
bu bahettiğiniz maslaktaki servise bakayım bende _________________
 |
|
Başa dön |
|
 |
mkelleci Tecrubeli Uye

![]()
|
Tarih: Pts Şub 26, 2007 7:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
zeytin1977 demiş ki: |
Mondial servisi dışında hiçbir servise götürme, benim son durum 550 YTL olarak verildi ve hiçbiri garanti kapsamına alınmamış yetkili servis olmadığı için........ |
Malun markadan pahalı servis maliyetimi  |
|
Başa dön |
|
 |
tobacco Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Şub 26, 2007 9:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
murtisi selam;
Benimde ilk motorum 150zattı. Sorunsuz 4,000km yapmıştım. hiç arıza yapmayan nadir çin motorlarındandır sanırım. anadolu yakasında ismini hatırlayamayacağım ama Carrefour kozyatağının arkasında büyük bir mondial servisi vardı. Adamlar işine oldukça hakim orayada bir sor derim.
selamlar |
|
Başa dön |
|
 |
|