| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
|
ARSIMET Yeni Kullanici

Kayıt: Mar 16, 2006 Mesajlar: 39 Nerden: Istanbul - Kartal
|
Tarih: Pts May 22, 2006 3:49 pm Mesaj konusu: Pariste Motor, Motorcular |
|
|
Geçtiğimiz hafta 4 günlüğüne Parise gittim, yağmurlu havaya rağmen her tarafta bisiklet,motosikletler vardı.Allah allah dedim yahu yollarda birikinti, çamur vs olmuyor mu? Olmuyormuş. Bu bisikletlileri motosikletlileri atmazlar mı yolun bir kıyısına? Atmazlarmış. Ertesi gün hava açtı, o da ne her yer motosiklet kaynıyor, herkes ışıklara riayet ediyor, Motosikletlilere ters hareket yapanı ne Parisin içinde ne de Çevre yolunda görmedim.Motorlar dahil sıkışık trafikte kimse emniyet şeridini kullanmıyor. Bu arada kaç adet motor gördün derseniz, Disneyland'a giderken çevre yolunda sadece tek yönde 150iyede 130 tane sayabildim, oha beee!! deyip bıraktım.
Bu arada Pariste motorlu polislerin ve diğer motorların resimlerini yüklemeyi başarabilsem Gezi bölümüne bir Paris gezisi de koymayı istiyorum.
Ülkemi çok seviyorum ama gerçekten başkaymış Paris. Gideceklere kesinlikle 2 teker kiralamalarını öneririm... |
|
| Başa dön |
|
 |
EagleOzzy Katilimci Uye

|
Tarih: Sal May 23, 2006 6:30 am Mesaj konusu: |
|
|
Umarım bir gün bizim insanımız da o kadar bilinçli olur ve motosikletli sayısı artar. Herkesin kurallara uyduğu ve motosikletlilere saygı duyduğu bir trafikte seyretmek için neler vermezdim. İmrenmemek elde değil. Sıkışık trafikte arabaların arasından giderken beni görüp de 10 cm yana çekilen bir araba olduğu zaman dünyalar benim oluyor. Herkesin bu bilince ulaşması için dua ediyorum. _________________ Ozan Kartal
0 RH +
MotorsuzRider |
|
| Başa dön |
|
 |
Ekinoks Katilimci Uye

|
Tarih: Sal May 23, 2006 11:39 am Mesaj konusu: pariste motorlar |
|
|
yaklaşık 20 gün önce bende paristeydim ancak bizim insanımızın bilinçlenmesi kısmına maalesef katılamıyorum.
Gerçekten inanılmaz sayıda motorsiklet var yollarda ve araç sürücülerinin onlara yaklaşımı medeniyet kavramının saygının çok ötesinde. Ancak çok önemli bir ayrıntı var bu saygının ortaya çıkışında (saygı değil çekince gibi bir şey), fransadaki motorsiklet sürücüleri adeta bizim minibüsler gibi bir hava içerisindeler. Nasılsa yol verilir, yol benim, diğerlerinden bana ne gibi bir hava esiyor ortalıkta.
İstanbul'da o şekilde motorsiklete binse ve o sayıda motor olsa sokaklar kazalardan geçilmez.
Işıklarda duruyorsunuz bir anda sağınızdan solunuzdan motorlar yanınızda bitiyor ama kımıldıycak yeriniz kalmıyor. Ve daha bunu gibi nice örnekler var benim gördüğüm _________________ Burak BÜYÜKKAYA (A RH+)
|
| Başa dön |
|
 |
EagleOzzy Katilimci Uye

|
Tarih: Sal May 23, 2006 3:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
O zaman burdaki otomobil, orda da motosiklet sürücülerini bilinçlendirelim.  _________________ Ozan Kartal
0 RH +
MotorsuzRider |
|
| Başa dön |
|
 |
sigma3 Tecrubeli Uye

|
Tarih: Sal May 23, 2006 4:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
Nedeni basit.. Fransa'da (tüm diğer uygar ülkelerde olduğu gibi) motosikletin trafikte geçiş üstünlüğü vardır.
AB uyum yasaları çerçevesinde bir gün bizde de olacaktır.
Ha bizim insanımız buna ne kadar uyar, o başka konudur. |
|
| Başa dön |
|
 |
leondede Tecrubeli Uye

|
Tarih: Çrş May 24, 2006 6:54 am Mesaj konusu: |
|
|
Roma da bayanlar etekle scooter üstündeler, biri bile dönüp taciz etmez, laf atmaz, onca arabanın arasında durur - yol verirler. Görünce şaşırıyor insan elbet. Ülkemizde bu kültürün oturması, AB deki gibi motosiklete geçiş önceliği tanınması - insanımızın buna uyması bence mümkün degildir. Bizler yapı ve kültür olarak Avrupa lı gibi davranamaz ve benzer uygulamaları günlük hayatımıza uyduramayız. ( motosiklet ile ilgili )
Trafigimizde hayvanlar ve üretimi sırasında yeterli genetige sahip olamadan dünyaya bir şekilde gelmiş yaratıklar ( katıksız mutant )oldugu sürece ne tertip düzen olacaktır, ne de bir Avrupalının motosikletten aldıgı keyif bizim yollarımızda yaşanabilecektir. Üzücü ama gerçek budur. Mevcut durumu kabullenmek çare midir tartışılır. Bu hayvanların kökünü kazımak mümkün olsada toplu bir '' temizlik '' yapılsa tüm 2 teker severler ömür boyu mutlu olsa...içerik biraz sert oldu sanırım ... _________________ ISIK ASLANDEDE
R1150 GS - 03 |
|
| Başa dön |
|
 |
fishman Tecrubeli Uye

|
Tarih: Çrş May 24, 2006 10:33 am Mesaj konusu: |
|
|
sevgili leondede,(Bu hayvanların kökünü kazımak mümkün olsada toplu bir '' temizlik '' yapılsa tüm 2 teker severler ömür boyu mutlu olsa...) Bu kelimelerinde sana canıgönülden katılıyorum.Bence hiç'te ağır değil bu ifadeler.daha dün bir minübüs sürücüsü karşı şeritten gelirken (U dönüşü yasak olan yerde)ansızın U dönüşü yaparak(Yapacağı hatayı tahmin ettiğim için tedbirli davranıp kılpayı durabildim) nerede ise beni ezip geçecekti ve yakıştıracak hiçbir sıfat bulamadığım kişi hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam etmezmi işte o an kan beynime sıçradı.Kendi kendime dedimki (Zalimce olabilir kusuruma bakmayın) o altındaki minübüs'ün tamponuna bağlayacaksın bu insanlıktan nasibini almamış kişiyi,geberene kadar sürükleyeceksin ibreti alem olsun diye,belki o zaman hırsım geçer.... Maalesef bizim toplumumuzdaki bu yaratıklar yüzünden hayatımız her an tehlikede, aman dikkatli olalım arkadaşlar.Kazasız belasız sürüşler dilerim, tüm sürücü arkadaşlarımıza. _________________ Yalçın GÖNÜL (B Rh +)
Mondial ut 150 enduro |
|
| Başa dön |
|
 |
KaraRex Tecrubeli Uye

|
Tarih: Çrş May 24, 2006 12:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
Benim de bir yakınım kışın dahi Paris yollarında motosiklet kaynadığını iletmişti.. Yollar karlı dahi olsa motosiklet kullanılıyormuş.!
Tümer Çabuk
Çanakkale |
|
| Başa dön |
|
 |
ARSIMET Yeni Kullanici

Kayıt: Mar 16, 2006 Mesajlar: 39 Nerden: Istanbul - Kartal
|
Tarih: Çrş May 24, 2006 2:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kararex'in yazdığı birebir doğrudur, birsürü bayan eteklerle scooter ve bisikletlerde, scooterlar neyse de pedal çevirme hareketlerini düşünürseniz bisikletli bayanların her yeri meydanda. Herkes yol da veriyor, kafasını çevirip bakan da yok. Ülkemizde olsa bayana tecavüz eder, bisikletine el koyarlar.
Ülkemi çok seviyorum ama gerçekten 2.ligde oynayan bir ülkeyiz. 3. dünya değil ama batı da kesinlikle değil. |
|
| Başa dön |
|
 |
|