| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
|
ARSIMET Yeni Kullanici

Kayıt: Mar 16, 2006 Mesajlar: 39 Nerden: Istanbul - Kartal
|
Tarih: Cum Nis 28, 2006 7:48 am Mesaj konusu: HEPCO BECKER Koruma demiri |
|
|
Merhaba arkadaşlar;
HEPCO BECKER koruma demirleri var ama 2 parça ve 150X2 Euro. TA için. Ne dersiniz sadece motor koruma yeterlimidir, ikisin, de taktırsak mı?
teşekkürler.
Not: Belli yerlere farklı markalarınki gelmiş 140 euro'ya hepco becker in bir özelliği var mıdır? yoksa bu kadar paraya fazla mıdır?
teşekkür ederim. |
|
| Başa dön |
|
 |
Herman Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Nis 28, 2006 8:00 am Mesaj konusu: |
|
|
Motorunuzun tipini, ayrı ayrı iki tür demirin takıldığını anlayamadım. Ancak demirde marka önemli. Eğer demirin özelliği iyi değil ise iyi koruma yapmıyor, kolayca yamuluyor. Ben Hepco Becker kullanıyorum ve memnunum.
Sevgiler
Hakan Erman |
|
| Başa dön |
|
 |
tolga Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Nis 28, 2006 8:07 am Mesaj konusu: |
|
|
ben aku, canta, koruma demiri gibi guvenlikle ve surus kalitesiyle direkt baglantili olmayan parcalari isimi gorecek kalitede en ucuz yollu halletmeye calisiyorum. demirin asli gorevi motoru yatirdiginizda karenajinizi korumasi, bunu yaptigi surece yani karenajin asfalta degmesini engelledigi surece niye cok para verceksiniz ki. adi ustunde allahin demiri
estetik olarak rahatsiz olmazsaniz givi'nin ucuz markasi kappa'ya bakin derim. modelleri yaklasik givi ile ayni.
ben olsam hepco becker'e 300 euro verecegime kappa'dan koruma demiri ve yan canta tasiyicilarini birlikte alirdim. yan canta tasiyicilari da koruma demiri gorevi yapiyor, ustelik cok lazim oldugunda arkadaslarinizdan givi ya da kappa yan canta odunc alabiliyorsunuz
benim varadero icin kappa koruma demiri 110 euro idi. ustelik ben o demirleri kappa oldugunu bilmeden begendigim icin almistim. _________________ Tolga Himmetoglu
BW's 100 - kucumen
Varadero - ilhami
N 23' 09.115, W 081' 15.420 |
|
| Başa dön |
|
 |
tolga Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Nis 28, 2006 8:14 am Mesaj konusu: |
|
|
| Herman demiş ki: |
| Ancak demirde marka önemli. Eğer demirin özelliği iyi değil ise iyi koruma yapmıyor, kolayca yamuluyor. |
| tolga demiş ki: |
| ben aku, canta, koruma demiri gibi guvenlikle ve surus kalitesiyle direkt baglantili olmayan parcalari isimi gorecek kalitede en ucuz yollu halletmeye calisiyorum. |
ne tuhaf di mi ayni anda 2 cevap birbirinin tam zitti. bu forumlar iyi mi kotu mu karar veremedim  _________________ Tolga Himmetoglu
BW's 100 - kucumen
Varadero - ilhami
|
| Başa dön |
|
 |
ARSIMET Yeni Kullanici

|
Tarih: Cum Nis 28, 2006 8:14 am Mesaj konusu: |
|
|
| Motorda kasko var, koruma demiri en yakın samura motorda var, 140 euro imiş ama takmıyorlar. King motor varmış yanlarında, onlar takabilirmiş ama numaralarını bulamadım konuşmak için, neticede kartaldan gelicem, boşu boşuna o kadar yol, izin al işten vs. |
|
| Başa dön |
|
 |
V-Strom Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Nis 28, 2006 8:18 am Mesaj konusu: |
|
|
bir türk firması çıkıpda adam gibi bir demir çubuğu koruma demiri haline getiremiyorya yazıklar olsun Allahın demirine 140 euro 300 euro ödüyoruz akıl var mantık var 300 euroya buzdolabı satıyorlar gayet güzel aile boyu hiç mantığı varmı sizce bu fiyatların _________________ Ümit Yayla
İstanbul
BMW R 1200 GS 2005
A Rh (+)
0 212 334 57 00 (iş) |
|
| Başa dön |
|
 |
Herman Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Nis 28, 2006 8:19 am Mesaj konusu: |
|
|
ne tuhaf di mi ayni anda 2 cevap birbirinin tam zitti. bu forumlar iyi mi kotu mu karar veremedim  |
Herkes aynı fikre sahip olsa burada konuşacak konu bulamazdık İyidir, iyidir.
Eğer çok iyi bir demirci biliyorsanız, adam bilmem ne özelliğinde demir ile çalışıyorsa götürürsünüz istediğiniz modelden bir demir, size aynısını yarı fiyatına yapar belki. Ama ben böyle bir demirci bilmiyordum, bilsem de gidip uğraşamazdım.
Sevgiler
Hakan |
|
| Başa dön |
|
 |
Necdet Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Nis 28, 2006 8:25 am Mesaj konusu: |
|
|
Bende Hepco kullanıyorum. Bazı korum demirlerinin düşme anında eğilip granaja baskı yaparak kırdığını gördüm. Bu koruma yönünde Hepconun çok başarılı olduğunu duyunca tercihim bu yönde olmuştu. Ayrıca koruma demiri yaptırmayı düşünmüştüm ama ustanın keyfi gelinceye kadar düşmeyeceğiniz ne malum. O yüzden en iyisi koruma demirini alır almaz hareket ettirmeden taktırmak. _________________ Necdet YETİŞGEN
TORUK MACTO
GL 1800 GOLDWING
34 BVG 67 |
|
| Başa dön |
|
 |
ARSIMET Yeni Kullanici

|
Tarih: Cum Nis 28, 2006 8:31 am Mesaj konusu: |
|
|
v-storm süper söylemişsin vallahi adamlar bu paraya buzdolabı satıyorlar alt tarafı demir,
İlk aldığımda ben de istedim koruma demirli çıksın diye ama ellerinde yoktu şimdi var mutluhan da 150X2 euro istiyor,
bu arada yok mu kızıltoprak king motorun tlf bilen arkadaşlar? Webte bulamadım linkler çalışmıyor, 118 de king motor diye bir kayıt yok maalesef  |
|
| Başa dön |
|
 |
hepdurgunsu Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Nis 28, 2006 8:56 am Mesaj konusu: |
|
|
| V-Strom demiş ki: |
| bir türk firması çıkıpda adam gibi bir demir çubuğu koruma demiri haline getiremiyorya yazıklar olsun Allahın demirine 140 euro 300 euro ödüyoruz akıl var mantık var 300 euroya buzdolabı satıyorlar gayet güzel aile boyu hiç mantığı varmı sizce bu fiyatların |
Malesef artık Avrupa'da üretilen, içine mühendislik ve zanaat karışan her şey bizim ölçütlerimizde çok pahalı.
Hay hay kaynatalım biz de bükelim ama, boru bulmak, hassas büktürmek, çarpılmayacağı bir kaynak fikstürü tasarlamak ve yaptırmak, düzgün bir kaynakçıya kaynattırmak, bir miktar test yapmak (yani motorun üzerinde denemek, düşürüp bakmak, kendi mi kırılıyor motoru mu kırıyor görmek) kaplatmak, boyatmak ve bunu da adetlerce yaptırmak aslında burada oldukça zor. Adetler kısmı tutmayınca da yine Avrupa fiyatlarına yaklaşıyor. Kendi motoruma çanta taşıma aparatı yapmak konusunda benim ciddi tereddütlerim var. Elimde titanyum dahil malzeme var, Türkiye'deki neredeyse en gelişmiş kaynak makineleri bende, elimden de iş gelir.. Ama iki kez düşünüyorum..
Ama denemek gerek.. |
|
| Başa dön |
|
 |
pink Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Nis 28, 2006 9:43 am Mesaj konusu: |
|
|
guvenlik gerektirmeyen parçaları ucuz tercih etmek kabul edilebilir mesela yan çanta iyi olsa nolur kötü olsa nolur? (kopar en fazla )
sis farı kötü kalite olsa nolur en fazla paslanır 6ay sonra... ama kar edecem diye taktığınız koruma demiri ezilip bi de karenajı da extradan ezerse üzülüyosunuz sonra o yüzden koruma demirinin en kalitelisini almakta fayda var. _________________ cheers & beers,,,, ~!~ Deniz
 |
|
| Başa dön |
|
 |
isko-isko Yeni Kullanici

![]()
|
Tarih: Cum Nis 28, 2006 9:50 am Mesaj konusu: Re: HEPCO BECKER Koruma demiri |
|
|
| ARSIMET demiş ki: |
Merhaba arkadaşlar;
HEPCO BECKER koruma demirleri var ama 2 parça ve 150X2 Euro. TA için. Ne dersiniz sadece motor koruma yeterlimidir, ikisin, de taktırsak mı?
teşekkürler.
Not: Belli yerlere farklı markalarınki gelmiş 140 euro'ya hepco becker in bir özelliği var mıdır? yoksa bu kadar paraya fazla mıdır?
teşekkür ederim. |
TA kullanıcısı olarak kappa nın sadece motor koruma demirini öneriyorum.
özen motorda ben 170 ytl ye montaj dahil taktırdım. _________________ 1depo ile 600km= Vstrom DL 650 |
|
| Başa dön |
|
 |
tolga Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Nis 28, 2006 10:12 am Mesaj konusu: |
|
|
sanirim bir yanlis anlasilma var duzelteyim.
| ben aku, canta, koruma demiri gibi guvenlikle ve surus kalitesiyle direkt baglantili olmayan parcalari isimi gorecek kalitede en ucuz yollu halletmeye calisiyorum. |
koruma demiri dustugumde egilip karenaja zarar veriyorsa, aku mars motorunu cevirmiyor ya da bmw kullaniyor olsam abs'yi devreye sokamiyorsa, canta yolda ucup gidiyorsa isimi gorecek kalitede sayilmaz degil mi  _________________ Tolga Himmetoglu
BW's 100 - kucumen
Varadero - ilhami
|
| Başa dön |
|
 |
emoak Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Nis 28, 2006 11:07 am Mesaj konusu: |
|
|
Ben aşağıda görünen koruma demirini sanayide yaptırdım ve bana maliyeti 50 YTL oldu. Yapan usta ile arkadaşlığımız olduğundan ve kendiside bir motosiklet sürücüsü olduğundan zorlanmadan en iyi şekilde yaptı. Tekrar teşekkürler kendisine...
Sağlamlığına gelince, geçenlerde bir gezimizde yol kenarında mola vermek için durduk, asfaltın eğimini ve yerdeki çakılları fark edemediğimden çok dik kalmış motosiklet, arkamı dönmemle devrildi. Sadece kaynak yerinden çatlamıştı, şehre dönünce ilave bir parça daha ekleyerek kaynattı, ne bir yamulma ne başka bir şey olmadı. Grenajıda mis gibi korudu.
Merak eden olursa ayrıntılı resim çekip koyabilirim.
Sevgiler... _________________ Önder Can ÇETİN
0 532 776 66 34
Yamaha Crypton & XT 660 |
|
| Başa dön |
|
 |
Persiladam Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Nis 28, 2006 12:50 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hepco& Becker in Çanta , demir ,vs ürünlerinin diğer markalardan farkını ancak düştüğünüz zaman anlayabilirsiniz.
Herhangi bir düşüş yaşamazsanız aradaki fark sizin için fiyattan ibaret olucaktır. Hepco çantaların gividen pahalı olmasını ancak çantanın üstüne düşen motorlarda kıyaslayabilirsiz.
Her hangi bir yan yatmada H&B çantasını kırılmamış bir halde yerden alıp , bozulmamış kilit mekanızmasından motora tekrar takıp yolunuza devam edebilirsiniz.
Givi için yanınızda bolca Duct Tape bulundurmanızı öneririm.
"Pahalıdır vardır bir hikmeti , ucuzdur vardır bir illeti"
"Ucuz mal alıcak kadar zengin değilim" sözlerini motosikletlerde bazı ürünlerde ara ara hatırlamakta fayda var kanısındayım. _________________ "Hummerly, bupperly, zipperly, dupperly, hummerly, bupperly, zipperly, bop" -David Lee Roth
Can Yalım
Aprilia Pegaso T&T Raid
İstanbul - Kadıköy
Member of Toprrraaam Raydırs. |
|
| Başa dön |
|
 |
|