Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
neco61 Yeni Kullanici
|
Tarih: Pts Nis 10, 2006 6:58 pm Mesaj konusu: hız limitleri hakkında ne düşünüyosunuz? |
|
|
ben bu pazar günü canakkale dönüşü 92km ile radara girdim ve 206ytl ceza yedim.benimle aynı kaderi paylaşan iki arkadaşım daha vardı. |
|
Başa dön |
|
|
KanatsizMelek Misafir
|
Tarih: Sal Nis 11, 2006 12:30 am Mesaj konusu: Benimde hayattan sikayetim var |
|
|
Benimde hayattan sikayetim var, buraya yazayim bare. |
|
Başa dön |
|
|
VAP53 Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 28, 2003 Mesajlar: 12125 Nerden: İstanbul/Çanakkale
|
Tarih: Sal Nis 11, 2006 6:38 am Mesaj konusu: |
|
|
Ben de gecenlerde 93 km. ile Motosikletteki İLK cezami yemis bulundum.
Pesin odeme icin %25 indirim yapiyorlar.
Motosikletlerin ulkemizdeki azami hiz siniri 1928'de cikan Trafik Yasasi dogrultusunda 70 km, %10 da marj taniyorlar = 77 km.
Ancak meclise sunulan yeni yasa tasarisinda gerekli degisiklik onerilmis durumda ama beyzadeler ne zaman bakarlar da onaylarlar, Allah kerim (Kerim'in de maalesef kuyusu derin)...
_________________ Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli
Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal). |
|
Başa dön |
|
|
specific Tecrubeli Uye
|
|
Başa dön |
|
|
klass_07 Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Nis 11, 2006 11:04 am Mesaj konusu: |
|
|
1928 de motosikletler herhalde max.70 km/h gidebiliyordu.Şimdi ise 320 km/h.Birileri hale uyuyor.uyanın ey benim temsilcilerim.şimdi bisiklet bile 70 km/h. gidiyor. |
|
Başa dön |
|
|
umud Katilimci Uye
|
Tarih: Cum Nis 14, 2006 12:04 am Mesaj konusu: |
|
|
simdi daha fazla hiz yapmak istiyoruz diye bir de asiri hiz vergisi eklemesinler basimiza |
|
Başa dön |
|
|
VAP53 Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 28, 2003 Mesajlar: 12125 Nerden: İstanbul/Çanakkale
|
Tarih: Cum Nis 14, 2006 5:57 am Mesaj konusu: |
|
|
specific demiş ki: |
Ahmet abi senin soyadın Pınar değil miydi? |
Evet Harun'cugum haklisin, polis "P" ile "I"yi birlestirip "A" yapmis herhalde.
klass_07 demiş ki: |
1928 de motosikletler herhalde max.70 km/h gidebiliyordu.Şimdi ise 320 km/h.Birileri hale uyuyor.uyanın ey benim temsilcilerim.şimdi bisiklet bile 70 km/h. gidiyor. |
Cok haklisin, zaten racing tarzi motorlar 70'le kacinci vitesle ve kac km. hararet yapmadan gidebilirler ki. Zamaninda devirleri dusuk motorlara gore Almanya'dan alinip uyarlanmis bir yasa ve bugune kadar yapilan yenilemelerde komitenin icinde "motosikletci olmadigi icin gozonune alinamadi" diyorlar. Daha sonra 3-4 sene once yapilan calismalar neticesinde meclise birtakim tasarilar gonderildi ama bununla ugrasmak onlara para kazandirmadigi icin olsa gerek, uzerinde duran yok maalesef...
Zaten ben bunlari ve bu dogrultudaki calismalarimizi anlattigimda, beni ceviren ekibin icindeki komiser bana "kusura bakma Ahmet abi" seklinde yaklasti ama ben de hayatimin ilk motosiklet cezasi olacagini ve kesinlikle makbuzunu almam ve cerceveletmem gerektigini belirttim. _________________ Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli
Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal). |
|
Başa dön |
|
|
bberksan Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Nis 14, 2006 6:12 am Mesaj konusu: re |
|
|
Sunu da merak ediyorum hiz limitine asana 1.kademe ceza , %20 fazlasi ile asana 2.kademe ceza. Pekiii diyelim 260'la girdin radara o zaman da 2.kadememi yiyorsun yoksa OHA deyip motoru baglama mahkemeye sevkedilme filan gibi islemler oluyormu? Eger olmuyorsa Ha 85'le gitmisin ha 150 ile. Yani 85'le de gitsen de %20 2. basamakdan ceza yiyorsun. O kendimizi kisitlayip 90-100'le gideyim diye kasmaya gerek yok. Oylemi? _________________ I need your boots , your clothes and your motorcycle. |
|
Başa dön |
|
|
tolga Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Nis 14, 2006 10:31 am Mesaj konusu: |
|
|
bildigim kadariyla %30, %50 ve %70 olmak uzere 3 kademe var.
yani motorsikletin hiz limitini 70 km olarak uygulayan idealist bir memur arkadasa denk gelirseniz, 119 km uzeri hangi suratte girerseniz girin 3. kademeden ceza alirsiniz.
bu arada bu topigin burda ne isi var _________________ Tolga Himmetoglu
BW's 100 - kucumen
Varadero - ilhami
N 23' 09.115, W 081' 15.420 |
|
Başa dön |
|
|
|