Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Tarih: Cmt Eyl 10, 2005 10:15 am Mesaj konusu: Motor ehliyeti
Bende bundan 3 ay önce ehliyet aldım. Motora hep artcı olarak bindim ama çok keyifli geldiği için de artık kullanmam gerektiğini düşündüm. Ve, işe sıfır noktasından başlayıp önce ehliyetimi aldım. Ancak arkadaşlarımın yorumlarına katılıyorum. Ben bisiklete dahi binmesini bilmeden motor kullanmayı öğrendim. ancak kursta aldığım 7-8 saatlik ders ne kadar yeterli dersiniz? (Zaten trafiğe çıkmıyorum, çünkü kendimi yeterli görmüyorum). Ayrıca, sınav alanında öyle insanlara rastladım ki, sırf iş olsun diye, belki ömründe motora bile binmemiş/binmeyecek kişilerdi bunlar.
Teorik olarak hiç bir eğitim almadık. Sadece kurs alanına giderken gerekli olan kask, dizlik, kolluk gibi tüm koruma araçlarını kullandık. Yine de kişisel bilginiz yoksa kursların eğitimleri çok yeterli değil.
Bana göre de bu ehliyet sınavı ve hazırlık aşamaları sizler gibi tecrübeli kişilerce yapılmalı.
Sınava girdiğimiz gün hava yağışlıydı ve kamyonların bol bulunduğu bir alandı. Bu yüzden kukalar tek tarafa konulup hem gidişte hem dönüşte aralarından geçmemiz istendi. Ve motorlar peşpeşe çıkartıldı. Sınav alannında bile sürüş güvenliği yoktu. (Islak zeminde kukaların arasından karşılıklı geçmeye çalışan motorlar) Sizce bu ne kadar doğru???
geçenlerde bir otobüs yolculuğu sırasında yanımda oturan genç bir arkadaş ile hoş beş sohbet ederken kendisinin hollandada yaşadığını söyledi. derken konu motosikletlere geldi kendiside R1 kullanıyormuş.
oradaki ehliyet sınavları 2 saat sürüyormuş iki saatlik bir sürüş sınavı sonucunda ehliyet almaya hak kazanılıyormuş.
ehliyeti alacak kişi önde sınav görevlisi ise ikinci bir motosiklet ile arkadan takip ediyormuş. bana anlatılan bu.
Tarih: Cmt Eyl 10, 2005 3:23 pm Mesaj konusu:
Amerikada ehliyet almanin iki yolu var.
Ehliyet merkezlerinden birine gidip kimlik, sosyal guvenlik numarasi veriyorsunuz. Hemen yandaki bilgisayara oturtup yazili sinavi yapiyorlar. Sinav bittigi anda notu ogreniyorsunuz. Eger basarili bir notsa, gecici kullanma izni veriyorlar. Bu izinle gunduz saatleri, yolcu olmadan kullanabiliyorsunuz. Izni aldiginizda ister o merkezden ister internetten direksiyon sinavi randevusu aliyorsunuz. Belki bir saat belki bir hafta sonraya. Direksiyon sinavi 15 dakika suruyor. Kapali alanda frenlemeden kivirtmacaya her turlu seyi yaptiriyorlar. Fren mesafesini olcuyorlar. Ve gercekten acemiseniz ehliyeti alamiyorsunuz.
Diger yolu, tamamen ucretsiz olan MSF nin kurslarina gitmek. 6 saat teorik kurs ve 8 saat kendi temin ettikleri motorlar uzerinde pist kursu. 8 saatin sonunda sinav yapiyorlar. 15 dakika boyunca frenleme, kivirmaca, virajda yatmaca turu herseyi yapmanizi istiyorlar. MSF kursundan ehliyet alinca kasko %15 indirim yapiyor. MSF in ikinci seviye kursuna giderseniz kasko %30 indirim yapiyor.
Ehliyet almanin maliyeti, hangi yolu secerseniz secin 10$ belge parasi. _________________ Akif Ersahin
BMW R1200RT
IBA #25322
DrDakar.com www.gamsizseyyah.com
Tarih: Cmt Eyl 10, 2005 3:35 pm Mesaj konusu:
DrDakar demiş ki:
Ehliyet almanin maliyeti, hangi yolu secerseniz secin 10$ belge parasi.
Gozunu sevdigim kapitalizmin baskentinde 10 dolara ehliyet veriyorlar, burada 600 Euro kurs ucreti (Mecburi. Ben biliyorum, sadece sinava gireyim olmuyor) + 15 Euro teorik sinav ucreti + 37 Euro pratik sinav ucreti aliniyor. Topla ne etti? 1 milyardan fazla. Oh, gecmis olsun. _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız