Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
Arcd Katilimci Uye

|
Tarih: Sal Ağu 30, 2005 10:18 am Mesaj konusu: XL 200 Arka Çamurluk ve Süspansiyon |
|
|
Merhabalar,
Benim XL 200'ün arka çamurluğunun ucu (siyah kısmın ucu) büyük tümseklerden, çukurlardan geçerken arka tekerleğe sürtüyor. Mesela takribi 25-30 km ve üstü hızlarda, 20 cm civarı hız tümseklerinin üzerinden geçerken yapıyor. Hele arkamda 7-8 kilo yük ile biraz engebeli yollara girersem durum daha da vahim hale geliyor. Şu an arka tekerin çamurluğa değdiği yerde bir miktar aşınma var. Benim ağırlığım 75 kg. Motosiklet şu an 3300 km.'de. İkinci el olarak aldım. Bakımı serviste yeni yapıldı.
Merakım şu; Acaba diğer XL 200'lerde de aynı sorun var mı? Yok ise tahminlerim, benim arka çamurluğum tekerleğe normalden daha yakın veya şok emicimde (süspansiyon, amortisör) bir sorun var.
Fikirleriniz bekliyorum.
Selamlar,
Oz ve Uçan Kaz. |
|
Başa dön |
|
 |
emrea Tecrubeli Uye

![]()
|
Tarih: Sal Ağu 30, 2005 12:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu dediğin nasıl oluyor anlamış değilim,tekerlekle çamurluk arasında çok fazla mesafe var.Ya amortisörün patlak-motor yere inmiş,ya da çamurluk yerinden çıkmış diyecem ama o durumda sallanma yapar.Çamurluk içe doğru baya eğik değilse bu durumda da sürtmesi imkansız zaten.Olağan değil ,çaresine bak mutlaka.Orjinal resimlerle kendi motorunu karşılaştırırsan anormallik belli olur sanırım. _________________ Emrea
CBF500
www.grizu.com |
|
Başa dön |
|
 |
insane Tecrubeli Uye

|
Tarih: Sal Ağu 30, 2005 7:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
Amortisör ayarı var mı bilmiyorum ama amortisör ayarınız en yumuşak seviyede olabilir mi acaba? _________________ Murat İŞGÖREN
XT660R
 |
|
Başa dön |
|
 |
Arcd Katilimci Uye

|
Tarih: Sal Ağu 30, 2005 8:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
Resimlerden tam olarak anlaşılmıyor. Çamurluğun plakanın alt kısmında kalan yerine değiyor. Sürekli değil ama engebeleri geçerken oluyor bu olay. Genelde şehiriçi düz yollarda değil, engebeli arazide kullanıyorum ama aldığımdan beri olan bir sorun. Servisede sorundan bahsettim ama gördüğüm kadarı ile pek ilgilenmemişler. Şok emicinin bozuk olup olmadığını daha önce bozuk bir şok emici görmediğimden anlayamıyorum.
Malesef XL 200'lerde amortisör ayarı yok.
Selamlar,
Oz ve Uçan Kaz |
|
Başa dön |
|
 |
Teoman Tecrubeli Uye

|
Tarih: Sal Ağu 30, 2005 10:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
çok ilginç yaw ,çamurlukla lastik arası mesafe kasiste değecek kadar değil süspansiyonda bi problem vardır .Ben (65kg)oturunca süspansiyon 3 cm kapanıyor .ona göre kendi motorunu kontrol et belki faydası olur
kolay gelsin _________________
 |
|
Başa dön |
|
 |
Barloponty Tecrubeli Uye

Kayıt: Feb 18, 2004 Mesajlar: 148 Nerden: İstanbul-Cihangir/Sile
|
Tarih: Çrş Ağu 31, 2005 9:34 am Mesaj konusu: |
|
|
Ben de şöyle bir örnek vereyim:
Yolda giderken peg lerde ayağa kalkıp gidondan tutarak motoru hiç abatısız 30 cm yaylandırabiliyorum.
Hatta sinyal kablosu çıkmış mı diye bakmak için başımı lastikle çamurluğun arasına sokmam gerekmişti. _________________ Barlas Selçuk
İstanbul-Cihangir/Sile A rh(+)
HONDA XL 200 (2004) / 34 BJ 1958
barlopontybarlax@hotmail.com
http://www.geocities.com/barloponty
http://www.websamba.com/Barlas |
|
Başa dön |
|
 |
Arcd Katilimci Uye

|
Tarih: Çrş Ağu 31, 2005 10:14 am Mesaj konusu: |
|
|
Hmmmm. Akşama gidince bu anlattıklarınız doğrultusunda bir kontrol edeyim. Sonucu bildiririm.
Yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim. |
|
Başa dön |
|
 |
Arcd Katilimci Uye

|
|
Başa dön |
|
 |
Teoman Tecrubeli Uye

|
Tarih: Çrş Ağu 31, 2005 7:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
resimden çok anlaşılmaz ama süspasiyon kapalı gibi duruyor zira arkadaki yükü de düşünmek lazım  _________________
 |
|
Başa dön |
|
 |
Barloponty Tecrubeli Uye

Kayıt: Feb 18, 2004 Mesajlar: 148 Nerden: İstanbul-Cihangir/Sile
|
|
Başa dön |
|
 |
Arcd Katilimci Uye

|
Tarih: Çrş Ağu 31, 2005 8:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaki yük çok değil tartıda tarttığım 8.5-9 kilo civarında idi. Bugün gidip internetten araştırdığım kadarı ile süspansiyonu kontrol ettim. Üzerine bastırdığımda düzgün bir şekilde zıplamadan geri açıldı. Sanırım sorun arka çamurlukta yada süspansiyon doğru çalışsa bile çok yumuşak. Bir fırsatını bulursam başka bir XL 200 ile karşılaştırıp ona göre karar vermek en doğrusu olacak sanırım.
Herkese teşekkür ederim.
Selamlar,
Oz ve Uçan Kaz |
|
Başa dön |
|
 |
emrea Tecrubeli Uye

![]()
|
Tarih: Prş Eyl 01, 2005 7:35 am Mesaj konusu: |
|
|
Dostum,senin motorun komple kuyruk kısmı aşşağı doğru bükülmüş fena halde.Bunu nasıl farketmedin,o durumda yüklemişin bide tıkabasa.O hale gelmesi için ya arkadan darbe yemesi yada üstten çok fena yük binmesi lazım.Sonuçta bel verdiği yer sanırım şase bitiminden sonrasıdır,umarım kırılan parça yoktur.Tahminim kuyruk 5 cm kadar ortadan bel vermiş tekerleğe doğru.Kuyruğa direk yükleme yapmamalısın.Şu fotoya bir göz atarsan anlarsın durumu.
 _________________ Emrea
CBF500
www.grizu.com |
|
Başa dön |
|
 |
specific Tecrubeli Uye

![]()
|
|
Başa dön |
|
 |
xtremetawsan Yeni Kullanici

|
Tarih: Prş Eyl 01, 2005 1:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben alakasiz birşey soracağım XL200 kullananlara, iki kişi ile kullanıldığında performansı nasıl bu modellerin? |
|
Başa dön |
|
 |
specific Tecrubeli Uye

![]()
|
|
Başa dön |
|
 |
|