Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Tarih: Pts Hzr 13, 2005 12:23 am Mesaj konusu: 32 kisim tekmili birden Dolomitiler,Dolomiti Planlamasi-yeni
Boylesine hayal ettigim bir gezi icin bu kadar hizli karar verebilmek kendim icin cok sasirtici oldu. 1 gun icerisinde hazirliklarimi tamamladigimda kurulu bir yay kadar gergin bir bekleyis icerisine girecektim:
--------------
Bu yazi, vakit darligi yuzunden uzun surebilir, Zakcay sinirlenebilir, DD misir yemekten dudaklarini kavurabilir, bekleyenler "yeter artik" diyebilir. Ancak tamamlandiginda elinizde tekmili birden gidilmeye hazir bir rota hikayesi ve yol raporu olacak.
BMW'nin konuyla ilgisi ne? Yoksa geziyi onunla mı yaptın ...
Bekleyelim görelim. _________________ 72' Ahmet ERTÜR
70' BMW R 75/5 (Yorgun Frolayn)
05' BMW R 1200 GS (Sarı Şekerim)
05' Kanuni 125 Cheetah (Kara Uçurtma)
CR'dan güvenli sürüş önerisi: Motorumuzu bir gün çocuğumuzun sürmesini isteyeceğimiz gibi sürelim!
Fotoğrafı yeniden kadrajlamayı, "teaser"larla dikkat çekmeyi Sinan ustadan öğrendim. Ha, biz üstadın gazlarıyla alıp topladığımız 35 yaşında bir çaydanlıkla, Türkiye'nin mahzun bölgelerinde gezdiğimiz için, raporlarımızda haliyle melankolik lezzetler oluyor ...
Beyim de gezsin Almanya'larda son model Be-eM-We'lerle. Bir de araya sıfır Honda çekti, onla yaptığı gezileri paylaşmaya bile tenezzül etmez .
Sessiz ve derinden gezin bakalım Sinan bey... İlker de taa Brüksel'den erketelik yapsın, biz burada mışıl mışıl uyuyalım _________________ 72' Ahmet ERTÜR
70' BMW R 75/5 (Yorgun Frolayn)
05' BMW R 1200 GS (Sarı Şekerim)
05' Kanuni 125 Cheetah (Kara Uçurtma)
CR'dan güvenli sürüş önerisi: Motorumuzu bir gün çocuğumuzun sürmesini isteyeceğimiz gibi sürelim!
Fotoğrafı yeniden kadrajlamayı, "teaser"larla dikkat çekmeyi Sinan ustadan öğrendim. Ha, biz üstadın gazlarıyla alıp topladığımız 35 yaşında bir çaydanlıkla...
CR abartmissin. Ben oyle kesip bicmeyi DD`nin kestigi ve bu siteden birisine ait bir kedi fotografindan ilham alarak yapmistim. Ilhamin diger kaynagi da bizim "Topal Eseklerin performans Surusu" konulu gezimizdi. Bu iste senin, DD`nin ve butun sitenin katkisi var.
Geziye donelim.
"Amac: Stelvio" gezisi, benim uzun zamandir yapmak istedigim, Ilker`in surekli basina eksidigim bir gezi idi. Bu seneki Don Kisot-Sanco Panco gezisi icin ortak vaktimiz, benim vakit yoklugum sebebiyle kisitli idi.
Tarih: Pts Hzr 13, 2005 11:32 am Mesaj konusu:
Bu yolların resmini gördüğümde ben de çok etkilenmiştim. Stelvio'yu merakla bekliyoruz...
Rapor bu şekilde olunca daha bir keyifle okunuyor bence, ayrıca DD uyanmadan şu mısırlarından tırtıklayayım : _________________ Taner Üstün
Honda XRV 750 Africa Twin'03
yol gidilmez yaşanır
Gezi, daha once hic tanismadigim motorcu arkadasimin tavsiyeleri ile ilerleyecekti. Berlin Wannsee`de tren bekledigimiz o yarim saat icinde bana hemen bir plan ciziverdi. Boylesi bir plana, hem de en fazla ihtiyacim oldugu anda ulasmak benim icin buyuk bir sans oldu.
Not: Buradaki bazi bilgiler www.alpineroads.com `dan alinmistir. Bu site Alp Yollari ile ilgili guzel bilgilere sahip.
GG Yuksek Alp Yolu bir sirket. Yol da parali yol. Motosiklet icin yillik abonelik 29 euro, gunluk ise 17!! Kredi karti gecmiyor, haberiniz olsun. Uzerinde herhangi bir benzinci falan da bulunmuyor.
Tarih: Sal Hzr 14, 2005 6:38 pm Mesaj konusu:
Sevgili Sinan,
Yine tadına doyum olmayan anlatımın ve (çektiğin+araştırdığın) resimlerinle harika bir raporun içindeyiz. Yanlız seyahat ettiğin düşünüldüğünde macera dozu da bir hayli yüksek...
Avrupa köyleri ile Türkiye'deki köyler arasındaki en belirgin farklardan biri oralarda Türkiye'deki gibi yöresel yemekleri tadabilecek mekanların olmaması zannederim _________________ Taner Üstün
Honda XRV 750 Africa Twin'03
yol gidilmez yaşanır
Tarih: Sal Hzr 14, 2005 9:43 pm Mesaj konusu:
taner demiş ki:
Avrupa köyleri ile Türkiye'deki köyler arasındaki en belirgin farklardan biri oralarda Türkiye'deki gibi yöresel yemekleri tadabilecek mekanların olmaması zannederim
Burada soze ben gireyim, aslinda dedigin turde mekanlar var ama bilmek lazim. Oyle siradan bir restorana girip
"Buranin nesi meshur bilader?"
diyemiyorsun. Adamlarda oyle bir kavram yok cunku. Ama daha once ev odevini yapmis ve gidecegin bolgeye ozel bir yiyecekten haberdarsan, hem guzel viraj yapmali hem de agiz tadina uygun geziler yapilabilir.
Bizim gezilerde fazla yemek resmi olmamasinin temel sebebi
1) Guzel/ozel yemekler buyuk porsiyonlarda geliyor. Sonra yolda uyku bastiriyor.
2) Yemek hem ozel hem de porsiyon buyuk olunca bir gecelik otel parasini bir ogune yatiriyorsun. TR'de koy/kirsal kesimde yemek ucuz. Tika basa ye, 15-20 milyon birakir cikarsin. Gecen yaz gittigimi Chamonix'te uyduruk kasarli tosta (elin Fransizi ona Croque Monsiour demis tabii) 9 Euro mu ne vermistik, hala hatirlarim.
3) Sinan'in gezdigi Dolomiti civarina Mart'ta snowboard amacli gittim ben. Orada ozel yemek derseniz ancak koca bir domuz butu atarlar onunuze. 1 hafta boyunca icinde makul seviyede domuz eti olan (dikkat domuz eti olmayan demiyorum) yemek bulmak icin akla karayi secmistik. Sinan'in McDonalds'a gitmesi dogal yani _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel
wooouuww
cok guzel oluyor
ozellikle de benim sevdigim motorla cb 500 s le yapmanız bu geziyi daha guzel,
biraz da ondan bahsedermisiniz? _________________ Haluk Göksoy
Suzuki GS 500-----34 ... ..(SATmIYORUM)
Bana uzayda herhangi bir nokta verin ,size dünyayı döndürim.
"Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır .Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır..!
Peyami SAFA "
Sinan fotograflar ve anlatımın o kadar güzel ki bu kez kızmayacağım Sessizce ve hevesle bekleyeceğim devamını...
Önerdiğin sistem pek bir akla yakın aslında. Oraya gelip motor kiralamak. Hmmmmm düşünüle.... _________________ Zafer AKÇAY
OMM-IAM Senior Observer
İzmir
Tarih: Çrş Hzr 15, 2005 8:23 am Mesaj konusu:
Hadi bakalım...
Bir Sinan klasiği daha başladı.
Eline sağlık Sinan merakla bekliyoruz devamını. _________________ Halil Karabulut
Honda xrv 750 AT (xena)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız