Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Tarih: Pts Şub 07, 2005 8:49 am Mesaj konusu: F1 pistinde 20 milyon dolar usulsüzlük.
Formula-1 pistinde yaklaşık 20 milyon dolarlık usulsüzlük yapıldı.
"İnşaatı 120 milyon dolara malolması beklenen Formula-1 pistinde yaklaşık 20 milyon dolarlık usulsüzlük yapıldı".
İSTANBUL Ticaret Odası'nca Kurtköy'de yaptırılan Formula-1 pistiyle ilgili olarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri ile bilirkişinin hazırladığı raporlarda pek çok işin usulüne uygun yapılmadığı belirtildi:
1- PİSTİN ihalesi için, ilan verilmeden sadece üç firmadan teklif alındı.
2- İHALE, en fazla tenzilat öneren Tekyol yerine Evren İnşaat'a verildi.
3- EVREN İnşaat'ın az kırım yapması 14.5 trilyonluk zarara neden oldu.
4- EVREN İnşaat'a işe başladıktan sonra 11 trilyon fazla ödeme yapıldı.
5- FAZLA ödeme "kaya zemin" ya da "dolgu gerekli" bahanesiyle yapıldı.
6- İHALE öncesinde uygulama projesi hazır ve onaylı değildi.
Formula pistinde Rapor Kazası
İstanbul Kurtköy'de yapımı devam eden Formula 1 yarış pisti inşaatı hakkındaki iddiaları inceleyen Sanayi Bakanlığı'na bağlı müfettişler, 25 trilyon 500 milyar liralık usulsüzlük yapıldığını tespit etti.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından İstanbul Kurtköy'de yapımı gerçekleştirilen ve yaklaşık 120 milyon dolara mal olması beklenen Formula 1 pisti hakkındaki iddiaları araştıran Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teftiş Kurulu Müfettişleri, son derece çarpıcı sonuçlara ulaştı. Müfettişler, pek çok işin usulüne uygun yapılmadığını ve ihale aşamasında 14 trilyon lira, yapım aşamasında ise 11.5 trilyon lira olmak üzere, toplamda yaklaşık 25 trilyon 500 milyar lira (20 milyon dolar) usulsüzlük yapıldığını tespit etti.
İHALE AŞAMASI
Rapora göre yapım ihalesi, pistin yatırımcısı İTO ve İTO Vakfı tarafından kurulan Formula İstanbul Yatırım A.Ş. (FİYAŞ) tarafından, gerekli araştırmalar yapılmadan Evren Mühendislik ve İnşaat Şirketi'ne verildi. Raporda ayrıca, Formula 1 pisti alt ve üst yapı işlerinin yapımına ilişkin ihalenin, daha önce de İTO'nun çeşitli inşaat işlerini yapan Evren İnşaat'tan çok daha fazla indirim veren Tekyol Firması'na verilmemesi sebebiyle, 27 trilyon 229 milyarlık bir tassarrufun ortadan kalktığı ve raporun düzenlendiği 07.10.2004 tarihi itibariyle, Evren İnşaat tercihinin, "ihale aşamasında yol açtığı zararın" 14 trilyon 574 milyar lirayı bulduğu belirtildi.
YAPIM AŞAMASI
Raporda ayrıca, İTO yetkilileri ve FİYAŞ Genel Müdürü tarafından, Tekyol Firması'nın bu işi yapacak teknik yeterliliğe sahip olduğu İTO Başkanı Mehmet Yıldırım'a yazılı ve sözlü olarak bildirilmesine rağmen, Başkan'ın kararını değiştirmeyip işi Evren İnşaat'a verdiğine dikkat çekiliyor. Evren İnşaat'a, ihale aşamasını takiben, pistin inşaatı başladıktan
sonra, 2003'te yaklaşık 450 milyar, 2004 'te ise 11 trilyon liranın üzerinde "haddinden fazla ödeme" yapıldığı, böylelikle ihale aşamasındaki 14 trilyonun yanısıra 11 trilyon 450 milyarlık yeni bir zararın oluştuğu kaydediliyor. Müfettiş raporlarının paralelinde hazırlanan bilirkişi raporunda, İTO yetkililerinin üzerlerine düşen görevi yerine getirmediklerine dikkat çekiliyor. Bilirkişi raporunda, ihale öncesinde uygulama projesinin hazır ve onaylı olmadığı, ihale sözleşmesinin ekinde yer aldığı belirtilen sözleşme eklerinin bulunmadığı ve uygulama projelerinin üzerindeki tarihin de bu eksiği ortaya koyduğu vurgulanıyor. Buna bağlı olarak, ihale öncesi proje hazır olmadığından, keşifler ve metrajların ancak 'yaklaşık' olarak düzenlenebildiği belirtiliyor.
İLAN VERİLMEDİ
FİYAŞ Yönetim Kurulu'nun, Formula 1 pistinin ihalesi için hiçbir duyuru yapılmaksızın sadece üç firmadan teklif aldığı belirtiliyor. Bu firmaların, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın 2003 rakamlarına göre önerdikleri indirimler ise şöyle: Sistem Yapı; yüzde 4.30, Turan Hazinedaroğlu; yüzde 7.34 ve Evren İnşaat; yüzde 9.8. Teklif verdiği ve bu işi yapma kapasitesi diğer firmalardan daha iyi olduğu halde devre dışı bırakılan Tekyol İnşaat'ın indirim teklifi ise yüzde 41.50. Müfettişler, normalde bu tür işlerdeki indirim oranlarının, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın birim fiyatları üzerinden yüzde 40 ila 60 arasında değiştiğine dikkat çekerek, şu hususları belirtiyorlar: "İhale ilanının verilmeyerek bu konuda deneyimli firmaların ihaleye katılımının sağlanmamasının, bu kadar düşük oranda tenzilatla ihalenin sonuçlanmasına neden olduğu düşünülmektedir.''
bu haber aylar önce de yazilip cizilmisti ama kimse dönüp bakmamisti. simdi kendisi de uckagitci bir gazete olan sabah haber yapinca firtinalar mi kopacak saniyorsunuz? bozacinin sahidi, siraci hesabi...
Haklısınız belki Hidayet Bey ama bu tür haberlerin çıkması, hiç anılmamasından iyidir ve faydası mutlaka var.
En azından halk bilgileniyor. Aylardır TMF bu konu ile ilgili elinden geleni yapmak için çabalıyor. Devlet'in ilgisini bu konu üzerine yoğunlaştırmak için bu tür haberler önemli. Üstelik ana sayfanın yarısını kaplayan, büyük başlıklarla verilmiş bir haber.
Küçümsememek gerekir.
Sevgiler,
Tarih: Pts Şub 07, 2005 12:28 pm Mesaj konusu:
O haberi ben de okudum. Oradan bi sey cikmaz. Zira; insaat devlet tarafindan degil, ITO tarafindan yaptiriliyor. Devlet sadece pist uzerinde F1 yapilabilmesi icin gereken teminati karsiliyor. O teminat, pistin gelirlerinden nemalanacak olan Bernie Ecclestone'un payinin garantisi ve bir cesit uyelik aidati... Teminatin ana kismi ise, para degil - teminat mektubu uzerinde imzadan ibaret. Pist insasi icin, devletten para istenmiyor (izin, vs... aliniyor olabilir). Dolayisiyla da ITO isi, istedigi kisiye istedigi fiyatla yaptirabilir. Maliyet konusunda; hangi proje onceden ongorulan bedele cikmis ki bu ciksin ? (Haaa, bal tutan parmak yalar - demis atalarimiz, o ayri....)
Motosiklet yarislari icin pistin kacis yollarinin cakil olmasi isteniyor... F1 icinse asfalt... Dunyada sadece 1-2 pistte cakil olmadigi halde MotoGP yapiliyor, onlarda vazgecilemez pistler (hangileri bilemiyorum). Bizim pistin kacis alanlari asfalt; dolayisiyla MotoGP, Superbike, vs. gelemez, ama baska motosiklet yarislari gelebilir (umarim)... Ya da ileride baska bir cozum bulurlar; bazen cakil - bazen asfalt falan mi yaparlar bilemiyorum...
Mümtaz Tahincioglu tuttugunu koparan bir kisi... Bu gune kadar ne dediyse (maddi manevi neye mal olursa olsun) yapti ama hitabet ve ifade yetenegi en ust seviyede degil, dolayisiyla, kimbilir ne soylemek istedi de, ne cikti agzindan. 10 sene motorsporlarinda hakemlik(simdi gozetmen deniyor) yaptim, 10 sene anlasma guclugu cektik.
40bin kisi konaklama konusu kimseyi meraklandirmasin, sadece Istanbul, o sayinin 10 - 20 katini (ayni anda) agirlar, ama coktan, Bursa - İzmit - Adapazari otelleri bile rezervasyon almis vaziyette. 40bin kisi gelir mi? Onu bilemem ama 5-6bin kisiyi gececegini tahmin ediyorum.
Pistin 365 gun calismasi olasi bir ihtimal degil tabi. Ama motor sporlarinin gelismesi icin de bir pist sart. Pinarbasi ve Autodrom'u tenzih ederim... Ama Pinarbasi "trafige kapali yol" niteliginden ote gecemiyor, Autodrom epey eglence-aktivite-egitim yapiyor ama pist kisa... Avrupa'da millet bu gibi pistleri go-kart icin kullaniyor. Yarimca pisti hepten zaten zavalli... Fena mi olur; yeni F1 pistimizde, yerli - yabanci yaris okullari acilsa, track days yapilsa, bilimum egitimler icin kullanilsa.... USTELIK PISTIN INSA MALIYETINI DEVLET DEGIL ITO KARSILIYOR.... Yani klasik "bizim vergilerimiz car-cur oluyor" tribi de yapilamaz.
Yeterki birileri tas koymasin... Malumunuz bizde hic bir basari cezasiz kalmaz.
"İstanbul Ticaret Odası, görev ve yetkileri yasa ile belirlenmiş, KAMU
KURUMU niteliğinde bir mesleki kuruluştur. Gelişmiş ve güçlü
organizasyonu, her biri üyeler için yaşamsal önem taşıyan, ekonomi ve
ticaretin çeşitli alanlarına yayılmış hizmetleri yapısında
barındırmaktadır."
aciklamasindan da anlasilacagi uzere ITO dogasi ve bagli oldugu
kanunlar geregi, istedigi isi, istedigi fiyata, istedigi kisiye
yaptiramaz. Yaptirirsa yaptiran kanunen sorumlu olur.
Pistin insa edildigi arsa Devlet Malidir.
Formula 1'in yapilabilmesi icin her sene Bernie Ecclestone'a odenmesi
gereken 13 Milyon US Dolari 10 sene boyunca TC Devleti odeyecektir.
Madem ITO pistin insa giderlerini tek basina karsilayabiliyordu neden
yana yakila Odalar Birligi de ana hissedar olarak son anda isin icine
alindi?
Mumtaz Tahincioglu ve Mehmet Yildirim'in basini cektigi bir grup, bu
pistin insasina baslayabilmek icin Devlet'e ve ortak kurulus uyelerine
burada Motosiklet yarislarinin da yapilacagi sozunu vermis olmalarina
ve TMF'nin surekli cabalarina ragmen neden bu pist bir turlu FIM A
Lisansi alamamaktadir?
Neden ITO -Motosiklet Yarislarindan gelecek olan- cok onemli bir pist
gelirinden israrla kacinmaktadir?
Neden Mumtaz Tahincioglu ve yandaslari, TMF'nin kurulusuna, isi buyuk
medya savaslarina goturecek kadar karsi cikmislardir?
Bu vb. sorularin cevabi MT, MY ve ortaklarinin aslen sosyal bir tesis
olan Istanbul Pisti'nin kaderini bir tuccarin (Bernie Ecclestone)
isteklerine fazlasiyla baglamis olmalarinda yatmaktadir.
Boyle davranmalarinin sebebi ise yavas, yavas ama geri donulmez bir
bicimde ortaya çıkmıştır.
Selamlar
En son tiger tarafından Pts Şub 07, 2005 1:02 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Degerlı Goblın,tabıkı dedıgınde haklısın ben hakım veya savcı degılım.Ama sızler kadar okuyorum ve okudugumu anlıyabılıcak yastayım.Ama soylıyecegım tek sey var.Dolandırmak adına yapılmadıysa neden grubu T.Cıner e sattı?Neden devlete olan borclarından ındırım aldı?Verılen hak gerı alınmaz dıye bır laf var.Eger dolandırmadıysa neden eskıye donuk borclarını odemıyor.Neden ıstanbul gırısımden yararlandırılmadı?Dolandırmadıysa bankasını neden gerı alamıyor?Bıtmez bu soruların arkası hocam....Eskıye donuk Hurrıyet ve sabah gazetelerının kose yazılarındakı atısmalırı, belgelerı her seylerı orda var.Eger yazdıklarının yarısı yalansa dolandırılmısız bız hocamBırbırlerını kotuleyıp acıklarını bır bır anlatıyorlar...
Ben dolandırdıgı kesın derken kendı adıma konustum.Bır yargı kararı verecek kurum adına konusmam ımkansız.Benımde, sızlerınde,odedıgı vergılerın yada daha orneklerı bıtmecek devlet kasasının ortagı olmus bu kıslerın yoksa sız durustlugune mı ınanıyorsunuz? _________________ CAPANORD 03
SAMİ KURT
IZMIR
Ben bu gunumuz medyasina artik hic inanmiyorum. Hepsi gobeklerinden bir yerlere baglanmislar ve de pek cok firma gobeklerinden bunlara baglanmis, insan neye inanacagini sasiriyor.
Yurtdisinda yasadigim icin hurriyetin sayfasina epeyce bakiyorum. Bu gazete bir gun manset atiyor:
"Aslinda ona tecavuz edilmedi, bir kisim medya oyle yazip olayi abartti, iste olayi yasayan kisi"
Yahu olayi abartip oyle yazan bu hurriyet degil miydi, deli midirler, divane midirler ben anlayamiyorum. Ayni seyi Urla cocuk koyu icin ve benzer pek cok konu icin de yaptilar, ihtimal diger gazeteler de aynidir.
Bu ihale ve insaat konulari iki ucu moklu degneklerdir. Simdi Sabah`in dedigine gore "efeem Tekyol daha fazla fiyat indirimi yapmismis".
Bu fiyat indirimi cok komik bir meseledir. Normalde bir isi yapacagini soyleyen firma nasil indirim yapar, ona bakalim:
1-Kendi karindan indirim yapar,
2-Ayni yeri tutan kaliteli ama daha ucuz malzemeler kullanarak
3-Iscilik ucretlerini dusuk tutarak
4-Obur firmalarin bulamadigi daha ucuz muhendislik cozumleri bularak
5-vs vs...
Normal sartlar altinda bunlara bagli durust bir indirim yapilirsa, indirim orani %30-%40 olur ki o da abartidir. Ancak bizim ulkemizde muteahhitler kendi karlarini dusmeden %70, %80 indirimle ihaleye girmektedirler. Ehh bunun sonucunda nelerden calindigini ve kesildigini varin siz tahmin edin.
Sonuca gelirsek dusuk fiyat vermek, o is icin en iyisini onlar yapar demek degildir. Dolayisiyla bastan otekisi indirmedi diye 14 trilyonluk zarar yazmak bana gore biraz salakca...
Ihale verilmesi isi ise maalesef karmasiktir pek cok bilinmeyenli bir denklemdir. Araya baglantilar, uckagitlar vesaireler de girebilir. Lakin ben gazetelere guvenmedigim icin, bu yaziyi Tekyol firmasinin yazdirmadigini nereden biliyoruz diye soruyorum kendi kendime.
Kazi isi ise basli basina bir beladir ve onceden tam olarak ne cikacagi asla belli olmaz. Evet, sunu kabul etmek lazim ki, bir firma 10 kamyon yerine 100 kamyon toprak cikti diyerek sayilmasi asla mumkun olmayan kamyonlarin parasini cebe atabilir. Ancak onceden de su kadar kamyon cikacak denmesi de imkansizdir, dolayisiyla soylenilen dogru da olabilir.
Aprilia basligimizdan yola cikarak kimse icin gereksiz yere "dolandirici" lafini kullanmamamizi oneriyorum.
Bir diger konu ise M. Tahincioglu ve TMF konusu. Ben burada yazilanlari okudum ve hic bir sey anlamadim. Bu konu hakkinda bizim-gunluk kullanicilarin- bilmedigi pek cok sey oldugu ortada. Ilgileniyor muyum, hayir, cunku ne MT`nin, ne de TMF`nin su ana kadar ben gunluk kullaniciya sagladigi hic bir sey olmadi-ugras verip de sonuc alamayan gonulluleri ve calisanlari tenzih ederim-, daha kac yil cekisirler onu da bilemiyorum.
Umarim en kisa zamanda bu cekismeler haricinde "trafikte su yasa cikti", "ehliyette su siniflar ve yas limitleri uygulamaya gecti", "kopru ve otoyol fiyatlari motosiklet icin tekrar ayarlandi", "motosiklet ehliyetimiz uluslararasi arenada su su ulkelerde artik gecerli" sozlerini de duyabiliriz. Yarislar da cok onemli, duzenlerin ellerine saglik, ancak motosiklet demek-BEN GUNLUK KULLANICIYA GORE- yaris demek degil.
Şimdi tabii bu tartışmaları niçin yaptığımızın ismini koymakta güçlük çekiyorum.
Amacımız OTODROM'da MOTOGP yarışlarının yapılmasını sağlamak mı?
Pist inşaatında bir yolsuzluk varsa konudan dürüstçe rahatsız olan "hassas vatandaşlar"! olarak konunun üstüne gitmek mi?
Ya da başka bir sebep?
Sonuçta OTODROM'un faaliyete geçememesi ya da sekteye uğraması MOTOGP'ye nasıl bir katkı sağlar bilemiyorum tabii.
İTO Devlet ihale yasasına tabii bir kurum değildir ve bu konuda suclanamaz. ÖZellikle de kendi üyeleirne karşı sorumludur. Yani vergimizi carcur ediyorsun yorumu yapılamaz.
İhale yasasıdna başka krtierlere önem verilmeksizin fiyat kriteri dikakte alınır ve en ucuzcu firmaya verilir iş. Sonra da hep beraber düşünürüz, "Depremelrde nicin en önce kamu binaları yıkılıyor?" diye.
Arkadaşalr hangi birimiz herhangi bir ürün ya da hizmeti satın alırken tek unsur oalrak fiyatı dikkate alıyoruz? Her zaman en ucuz en iyisi midir?
Arsa devlet malı değidlir. Devlet malı hazine malı anlamına gelir. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlıdır ve kamu denetimindedir. O kadar. Devlete ait bir arsa değildir.
TOBB'un devreye girmesi de sadece kazanc oldu Türkiye için, TOBB'u kutlamak gerek aynen İTO'yu bu hizmetinden dolayı kutlamamız gerektiği gibi.
Pisitn FIM A lisansı alabilmeis için (Bizzat FIM mektubuna dayanarak söylüyorum) inşaanın bitmesi ve FIM denetiminden geçmeis gerkeir. FIM Denetcisi ne demektedir? "İnşaat halinde bir pist için lisans alabilir ya da alamaz diyemem."
Motosiklet yarışlarından elde eidlecke cok önemli bir gelriden neden kaçınmaktadırlar? Neden acaba? Böyle birşey yok. Aksine alabilmek için uğraşı veriyorlar. Kim parasını carcur etmek ister? Kim projesnin geri dönüş hızını artırmak istemez.
Sevgili Müge, şöyle sormuşsun. "Mumtaz Tahincioğlu neden TMF 'ye karşı cıkmıştır?". Konuyla alakalı değil, anlamadım. Otodorom veya Moto Gp ile doğrudan alakası var mıdır bu konun?
Dalaş ve kavga yerine yönlendirme ve yardımcı olma eğilimine girelim. Bence o zaman sonuçlar değişecektir.
Konuyla iglii şahsi hırs ve dalaş kaygıların OTODOROM gibi bir eseri sekteye uğratma derecesine kör düğüme girmesi ne akdar üzücü.
Ben Federasyonum'un ayakları yere basan, artık "küçük esnaf kavgası tarzının" dışında da bir davranış kalıbı benimseyebilmesini istiyorum.
Ağırlığımız olsun. Oturaklı olalım. Cok güzle şeyler yapılıyor, tarzımızla bozmayalım bunu. TMF de kamusal nitleikli bir oluşumdur. Bunu yansıtacak bir ağır, oturaklı tarzımız olmalı.
Elbette TOSMFED zamanında TMF'ye akrşı cıkmıştır. GÜç kaybını kisme istemez. Hatat o dönemde cidid sorunalr da yaşpanmıştır. Belki belden aşağı vurmalar olmuştur. Kabul ederim.
Ama şu anda amacımız ateşi ve tartışmaları körüklemek mi olmalı? Ya da TÜrkiye'ye her acıdna cok faydalı olan OTODROM psitinin sekteye urğatacak yorumalrla nereye varabilriz?
Kedi köşeye sıkıştırılmamalıdır. Yoksa çırmık atar.
Rakiplerimize namuslu teslim olma şansı tanımalıyız ki yönlendirebilelim.
Kör döğüsü her iki tarafa da hasar verir, tek sağlamaıdğı şey ise istediğimiz sonucu almaktır.
Şunu aklımzıın köşeisndne cıkarmamalıyız. Otodrom TÜrkiye için bir kazançtır. Dua edelim sekteye uğramadan ayakları züeirne dikilsin. Sonra eninde sonunda, er ya da geç motosiklet yarışlarına ev sahipliği yapacaktır. 2006-2007 yıllarından cok umutluyum.
Gelişmekte olan bir ülke olduğumuz için bazı gelişme göstergelerini daha yeni yeni anlamaya başlıyoruz. Yolsuzluk, usulsüzlük lafı ağıza alındığında mangalda kül bırakmadan asıp kesiyoruz. Enci'nin davranışından hiç ders almamışız demek ki. Bütün mağduriyetine rağmen son ana kadar firma hakkında en küçük bir kötü söz söylememiş, sabırla durumun açıklığa kavuşmasını beklemişti. Aynı sağduyuyu bizler de her konuda toplumumuzda göstermeliyiz. Usulsüzlük, hırsızlık, cinayet, yolsuzluk veya adı her ne olursa olsun kanun dışı iş yaptığı zannıyla yargılanan kimseler hakkında mahkemelerce suçlu bulunana kadar kötü söz söylemek hakkımız yoktur. O yüzdendir ki yargılanan veya göz altına alınan kişilere "suçlu" değil "zanlı" denir. Yani suçlu olduğu "zannedilmektedir", sanılmaktadır, ispat edilene kadar suçsuz kabul edilmesi gerekir. Yarın bir gün hepimizin başına gelebilir, Allah korusun, suçsuz yere arkamızdan yüzlerce insanın basit bir şüphe üzerine "tuuu, Allah belanı versin, vay bunu da mı yapacaktın bea, vs, vs" dememesini istiyorsak işe kendimizden başlamalıyız. Arkadaşlar çok medenice detaylı bilgi vermişler ama bilgi verilmesine dahi gerek yoktu, her neyse öğrenmiş oluyoruz.
Yapılan işlerin nedenleri, niçinlerine gelince, eğer ihale uzmanı olmak gibi bir düşünceniz yoksa bu tip sorularla uğraşmayın. Her meslek gibi bu da bir sanattır. Motosiklet ustanıza tamir yaparken "usta bu parçayı niye kaynak yapmadın da japonladın, niye 12 numara anahtar değil de 14 kullandın, şu parça ne işe yarar, bu nedir, vs, vs..." diye sorular sormaya benzemez bu iş. Herkesin mesleğine saygı gösterelim. Merak etmeyin, bu soruları bizim adımıza sormakla görevli onlarca müfettiş, yüzlerce denetçi, savcı ve hakimler var. Karşınızda muhatabınız yokken cevaplanamayacak sorularla kendinizi yıpratmayın. Kimse salak değil. Varsa bir vukuat, hakimler icabına bakacaktır. Zaten konunun bu şekilde bu siteye taşınmasındaki maksadı ben de anlamış değilim. Hadisenin motosiklet camiasına bence en küçük etkisi yok. Ne diye cevap verdiğimi de anlamadım, ben de az şapşal değilim hani.
cidden bu konunun camiamıza hiçbir faydası olmamakla beraber sonu da siyasete doğru gider boşverin pist yapılsın bi açılsın ondan sonra böyle bişiy varsa ortaya çıkar .
Tartışmaya hiç gerek yok
sevgiler _________________
Bırde degerlı arkadasım senden bana bır tavsıyede bulunmanı ıstıyorum,hangı gazeteyı okumalım ve okuyacagım gazetenın adı hıc bır skandala karısmamıs, sıyası cıkarlar gozetmesın?
sami bey,
her gün ortalama 4-5 gazete okuyor ve bu gazetelerin yazdiklarinin hicbirine inanmiyorum. (cünkü sinan'in da dedigi gibi ertesi gün yaptiklari haberi bir sekilde tekzip ediyorlar) bence siz de öyle yapin! örnegin, dünkü sabah gazetesinin sürmansetinde 5 megapiksellik kamerali telefonlardan bahsediyordu. dünyanin neresinde hangi gazete böyle bir baslikla cikiyordur acaba?
tiger demiş ki:
Haklısınız belki Hidayet Bey ama bu tür haberlerin çıkması, hiç anılmamasından iyidir ve faydası mutlaka var. En azından halk bilgileniyor.
müge hanim,
halkin biletleri bilmem kac avro olan F1 yarislari ile ilgilendiklerini sanmiyorum. bence tek ilgilendikleri konu ayda 300 milyonla hayatlarini nasil idame ettirecekleri ve ata'nin kiminle evlenecegi mevzusudur.
bu arada TMF'nin cabalarini da sizin ve fuat'in nezdinde takdir ettigimi bilmenizi isterim ama cabalarin sonuc vermesi gerek bürokrasi, gerekse hükümette güclü bir lobi faaliyetinin olmasi ile mümkündür. (bkz mümtaz tahincioglu TOSFED mehmet yildirim ITO) TMF baskanimizin AKP'ye olan yakinligi ile bu is hemen cözülemez.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız