Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
Donald_Duck Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Eyl 19, 2003 9:31 pm Mesaj konusu: Fotografcilik |
|
|
Alttaki yazismayi buraya tasidim:
Rahatsiz:
Alıntı: |
arkadaşlar aramızda prof. fotografçı varmı???
ben prof. olarak fotograf çekiyorum.. ve bu kadar büyük bir gurupta fotograf konusunda birşeyler paylaşabileceğim birileri olduğunu düşünüyorum...
sıkılıyorum sürekli motor üzerine yazışmaktan daha doğrusu.. dr. var mühendis var yokmu sanat için çekiyorum diyen biri..?? |
Angut
Alıntı: |
Var! Donald Amca.
Profosyonel mi değil mi bilmiyorum ama yanılmıyorsam A-Net'in fotoğrafçılık haber grubunda da yazışıyor. |
Way namissiz casus Angut...
Ben profesyonel dgilim, aslinda benim gibilere "ciddi amator" diyorlar. Ama bu ciddi amator, hala kendine ciddi bir scanner alamadigi icin fotograflarini pek paylasamiyor.
35mm print film kullanirim, 20-210mm arasi birkac lensim ve Canon N-F1 profesyonel kameram var. Doga, mimari ve bunlarin detaylari ustune calisirim. Portre pek sevmem, nu calismaya da Deyzi musaade etmiyor
Bir tane de 2MPix ucuz, kompakt bir Sony Digital makinem var, snap-shot denilen ivir zivir icin kullaniyorum. Buraya yolladigim resimler o makineden. |
|
Başa dön |
|
 |
rahatsiz Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Eyl 19, 2003 9:58 pm Mesaj konusu: bende portreden hoşlanmam |
|
|
bende nikon f-60 ve f-75 kullanıyorum bir tanede hp digital.. yakında tamamen digital e geçicem...canon eos 1d düşünüyorum .. ancak şu tarihlerde 1d alabilecek gücüm yok... 2004 başında inşallah.. _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum Eyl 19, 2003 11:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
Rahatsiz' dan bir gece fotografi..."Kopru"
Rahatsiz, Sitede forum a fotograf koymak icin bir siteden web adresi aliniyor, resmi oraya "upload" edip adresini buraya [img]....[/img] seklinde yaziyorsun.
Ben www.hypermart.net i kullaniyorum...ucretsiz bir hesap acabilirsin.
Guzel bir kare ama bu tur fotograflar icin iyi bir tripoda ihtiyacin var, ve yatay cekmeye gayret etmelisin. |
|
Başa dön |
|
 |
rahatsiz Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pzr Eyl 21, 2003 10:23 pm Mesaj konusu: tripod var |
|
|
anladım web adresinide ftp yi acamadım o dakikalarda .. sonrada yarışa gideceğim için erken yatmam gerekti.. oyüzden sana yolladım.. yarın banyodan çıksın ralli resimleri yollarım burayada düzgün olanlardan..
*tripod vardı ama kazıklı yoldan çektim bu resmi.. o gördüğün titreme büyük araçlar geçtiğinde olan titreme..elle bile dokunmadım makinaya ama daha iyisi olmuyor... bir sürü çektim o noktadan daha iyi bir resim yakalayamadım.. ısrarlada oradan çekmeye devam edeceğim .. çok geç saatte yapmak lazım bu işi bende üşeniyorum gecenin bir yarısı kazıklı yola gitmeye.. ama yapıcam.. genede o resmi çok seviyorum.. _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
 |
utku Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Eyl 22, 2003 7:06 am Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba,
Ben de amator olarak fotograf cekiyorum, henuz belli bir konu uzerinde herhangi bir portfoy olusturmadim, en kapsamli cekimi bu yil Antalya Rally of Turkey'de yapmistim ancak dia pozitif scanner'im olmadigi icin fotograflarimi paylasma sansim henuz yok. Donanim olarak, Canon Elan 7E (Avrupa'da EOS30 diye biliniyor) makina, Canon 28-90 USM ve Canon 75-300 USM lensler ve 35 mm renkli pozitif film kullaniyorum (tercihen Fuji Velvia ve Provia). Forum'a daha once de yazmis oldugum gibi kucuk bir dijital arayisindayim, sanirim o makina da Canon olacak (Ixus 400). Yahoo Groups'ta fotograf grubuna uyeyim, ilginc konu ve fotograflarin paylasildigi bir grup, uye olmanizi tavsiye ederim. Hoscakalin. _________________ Basri Utku
Aprilia Pegaso 650 i.e. |
|
Başa dön |
|
 |
rahatsiz Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Eyl 22, 2003 7:47 am Mesaj konusu: yani sadece ralli fotografımı çekiyorsun?? |
|
|
selam utku
herşeyi çekiyormusun şuanda?? yani belli bir conceptim yok dedin de!!!
ralli fotografı çekiyorsan bazı konularda fikir paylaşımımız olabilir.. _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
 |
utku Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Eyl 22, 2003 11:21 am Mesaj konusu: |
|
|
Rahatsiz selam,
Aslinda ilk (ve de tek) rali fotograflarini Antalya'da cektim, bir hayli de keyif aldim ancak isimin yogunlugu nedeniyle diger ralileri takip etme firsatim olmadi. Simdi dort gozle gelecek seneki Rally of Turkey'i bekliyorum. Sanirim seneye Haziran'da olacakmis, hava sartlari acisindan daha iyi olur herhalde. Acikcasi dogru durust aktaracak tecrubem olmasa da fikir paylasimina her zaman acigim. Antalya'da bir kac "panning" denemesinde bulundum ama sonuc pek iyi cikmadi, sanirim otomobillerin hizina ayak uyduramadim, bunun disinda genelde 75-300'luk ile cekim yaptim, ama tripod goturmemistim bu nedenle teleyi 180-200 civarlarinda tuttum ki titreme olmasin. Fakat tripod goturmus olsayim 200-300 arasinda cok daha iyi fotograflar bulabilirdim saniyorum. Ayrica gece cekimi de yapabilirdim (gece kosulan bir seyirci ozeli vardi). Antalya'da guvenlik onlemleri cok abartildigi icin normal izleyicilere cok iyi acilar ayrilmamisti, fakat yine de bir kac iyi fotografim oldu. Tabi basin passi olsa daha iyi kareler cikardi.
Daha once de yazdigim gibi Yahoo Groups'tan fotograf grubunda bu isi gercekten iyi bilen uyeler var, bircok soruya aninda cevap bulabiliyorsun. Gorusmek uzere. _________________ Basri Utku
|
Başa dön |
|
 |
rahatsiz Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Eyl 22, 2003 1:09 pm Mesaj konusu: fotografcı belgesi al |
|
|
belge al fotografcılar odasından ... bir bağışta bulunup... rallide basınmı nedir anlamazlar girersin içeri.. _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
 |
utku Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Eyl 22, 2003 1:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu belge icin nasil bir basvuru gerekiyor? "Rally of Turkey" uluslararasi oldugu icin duyduguma gore basin akreditasyonu bir hayli pahaliymis. _________________ Basri Utku
|
Başa dön |
|
 |
rahatsiz Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Eyl 22, 2003 1:48 pm Mesaj konusu: .... |
|
|
önümüzdeki günlerde çukurovada var bir tane ..güzel yarış olacak...
geleceksen telefonumu verim sana ...basın kartsız sokarım sağa sola.. _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
 |
utku Tecrubeli Uye

|
Tarih: Sal Eyl 23, 2003 5:59 am Mesaj konusu: |
|
|
Aslinda gelmeyi cok isterdim ama is ve es -sadece 3 haftalik evliyim de - durumlari gelmeme engel oluyor. Sanirim ben kredimi gelecek yil Antalya icin saklayacagim. Bu arada Hitit Ralisi'ne gittin mi? _________________ Basri Utku
|
Başa dön |
|
 |
rahatsiz Tecrubeli Uye

|
Tarih: Sal Eyl 23, 2003 6:43 am Mesaj konusu: .... |
|
|
gittim ... bana kapasites,i büyük olan bir mail adresi verirsen sana resimleri mail atim.. boyutları biraz büyük... _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
 |
flowrider Tecrubeli Uye

|
Tarih: Sal Eyl 23, 2003 8:27 am Mesaj konusu: |
|
|
sevgili rahatsiz bana da atabilirsin
omeruzma@istanbul.edu.tr _________________ nereye bakarsan oraya gidersin
ömer uzma
 |
|
Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal Eyl 23, 2003 4:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
utku demiş ki: |
Aslinda gelmeyi cok isterdim ama is ve es -sadece 3 haftalik evliyim de |
Utku tebrik ederim...bir yastikta kocayin, omur boyu mutluluklar  |
|
Başa dön |
|
 |
rahatsiz Tecrubeli Uye

|
Tarih: Sal Eyl 23, 2003 4:23 pm Mesaj konusu: ... |
|
|
yaa doğru ben tebrik etmedim.. evet.. tebrikler.. _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
 |
|