Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
30 Temmuz Cuma günü öğleden sonra, Gezi/Toplantilar forumunda belirttiğim gibi Eskişehir-Mihallıçcık ilçesi Sündiken dağlarına Runner ile birlikte bir keşif gezisi yapmaya karar verdik. Sözkonusu bölge Eskişehir’in 95km doğusunda; yeşilin ve doğanın seyrine doyum olmayan bir yer. 2003 senesinde Dağ aşma yarışmasında 2 gün boyunca 60-65km yol yürüyüp buraları keşfedince her km karesini ezberledim diyebilirim . Elime 1/25.000 lik bir harita GPS ve gerekli ekipmanları alarak, 31 Temmuz Cumartesi sabah 8:00’de runner’ın evinin önünde kendimi buldum. Hemen yakıt ikmali ve doğru Mihalıçcık. Burada Kalburcu sırtı denilen piknik alanında ilk molamızı verdik.
Ben haritayı ve GPS’i çıkartıp dataları kaydederken, Runner’dan bir çığlık; “O da ne?”. Meğer Tanımlayamadığım bir böcek (Undefined Flying Bug UFB), dostum runner’ın bacak arasında konuşlanmış. (DD’ye not: motor ile uzun süren sürüşlerden sonra koltuktan inerken dikkatli olmakta fayda var, bu meretler bazen hiç beklenmedik yerden çıkabiliyor).
Ardından bu piknik alanına veda edip, kendimizi sağı ve solu çam, sedir, meşe ormanları ile bezenmiş yollara vuruyoruz. Bu yolda yazlnızlığın ve bunaltan sıcaklarda esen rüzgarın verdiği huzuru dinliyoruz. Hemen birkaç fotoğraf için runner’ın yol keyfini kaçırıyorum. İşte güzelim yollar ve ikitekerlerimiz.
Ardından tatlı virajlar üzerinden devam ettiğimiz yola, bölgenin yüksek rakımlı bir noktasında ara veriyoruz ve şöyle bir etrafı seyrediyoruz. Kartal Geçidi. Zaman zaman, geçidin adını da boşa çıkarmayan kartal ve doğanları tepemizde uçarken görüyoruz. Runner’a “Aman dikkat dostum; devirirsek motorları, üşüşecek bu yırtıcılar.” diyorum .
Bu geçitten aşağı 300m yükselti kaybederek slalomlar yaparak Çaltı köyü’ne doğru çeviriyoruz yönümüzü. Köy yoluna girince, mıcır ve stabilize yol keyfimizi kaçırıyor. Motorlarımızda sağ sol yaprak bu durumdan hiçte hoşnut olmadıklarını bize ima ediyor. Amaç; 1 sene önce yarışmada yürürken bulduğum Erikli pınardan buz gibi soğuk su içmek. Motorları yol kenarına parkedip, pınar’a doğru 5 dakikalık bir yol yürüyoruz.
Runner: Yaw, motorları orada bıraktık ama bişi olmasın?
Legolas: Yok abi nolacak, dağın başı üstelik sapa bir yerdeler.
Runner: Peki nereye gidiyoruz.
Legolas: Su içmeye.
Runner: Su içmek için mi?
Legolas: ....
Runner: Motorcu Dostum haklıymışsın, nefissss.
Bu pınar’ı bırakıp kendimizi veriyoruz yollara. Çok bozuk yollarda devam ettikten sonra çıkmaz bir yola girdiğimizi farkedip geri dönüyoruz. Bu anda epeyce efor sarfettiğimizden, deklanşöre basmak aklımıza hiç gelmedi. Sonrasında batıya doğru giden başka bir toprak yola giriyoruz. Bu yolda ormancıların olduğunu biliyorum ve basıyoruz gazlara. Yol üstü çam kozalaklarıyla dolu...
12km süren zorlu bir etaptan sonra kamp alanına variyoruz. Bizi ormancılar ve bir çoban karşılıyor. Buradaki su molamızda hemen bir hatıra fotoğrafı alıyoruz çoban dayı ile. Runner’ ın keyfine diyecek yok.
Bir çamın altında keyif çatarken, dostum runner; “biraz da ben seni görüntüleyeyim” diyor ve sonuç .
Ormancılar, çok canayakın davranıyorlar. Yemeğe davet ediyorlar bizi. Sıcak bastırmadan dönmek istediğimizi söyleyip müsade istiyoruz. Ama onları da ikiteker camiasıyla tanıştıralım maksadıyla, bir kare çekiliyoruz.
Yolcu yolunda gerek deyip vedalaşıyoruz. Bu arada rakım 1692m. Epeyce serin, güzel bir yayla. piknik ve kamp atmak için müthiş güzel bir yer. Parkur ve yollar ise acayip keyifli. İçimden bir ses, Küçük çaplı bir festival düzenlense ve buralarda motorsiklet severler ile buluşsak diyorum. Belki de olur, ne dersiniz? Son olarak birkaç fantezi fotoğraf...
Tarih: Pts Ağu 02, 2004 1:17 pm Mesaj konusu:
Iyı bı gezı olmus. Tabı ıkı kafadar olunca ınsan vuruyor kendını yollara. Bu resımlerı gordukten sonra bı hafta sonu sızın oraya gelmek farz oldu artık.
Köy yoluna girince, mıcır ve stabilize yol keyfimizi kaçırıyor. Motorlarımızda sağ sol yaprak bu durumdan hiçte hoşnut olmadıklarını bize ima ediyor.
Bence onlar keyiflerinden sağ sol yapıyorlardır, siz yanlış anlamışsınız.
Elinize sağlık. Eğer bizim kastamonu olayı olmasaydı, bu hafta size katılmayı düşünmüştüm.Bir dahaki sefere umarım. Şu köy yolu olayına da bir ara beraber değinmekte fayda var.
Lütfen yazmaya devam. Yazın da, memleketimizin kıymetini bilelim .
Ya, bu arada, gezdiğiniz yerlerde orman arazisinde kamp,gezi serbast mi?
Bizde olsa, 40 türlü sorun oluyor, bak siz bir ormancılarla resim çektirmişsiniz! _________________ 72' Ahmet ERTÜR
70' BMW R 75/5 (Yorgun Frolayn)
05' BMW R 1200 GS (Sarı Şekerim)
05' Kanuni 125 Cheetah (Kara Uçurtma)
CR'dan güvenli sürüş önerisi: Motorumuzu bir gün çocuğumuzun sürmesini isteyeceğimiz gibi sürelim!
Tarih: Sal Ağu 03, 2004 7:21 am Mesaj konusu:
Alıntı:
Ya, bu arada, gezdiğiniz yerlerde orman arazisinde kamp,gezi serbast mi?
Bizde olsa, 40 türlü sorun oluyor, bak siz bir ormancılarla resim çektirmişsiniz!
Kesinlikle serbest hocam. Geçen sene Dağ Aşma Yarışmasında buralarda bir yığın insanla kamp atmış yürümüştük.
Alıntı:
Eğer bizim kastamonu olayı olmasaydı, bu hafta size katılmayı düşünmüştüm.Bir dahaki sefere umarım. Şu köy yolu olayına da bir ara beraber değinmekte fayda var.
Her zaman bekliyoruz Goblin. Zaten 2'dir davet ediyorum, ancak bizim dışımızda pek katılımcı olmuyor
Alıntı:
Bu resımlerı gordukten sonra bı hafta sonu sızın oraya gelmek farz oldu artık.
Okinord senide bekliyoruz. Haber vermeniz yeterli... _________________ <<LeGoLaS>>
Sedat TELÇEKEN
Anadolu Üniversitesi Eskişehir
--------------------------------------------
Honda TransAlp'99
0 505 576 37 74
26 RL 867
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız