Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
Godsmack Yeni Kullanici

|
|
Başa dön |
|
 |
mebatur Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cmt Tem 20, 2013 11:00 am Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba,
Honda yayından kalkmış. Pegaso temiz görünüyor ama kilometresi var. Bu günkü fiyattan her sene için %5 veya her 5000 km. için %5 düşüp, güncel fiyatı bulun (hangisi daha yüksek geliyorsa o farkı düşün, ikisi birden değil). Sonra 1000 TL daha düşün. Debriyaj, triger kayışı veya zinciri değişecek. Muhtemelen ön, arka fren balataları ve hidrolik sıvısı değişecek. Sonra sahibinin istediği fiyatla karşılaştırın bakalım yakın çıkacak mı? Bana kilometreden dolayı pek ilginç gelmedi.
Selamlar, _________________ Ender Batur
mebatur@gmail.com
http://ebatur.fateback.com |
|
Başa dön |
|
 |
bberksan Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cmt Tem 20, 2013 1:02 pm Mesaj konusu: re |
|
|
ilanlardan biri aktif degil digeri de cok eski
en ekonomik motorlar 3-4 yasindaki aletlerdir. 5 yasimdan sonra ilanlarda deger kaybi nerede ise hic yok(alici da yok tabiiki)
bence once tarzınızı belirlemelisiniz
enduro mu yoksa citybike'mi yoksa naked mi yoksa scooter mi
bu iki motor birbirinden farkli aletler
motoru ne amacla kullanacaksınız
bir de boy kilo durumunuz nedir?
faizler cok dustu ben olsam asla 3-5 den yasli motor almam maddi imkanlarim yetmese gider cb125 cbf150 alir keyfime bakarim[/quote] _________________ I need your boots , your clothes and your motorcycle. |
|
Başa dön |
|
 |
goran Tecrubeli Uye

![]()
|
Tarih: Çrş Tem 24, 2013 12:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben olsam 100bin km'de temiz kullanılmış 1600GTL beklerdim. Hesaplarıma göre eski sahibi motoru bana bedava devredip cebime 1000TL benzin parası koyup uğurlayacaktır diye ümit ediyorum. _________________ Nomad |
|
Başa dön |
|
 |
mebatur Tecrubeli Uye

|
Tarih: Prş Tem 25, 2013 12:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba,
5000km veya yılda %5 fiyat kaybı, piyasa fiyatı çok da belirgin olmayan motorlar için 100bin km.de veya 20 senede motorun elden çıkacağı prensibine dayanır.
Kaliteli makineyi sıfır kilometreden alıp, iyi bakım yapanlar 100bin km üstünde de kullanmaya devam ederler ama bu şahsiyetler zaten motorlarını satmazlar. 200 - 350bin km motorlar vardır ama sahipleriyle özdeşleşmişlerdir. Bir de polis motoru filan gibi kullanılmışlar vardır. Hani alınca epey bir tamir, bakım, parça değiştirme, rektifiye filan yapmanız gerekebilen motorlar. Bu kategorideki motorlar 100bin km / 20 sene formülüyle pek fiyatlandırılmazlar.
Piyasada spekülatif pahalı (bazı Honda motorları gibi) veya şaşırtacak kadar ucuz (yedek parça temini sorunlu veya dıştan bakınca ne kadar da tamir gerekeceği belli olmayan limon motorlar gibi) motorlar da standart fiyatlandırmayla bedel tayininde vatandaşı yanıltırlar. Bizimki genel bir bakış durumudur.
Selamlar, _________________ Ender Batur
mebatur@gmail.com
http://ebatur.fateback.com |
|
Başa dön |
|
 |
goran Tecrubeli Uye

![]()
|
Tarih: Prş Tem 25, 2013 1:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
Boşuna umutlanmamakta fayda var o zaman.
Ayrıntılı bilgi için teşekkürler.
Bir hevesle üst segment bir motor alıp, kullanamadığı için satan maymun iştahlı ve kolay yoldan para kazanmış insanları takip edelim desem bu sefer makine yıllanmamış fakat bilinçsizce kullanılmış olduğu için görece pahalı ve yıpranmış olabilir.
Motor bayisi satış yaptığı motorun arkasından bakıp inşallah belasız geri getirip konsinye satışa bırakır der. Ve bunların bir kısmı harbiden bayiye geri gelir. Pahalı bir kiralama yöntemi.
En iyisi eş, dost, ahbap motorlarını takip etmek desem bu sefer de arkadaş kazığı yemeye doyamadı dersiniz.
İkinci el motor almak harbiden yıpratır adamın psikolojisini. _________________ Nomad |
|
Başa dön |
|
 |
Godsmack Yeni Kullanici

|
Tarih: Pts Tem 29, 2013 8:45 am Mesaj konusu: |
|
|
Yorumlarınız için çok Tşekurler Honda CBF 500 Yayından kalktı evet Motoru ben aldım çunki iyiki almışım yanı uzun süredir ilk defa birşey alırken içim boyle rahat bir şekilde aldım çok memnunum hiç bi sorunu sıkıntısı yok tekrardan teşekkur ederim sizllerede..
HONDA CBF 500
2006 Model
52.00KM de |
|
Başa dön |
|
 |
|