Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Sonuna kadar katılıyorum Ahmet abi. Bir topluluğu millet haline getiren en önemli unsurdur dil. Farklılıkları ortadan kaldırıp tıpkı Türk bayrağı gibi halkı bir çatı altında toplar. Birçok şeyde olduğu gibi dil konusunda da özümüzü yitiriyoruz. Bırakın doğru bildiğimizi doğru yazmayı, garip ve anlamsız bir özentiyle yukarıdaki örnekler gibi evet yerine ewet, iyi yerine iii, yazıyoruz. Hadi cahil adam herkes yerine herkez yazıyor, bağlaçları ayırmayı bilmiyor, otobüs yerine otibis yazıyor... bu adam bunları öğrenmemiş ya da üzerinde durmamıştır... beni asıl doğru bildiğini yanlış yazan kesim endişelendiriyor. Türkiye kendi elleriyle emperyalizmin kucağına oturmuş, askeri, siyasi ve coğrafi olarak olmasa da ne yazık ki dil ve kültür anlamında batının hegamonyasına girmiştir. Çok şükür hala direnen bir Anadolu insanı ve toprağı var. İnşallah "şurdan gaptırıveedim mi emmimgilin evine, itler bile erişemez peşime" diyen köylümüzün saf ve temiz yürecikleri, dilleri, akılları yozlaşmaz. _________________ v-strom 650
emreboztekin@hotmail.com
532 336 36 79
Seyahat Ya Rasulallah (Evliya Çelebi)
Türkçe dilini özendirmeye çalışan en alttaki broşürde bile hata olması beni utandırdı.
Hata 1: Biliyormusunuz? Tüm soru ekleri kökünden ayrı yazılır, doğrusu biliyor musunuz? olmalıydı
Hata 2: uluslar arası birleşik sözcüktür, bitişik yazılır, doğrusu uluslararası olmalıydı bkz http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=uluslararas%FD&ayn=tam
Tarih: Sal Eyl 08, 2009 2:18 pm Mesaj konusu:
Hata 3: Dilde ki, dildeki.
Hata 4: Vurdum duymaz, vurdumduymaz.
hakanpekmen demiş ki:
Türkçe dilini özendirmeye çalışan en alttaki broşürde bile hata olması beni utandırdı.
Hata 1: Biliyormusunuz? Tüm soru ekleri kökünden ayrı yazılır, doğrusu biliyor musunuz? olmalıydı
Hata 2: uluslar arası birleşik sözcüktür, bitişik yazılır, doğrusu uluslararası olmalıydı bkz http://tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=verilst&kelime=uluslararas%FD&ayn=tam
Tarih: Sal Eyl 08, 2009 4:48 pm Mesaj konusu:
Çok güzel bir konu Ahmet'ciğim.
Evdeki konuşmalarda bile,yapılan yanlışlıkları anında düzeltmemden dolayı,kızmaya başladılar artık.Mecburmusun düzeltmeye falan gibi laflar işitmeye başladım.Ama maalesef üzerine titrediğim türkçenin yanlış kullanılmasına bir türlü gönlüm razı olmuyor. _________________ AKLINIZDA,KASKINIZDA BAŞINIZDA OLSUN
R 1200 G
Bence konunun vermek istedigi mesaja yonelip, o dogrultuda hareket etmeye ve hareket ettirmeye calismamiz daha iyi olur diye dusunuyorum.
Tabi bunlari yaparken de "hııı bak haa" tarzinda itici olmadan yapmaya calisip, zitlasmamak en dogrusu olabilir...
Aksi taktirde "adam sendeci" olmamiz halinde, dilimiz daha kim bilir nerelere gider?
Melih'cigim cok haklisin, digeri "her seferinde" oluyor cunku (Kez=Kere).
Bir de fazla dikkat edilmeyen konu; noktalamalardan sonra bosluk birakilmamasi, "misin" falan gibi eklerin birlesik yazilma hatalari gibi (bu ayri yazma hatasi en sondaki uyari afisinde de yapilmis)...
Tarih: Çrş Eyl 09, 2009 9:31 am Mesaj konusu:
İşte bu, geç kalmış da olsa çok gerekli bir kampanya, özellikle 90 ve sonrası doğumlu İngilizce meraklısı gençler için... Destekçisiyim, bu arada ikiteker için isim seçerken yaptığım hatanın da çook uzun zamandır farkındayım... _________________ ...ece... ciçek motorcu
CBF 150 - "taYYare"
Kayıt: Jan 03, 2008 Mesajlar: 169 Nerden: Kalkan/Kaş/ANTALYA
Tarih: Prş Eyl 10, 2009 6:59 am Mesaj konusu:
Kesinlikle destek veriyorum. Yazılan her yazıda hataları görüyordum ve bunlardan rahatsız oluyordum. Yazdığı her cümlede mutlaka hata olan forum üyelerimiz var malesef. Artık uyaracak mıyız hatalı olanları?
Takip ettiğim, müzikle ilgili bir forum var. Ciddi bir forum ve kesinlikle Türkçe kullanılıyor. Son zamanlarda yaşı genç "DJ" arkadaşlar ilgilenmeye başladı forumla. "ewet" ler, "belqi" ler arttı ama orada kesinlikle uyarılıyorlar. Yapılan hatalar başlık içinde, özel mesaj atmadan düzeltiliyor genellikle. Başlık içinde olması herkesin ders alması anlamına geliyor.
Kimse utanıp gücenmeyecekse biz de öyle yapalım derim. Yok, bizim işimiz dilbilgisi değil, biz sadece motosiklet ile ilgileniriz, bunları düzeltmek aramızı bozabilir diye düşünülürse, bendeqafama göre yazayım. _________________
Kesinlikle destek veriyorum. Yazılan her yazıda hataları görüyordum ve bunlardan rahatsız oluyordum. Yazdığı her cümlede mutlaka hata olan forum üyelerimiz var malesef. Artık uyaracak mıyız hatalı olanları?
Takip ettiğim, müzikle ilgili bir forum var. Ciddi bir forum ve kesinlikle Türkçe kullanılıyor. Son zamanlarda yaşı genç "DJ" arkadaşlar ilgilenmeye başladı forumla. "ewet" ler, "belqi" ler arttı ama orada kesinlikle uyarılıyorlar. Yapılan hatalar başlık içinde, özel mesaj atmadan düzeltiliyor genellikle. Başlık içinde olması herkesin ders alması anlamına geliyor.
Kimse utanıp gücenmeyecekse biz de öyle yapalım derim. Yok, bizim işimiz dilbilgisi değil, biz sadece motosiklet ile ilgileniriz, bunları düzeltmek aramızı bozabilir diye düşünülürse, bendeqafama göre yazayım.
Bunda utanilacak birsey olacagini sanmiyorum, olsa olsa "kompleks" olur ki aramizda da oyle birisi olacagini sanmiyorum...
Bence de en dogrusu alenen uyarmak, bana birsey ogretene/hatami gosterene mutesekkir olurum...
Tarih: Prş Eyl 10, 2009 1:14 pm Mesaj konusu:
Bye bye Türkçe bu konuda yazılmiş iyi kitaplardan biri. Türkçe ve vatanseverler bu memleketi ayakta tutan esas unsurlardır. Elbette başlayan herşeyin bir sonu olacaktır fakat atalarımız ve çocuklarımız için baskılara sonuna kadar dayanmalıyız. Son yıllarda ezik yöneticiler ve misyoner kuruluşların yanında bölücü örgütler de bu yaramızı derinleştirmek için elinden geleni yapmaktadır. Uyanık olalım. Ülkemizin pazarlama müdürünün verdiği demeçlere inanmayalım. Eğitim şart...
Klavye veya gramer hatalarını hepimiz yapabiliriz, es geçilebilir fakat anlatım bozuklukları gerçekten düzeltilmeli. Bence bu konudaki yaklaşımda en önemli unsur iyi niyettir. _________________ Nomad
...........Klavye veya gramer hatalarını hepimiz yapabiliriz, es geçilebilir fakat anlatım bozuklukları gerçekten düzeltilmeli. Bence bu konudaki yaklaşımda en önemli unsur iyi niyettir.
Iste! Bu da bence burada verilmek istenen, ve de onemli olup uzerinde durmamiz gereken ana tema...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız