Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
aitho Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 03, 2006 Mesajlar: 354 Nerden: Şehremini/İSTANBUL
|
Tarih: Prş Tem 22, 2010 1:05 pm Mesaj konusu: Gölcük Nüzhetiye Şelalesi - 18 Temmuz 2010 |
|
|
Herkese selamlar;
TR Riders(FaceBook grubu, internet sitesi aramayın) Engin YALÇINALP ağabeyin daveti üzerine katıldığım Gölcük Nüzhetiye Şelalesi, kartpostalın içinde yürümek diye tabir ettiğim güzellikte, biraz da motosiklet-treking karışımı faklı, doğayla içiçe hoş bir deneyimdi. Bizim dükkanda gezi raporu olarak bulunması iyi olur diye düşündüm. Fotoğraf açıklamaları ansiklopedik bilgi şeklinde olup/olmayıp fotoğrafların altında konuçlandırılmıştır
Başlangıç bilindiği gibi, TEM Opette buluşulur, az sohbet çay içilip yola çıkılır. Rutin yol hali, grup sürüşü.
Yanlış hatırlamıyorsam İzmit Doğu çıkışından çıkıp Gölcüğe devam ettik. Gölcüğün içinden, caminin oradan içeri girdik (evet evet, merkez camii, hani Atatürk caddesindeki )
Ufaktan köy yollarına giriş.
Bu da baya baya köy yolu. Burnumuzun dibinde bu kadar güzel yerler olduğunu keşfetmek biraz utanç verici olmakla beraber inanılmaz güzel. Çok keyifli bir sürüş, etrafi izlemekten yol yapamıyorsunuz.
Yolculuğun motosikletli olan kısmı bitti, atlar ahırlarına çekildi. Zaten Şelalenin gidiş yolunun ve gezinin kalanında bizi ağırlayacak olan alabalık tesislerindeyiz. Mekanı merak edenler için http://www.golcukselalealabalik.com/index.html
Raporu ben yazdığım için kendime nalıncı keseri torpili, benim motosiklet
Masamız hazır, biraz nefeslenip siparişlerimizi veriyoruz, zira 2km civarı ufak bir tırmanış/dere yürüyüşü var onun dönüşünde yemekler hazır olacak.
Poz kesmeyi sevmemekle beraber arada gerekli olduğuna inananlardanım
Bu kadar oturmak yeter, şimdi gezinin en meşakkatli ve de keyifli kısmı başlıyor.
Ormanın içinden dere kenarından ve defalarca da derenin içinden geçeceğimizi daha sonra anladığımız yürüyüşü başı.
Durmak yok, yola devam
Geziyi organize eden Engin bey.
Yol boyundaki sayamadığım çağlayanlardan biri önünden ekibin bir kısmı.
Bir saate yakın bir yürüyüşün peşine yavaş yavaş şelaleye varıyoruz, ilk anda alabalık tesisindeki su döküntüsünün hayalkırıklığını cidden unutturacak şelaleye ramak var.
Ve zat-ı şahaneleri, 20m civarından dökülüyor, sanırım mevsim dolayısı ile debisi düşük. Yoksa yol boyunca gördüğümüz izler bahar dönemi oldukça taşkın bir akıntı olduğunu gösteriyor. Bu arada mayolar hazır, yüzmeye hazırlanıyoruz.
Sanırım suyun soğukluğunu anlatmama gerek yok, yüz ifademden bellidir yeterince. Küçük yengeç de mekanın sakinlerinden, bir iki poz için rahatsız ettikten sonra suya salınıyor.
Yeteri kadar yüzdüğümüze ve acıktığımıza inandıktan sonra dönüş yoluna geçiyoruz, alabalıklar bizi bekliyor zira ayıp olmasın. İnmek tırmanmaktan daha zor, yolda bir iki güzel bale figürü atmadım dersem yalan olur.
Dere kuzuları, AB Shaperdan önce;
Bu da AB Shaperdan sonraki halleri
Yarasın beygirime karpuz kabuğu, hayatla ilişki kesilmiş, ilkel dürtüler tatmin edilmekte
Oysa bakın diğer arkadaşlar ne kadar medeni ve sosyal bir biçimdeler beslenme halinde, benim tam tersime
Bunlar da dönüş yolunda bir kaç kare.
Gitmeseydim fotoğraflarını görünce gerçekten çok üzüleceğim bir geziyi de tamamlamış bulunuyoruz. Hele ki tarih itibariyle 18 Temmuz 2010 İstanbul sıcağını düşünecek olursak cennet köşesi ve sıcaktan eser bulunmayan böyle bir yerde motosiklet dostlarıyla bulunmak çok güzeldi. Motosiklet+doğa yürüyüşü konsepti çok başarılı ve dinlendirici, yürüyüş öncesi daha sonra motor kullanacağımı düşünerek biraz endişeliydim ama temiz hava ve yüzmenin dinginliği endişelerimin yersiz olduğunu gösterdi. Evimin önünden gidiş geliş 300km yol kat ettim, yeni motorla ilk uzun yol, makineyi de denemiş oldum.
Organizasyon sahibi Engin ağabeye bir kez daha buradan teşekkür ediyorum. Geziye ait 300 üzerindeki fotoğrafı görmek için grubun Facebook sayfası http://www.facebook.com/trriders?ref=ts#!/trriders?ref=ts, fotoğraflar sekmesine tıklayarak görebilirsiniz.
Ayrıca bu raporu hazırlamamda bana büyük yardımı dokunan imageshack firefox plug-in coderlerine de teşekkürü borç bilirim _________________ '03 BMW R1150R
'02 Suzuki GSX 750 F
'04 Kawasaki KLE 500
'06 Zealsun ZS200GS
0 Rh (+) |
|
Başa dön |
|
|
VAP53 Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 28, 2003 Mesajlar: 12125 Nerden: İstanbul/Çanakkale
|
Tarih: Prş Tem 22, 2010 2:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aytekin cok iyi yaa, gercekten o suyun serinligini hissettim raporunu okurken (acaba klimayi fazla mi actim ne?)...
Cok tesekkurler, nefis doga, Allah sakinsin ama kul da dikkat etsin (insallah)... _________________ Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli
Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal). |
|
Başa dön |
|
|
cebefe Katilimci Uye
|
Tarih: Prş Tem 22, 2010 3:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aytekin gerçekten güzelmiş oralar , benimde aşağı yukarı o bölgede alabalık avlama planım var.. |
|
Başa dön |
|
|
erkansen196 Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Tem 22, 2010 6:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ohhhh buz gibi su... Keyfe bak.
Güzel bir gezi...
Fotoğraflarda da herkesin göbekleri sırtından çıkacak sanki _________________ KTM LC4 620 |
|
Başa dön |
|
|
hepyek Katilimci Uye
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 6:49 am Mesaj konusu: |
|
|
tüh be gruptan haberim olsa kessinnn gelirdim. gölcüklüyüz ne de olsa... _________________ Olcay
532 4614356
olcays@gmail.com
B Rh+
TA '07 |
|
Başa dön |
|
|
aitho Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 7:31 am Mesaj konusu: |
|
|
VAP53 demiş ki: |
Aytekin cok iyi yaa, gercekten o suyun serinligini hissettim raporunu okurken (acaba klimayi fazla mi actim ne?)...
Cok tesekkurler, nefis doga, Allah sakinsin ama kul da dikkat etsin (insallah)... |
Bıçak gibi derler ya su öyle soğuktu, genelde bu tarz yerlerin ziyaretçileri bilinçli doğa sporcuları olduğu için bir süre daha korunaklı olacağını saıyorum. Mangal yapıp etrafı kirletmek için çok daha kolay ulaşımlı çayır çimenler var allahtan
cebefe demiş ki: |
Aytekin gerçekten güzelmiş oralar , benimde aşağı yukarı o bölgede alabalık avlama planım var.. |
Avlak bir alanmıdır fikrim yok, derede gördüğüm tek canlı yengeçti. Şelalenin sonunda alabalık üretim çiftliği var, kiremitte de çok lezzetli oluyor keratalar.
erkansen196 demiş ki: |
Ohhhh buz gibi su... Keyfe bak.
Güzel bir gezi...
Fotoğraflarda da herkesin göbekleri sırtından çıkacak sanki |
Erkan ağabey sorma gitsin bende bozdum kendimi, göbek kilo falan hayatımın tepe noktasında gün itibariyle.
hepyek demiş ki: |
tüh be gruptan haberim olsa kessinnn gelirdim. gölcüklüyüz ne de olsa... |
Üstadım Facebook gurubuna üye ol o zaman hemen, yakın tarihler için Yuvacık gezisi falan konuşuluyordu, gelirsem görüşürüz hem. _________________ '03 BMW R1150R
'02 Suzuki GSX 750 F
'04 Kawasaki KLE 500
'06 Zealsun ZS200GS
0 Rh (+) |
|
Başa dön |
|
|
YektaAli Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 11:15 am Mesaj konusu: |
|
|
Tam pozlamalık yerler Aytekin .( ee herkesin ilgi alanı ) Özellikle şelale bölgesi müthiş. Nufus kağıdımda her ne doğum yerim Gölcük yazsa da orasını görmek hiç kısmet olmadı. En kısa zamanda orada olacağım . Selam ve sevgilerimle.. _________________ www.yakurtulus.com |
|
Başa dön |
|
|
aitho Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 11:45 am Mesaj konusu: |
|
|
YektaAli demiş ki: |
Tam pozlamalık yerler Aytekin .( ee herkesin ilgi alanı ) Özellikle şelale bölgesi müthiş. Nufus kağıdımda her ne doğum yerim Gölcük yazsa da orasını görmek hiç kısmet olmadı. En kısa zamanda orada olacağım . Selam ve sevgilerimle.. |
Gorillapod olsaydı tadından yenmezdi vallahi yekta ağabey. O yaz günü inan olsun 20-25 enstantanelere düştü 100 iso'da öyle korunaklı ve gölgeli yani. Bu arada FK profilimdeki selamını yeni gördüm sayılır da o zengin portfolyona layığıyla bakıp bi selam denk getiremedim eşekliğime ver
Saygılar sevgiler.. _________________ '03 BMW R1150R
'02 Suzuki GSX 750 F
'04 Kawasaki KLE 500
'06 Zealsun ZS200GS
0 Rh (+) |
|
Başa dön |
|
|
YektaAli Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 12:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
İSO-200- F/ 7.1 ve enstantane 1/160 yapsaydın varya muhteşem bir sonuç çıkacaktı. Gorilla değil ama bir monopod çok iş görürdü.
Oranın GPS izi var mı sende Aytekin ? _________________ www.yakurtulus.com |
|
Başa dön |
|
|
izci Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 1:11 pm Mesaj konusu: slm |
|
|
çok güzel bir gezi olmuş. Bir doğa adamı olarak tam benlikmiş aslında... Ne güzel gezmişsiniz gaz çeken bileklerinize sağlık. _________________ Sakin Olmam Lazım...!!!
|
|
Başa dön |
|
|
aitho Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 3:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
@YektaAli
5-10sn pozlama niyetim vardı ondan gorillapod iyi giderdi aslına, gurupla beraber gidince fazla vakit ayıramadım fotoğraf çekmek için farklı denemeler yapılabilirdi tabi.
Maalesef GPS verileri yok, tek bildiğim http://www.golcukselalealabalik.com/index.html mekan üzerinden şelaleye ulaşıldığı (öğlenden önce kapalı ama şelale gidişi var) ve aşağıdaki harita
@izci
Yarı motor yarı doğa gezisi oldu, bir dahakine haberleşiriz inşallah. _________________ '03 BMW R1150R
'02 Suzuki GSX 750 F
'04 Kawasaki KLE 500
'06 Zealsun ZS200GS
0 Rh (+) |
|
Başa dön |
|
|
izci Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Tem 23, 2010 8:21 pm Mesaj konusu: slm |
|
|
İnşallah... _________________ Sakin Olmam Lazım...!!!
|
|
Başa dön |
|
|
ikiz Katilimci Uye
|
Tarih: Prş Tem 29, 2010 12:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
Güzel bir gezi paylaşım icin teşekkürler. _________________ Erhan Uğurluoğlu
B Rh(+)
BMW R1100RT |
|
Başa dön |
|
|
sipsivri Yeni Kullanici
|
Tarih: Sal Ağu 03, 2010 10:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aytekin teşekkürler.Gerçekten güzel bir yerdi ama daha güzeli sizlerle beraber olmaktı _________________ Engin YALÇINALP - 0 Rh (+)
Honda Transalp - 34 GS 6679
Göztepe - İSTANBUL |
|
Başa dön |
|
|
ferroburak Yeni Kullanici
|
Tarih: Prş Ağu 12, 2010 9:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
Güzel bir yer |