Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Tarih: Cum Hzr 04, 2004 7:02 am Mesaj konusu: Mutlu ve Üzücü haber.
Dün muhabbetimin iyi olduğu bir arkadaşın yakın zamanda almış olduğu XL200'ü görmeye gittim. Motor henüz 150km deydi. Arkadaşla biraz konuştuktan sonra, ilk kez vitesli bir motorsiklet kullandığını falan söyledi. Ben başlangıç için güzel bir motorsiklet falan dedim. Tabii ikiteker camiasına bir arkadaşımın da girmesinden dolayı epeyce mutlu oldum.
Gelyorum üzücü olan kısma, arkadaşım ilk turlarında kalkış yaparken, bir iki kez motorun ön tekerini kaldırmış. Zannedersem 3.denemesinde önünü kaldırıp motora hakim olamamış ve motor ayrı yere arkadaşım ayrı yere. Allahtan birşey olmamış kendisine, ancak motorun gaz kolunda bir takılma sezinledim. gaz verdikten sonra tekrar eski yerine gelmiyor. Arkadaşımı hemen soğumaması için biraz teselli edip, böyle akrobasi hareketler yapmamasını falan söyledim. Ama çok üzüldüm yani. Sonrasında hemen sitemiz www.ikiteker.org geldi. Ona bu siteden bahsettim. Bilgi ve deneyimlerini en azından teorik olarak şimdilik buradan güçlendirmesi gerektiğiniş söyledim. Şükür ki "Motorsiklet Teorileri" diye bir kaynak var. (DD sağol-varol)
Sözün özü busene çok fazla ikitekerci yollarda. Eğitmi lütfen ihmal etmeyelim. Altımızda kullandığımız aracın, bir akrobasi aracı değil, kurallarına sadık kalındığında eğlenceli bir ulaşım aracı olduğunu bilelim. _________________ <<LeGoLaS>>
Sedat TELÇEKEN
Anadolu Üniversitesi Eskişehir
--------------------------------------------
Honda TransAlp'99
0 505 576 37 74
26 RL 867
Tarih: Cum Hzr 04, 2004 7:16 am Mesaj konusu:
Motorsiklet sadece bir ulaşım aracı değildir aynı bisikletin olmadığı gibi. Örneğin benim ilk bisikletim olan BMX ulaşımdan çok akrobasi içindi ama aldığımın ilk günü tekerlerini isteğim dahilinde yerden hiç kesmedim, arada sırada o benim üstüme çıktı o ayrı bir konu . Bu olay arkadaşına herhalde iyi bir ders olmuştur ve akrobatik hareketlere geçmeden önce emeklemesi, daha sonra yürümesi en son olarakta koşması gerektiğini farketmiştir. Tahminen arkadaşınında BMX benzeri bir deneyimi olmuştur ve madem onu kıvırdık bunuda hemen kıvırırız demiştir ama olayların çok farklı olduğunu görmüştür.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız