Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
senolsel Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 25, 2003 Mesajlar: 1119 Nerden: Kükürtlü - Bursa
|
Tarih: Sal Oca 20, 2009 6:04 pm Mesaj konusu: ARASTIRMA PROJESI ICIN YARDIM |
|
|
Alttaki mesaj Abdullah Bayrak tarafından mailime geldiği için sizlerle paylaşmak istedim.
İstedim ki tüm üyelerimiz bu ankete katılsın.
İstedim ki tüm üyelerimiz alttaki linki tıklasın ve projeye katılım sağlasın.
Ben bu projeyi tüm üye olduğum kulüplere ekleyeceğim.
Haydi arkadaşlar dostlar katılım sağlayalım.
Merhaba,
Asagida, motosiklet kullanimi ile ilgili bir ODTU- TUBITAK projesi anketi
bulunmaktadir. Bir motosiklet kullanicisiysaniz, ekteki anketi degerli
katkilarinizi esirgemeyerek doldurabilir misiniz? Eger motosiklet
kullanmiyorsaniz, asagidaki baglantiyi cevrenizdeki
motosiklet kullanicilarina yonlendirebilir misiniz?
Katkiniz icin simdiden tesekkurler...
http://www.papayapolls.com/x/uotpL0
Uzm. Psk. Zumrut YILDIRIM
ODTU Psikoloji Bolumu
Guvenlik Arastirma Birimi
06531 Cankaya/ ANKARA
Sayın Katılımcı,
Tübitak-ODTÜ işbirliği ile yürütülen bu çalışmanın amacı, sizin yaşamınızda genel olarak motosiklet kaskı kullanımı ile ilgili tutum, davranış ve sağlık inançlarınızı saptamaktır. Anket, Türkiye’de yaşayan motosiklet sürücüleri tarafından doldurulmuştur. Elde edilen veriler analiz edildikten sonra, çalışmanın bulguları bilimsel yayımlarda kullanılacaktır. Daha fazla bilgi almak için aşağıdaki iletişim adreslerini kullanabilirsiniz. Sorulara verdiğiniz içten cevaplar ve değerli katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Doç. Dr. Timo LAJUNEN & Dr. Türker ÖZKAN ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Psikoloji Bölümü Güvenlik Araştırma Birimi 06531 ANKARA Tel: 0312 210 51 18 Fax: 0312 210 79 75 ozturker@metu.edu.tr timo@metu.edu.tr _________________ Saygılarımla
Şenol SEL
O.M.M. Gold Member
Lütfen her zaman Full koruma ve KASK kullanın.
“Beyninin beş saniye önce olmadığı yere asla motorunu götürme”
Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır. |
|
Başa dön |
|
|
motorcuk Tecrubeli Uye
|
|
Başa dön |
|
|
ykaraoglu Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 28, 2006 Mesajlar: 410 Nerden: Tekirdag/İstanbul
|
Tarih: Sal Oca 20, 2009 10:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sonuna kadar sabredip bitiren arkadaşları tebrik ediyorum.
Kaskla kafayı yemişler..
Sığ bir test olmuş bence, daha çok sokak arasında dolaşan scooterciler için düzenlenmiş. |
|
Başa dön |
|
|
YektaAli Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Oca 20, 2009 10:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu anket'e bende katıldım. Sorular çok ilginç bir şekilde çapraz sorgu sistemi ile yönlendirilmiş. Bir tek filistin askısı yok .
Eh , anketi yapanlar Psikolog tabiiki, olsun okadar. _________________ www.yakurtulus.com |
|
Başa dön |
|
|
levent_t Tecrubeli Uye
Kayıt: Sep 24, 2008 Mesajlar: 180 Nerden: Kırklareli/Lüleburgaz
|
Tarih: Çrş Oca 21, 2009 12:31 am Mesaj konusu: |
|
|
yüzümüzün akıyla anketi doldurduk _________________ Honda X11 black |
|
Başa dön |
|
|
senolsel Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 25, 2003 Mesajlar: 1119 Nerden: Kükürtlü - Bursa
|
Tarih: Çrş Oca 21, 2009 6:07 am Mesaj konusu: |
|
|
ykaraoglu demiş ki: |
Sonuna kadar sabredip bitiren arkadaşları tebrik ediyorum.
Kaskla kafayı yemişler..
Sığ bir test olmuş bence, daha çok sokak arasında dolaşan scooterciler için düzenlenmiş. |
KASK la kafayı yemişler evet çok doğru bir tesbit.
Çünkü KASK olmadığı bir kazada kafanın patlamasıyla ölürsünüz.
Ve hala Motosiklet kullanıcıları KASK takmamayı meziyet sanıyorlar.
Bende hiç sıkılmadan uff demeden zevkle keyfle doldurdum.Acaba ben anormal miyim ne. _________________ Saygılarımla
Şenol SEL
O.M.M. Gold Member
Lütfen her zaman Full koruma ve KASK kullanın.
“Beyninin beş saniye önce olmadığı yere asla motorunu götürme”
Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır. |
|
Başa dön |
|
|
torcemo Yeni Kullanici
|
Tarih: Çrş Oca 21, 2009 8:01 am Mesaj konusu: |
|
|
Bilim dünyasına hizmetimiz olsun. Anketi doldurdum. Gördüğüm kadarıyla ağırlıklı olarak kaskın önemi, toplum ve sürücü tarafından algılanış bilgisini öğrenmeye çalışmışlar. |
|
Başa dön |
|
|
hakanhoca Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Oca 21, 2009 10:50 am Mesaj konusu: |
|
|
motosikletlerle ilgili yerli araştırma ya da istatistik verisi pek yok bence hoş bir çalışma. Faydalı olur bence. _________________
culsuzgezgin.tr.gg
|
|
Başa dön |
|
|
sculler Yeni Kullanici
|
Tarih: Çrş Oca 21, 2009 2:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
Keyifle anketi doldurdum. Güzel bir çalışma olmuş. Umarım araştırma verileri için sadece belli başlı motosiklet forumlarını değil de genel sürücü popülasyonundan rastgele örneklem kullanırlar. İkiteker genele kıyasla sürüş güvenliğine daha çok önem veren, eğitimin ve bilinçlendirmenin önemine inanan motosiklet sürücülerini barındıran (korkma ver gazı ) bir grup olduğu için istatistiklerde bias (tarafgirlik) yaratacaktır. |
|
Başa dön |
|
|
mer-Can Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Oca 21, 2009 5:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
sculler demiş ki: |
İkiteker genele kıyasla sürüş güvenliğine daha çok önem veren, eğitimin ve bilinçlendirmenin önemine inanan motosiklet sürücülerini barındıran (korkma ver gazı ) bir grup olduğu için istatistiklerde bias (tarafgirlik) yaratacaktır. |
Pek yaratacak gibi görünmüyor
ykaraoglu demiş ki: |
Kaskla kafayı yemişler..
|
_________________ K 1200 GT
IAM.ORG |
|
Başa dön |
|
|
ykaraoglu Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 28, 2006 Mesajlar: 410 Nerden: Tekirdag/İstanbul
|
Tarih: Çrş Oca 21, 2009 9:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yazdıkalrımdan Kask kullanmanın önemli olmadığı manasını çıkaran arkadaşlar kasklarının vizörlerini aralasınlar ki temiz hava içeri girsin.. |
|
Başa dön |
|
|
Kaan35 Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Oca 21, 2009 11:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben de doldurdum. Alttaki not bölümüne de "Lütfen benzer bir çalışmayı motosikletleri araç olarak görmek yerine bir sinek gibi gören araç sürücülerini bilinçlendirmek için de yapınız" diye not düştüm zira bence en önemli olan bu. Bilmem yanılıyor muyum??? _________________ Ne kadar hızlı gidersen git ön tekeri geçemezsin. Kimse geçmesin zaten!!
Kaan KILIÇ
BURGMAN 650 |
|
Başa dön |
|
|
matemmatik Tecrubeli Uye
|
|
Başa dön |
|
|
Beau_Ra Tecrubeli Uye
Kayıt: Jan 03, 2008 Mesajlar: 169 Nerden: Kalkan/Kaş/ANTALYA
|
Tarih: Prş Oca 22, 2009 8:08 am Mesaj konusu: |
|
|
Ben de sonuna kadar doldurdum umarım işe yarar, amaç çok güzel çünkü. Ancak bazı soruları cevaplarken ne yapıyorum ben ya diye kendime sordum açıkçası. Biraz kendimce eleştireyim bazı soruları.
"Daha az riskte olmak ................bir şeydir.
Çok kötü 1 2 3 4 5 6 7 Çok iyi"
Cevap belli, kask takan da takmayan da buna çok iyi cevabı verecektir.
Cümleyi "daha az riskte olmazk çok iyi bir şeydir" olarak işaretlediğimde, ilkokulda okuma yazma öğrenirken deftere onlarca kez yazdığım fişleri hatırladım nedense.
"Kaza geçirme ihtimalimin düşük olması ................ bir şeydir.
Bu da ayrı enteresan bir soru...buna kötü diyecek insan evladı var mıdır ?
"Utanmış hissetmek .......... bir şeydir.
Bunu buraya kopayalarken utandım valla, kötü bir şeymiş demek ki
"Kendimi gülünç hissetmek.......... bir şeydir.
Ortaokuldaki Türkçe dersleri aklıma geldi. "Gülünç" kelimesini cümle içinde kullanın deseler, kendimi gülünç hissetmek kötü bir şeydir derdim heralde
"Kendimi daha çok güvende hissetmek ........... bir şeydir.
Bildiğimiz koruma ekipmanları dışında başka birşey mi kullanmak gerekiyor acaba diye düşündürdü bana reklam gibi
"Şehir içi yollarda motosiklet sürerken kaskınızı daha az olasılıkla mı, daha çok olasılıkla mı kullanırsınız?
Daha az olasılıkla 1 2 3 4 5 6 7 Daha çok olasılıkla"
Böyle bir Türkçe yok, olmamalı... Bu daha az olasılıkla, daha çok olasılıkla kalıbını birkaç kere daha tekrarlamışlar, güldüm valla bu sorulara
"Motosiklet kullanırken meydana gelebilecek herhangi bir kazada, motosiklet kaskı kullanmadığım için yaralanma düşüncesi;
-beni korkutuyor.
-kalbimin hızlı atmasına neden oluyor
-ümitsiz hissettiriyor.
-vs.."
Valla buna verebilecek bir yanıtım olmadı, her zaman kask takıyorum. Zaten her soru mecburi değil, cevaplamadan geçebilirim. Ancak böyle bir soru soruluyorsa, acaba diyorum... Acaba birileri, değişik zevkler, heyecanlar mı alıyorlar kask takmayınca ? Denesem mi acaba Bu soru beni yoldan çıkartabilir
Bunlar, istatistik ve sosyoloji bilimlerini teğet bile geçmemiş bir kişi olan benim düşüncelerim. Tübitak ve Odtü işbirliği ile gerçekleştirilen bir proje ile ilgili anketse, mutlaka içinde bilimsel bakış açısı vardır, bana saçma gelen soruların mutlaka bir amacı vardır diyor insan. Ancak daha az riske olmak iyi midir kötü müdür gibi bir soru aklıma geldikçe, acaba bunu gerçekten bilim adamı mı, yoksa başka birileri mi hazırlamış diye düşünmeden de edemiyorum. Sonuç olarak, doldurmam gereken soruları doldurdum, böyle bir çalışmanın mutlaka yararları olacağını düşünüyorum, daha iyilerini de bekliyorum. Ayrıca bu başlık için teşekkürler, haberim olmazdı böyle bir testten. _________________
To live is to die... |
|
Başa dön |
|
|
iyigun Katilimci Uye
|
Tarih: Cum Oca 23, 2009 8:27 am Mesaj konusu: anketi düzenleyenlerden daha akıllı olmalarını beklerdim |
|
|
anketi düzenleyenlerden daha akıllı olmalarını beklerdim
Ne kadar uzun anket yapmışlar, hiç makul değil bence.
yarısına gelmeden bezdiriyor insanı, anket dediğin 3-5 dakikayı geçmemeli. Sıkılınca insan üstünkörü okuyup cevaplamamak için kendini zor frenliyor. Akademisyenlerin daha mantıklı ve saygılı olmalarını beklerdim. En alttaki bölüme bunları da yazdım zaten.
|
|
Başa dön |
|
|
|