Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Tarih: Sal Nis 01, 2008 8:29 pm Mesaj konusu: BMW RT1100R Senkron Ayarı
Bir dostumun Ankara'ya iş seyahati sırasında göz kulak olmam için (emanet???) bıraktığı 96 RT1100R'ın çalışmasından memnun kalmayınca motoru kaptığım gibi soluğu başka bir dostumun yanında aldım, sonra birlikte sıvadık kolları bakalım bu motor neden böyle sıkıntılı çalışıyormuş?
Ciğerlerine inebilmek için bu küheylanın derisini yüzmek oldukça uzun vaktimizi aldı,
derken!!! hava ayar memelerine ulaşabildik!!!
Neyle karşılaşacağımız konusunda dostum beni uyarmıştı ama bu kadarını beklemiyordum doğrusu, enjektörlülerin kaçınılamaz sorunuymuş bu kurumlanma.
diğer tarafın memesinin de aşağı kalır bir yanı yok.
ardından ikinci operasyonu bujiler üzerine düzenliyoruz, bunların da pek iç açıcı bir görüntü sergilemediği ortada.
Temizlik işleminden sonra memelerimiz yerlerine takılabilir kıvama geliyorlar.
Bunlar da temizlenmiş, 4 tırmaklı özel bujilerimiz.
Ve söküm sırasının tersine montaj başladı, önce bujiler ve buji pipoları yerlerine,
Şimdi hava ayar memelerini de takalım,
Sıra senkron saatini bağlamaya geldi, önce saati bağlayacağımız emiş kanallarının tapalarını çıkartalım ve saatin hortumunu bu kanallara yerleştirelim
Henuz ayar yapmadan motoru çalıştırarak verileri değerlendirdiğimizde bir tarafın diğerine oranla %50 daha fazla emiş yaptığını gözlemliyoruz, tabiiki motor bunun sonucu olarak dengesiz bir ritim sergiliyor,
Biraz parmak mahareti ve istenen sonuç sağlanıyor,
Bir kez tecrübe kazandıktan sonra artık kralı tekrar giydirmek zor gelmiyor, tabii başarılı bir şekilde operasyonu sonuçlandırmanın verdiği haz hat seviyede, kim hisseder zorluğu
Tarih: Sal Nis 01, 2008 9:06 pm Mesaj konusu:
Elinize sağlık profi,
Bir iki şey dikkatimi çekti:
1-Senkron ayarı için öncelikle süpap ayarının da yapılmış olması lazım. Yaptınız veya kontrol ettiniz mi?
2-Hava ayar jetlerini temzileyip yerine taktıktan sonra sonun kadar sıkıp, 1.5 tur geriye sarmayı untmadınız değil mi?
Senkron aleti güzelmiş. Türkiyede bulunuyor mu? Fiyatı hakkında malumatınız var mı?
Tarih: Çrş Nis 02, 2008 9:18 am Mesaj konusu:
Remzi_ demiş ki:
Elinize sağlık profi,
Bir iki şey dikkatimi çekti:
1-Senkron ayarı için öncelikle süpap ayarının da yapılmış olması lazım. Yaptınız veya kontrol ettiniz mi?
2-Hava ayar jetlerini temzileyip yerine taktıktan sonra sonun kadar sıkıp, 1.5 tur geriye sarmayı untmadınız değil mi?
Senkron aleti güzelmiş. Türkiyede bulunuyor mu? Fiyatı hakkında malumatınız var mı?
hocam arada kaçak güreşelim dedik hemen yakaladınız!!!
Öncelikle problem düzensiz çalışma olduğu için biz kolay tarafından başladık işe, bu işlem bir öğle paydosuna itina ile sıkıştırıldı o nedenle süpaplarla ilgili bir operasyonumuz olmadı, ayrıca senkrondan sonra gerek de kalmadı zaten.
Hava ayar jetleri (yada memeleri) ili ilgili ilk yaptığımız işlem aşağı yukarı sizin söylediğiniz ile eş, biz başlangıçta 2 tur gevşettik ancak senkron ayarı sırasında bu turlar değişti doğal olarak.
Senkron aleti mevzusu ise MKelleci hocamın ifade ettiği gibi Würt tarafından pazarlanan bir ürün, arkadaş 1000 Euro mu vermişti 1000 Dolar mı şu anda hatırlamıyorum ancak ifadenin binlik kısmından eminim
Güzel bir alet ancak tuzlu bir alet.
Bunlara ilave olarak MKelleci hocamın bahsettiği TPS (soltarafta üzerinde BOSCH yazan kutucuk) ayarı profesyonellerin kullanması gereken bir ayar olduğu için burada bahsetmedim, ama itiraf ediyorum, mecburen ona da müdehale ettik.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız