Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Tarih: Çrş May 05, 2004 8:31 pm Mesaj konusu: ...
Alıntı:
Aradan secilmis cumleler yerine paragraf ve yazismanin tamamini okudugunda meseleyi anlamis oldugunu saniyorum
aslında bunu bile yazmayacaktım veda olarak ama, dd iyiden iyiye saçmaladın şimdi .... ( merak eden anete girip neler olduğunu ne benden nede dd den duysun .. gitsin kendi baksın... kim aradan cümle seçiyor görsün )
Densiz diye peştemali kastetmedim asla .. kendisini ne tanırım nede bilirim... 1-2 densiz cinfikirli dedim bunlardan birinci bölüm siteye üye olarak üye listesinden kendi amaçlarına göre arkadaş edinmeye çalışanlar.... ikinci grupta da ( buna sende dahilsin) insanların özel hayatlarına densizce yaklaşımlarda bulunanlar...
Bana her ne şartta olursa olsun beddua eden birine saygı duymam imkansız... sadece teorileri okumuyorum diye ( çünkü asıllarını okudum ) beni çaylak, acemi diye adlandırman .. hatta daha da ileri giderek oğlum, kardeşim, çoluk çocuk, tarladaki bilmem ne gibi yaklaşımlarda bulunman mantıksız ... beni ne tanıyorsun nede biliyorsun...
Kelime oyunu ile tartışmaksa amacın ... ki emin ol bunu tavsiye etmem, bunu başarman imkansız .... yok eğer başka bir sorunun varsa telefonum imzamda saklı .... yok çok yazar amerikadan seni aramak dersen ... numaranı ver ben seni arayayım ( gerçekten amacın birşeyi çözmekse )
Sonuç : sevgili site sakinleri, kalpten çok üzgünüm, muhteşem bir gezi ile tanıdım sizleri, ve sanalda herşey berbat oldu .... bu yüzden sizlerle olan ilişkimi sadece gerçekte devam ettirmek istiyorum, şayet kabul ederseniz.... Sanal ortamda ordan oraya laf yetiştiremeyecek kadar yorgun ve meşgulum...
Ps, bundan sonra sadece bir postum olacak oda netten indirdiğim motosiklet kullanma kitaplarının pdf leridir. sanırım alberta hükümetinin ulaştırma bakanlığı yayımlamış birini, diğeri de ingiltereden ...
herneyse .... herkese saygı ve sewgi...
gerek kalmadı tekrar yazmaya sanırım buldum önemli bir kısmını
ama yinede suç benim değilmi D.D.? ne olursa olsun teorileri okumuyorum çünkü daha yararlılarını buldum dememeliydim... (çünkü sen bunu hakaret olarak algıladın...) sende bende yolumuza devam edelim , kısaca benden uzak, Allaha'a yakın ol !
Tarih: Prş May 06, 2004 7:17 am Mesaj konusu:
Sevgili Murat;
Ne oluyor şimdi Nereye gidiyorsun? Niye bizi jüri olarak seçiyorsunuz Burası iki teker Bizler arkadaşız değilmiyiz.
Şimdi sana iki tekerin ve bu sitenin amaçlarını anlatarak ukalalık yapacak
değilim.Yada Donald Duck'ı savunacak hiç değilim.
Problemlerinizi nasıl olsa kendiniz halledersiniz
Yani kusura bakma da otur oturduğun yerde de;daha paylaşacağımız çok şey var.Bu işi de s..... yarışı haline getirmeyelim.
Seni ve Sizleri çok Seviyorum _________________ http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=13309
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum iyi dinle beni. Bende şu an düşündüklerini bir kaç gün önce düşünmüştüm. Üyelikten ayrılayım uğraşamam, insanlarla kavga dövüş içinde olmayayım yeterince dostum var reelde görüşürüm olur biter dedim ancak sevdiğim dostlarım bunu yapmamam gerektiğini belirttiler. Bende onların sözünü dinledim. Şimdi bir dost olarak sende beni dinleyeceksen bence bu fikrini rafa kaldır ancak kavgayıda sona erdirin. Kimseye faydası yok.
Sunduğun teklif güzel merak edenler yazışmalarınız gerçek yerinde incelerler ve neyin nasıl olduğunu görürler. İnsanların bunu çokta merak ettiğini sanmıyorum. Bırakın bu tartışmaları. Bak dışardan bir gözlemci olarak söylemek istiyorum.
DD benimle derdi olan çıksın kardeşim dedi topic açtı. Hiç gerek yoktu kimsenin kimseyle derdi yok.
Sen onunla ilgili problemlerini oraya yazmadın ayrı bir topic açtın. O oraya sen buraya yazıyorsunuz hoş olmuyor. Ben buradan ikinizide barışa dostluğa davet ediyorum. Ben DD ile tartışmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Bazı alışkanlıkları var yapmayacağına söz verdi.
Sende bu tartışmaya son ver ve dostluğunu aç her şey geride kaldı de bitsin. Mutlu ve sevgiyle kal.
Tarih: Prş May 06, 2004 7:35 pm Mesaj konusu: sewgili grup ,
En başından beri söylediğimi tekrarlamak istiyorum, benim ile D.D. arasında ( benim açımdan ) hiç bir kavga yoktur.... Şahsıma, sadece onun torilerini okumuyorum diye... sadece başlangıç için Fz 6 almak istiyorum diye ağır hakaretlerde bulunulmuştur... hatta daha da ileri gidilerek benim ölümümün iyi olacağını söylüyorsa , olsun varsın söylesin tutumu sergileyemem... Yarın öbür gün ewleneceğim ve eşiminde motorize olmasından zevk almasını istiyorum... Biri ( eminim kensinin bile gülmediği ) fotomontaj esprileri yaparsa.... ben sadece kınamakla kalamam.
Çözüm : Başından beri istediğim, dilediğim sadece benden ve Basuttan özür dilemesi idi.... Sanırım Basutla arası düzelmiş sonradan okuduğumda öğrendim... ; ) ?
Alıntı:
D.D. Bu yazismalar sirasinda henuz o zamanlar tanismadigimiz Basut ta devreye girer, tartisiriz onunla biraz, sonunda tatliya baglariz.
Şimdi tek istediğim şahsımdan özür dilemesi...
Ben asla bir grubu terketmek istemiyorum.. sadece sanal ortamından uzaklaşmak istiyorum... Gerçek ne kadar muhteşemse, sanal o kadar sinir bozucu... Herkonuda olduğu gibi burada TEKELciliğe karşıyım.... paylaşımsa amaç, hazırım paylaşmaya... Hatta bunun için ilk adımı attım bile, yeminli tercuman biri ile görüştüm bugün ve motosiklet kullanma teknikleri kitabını turkçeye çevirttiriyorum..( kendim çevirmek istemiyorum çünkü, eser benim eserim değil, kendimden eklentilerde yapacak karakterde değilim ) en kısa zaman da turkçe halini post atarım
Tekrar, tekrar söylüyorum TEK İSTEDİĞİM benden özür dilemesi... Bunu yapmak yerine hala aynı tutumunu sürdürürse, kendisine, belkide gruba zararım dokunabilir... Ben önceki postlarımda D.D. nin teoriler hakkında ki çalışmasını küçümsememiş , onun bu çalışmaları maddi bir kaygı ile yapmadığını savunurdum... Ama öğrendiğime göre kitap halini alıyormuş, teoriler... Umarım kitabın geliri herhangi bir yardım kurumuna gider.. giderde ben haklı çıkarım...
Tarih: Prş May 06, 2004 9:12 pm Mesaj konusu:
Alıntı:
Bunu yapmak yerine hala aynı tutumunu sürdürürse, kendisine, belkide gruba zararım dokunabilir...
Ben hala kiskanc, agresif, tehlikeli biri oldugunu dusunuyorum. Bana bu ozelliklerinden arinmissin gibi gelmiyor. Yukardaki cumle de bunun kanitidir. Tehdit kotu bir yaklasim. Ne beni ne bu grubu tehditle sindiremezsin...dag basindamiyiz?
Alıntı:
benim ile D.D. arasında ( benim açımdan ) hiç bir kavga yoktur....
demissin...guzel, tesekkur ederim ...
peki Benim de senle bir problemim yok FD. Anlastik herhalde...
Ozur dileme hususunda, sana direkt olarak herhangi bir hakarette bulundugumu hatirlamiyorum. Varsa buraya alinti yap gorsun bilsin herkes. Dogrudan senin sahsina soylenmis bir sey hatirlamiyorum.
Varsa alenen ve ictenlikle ozur dilerim.
---------------
Bu arada Ikiteker okurlarinin dikkatine...
Alıntı:
sadece teorileri okumuyorum diye ( çünkü asıllarını okudum )
Diye bir cumle sarfedilmis yukarda. Okuyanlar yazdiklarimin bir yerden kopya cekildigini, orijinal olmadigini dusunsun istemem. "Motosiklet Teorisi" adi altinda derledigim topladigim bilgiler dizisi sahsima ait ve orijinaldir. En az 25 kaynaktan yararlanmisimdir, TR de iki, yurt disinda 15 dan fazla kurs ve 100 bin in ustune mil tecrubemin, bu ve diger yerli -yabanci forumlarda yazismalarimin, okuduklarimin, tanik olduklarimin, hatta dogrudan musaade ile alinmis goruslerin usaresidir. Bu calisma 1997 de Ikiteker ve Emok tan tanimaniz muhtemel Ates Erim ve adi lazim olmayan bir baska arkadasimla beraber baslattigimiz calisma ile ortaya cikmis ve 7 senelik sahsi cabam ile bir araya gelmistir.
Ozelikle yurt disi kaynaklarda benzeri bilgilere ulasmanin mumkun oldugunu biliyorum. Tabii ki var, motosiklet kullanma teknigini kagida yazmayi ben icat etmedim.
amazon.com dan "motorcycle" diye bir arastirmaniz kafidir.
Kisaca, "Motosiklet Teorisi" diye bir baska kitap yoktur, herhangi bir yerden dogrudan alinti yada tercume degildir. Kaldi ki oyle olsa bile bu kadar basite alinacak bir mevzu degil, ve iceriginin degerini degistirmez, sadece "Onsoz" kisminin yalan oldugu ortaya cikar.
Tarih: Prş May 06, 2004 9:36 pm Mesaj konusu:
direkt olarak hakarette bulunmamak ?
kimlerin ölmesini arzulamıştın o zaman sayın D.D. ?
Yine her zaman olduğu gibi kelime oyununa döndü iş....
Kimseyi tehdit ettiğimi veya kıskandığımı düşünmüyorum... önceden de dediğim gibi, zaten ikitekerin sanal ortamından ayrılıyorum... Gruba zarardan kastım, gereksiz yere bir tartışma ortamında bulunarak, grup üyelerini rahatsız etmektir... yoksa ne fotomontaj hayalleri var aklımda nede grup üyelerinin hayatlarının elinden alınması.... Anlamak istediğin gibi algılıyorsun yada mesafe uzun yolda değişiyor anlamlar... Ha kıskanc oldugumu ingilizce bir kaynağı türkçeye çevirttirmemden algılıyorsan , senin gibi yaşını başını almış olgun birinden bunu beklemem, zira bundan benim bir yararım veya kazancım olmayacaktır... Artı sana da bir zarar gelmeyecektir.. Asl olan biz motorizelerin eğitimi değilmi ?
yapman gereken tek şey, kırdıysam affola demekti onu bile başaramadın sayın dd. önceden de dediğim gibi benden olabildiğince uzak, kime istersen ona yakın ol ...
Tarih: Prş May 06, 2004 11:44 pm Mesaj konusu:
Evet, goruldugu gibi sahsina herhangi bir hakarette bulunmamisim.
Herhangi bir sey bulamamissin.
Theo ya yazdigim acik mektuptan alinarak bu sonuca varmissin. Kelimenin tam anlamiyla senin "olmeni" istedigim gibi bir sey yok. Gidip bir daha okuyabilirsin. (buraya neden ayri bir baslik actigini anlamadim zaten) Orada acikca yaziyor. Hatta HALA AYNI GORUSTE oldugum da yaziyor. Sen o yazismalarin yapildigi 7-8 ay once kafadaysan seni de kapsiyan bir kac bin kisiyi hedef alan, akillarini baslarina getirmeye calisan bir deyistir.
Evet herkesi kurtaramayiz, ne kadar gayret edersek edelim bazilari hala "birakin beni, ben hizli yasamak-genc olmek istiyorum, daha fazla HP daha agir Motosiklet-daha buyuk hiz istiyorum" diye bas bas bagirmaya devam edecektir.
Banada her nekadar kerhen de olsa
Iyi ya gidin ne bok yerseniz yiyin,
Her koyun sonucta kendi bacagindan asilir,
Nush ile uslanmayani etmeli tekdir,
Tekdirden anlamayanin hakki kotektir.
Bu kotegi sopasi olmayan Allah atar,
Ben degil...
Demek dusuyor.
Bu tip sahislarin, cok istiyorsan kendini de icine koy!, motosiklet dunyasindan elenip gitmesi (olum, yaralanma, felc vs.) aci oldugu kadar gelecek nesillerin yararinadir. Bu kotu ornekler arttikca ortalama bilinc yukselecektir. Ben buna inaniyorum, bilinclenmeye katkidir bu!
Yine de bazi kalin kafalilar hala "birakin beni olmek istiyorum" diye debelenmektedir ya...onlara ne diyeyim istiyorsun?
Onlardan biri degilsen ne ustune aliniyorsun? Alinma ! Allah allaaah...
Iskilli mabat dingilder miydi neydi oyle bir laf vardir...
Alıntı:
Kimseyi tehdit ettiğimi veya kıskandığımı düşünmüyorum...
Ozur dilemezsem bana zarar verecektin hani? ne oldu o tehdit?? Istersen asagi mahalledeki arsada bir aksam bulusalim, burnumu filan kirar rahatlarsin
Alıntı:
yapman gereken tek şey, kırdıysam affola demekti onu bile başaramadın sayın dd
Alıntı:
Ozur dileme hususunda, sana direkt olarak herhangi bir hakarette bulundugumu hatirlamiyorum. Varsa buraya alinti yap gorsun bilsin herkes. Dogrudan senin sahsina soylenmis bir sey hatirlamiyorum.
Varsa alenen ve ictenlikle ozur dilerim.
bundan baska diyecegim bir sey olamaz. Altini bile cizmisim.
Delimiyim ben, durup duruken niye ozur dileyim? Varsa bir sey soyle diyorum, alinti yap, gorsun herkes, ne mal oldugumu anlasin diyorum...daha ne istiyorsun iste...kac kere soyleyecegim, lafi evirip cevirme, millet te bikti bende.
Ben hala ne derdin oldugunu bilmiyorum, hem yok diyorsun, hem israrla beni tahrik etmeye calisiyorsun...
Ayrica, niye seni kiskanayim, motosiklet konusunda HERKESI birseyler yapmaya, gezi raporu, fotograf, tercume, hatta milleti toplayip uygulamali ders verilmesi (Lama ya) konusunda durten, gaza getirenlerin basinda ben geliyorum ve bundan gurur duyuyorum.
Sen yap seninle de duyayim. Yapici bir sey yap...
Oyle guzel seyler yap ki kimse Motosiklet Teorisine bir daha hic kimse bakmasin, benim adim unutulsun gitsin...herkes Froggy Dreams diye sokaklara dokulsun, stickerlerin yapilsin, sen gecerken, butun motorcular sizin evin onunden gecerken selam dursun...yap bunu! Seref duyarim. Ben de siraya girerim...Keske...
Arkadaslar bilmem farkinda misiniz ama ben bu tarz yazismalara mumkun oldugunca hic katilmiyor ve mumkun oldugunca yazmiyorum.
Zira belli bir cizgide ve amacta burada bulundugumuzu bildigimizi saniyorum ve bu tarz fikir tartismalarinin yerinin cam ekran arkasindan degil de, yuz yuze yapilmasinin yararina inaniyorum. En azindan telefonla bile olsa, sesli bir iletisim cok daha farkli yonlenir diye dusunuyorum...
Netice olarak, sizlerin bu tarz yazismalarinizda benim de bir fikrim ve gorusum tabii ki var .
O da; Dunyanin 1 tane oldugu (obur tarafi, gittigimizde gorecegiz..?) ve bundan sonra daha ne kadar yasayacagimiz..? Zaten normal yasamda STRES denen meretle ugrastigimiz ve niye bu hobi/keyif/amac/arac birligimiz olan MOTOSiKLETSEVER toplulugumuzdakendimi gerecegim yonundedir.
Sizleri de LUTFEN bu dogrultuda dusunmeye davet ediyorum, ve "buyrun gelin dikin mum'larinizi" diyorum...
Tarih: Cum May 07, 2004 5:58 am Mesaj konusu:
VAP53 demiş ki:
...........Netice olarak, sizlerin bu tarz yazismalarinizda benim de bir fikrim ve gorusum tabii ki var .
O da; Dunyanin 1 tane oldugu (obur tarafi, gittigimizde gorecegiz..?) ve bundan sonra daha ne kadar yasayacagimiz..? Zaten normal yasamda STRES denen meretle ugrastigimiz ve niye bu hobi/keyif/amac/arac birligimiz olan MOTOSiKLETSEVER toplulugumuzdakendimi gerecegim yonundedir.
............
Benim acimdan konu coktan kapandi...artik tek kelime bile edecek degilim. Cunku baska soyleyebilecek, aciklayabilecek bir seyim yok. Bir gun insallah yuz yuze sizlerle karsilasirsak, ve ben bunlari unutmamis olursam (ortalama 1 haftada unutuyorum boyle seyleri, eh yas kemale erdi...) oturur konusuruz. Muhtemelen de guler geceriz....
Zorunlu bir insaat dolayisiyla cevreye verilen rahatsizliktan dolayi kendi namima ozur dilerim.
DD ve FD ya arkadaşlar bu kadar mı tamam geçmişi unutalım karşılıklı özür dileyelim kapatalım konuyu demek.
Lütfen karşılıklı olarak özür kelimesini kullanarak barışa gidelim. Bekliyoruz. Çok zor olmadığını biliyorum ve her ikinizinde bunu yapacağınızı umut ediyoruz. Bunu yapamayacak olan tarafın barışa uzak olduğunu anlayacağız. Saygılar. Mutlu ve sevgiyle kalın.
Tarih: Cum May 07, 2004 3:24 pm Mesaj konusu: Komik
Bir suredir devam eden tartismalari esefle izliyorum. ( TRT ana haber bulteni gibi oldu) Arkadaslar biraz bu olayin disina cikipda baktiginizda goreceksiniz ki koca koca adamlarin/kadinlarin cocuklar gibi tartismalari komik oluyor. Silkelenelim ve kendimize gelelim.
"VAP a verdigim yaniti"
demissin ama ben aslinda sana hitap niyetiyle yazmamistim. Hepimize kendi adima bir aciklama yapayim istemistim ama benim yazi seninkinin ardindan gelince, oyle anlamakta haklisin tabi ki.
NOT: Dediginde son derecede haklisin, butun suc ekranin ardinda birbirimizi hissedememekte... _________________ Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli
Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal).
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız