Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Kayıt: Non 0, 0000 Mesajlar: 1056 Nerden: Istanbul, Kirklareli vs.
Tarih: Çrş Eyl 28, 2005 8:53 pm Mesaj konusu:
kar üstündeki ikitekere daha fazla günes gerek derken, fotografta biraz düzenleme ile bunu elde ettim. Bu da benden bu gezi yaziniz icin bir tesekkur armagani olsun:
Tarih: Prş Eyl 29, 2005 1:12 pm Mesaj konusu:
Sinan & İlker ...
Yüreğinize, bileğinize ve azminize sağlık. Gerçekten 4..4'lük bir gezi olmuş. Tebrikler sunarım.
İlker geçmiş olsun .. olabildiğince hafif atlatmışsın. Moralını şimdilerde ister boz ister bozma böyle vakalar her gencin başına gelir .. ve o genç illaki zamanla bu vakaları unutur ve atlatır Eskisine döner. Artık doğru mu yanlış mı olaydan bir takım çıkarımları olur
Senin bu vakaya çok yakın benzerlikte bir düşüşüm olmuştu.. Yağışlı bir havada ve dağlık bir coğrafyada, motor bayır aşağı indiğim sola virajlarda kıç atıyordu ve toparlıyordum .. ve ben bu sinyallerden gereken uyarıyı almamıştım kafamda öyle aptalca bir nakarat vardı ki o an; "Motor bu, yerler ıslak .. e ara sıra tabii ki kayacak.. araba değil ki bu ya " .. Eeee sonra olan oldu tabii ki kıç ata ata gittiğim zaman; "ah ulan bu gidiş gidiş değil .. böyle gidersen, kötü şeyler olabilir diye düşünebilseydim tüm bunlar başıma gelmeyecekti!.. kısaca artık kafamda diyorum ki; bir şeylerin ters gitme ihtimali varsa ters gider ! (Mr. Morphy).. Artık en ufak bir tehlike sinyalinde hızımı olabildiğince düşürüyorum.. neyse buda benim olaydan çıkarımım olmuştu
Sevgilerimle, _________________ Shervin Naghavi
Goztepe / Ist.
~~There is a very fine line between "hobby" and "mental illness"~~
Tarih: Cmt Ekm 01, 2005 2:58 pm Mesaj konusu:
Is guc durumlari yuzunden nete giremiyordum, o yuzden sorulara cevap veremedim, kusura bakmayin. Siradan baslayayim,
Donald_Duck demiş ki:
Ilker, buyuk gecmis olsun! Ucuz atlatmis olmana cok sevindim. Kazanin oldugu yer yokus yukari- yada asagi miydi merak ettim. On tekerlekte yuk bosalmis gibime geldi.
Gidis istikameti yokus yukariydi. Ama on tekerlek bosalma yapmadi. Aksine, ozellikle yuku one veriyordum ki lastik ustundeki basinc azalip yolu birakmasin.
Neyse, olan oldu. Yagmurda motor kullanmamak lazim, elden geldigince. Cikartilan ders o. Motoru yatiramadigin sartlarda o rezilligi cekmenin hakikaten anlami yok. En azindan benim gibi spor motor kullananlar icin. Enduro kullananlar, topraga cikip camura bulananlar alinmasin.
Donald_Duck demiş ki:
Biraz ileri tekniklere gecmeni tavsiye ediyorum, yani body steering ile kontrayi birlestirmece... Boylece motoru daha az yatirabileceksin, ama muhakkak bir pistte ders al, kendin deneme.
Aslinda bunu yol kuru iken deniyordum. Etkileri de hissedilir derecedeydi. Ama yagmurda cekindigimden uygulamadim. Uygulasam fark eder miydi? 30 ile giderken etmezdi herhalde, bilemiyorum.
Arka fren pedali kullanmama konusunda ise sunu soyleyebilirim, acil fren harici o pedali kullanmiyorum zaten. Yani kirmizi isiklara yaklasirken one yuk bindirmemek amaciyla arkayi kullanmak disinda en azindan. O yuzden, eksikligini hissetmedim. Rampada filan dururken de on freni sIkarak dururum, o yuzden arka frenin yoklugunu acikcasi hissetmedim. Gerci cok gerekince ayagimi sasiye degecek kadar yaklastirarak fren cubuguna (pedal demeyelim artik ) basabiliyordum ama ise yarar anlamda etkisi olmuyordu, tahmin edilecegi uzere... _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel
Tarih: Cmt Ekm 01, 2005 5:50 pm Mesaj konusu:
harika rapor . cok keyifli .
kaza haric . okurken sanki biz de yapiyoruz , ani nidalar cikiyor agzimizdan . bir daha yasanmaz insallah , boyle bir sey zuhur ettiginde cok cok derin nefes almali devamli daha sonraki surus boyunca . ve her sey kontrolum altinda diye telkin devamli . motoru bacaklarinla sikarak altinda tamamiyle sana tabi oldugunu iyice hissetmek , boyle yapmak moral cokuntusunu cabucak izale ediyor gibime geliyor . bu arada kendini ti ye alirsan , kafada birtakim mizansenler kurup matrak matrak havayi hemen aciyor . birde tabi dua ; yarabbi tamam aldim kabul ettim doydum elhamdulillah , senden sana siginirim birdaha olmasin nolur koru beni seklinde . tekere lastige de takma . enayi fizik iste .
Tarih: Cum Ekm 28, 2005 2:46 pm Mesaj konusu:
Sevgili Sinan & İlker,
Harika bir rapor her zamanki gibi, ben sonlarini biraz gecikmeli okudum, güneşlisinden sonra karlısı da ayrı bir güzel
Bu bölgeyi motorla dolaşmadan içimiz rahat etmeyecek belli ki, önümüzdeki sene veya bir sonraki sene için planları planlamaya başlamak gerektiğinden geçen haftaki Hamburg seyahatimde Alplerle ilgili haritalar ve motosiklet rotaları/gezileri ile ilgili kitaplar aldım. Sizlere soracağımız çok şey olacaktır tabii, o günlere bir gelelim de...
Tekrar ellerinize sağlık, İlker geçmiş olsun _________________ Taner Üstün
Honda XRV 750 Africa Twin'03
yol gidilmez yaşanır
Tarih: Prş Ksm 03, 2005 3:01 am Mesaj konusu: budur
Budur abicim işte..
Harika rota harika program harika fotograflar harika anlatım..
Daha ne diyeyim süper olmuş. Ellerinize kolarınıza ayaklarınıza sağlık..
Bence kaza olayına fazla takılmamalısın hepimizin başına böyle küçük şeyler gelsin Eger gelecekse. Sadece tecrübe olarak değerlendirirsek daha rahatlatıcı ve öğretici olur diye düşünüyorum.? Yinede geçmiş olsun.
Ve çok teşekkürler bizlerede yaşattığınız için
Fransa-Ispanya arasinda bir yol, daha bu sene acilmis ve su andaki dunyanin en uzun ve de en yuksek koprusu imis...
Boylesi bir viyadukten gecmek de muhakkak guzeldir ama, sahsen asagiya virajlardan inerek doganin icinden ve derenin uzerindeki kopruden gecen yolu tercih ederdim...
_________________ Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli
Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal).
Super gezi super rapor ve cok iyi editlenmiş bir video .
Helal size .
Bence düşüşte gayet iyi zira sende en ufak bir hasar olmaması cok sevindirici.
Bazen oluyor işte bugun 10 cm lik kaldırıma cok dar açı ile cıkmaya calısınca mis kokulu toprak ile sohbet etme fırsatı buldum, halbuki cıkmadan 3 sn evvel "oglum bu acıdan girersen dusersin" diyordum kendime.
Bence cıkıp biraz viraj yap, özgüveni tanırım fazla küs kalmaz cabuk geri gelir ......
1 saatlik otopark ucreti olarak 5 euro(ve katlamali artiyor) yu, bir Istanbul'daki cogunluk, iki New York'da Dr., uc de biz Portofino'da odemisizdir herhalde. Mevsimin guzelligine bakin, donuyorduk az daha:
Oradan da nereye gecilir, tahmin edin bakalim:
Kopya vereyim: "iiin iiiiiiin, pauuuu pauuu...."
Haa geldik kizlar kismina... Dondurucu soguklar sebebiyle oyle arzuladiginiz gibi bir fotograf koyamiyorum. Ama madem cok istediniz buyrun:
Eski konuyu yukari tasimis gibi oluyorum ancak bizim gezinin tam tersten yapilmis olani, yani guneyden gelinip Grossglockner'den donulmus bir gezi buldum.
Hani Turkiye'den gitmek isteyen olursa, geziyi yapanlar Atina'dan cikip gitmisler. Igoumenitsa'dan sonra yol ayni...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız