Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
ruzgarinbabasi Tecrubeli Uye
|
|
Başa dön |
|
|
Phenomen Yeni Kullanici
|
Tarih: Prş Tem 29, 2004 5:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
evet doğru burası abd olmadığı için yazdıklarımız suç unsuru taşıyo basut abim icq yada msn varsa daa rahat konuşabiliriz... ya ABD de bomba nasıl yapılır bunu yazmak bile suç değil ama kullanmak suç radar tespit cihazı nerden alınır nasıl kullanılır bunları türkiye'de yazmak suçmu yaw?
Can KIRHAN / KSK |
|
Başa dön |
|
|
BaSuT Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Tem 29, 2004 5:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
Phenomen demiş ki: |
basut abim icq yada msn varsa daa rahat konuşabiliriz... |
oguzbasut@hotmail.com (çoğu zaman açık )
Türkiye'de radar dedektörü dedekte eden alet yok trafiğin elinde bu biiiiiir
Burada yazılması suç unsuru teşkil etmez araçta yakalanırsa suç bu ikiiiii
4 ay hapis cezası var ve bu ceza 320 milyon TL para cezasına çevriliyor bu da üüüüç
Başka ne soru vardı |
|
Başa dön |
|
|
flowrider Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Tem 29, 2004 6:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
BaSuT demiş ki: |
4 ay hapis cezası var ve bu ceza 320 milyon TL para cezasına çevriliyor bu da üüüüç
|
iki radar cezasi kadar yani _________________ nereye bakarsan oraya gidersin
ömer uzma
|
|
Başa dön |
|
|
kIsaCameL Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Tem 29, 2004 7:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
1 ay kadar once gazetelerden bir tanesini karistirirken Jandarma Komutanligi'nin bir ilani gozume carpti. Tam olarak bunun icin ihaleye cikiyorlardi, malumat. |
|
Başa dön |
|
|
BaSuT Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Tem 29, 2004 7:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
kIsaCameL demiş ki: |
|
1 ay kadar once gazetelerden bir tanesini karistirirken Jandarma Komutanligi'nin bir ilani gozume carpti. Tam olarak bunun icin ihaleye cikiyorlardi, malumat. |
Demekki henüz yok demek doğru olacakmış |
|
Başa dön |
|
|
Rustavi Yeni Kullanici
|
Tarih: Prş Ksm 17, 2005 5:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
Radar dedektörü tespit eden cihazlar var mi artik TR`de? Yoksa yanimda dedektör getirecegim de. Hollanda`da artik kullanim yasak. Cihazlari da var tespit etmek icin. Yakalanan €250,- ceza ödüyor ve dedektör`e el koyuyorlar. 2 sene icinde tekrar yakalanirsan ceza €350,- ile €3000,- arasinda oluyor. Yada 4 ay hapis. Onun icin millet elindeki dedektörü cok ucuza elden cikariyor. Ben Quintezz Z-1(13, 24, 34 GHz) aldim €30,- ya. Burada kullanmayacagim ama TR`de kullanmak istiyorum. Sorun cikabilir mi acaba? Yani tespit edebilirlermi Türkiye`de?
Saygilarr... |
|
Başa dön |
|
|
hido Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Ksm 17, 2005 5:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
türkiye'de de yasak ve bildigim kadariyla tespit edilebiliyor. tam bilmiyorum ama para ve hapis cezasi söz konusu. zaten buradaki uygulamalarda radar olan bölgelerde uyarici levhalar konuluyor.
hido |
|
Başa dön |
|
|
korkutk Katilimci Uye
|
Tarih: Prş Ksm 17, 2005 6:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
Basut'u soyledigi gibi TR'de Radar dedektoru kullanmak suc ve hapis cezasi var.
Ayrica son zamanlarda yurdum polisi teknolojiyi yakindan takip ediyor, radar detektorlerini biliyorlar ve tespit ediyorlar.
4 yil once Istanbul'dan Izmir'e giderken beni sollayan sivil aracli polis ekibi radar dedektorumu gorup cevirdi. 40 milyona isi baglamistim ama isin icinde baglayamamakta vardi.
2 yil once Antaya'dan geri donerken radar detektorum olmasina ragmen radara girdin dediler ve cevirdiler. Detekor var, otmedi benden para koparmaya calisiyorlar dedim. Gormek istiyorum dedim. Arac geldi ve benim Nissan Primera'nin 127 km ile giderken yolda ne kadar sik durdugunu gordum Nasil mi? Seyyar radardan dolayi. Sen 120 - 140 ile giderken karsindaki sivil araba 80 - 90 ile geliyor. Cihaz bir anda cildiriyor, bir iki saniye sonra susuyor. Ne oldugunu anlayamadan radara giriyorsun. (120 + 90 = 210 ile onunden geciyormussun gibi)
Bu iki olaydan sonra dedektoru kullanmayi biraktim cunku seyyar radara karsi pek koruma saglamiyor. Ayrica riskleri dusunursek pek mantikli degil.
> hapis
> mahkeme
> arabanin cekilmesi
> dedektorune el konmasi
= ceza daha ucuz
Tabii arabanin on izgarasina gizlice monte edebilen ve saklanabilen dedektorler var onlar dusunulebilinir |
|
Başa dön |
|
|
murata Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Ksm 18, 2005 8:51 am Mesaj konusu: |
|
|
Bence de bu cihazlara gerek yok.Kamyoncular sağolsun sellektör ile uyarıyorlar. |
|
Başa dön |
|
|
bberksan Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum May 11, 2007 7:08 am Mesaj konusu: Re |
|
|
Arkadaslar topici hortlatmis oluyorum ama malum yaz geldi... hic bi yere 77'yle gidemeyecegimize gore affiniza siginaraktan bir kac sey rormak istiyorum...
Radarlarin lazer ve ses'le aligilama yapan tipleri var bir cihaz ikisini de tespit edebiliyormu?
Bir de anlayamadigim sey pasif olan bir aliciyi radarlar nasil tespit ediyor? Dedekötr bir sinyal yaymiyor ki? _________________ I need your boots , your clothes and your motorcycle. |
|
Başa dön |
|
|
emoak Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum May 11, 2007 7:41 am Mesaj konusu: Re: Re |
|
|
bberksan demiş ki: |
Arkadaslar topici hortlatmis oluyorum ama malum yaz geldi... hic bi yere 77'yle gidemeyecegimize gore affiniza siginaraktan bir kac sey rormak istiyorum...
Radarlarin lazer ve ses'le aligilama yapan tipleri var bir cihaz ikisini de tespit edebiliyormu?
Bir de anlayamadigim sey pasif olan bir aliciyi radarlar nasil tespit ediyor? Dedekötr bir sinyal yaymiyor ki? |
Sanırım dedektörü radar ile değil, dedektör tespit eden başka bir alet ile var olduğunu anlıyorlar.
Sevgiler... _________________ Önder Can ÇETİN
0 532 776 66 34
Yamaha Crypton & XT 660 |
|
Başa dön |
|
|
flyfish Site Admin
|
Tarih: Cum May 11, 2007 8:52 am Mesaj konusu: |
|
|
arkadasalr konu gayri yasal oldugu için kilitlenmiştir.
ancak şunu unutmamakta fayda var . radar teknolojisi surekli degisip gelişiyor. gunumuz laser li radarlarını detektor ile tesbit ettiginizde zaten oda sizi tesbit etmiş oluyor.
ha tesbit eden radarın kafasını karıstırıp sizi kurtaran urunler belki olabilir yada gelistirilebilir ancak, tesbit etmek yerine zarar veren bir urunun yasallığı zaten tesbit edenlerin dahi yasal kabul edilmediği ulkemizde nasıl degerlendirilmelidir. sizlerin takdirine bırakıyorum. _________________ Egemen Ergel
Honda Foresight 250 - pirpir
İstanbul
www.webevi.com
Deneyim hicbir zaman yanilmaz, yanilgiya düsen yalnizca kendi
sonuçlarini doguran ve nedeni deneyimleriniz olmayan kararlarinizdir. |
|
Başa dön |
|
|
|