Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Tarih: Pts Eyl 29, 2003 1:56 pm Mesaj konusu: Acemi üye ve acemi motorcudan " kışlık " sorular .
Merhaba , ikiteker. org la yeni tanışanlardanım. İnsanlar bu forumların bana oldukça faydalı olucağını söylediler. Bir kaç sorum var. Mutlaka bu soruların cevapları daha önceki mesajlarda verilmiştir, fakat benim şu anda eski mesajları karıştırıcak pek vaktim yok . bu gün en geç yarın montumu almak zorundayım.Kaskoyuda bir an önce yaptırmak istiyorum. Hayırlısı ile hafta sonu seyahat var . Birde sizlerin her hafta olağan toplantılarınız oluyormuş . Bir büyüğüm elimden tutarsa onlarata katılmak ve sizlerle tanışmak isterim. İstanbulda oturuyorum.
Sorular:
1. Enduro tarzı ( uzun belli ) kışlık bir mont almayı düşünüyorum. Bana
önerileriniz nedir? Hangi markayı, vs.. öneririsiniz. Dikkat etmem gereken
husular nelerdir.
2. En güvendiğiniz hava durumu sitesi hangisidir?
3. 2003 model enduro motoruma kasko yaptırmak istiyorum. Bildiğiniz
güvenilir ve uygun fiyatlı sigorta şirketi veya sigortacı arkadaşınız
varmıdır.
4. Alarm taktırmayı düşünüyorum. Artıları ve eksileri nelerdir. Bu konuda
çok kararsızım.
5. Kışında motoruma binmeyi planlıyorum. Apartmanın açık otoparkında
durucak. Motoru ne şekilde muhafaza etmeliyim.
Aklıma takılan sorular bunlar. Bunların haricindede bana tavsiyeleriniz
olursa sevinirim.
Saygılar;
Not : Vaktim oldukça eski forum konularını inceliyeceğim. Zaten sürüş teknikleri hakkındaki makalelerinizi devamlı okumaktayım .
Tarih: Pts Eyl 29, 2003 3:36 pm Mesaj konusu: Re: Acemi üye ve acemi motorcudan " kışlık " sorul
Persiladam demiş ki:
Mutlaka bu soruların cevapları daha önceki mesajlarda verilmiştir, fakat benim şu anda eski mesajları karıştırıcak pek vaktim yok .
Sorular:
1. Enduro tarzı ( uzun belli ) kışlık bir mont almayı düşünüyorum. Bana
önerileriniz nedir? Hangi markayı, vs.. öneririsiniz. Dikkat etmem gereken
husular nelerdir.
2. En güvendiğiniz hava durumu sitesi hangisidir?
3. 2003 model enduro motoruma kasko yaptırmak istiyorum. Bildiğiniz
güvenilir ve uygun fiyatlı sigorta şirketi veya sigortacı arkadaşınız
varmıdır.
4. Alarm taktırmayı düşünüyorum. Artıları ve eksileri nelerdir. Bu konuda
çok kararsızım.
5. Kışında motoruma binmeyi planlıyorum. Apartmanın açık otoparkında
durucak. Motoru ne şekilde muhafaza etmeliyim.
Sizin mesaj karistiracak vaktiniz yoksa, bizim de yazacak vaktimiz yok. Forumlar bu is icindir ve bir arama motoru olmadigi surece aranan sey ancak karistirarak bulunur. Bu arada, diger arkadaslarin da dikkatini gereksiz atilan mesajlarin yarattigi forum kirliligine cekmek istiyorum.
no'lu pdf formatli dergide mevcut. Tekrar tekrar yazmak yerine, siz acip okursaniz sevinirim. Bu konuda bilgilendikten sonra mont almak icin sira size geliyor, Kiziltoprak veya Eminonu motorcularini dolasarak kesenize ve zevkinize uygun bir montu, yukaridaki adresten elde edeceginiz engin bilgiler ile secebilirsiniz.
Hava durumunu bilmiyorum, BBC'ninki iyi diyorlardi.
Kasko icin Sair Sigorta-Isvicre Sigorta(0 216 310 03 58 Sahin Sair) onerilir, motor kullanan gruptan yakin bir dosttur.
Alarm icin bir kac kisinin kullandigi bir sistem var. En son Fatih taktirdi diye biliyorum; adresi fatih.senyuz@emok.org
Kisin uzun sure duracaksa aku cikartilmali, mumkunse kuru bir yere alinmali, yok ara ara kullanilacaksa su gecirmeyen bir branda ile ortulmesi yeterlidir. Cok cok kullanilacaksa ona da gerek yoktur cunku zaten islanacaktir.
Tarih: Pts Eyl 29, 2003 4:06 pm Mesaj konusu:
Persiladam, siteye hosgeldin. Tecrubelerinin artik burada da paylasmayi bekliyoruz. Yerel bilgilerden yoksun oldugum icin sana Sinan in yazdiklarina katilmaktan baska bir yardimim olamayacak, ancak yine de benim Teori dizisinden "Kar kis ve biz ikitekerciler" diye bir baslik var, onu okuyuver, bulunsun...
Tarih: Pts Eyl 29, 2003 4:28 pm Mesaj konusu:
enduro ceketleri icin benim sana tavsiyem Bering olacaktir.Fiyati digerlerine göre uygun.Zaten ceketlerin özellikleri hemen hemen ayni.Korumalari olmasina , icinin cikarilabilmesine, gorotex olmasina ve özellikle gece sürüslerinde görünebilir özellikte olmasina dikkat et alirken.
Sigorta konusunda Sahin diyorum bilgileri Sinan in yazisinda var.
Alarm konusunda da da icimizde bu konuda en tecrübeli kiseye bir danis.Yani Mitahat a.Sitedeki nicki de mithat ana sayfadan özel mesajla sorabilirsin.
Tarih: Pts Eyl 29, 2003 5:32 pm Mesaj konusu: hava durumu
ben sadece kendi baktığım hava durumu sitelerinin url lerini verebilirim.. onun dışında bu kadar endurocu varken bana diğer konularda cevap yazmak düşmez...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız