Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 682 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - İkiteker nereye gidiyor, nereye gidecğeine kim karar veriyor
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

İkiteker nereye gidiyor, nereye gidecğeine kim karar veriyor
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 17, 18, 19  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
V-Strom
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 2535
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pts Mar 13, 2006 8:01 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

SedatGuven demiş ki:
V-Strom demiş ki:

Gelelim sadede; ne yaptığının farkında olarak binlerce başlığı alt başlığı düzenleyecek tasnif edecek gereksiz başlıkları silecek, toplantıları organize edecek, toplantı mekanı arayacak bulacak özetle bu işe emek zaman ve para harcayabilecek bir gruba ihtiyacımız olduğu açık. Flyfish yapacaklar yapsalardı kim engel oldu diyordu ki bence haklı. Yapacak olanlar yapmaya hevesliler bu işe gönül koyabilecekler işte tam zamanı birer ikişer çıkın ortaya kim neler yapabilecek bir tespit edelim ve işe başlayalım. Gereklimi değilmi tartışması bence çoktan bitti.


Ümit'cim yazını sindire sindire okudum, son derece güzel ve özenli bir yazı, baştan sona katılıyorum. Sadece son paragrafına bir hatırlatma yapmak istedim. Bu yazıdan sonra sana Ümit haydi bir şeyler yap desem yaparmısın. Yada başkaları yapar mı?



Sedat birşeyler yap denilirse yaparım, yolladığım postu böyle bir soruyla karşılaşacağımı tahmin ederek ve yanıtımın evet olduğunu bilerek yolladım. Ne yapıp edip ikitekere vakit ayıracağım her gün en az bir saatimi keyifle geçirmemi sağlayan bu siteye ve onu oluşturan sizlere bunun bir borç olduğunu düşünüyorum.

Ancak neler yapılacağına ve bunları kimlerin yapacağına karar vermemiz gerekiyor. Bir ilk adıma ihtiyacımız var. Salı toplantısının bu ilk adım için uygun bir ortam yaratabileceğini düşünüyorum. Tabi her şeyi o akşam halletmeye kalkmamak ve serinkanlı olmak kaydıyla. O akşam geniş katılımlı bir sonraki toplantının gündemini oluşturmayı başarabiliriz. İstemek yapmanın yarısıdır denir, ben istiyorum sizler istiyormusunuz ey ikiteker üyeleri?
_________________
Ümit Yayla
İstanbul

BMW R 1200 GS 2005

A Rh (+)
0 212 334 57 00 (iş)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Invisible
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 1825

MesajTarih: Pts Mar 13, 2006 9:31 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ahmet_tas demiş ki:
Bu tartışmada herkesin haklılık payı olduğu doğru ama yazılan ilk mesajı dikkatli okursanız, burada bir öneri yada yol göstermeden çok oldukça ağır bir eleştiri olduğunu fark edebilirsiniz. Üstelik bu yazıda yapılmamasından şikayet edilen konular sanki herkesin üzerinde hemfikir olduğu ve sadece birkaç kişinin engellemesi nedeniyle hayata geçirilemeyen konularmış gibi gösterilmektedir. Böyle yapmak yerine bu konuların birisi yada tamamı hakkında üyelerin fikirleri sorulsa daha iyi olurdu.
Kişiler arasında fikir ayrılıklıkları elbette olacaktır. Gençlerin daha girişken daha olgun kişilerin (Ahmet Abi affına sığınarak bu kelimeyi kullanıyorum) daha tecrübeli olduğu bilinen bir gerçektir, en iyi sonucu güçlerimizi birleştirerek elde edebiliriz.
Gelin bu sorunun kişi sorunu olmadığını herkes az çok söylediğine göre gerçekten yapılması istenilenler nelerdir ve insanlar bu konuda neler düşünüyor bunları paylaşalım. Herkesden önce de ben kendi görüşlerimi yazayım üstelik hemen başta biraz tutucu tarafta olduğumu söyleyerek. (hay Allah yaşlanıyormuyum ne?)
Toplantı yerleri elden geldiğince sabit olsun.
Site yönetimi moderatörsüz olsun. Bu güne kadar bunun tersini düşündürecek bir olay olmadı çok şükür. Herkes düşündüğünü açık açık yazıyor. Engelleme ve kısıtlama yok.
Resmi organizasyona ve lokale taraftar değilim. Gönüllü katkılarla yürüyeceğini düşünmüyorum.
Gezilerin belli kişiler tarafından (seçilmiş bile olsalar) düzenlenmesi bana çok doğru gelmiyor. Herkes istediği geziyi düzenleyip duyurusunu yapabiliyor sonuçta.
Sorunlarımızın çözümü için resmi bir örgütlenme olmaksızın yapılabilecek şeyler elbette yapılmalı (daha önce de yapılanlar oldu)

Ahmet Taş


Bu konu başlığı nasıl olduysa birkaç yeni üyeyle tanışmamıza veya inaktif üyenin aktif hale gelmesine vesile oldu icon_smile.gif

Ahmet Bey kısaca "herşey olduğu gibi kalsın hiçbir değişkliğe gerek yok" deseydiniz daha tasarruflu olurdu.

Aleyhimde yazdığınzı ilk cümleniz de aslında cok doğru. Evet ağır bir eleştiri var. Konunun gerektirdiği kadar ağır bir eleştiri.

Alıntı:
Üstelik bu yazıda yapılmamasından şikayet edilen konular sanki herkesin üzerinde hemfikir olduğu ve sadece birkaç kişinin engellemesi nedeniyle hayata geçirilemeyen konularmış gibi gösterilmektedir


Belirtilen öneriler çeşitli zamanlarda, çeşitli fıorsatalrda ben ve başkaları tarafından dile getirilmiş ve "sessizlik veya geçersiz acıklamalar" ile üstü kapatılmıştır. Konu bu "örnek secilen" önerileirn çok çok doğru olması dğeil (ki bence iyi önerilerdir), konu hiçbir önerinin inat, kararlılık ve tavizsiz bir yaklaşımla dikkate alınmamasıdır.

Sevigli Cumbaba ve VStrom. İçten, yapıcı ve olumlu toplantı davetinize icabet etmeyeceğim çünkü daha evvel belirttiğim gibi herhangi bir değişiklik olacağına inanmıyorum, en azından kaydadeğer bir değişiklik olacağına inanmıyorum. Toplantıda da "gözünzüe dizinize dursun, nankörler, kendimizi parçaladık sizin için, niyetinzi burayı ele geçrimek mi, oturduğunzu yerdne laf üretiyorsunzu bizim gibi iş üretin" gibi çıkışlarla baş edemem. Kaldı ki inanın pes ettim. Zaten pes ettiğim için bu başlığı açtım.

Hala duyuyorum ki "Bu işte bir entrika var" deniliyormuş. Pes yahu, ne entrikası, neye karşı, ne için entrika? Yazdıklarımın bir kelimesi dahi biraz olsun düşündürmedi mi? Hadi benim yazdıklarımı "Burayı ele geçirme düşüncesinde olduğum, nankör biri olduğum, kötü niyelti biri olduğum" için dikkate almadınız. Başka görüşleride mi okumuyorsunuz, rica ediyorum.

Neyse değişiklik olacaksa (ki inanmıyorum) cocacola mehmet, cumbaba, vstrom vs vs gibi akslı selim sahibi insanlar o toplantıda olacaktır eminim. Benden çok farklı bir öneri ve değişiklik isteyeceklerini sanmıyorum..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
flyfish
Site Admin
Site Admin


Kayıt: Jul 23, 2003
Mesajlar: 1030

MesajTarih: Pts Mar 13, 2006 10:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilkay bey, duyumlarınızdaki kişileri açıklayında zan altında kalmaktan kurtulalım. tartışmalar boyunca bu yonde eleştriler almış olmam sebebi ile eger kastedilen kişi ben isem : şahsım adına olayların en başından bu gune kadar bir entrikadan bahsetmedim. olsa olsa şahsi görüşmelerde herkesin her fikri yanlış algılama hakkı olmasına bir örnek teşgil etmesi bakımından bende bu yapılanları komplo yada entrika gibi mi algılamalıyım tarzında söylemlerim oldu.. .bence tanık olmadıgınız gorusmelerle alakalı konusmaların ya kayıtlarının tutulmasını sağlayın sonradan dinleyip yanlış kanılara varmamak için veya sozu soyleyenin anlatmak istedigi ile dinleyenin anlayabildiği, sonrasında size anlatabildigi ve yine en sonunda sizin anlayıp algılayabildiğiniz arasında farklılıklar olabileceğini göz önüne alın. dikkat ederseniz pek çok yerdeki şekli ile yanlış algıladıgınız yada yanlışl yargılara vardıgınız gibi bir tesbitte bulunmuyorum. böyle bir ihtimali gözönünde bulundurmanız faydalı olabilir diyorum.



birde bu nasıl mantıktır ki sizinle aynı doğrultuda fikir belirtenler yapıcı katkılar yapıyor iken , size pek uymayan fikirler belirtenler çok daha değişik tepkilerle karşılanıyorlar tarafınızdan... misal bir ustteki tepkinize mazhar olan bey gibi. (kendisini tanımam etmem hic gormuşlüğüm, görüşmüşlüğüm yoktur. hani bellimi olur yine kuklalar ve kuklacılar edebiyatı yapılabilir. özellikle yukarıdaki arkadaşın çok az mesaj sayısı olduğu gözönüne alınarak.)


Egemen Ergel
Honda vfr800fi
İstanbul
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
Teoman
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Sep 01, 2003
Mesajlar: 1131
Nerden: Ankara

MesajTarih: Pts Mar 13, 2006 10:30 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver



Takım ruhu ...zor anlar
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ero__
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 12, 2004
Mesajlar: 2010
Nerden: ¿?

MesajTarih: Pts Mar 13, 2006 11:11 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

A$acagiz bunlari ... azzzz sooooraaaaa icon_cool.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Invisible
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 1825

MesajTarih: Pts Mar 13, 2006 11:24 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

flyfish demiş ki:
birde bu nasıl mantıktır ki sizinle aynı doğrultuda fikir belirtenler yapıcı katkılar yapıyor iken , size pek uymayan fikirler belirtenler çok daha değişik tepkilerle karşılanıyorlar tarafınızdan...
Egemen Ergel
Honda vfr800fi
İstanbul


Egemen sen kilitlendin sanki..

Farkında olamadığın birşey var. Benim yapıcı dediğim kişilerin bazıları her anlamda benimle aynı fikirde değil. Mesela V Strom Ümit bu konu dışında da benimle coğu konuda aynı fikride değildir. Bu konuda da beni tam anlamıyla desteklediğini, değil ben, herhangi bir tarafı desteklediğini sanmıyorum. Aynı şey Coolrider, Cumbaba veya Cocacola içinde geçerli. Ama çok yapıcı buluyorum. (İsimleir kullandım kusura bakmayın lütfen, kullanmak zorunda kaldım). Bu kişileri yapıcı bulma sebebim, amacımı ters yönde sorgulamaktan çok "Gerçekten de olumlu birşeylerin yapılabilmesine ön ayak olunabileceğine" inanır bir yaklaşım sergilemeleri. (ki bu görüşlerini fikren destkelerim ama katılmıyorum.)

Neyse bugüne kadar tanımadığımız bir egemen stilinde sorduğun bu soruya ben de bir soruyla cevap vereyim.

Ben bu başlık açılrıken ve devamında görüşümü savunurken;

- ne yakın dostlarım Fatih, Sedat ve Engin,
- ne bir kısmı 20 yıllık dosltlarım olan topraam raydırs üyeleri,
- ne cocacola, vstrom, skyrider, cumbaba, maksimus vs vs

hiçbir kimseyle ortak hareket ve destek için mailleşmedim, telefonlaşmadım, görüşmedim.

Beni aracılı ve aracısız itham eden kişiler de aynı şekilde mi davrandı? Ben yaptıkları doğrultsunda görüş beyan ediyorum.

"Yapılmadı" der misiniz? Derseniz aksini iddia etmeyeceğim, vicdanınızla başbaşa bırakacağım.
-----------------

Velevki yaptınız veya yapmadınız, velevki ben de yalan söylüyor olayım. Konumuzla ne alakası var?

Lütfen anafikirle uğraşın. Savunduğum anafikre karşı çıkın.

Yarın ya da başka bir gün, Borusan'da ya da başka bir yerde Ümit (V Strom), Erkan (Cumbaba) ve Mehmet'in (Cocacola) girişimiyle yeterli bir grup oluştu.

Dedilerki biz 2006 yılıyla ilgili (sadece mesela diyorum) olarak;

-İkiteker anayasasını oluşturduk,
-Bu anayasaynın yaptırımı gerektiğinden, İkitekerin şimdiki yapısına halel getirmeyecek bir moderasyon gerekliliğine karar verdik,
-Bu doğrultuda sinanözgen, ümit yayla ve xyz şahıslarını moderatör olarak sectik,

-İlaveten egemen, vap, cocacola mehmet, coolrider ve bulls eye icra kurulu oalrak seicldi,

-İktieker kokartı, şapkası ve tişörtü basılması için alternatfileri belirleyecek tesktilci hasan tesktil'i gönüllü oalrka sectik.
Bu kişi alternatifleri belirleyip maliyetleir ile icra kuruluna sunulacak ve hangi alternatiflerin secilecğeine karar verilecek,

-Festival düzenlenmesi için süpereva, motordelisi ve hog ile bir ekip oluşturulmaya calısılarak ortka bir festival için çalışmalar baslatılacak,

-Bağımsız geziler düzenlenebielcek elbette ancak bir de gelenekselleşmiş bahar gezileri dışında kamlı veya konaklamalı geizler dahil ortak ikiteker gezileri içn bri geiz kurulu oluşturulacak ve şu şu tarihe kadar geiz planları takjvimi hazırlanacak,

-Bir lokale sahhip olunmasında büyük fayda görüldü. Alternatfi lokal tespit çalışmaları içn şu şu gönüllü şahsıların 6 ay içinde şu lşu özelliklere shaip kirası şunu geçmeyecek lokal bulmaalrı kararına varıldı.

- İktekerin server alştyapısı için profesyonel bir altyapı kurulacak. bu kondua bugüne kadar özverili şekilde destek vermiş olan egemen ergelin sırtındna bu yük alınacak. Egemen'İn şirketi dahil bazı şirketlerden teklifler alınarak maliyet cıkarılacak.

- Aşağıdaki diğer kararların da (yazmaya üşeniyorum şimdi) hayata geçirilebilmesi için bir bütçe gerekliliğine karar verildi.

- Bütçe konusu , geçmişte yaşanan üzücü durumların doğmaması için Dernekleşme veya kulüpleşme ile birlikte değerlendirilecek. İkiteker Motosiklet Dernei veya kulübünün kurulması içn ön çalışmalar 6 ay içidne sonculandırılacak. Olası denetim, icra, komtieleri ve alt komiteleri de bu süre zarfında öncelikle gönüllük esasında netlşeştiilecek.

- Akabinde bütçenin oluşturulması için "üyelik durumunda aidat" ve "gönüllük esasına dayalı ilk bütçe oluşturulmasında bağış" konusuna karar kılındı.

vs vs vs

Böyle veya benzer bir kararlar silsilesi gelse tepkinzi ne oalcaktır? Bunların geçrekleştiilmesine destek verecek misiniz? Velevki karşı olduğunuz fikriler ve uygun bulmuyorsunuz, ancak coğunluk bunu istiyor. Tavrınzı en olacaktır? Küsüp gitmek? Kararların uygulanmasına destek vermek? Engellemek?

Bırakalım şimdi şunu yazıdnız bunu yazdınız niyeitnzi kötü, laf üretecğeiniz iş üretin gibi içeirkleri. Yukarıdaki son paragraftaki soruya cevap veriniz.


En son Invisible tarafından Sal Mar 14, 2006 6:52 am tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
deserteagle
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 1056
Nerden: Istanbul, Kirklareli vs.

MesajTarih: Pts Mar 13, 2006 11:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cümleten sakin olalım.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
metinkoca
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 727

MesajTarih: Sal Mar 14, 2006 6:21 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

deserteagle demiş ki:
Cümleten sakin olalım.


beyler ciddi ciddi bişiler konuşulup bişiler yapılmaya çalışırken, habire ortaya atlayıp, böyle abuk sabuk şeyler atmayın ya.

durum kavga gürültü gibi görünse de gelecek için iyi şeylerin olabilmesi için görüşler bildiriliyor.

suyu çıkarılmış bir sürü topic var zaten, orda devam edin bunları, bırakın bi iki yerde konu netleşene kadar yazışmalar devam etsin.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
flyfish
Site Admin
Site Admin


Kayıt: Jul 23, 2003
Mesajlar: 1030

MesajTarih: Sal Mar 14, 2006 6:54 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metin

ancak sunu da belirteyim ki bir taraf surekli sen şöylesin , boylesin yanlışsın, beni yanlıs anlıyorsun , yanlış algılıyorsun derken , karşısındaki fikir için aynı hakların olabileceğini kabul etmiyor sanırım, işte kavgaymış, gürültüymüş gibi gözükmesinin sebebi bu olabilir.


ilkay:

yazındaki ana fikre cevap verebilecek kadar vakit görmiyorum anlık loarak bu yazıyı yazarken, zira daha önceki deneyimlerim artık satır aralarından birşeyler ayıklanarak suçlamalar yöneltilebilecek şeyler yazmamamı gerektiriyor, sanki fikir tartışması iyiye güzele doğru gitmek için değilmişte sadece demogoji olsun diye yapılıyormuş gibime geliyor ( yine yanlış anladım ve yanlış algıladım değilmi... ne yapayım o kadar kafasızım ki icon_smile.gif )

bu yüzden bir önceki yazında öne sürdüğün fikirlere kişisel görüşlerimi istiyorsan ilava bir kaç sorum olacak.

bir girişimle oluşan yeterli grubun sayısı nedir? bu bir çoğunluk grubumu olmalıdır, azınlık grubumu , yoksa sitenin üyelerinin tamamımı?

bu cogunluk grubunun alacağı potansiyel kararlara , aklına, mantıgına uymasa bile ve huzurlu hobi paylaşım ortamı etkilenecek bile olsa uyması beklenen (yada gitmesi) sadece egemen midir? yada bunlara katılmayan tüm kitlemidir? eğer ikinci şeçenek ise bu bir bolunme değilmidir?

ikiteker anayasası halkoyuna sunulacakmıdır? sunulacak ise geçerlilik kazanması için % kaç gerekecektir.

sadece sahsım adına konusabileceğim için asla benimsemediği bir oluşum şekilnde egemen icra kurulu üyeliğine nasıl ikna edilecektir.

bir icra kurulu vs konusundan bahsettik, demekki yasal bir oluşumdan bahsediyoruz. buna kaılmak istemeyenler için bu gune kadar suregelen amator tuhlu paylaşım ortamı ne olacaktır.

ikitekerin server altyapısı su an zaten profesyonel bir ortamda degilmi? para talep edilmiyor olması profesyonel olmadıgı anlamını mı doguruyor.
yoksa ikiteker için bu gune kadar içerisinde para olan bir organizasyona girmeme kişisel kararımızdan dolayımı böyle algılanıyor.?

(genele not : bilgidunyasi bil.sis.san.tic ve paz. lts nin kurucu ortağıyım. firmam www.webevi.com adresi ve markası altında PROFESYONEL WEB HOSTİNG hizmetleri sunan bir firmadır. 2000 yılından beri bu faaliyetlerine devam etmektedir.)

dernekten bahsediyorsak belkide geneli dernekler yasasından haberdar edip dernek demenin ne demek oldugu ile ilgili bilgilendirmemiz de gerekiyor ama soru yine yalın. dernek gibi bir olusum içerisinde olmayan, bu gune kadarki paylasım platformundan son derece memnun olanlar ne olacak , bu dernek yanında varolan durumun yasayabilmesi alternatifi varmı? zira ikiteker.org u devredecekmisin kardeşim tavrı yöneltiliyor. egemen bum zamanlar boyunca benim demediği bir organize web paylaşım platformunu peki devrediyorum nasıl diyebilecektir icon_smile.gif egemeni kendisi ile mi çeliştirmek istiyoruz.?

benim tepkim dernek konusunu kişisel ortamlardada ilk açtıgınız gunden beri değişmedi. içerisinde para olan bir organizasyona katılımcı olarak dahi dahil olmak istemedigim, özellikle Türkiyede bulunan Dernekler yasası bir şekilde belkide AB uyum normları çerçevesinde değişmeden bu konuları düşünmem için bile çok erken olduğunu defalarca belirttim. bir kez de herkesin önunde belirtmemi istiyorsun demekki ki bu sorulara muhatab oluyorum. zira birarada bulunduğumuz dost sohbetlerinde bu tip yaklaşımlarına olan cevabımı birden çok kere vermiştim.

bu arada neden Türkiyede dernekler yasaı geregi dernekleşmenin yararlı olamayacagını dusundugumu kısaca acıklayayım.

Türkiye geçmişinde yaşadığı kimi olumsuz ornekler sebebi ile dernekleri , sivil toplum orgutu olarak değil, potansiyel guc odagı olarak goren bir dernek anlayısına sahip.
ve bundan dolayıdırki derneklerin yasal duzenlemeileri sanki. aman bunlar surekli kendi aralarında kendi problemleri ile ugrassınlar da negatif( ve tabi pozitif de) bir açılım içerisine giremesinler mantıgı ile kurgulanmış gibidir. bu tabiki sahsi gorusumdur.

ancak 34 yıllık yasantımda içerisinde bulundugum pek cok dernek surekli olarak kendi içerisinde yasadıgı iktidar kavgaları ve iç çekişmelerden dolayı ortaya koyabilecek pozitif seyler bulamamıştır. bu yuzden kendime yeni bir beyhude ugras senaryosu uretmemiş olmak için kişisel tercihim olarak derneklerden yada dernekleşmelerden uzak duruyorum.
belkide bu grup içerisindede benim dogrultumda dusunenler vardır diyor ve zaten yukarıdaki sorularımı da bu yuzden soruyorum...

bunun haricinde olayın ana fikri yani sen boyle boyle gelismeler oldugunda ne yapacaksın sorusuna karsılık sunu belirtebilirim.
eger bu sozunu ettigin gelismeler olursa belkide kafasızlık sonucu yada yanlıs algılamanın devam etmesi sonucu kendi içimde birşeyleri yıkarak yeni birşey yapmaya calısan bu olusumun içinde yer almam herhalde diyebiliyorum.bu arada ikiteker ismine neden bu kadar takıksın anlamıyorum. daha oncede bu grup içerisinde dernekleşmenin faydalarından ve getirecegi acılımlardan bahsedenler oldu ama kimse ikitekeri dernekleştirelim , kabul etmeyenlerde çekip gitsinler demedi. ama gidip dernekleri de kuruldu....

burada amac dernegi ikiteker olarak kurgulayıp, ikitekerin su anki halini ve varlıgını ortadan kaldırmak mıdır? misal son olarak boyle bir soru da yoneltebilirim. zira sana uymayan bu gelismeler olur ise tavrın ne olur diyorsun. bende bu tavrı almam gereken gelismelerin olma sebebi ikitekerin su anki mevcudiyetini sorgulayan yada ortadan kaldıran bir yaklasımla mı olacaktır ki boyle bir tavır almam gerekecek diyorum... buyuk ihtimalle tahminim kafasızlıgımdan dolayı zaten konuyu yanlıs algılıyor oldugum , ama yinede sormadan edemiyorum.


Egemen Ergel
Honda vfr800fi
İstanbul
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
deserteagle
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 1056
Nerden: Istanbul, Kirklareli vs.

MesajTarih: Sal Mar 14, 2006 7:41 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Söyletlemeyin beni!

insan gibi dinlemeden, kendini karşıdakinin yerine koymadan, karşıdakine saygı duymadan günlerdir bir didişmedir gidiyor.

Sakin olmanızı dileyince sulandırmış mı olduk yani? Sulansa ne olur, rakı mı bu? Sakin duruyoruz diye bana mı diş geçireceksiniz?

Ufak tefek olaylarda kimse olay ufakken karşındakini dinlemiyor sonra herkes kuyruk acısını içinde saklayıp ilk fırsatta ötekine diş geçiriyor.

Hadi git kardeşim, söyletme beni. Tersim kötüdür. icon_evil.gif

(Edit:dili yumusattım.)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Invisible
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 1825

MesajTarih: Sal Mar 14, 2006 7:48 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

flyfish demiş ki:
metin

ancak sunu da belirteyim ki bir taraf surekli sen şöylesin , boylesin yanlışsın, beni yanlıs anlıyorsun , yanlış algılıyorsun derken , karşısındaki fikir için aynı hakların olabileceğini kabul etmiyor sanırım, işte kavgaymış, gürültüymüş gibi gözükmesinin sebebi bu olabilir.


Bu yargıya nasıl vardın bilmiyorum, ama inanmışsın besbelli.

flyfish demiş ki:

ilkay:

yazındaki ana fikre cevap verebilecek kadar vakit görmiyorum anlık loarak bu yazıyı yazarken, zira daha önceki deneyimlerim artık satır aralarından birşeyler ayıklanarak suçlamalar yöneltilebilecek şeyler yazmamamı gerektiriyor, sanki fikir tartışması iyiye güzele doğru gitmek için değilmişte sadece demogoji olsun diye yapılıyormuş gibime geliyor ( yine yanlış anladım ve yanlış algıladım değilmi... ne yapayım o kadar kafasızım ki icon_smile.gif )


Başından beri satır aralarına takılıp, anafikirden uzaklaşmamak, kaçamak cevaplarla konunun saptırılmamasına çaba gösteriyorum

Cümlenin son kısmında azcık haklılık kokusu var gibi. Ama demagoji yaptığım konusunda değil. Fakat bu yazdıklarımla iyiye güzele gidebileceğimize inanmadığım için.

Tabii ki demagoji yapma amaçlı değil, ama bir kez olsun "Neyi yapmanızı engelledikki" demek yerine dürüstçe "Bizim hiçbirşeyi değiştirmeye niyetimiz yok, sizin de değiştirmenize izin vermek gibi bir düşüncemiz yok" demeniz için yazıyorum. Asli fikirelirnizi söylemenizi istiyorum. Kardeşiz hepimiz, bu ortak birliktelikle coşacğaız söyleminin arkasında "Bizim planımızda 5 yıl sonra da 3 kişilik Borusan toplantıları ile yılda iki kez Bahar gezisi ve Polis Sürüşlerine katılmak ötesidne birşey yok." demeniz için bunlar.

Özet mi? Dürüstçe, açıklıkla, bana ters cevapalr verip kardeşilik zırhı arkasına saklanmak yerine asıl görüşünüzü alabilmek için.

flyfish demiş ki:

bir girişimle oluşan yeterli grubun sayısı nedir? bu bir çoğunluk grubumu olmalıdır, azınlık grubumu , yoksa sitenin üyelerinin tamamımı?


Çok yerinde bir soru gerçekten tebrikler (ciddiyim).

Yeni bir yapılanmaya, ilave birşeyler yapılmasına karşıt görüş olan sizin görüşünüz için yeterli grubun sayısı nedir? bu bir çoğunluk grubumu olmalıdır, azınlık grubumu , yoksa sitenin üyelerinin tamamımı?

Yoksa biz böyle 2-3 kişi de yeteriz mi diyorusnuz aksini savunmak ve sürdürmek için?

flyfish demiş ki:

bu cogunluk grubunun alacağı potansiyel kararlara , aklına, mantıgına uymasa bile ve huzurlu hobi paylaşım ortamı etkilenecek bile olsa uyması beklenen (yada gitmesi) sadece egemen midir? yada bunlara katılmayan tüm kitlemidir? eğer ikinci şeçenek ise bu bir bolunme değilmidir?


Şimdiki atalet içidneki katı ve dediğim dedik yapı da ikiteker içinde olduğum ilk günden beri benim de aklıma mantığıma hiç yatmıyor. Gittim mi? hala buradayım gördüğün gibi ve bölünmeye gerek kalmadan görüşlerimi savunmaya calısıyorum.

Nasıl ki birçok kişi benim gibi bir şekilde rahatszıken birlikt eolmayı balşarabiliyorsa, senin ve dğeişim sitemeyn başkalarının da (ki cok doğal hakkınızdır) mantığına sığmayan ama hala güzel bir oluşum olabielcke olan yeni yapıda yer almanız gayet mümkün. Ben nasıl hala burada olabiliyorsam siz de olabilirsniz yeni yapıda.

flyfish demiş ki:

ikiteker anayasası halkoyuna sunulacakmıdır? sunulacak ise geçerlilik kazanması için % kaç gerekecektir.


ikiteker anayasasının halkoyuna sunulmamasına kim karar verecektir? sunulmayacaksa kimin kararıyladır?

flyfish demiş ki:
sadece sahsım adına konusabileceğim için asla benimsemediği bir oluşum şekilnde egemen icra kurulu üyeliğine nasıl ikna edilecektir.


Belirtitğim kararları ve komite üyelerini tamamen faraza secmiştim. Örnek olarka yazıdm ismini. Kusura bakma.

flyfish demiş ki:

bir icra kurulu vs konusundan bahsettik, demekki yasal bir oluşumdan bahsediyoruz. buna kaılmak istemeyenler için bu gune kadar suregelen amator tuhlu paylaşım ortamı ne olacaktır.

Amatör ruhlu paylaşımın tüm dezavantajlarından sıyrılacak, aynı özgürlükte bu site devam edecektir. Fazladan lokalimiz olması, trink diye alacağımız güzle bir şapkamızın olması, sitede arama motorunun olması, yeni motrocunun köşeisnin olması, bir gezi komitesinin genel duyurulu geziler organize etmesi şu andkai paylaşıma ne gibi bir zarar verecek? Kaldı ki şu andaki amatör paylaşımımızın geldiği hali de görüyoruz. Aa pardon ben çıkıntılık edip bozmuştum değil mi düzeni. (Snein tabirin için söylemiyorum inan öyleisne aklıam geldi.)

flyfish demiş ki:

ikitekerin server altyapısı su an zaten profesyonel bir ortamda degilmi? para talep edilmiyor olması profesyonel olmadıgı anlamını mı doguruyor.
yoksa ikiteker için bu gune kadar içerisinde para olan bir organizasyona girmeme kişisel kararımızdan dolayımı böyle algılanıyor.?

(genele not : bilgidunyasi bil.sis.san.tic ve paz. lts nin kurucu ortağıyım. firmam www.webevi.com adresi ve markası altında PROFESYONEL WEB HOSTİNG hizmetleri sunan bir firmadır. 2000 yılından beri bu faaliyetlerine devam etmektedir.)


Şirketine ve sana amatör demedim asla. Senin zamanında şirketinin ismini cok fazla öne cıkarmama gibi bir eğilimin vardı. O sebeple simini kullanmadım. Benim bahsetitğim bilabedel, amatörce ve yürekten katılımın ile bunu yürttüğün. Sözlük anlamına baktığımda bir şey gönüllü olarak, bilabedel, kalp işi olarak yapılıyorsa, amatördür.

flyfish demiş ki:

dernekten bahsediyorsak belkide geneli dernekler yasasından haberdar edip dernek demenin ne demek oldugu ile ilgili bilgilendirmemiz de gerekiyor ama soru yine yalın. dernek gibi bir olusum içerisinde olmayan, bu gune kadarki paylasım platformundan son derece memnun olanlar ne olacak , bu dernek yanında varolan durumun yasayabilmesi alternatifi varmı? zira ikiteker.org u devredecekmisin kardeşim tavrı yöneltiliyor. egemen bum zamanlar boyunca benim demediği bir organize web paylaşım platformunu peki devrediyorum nasıl diyebilecektir icon_smile.gif egemeni kendisi ile mi çeliştirmek istiyoruz.?


Asla devret devretme gibi bir yaklaşımım olmadı, bu başlığı actığımdan bu ana kadar değil ilk üyelik anımdan bugüne kadar böyle bir yaklaşımım olmadı. "Devreder miydin" sorusunu devretmeyeceğini bildiğim için sormuştum.

İkiteker, Egemen Ergel'İn teknik altyapı desteğiyle, şu an itibariyle 8733 kayıtı görünen ve tahminen pasif izleyicileir ile birlikte fiilen en az 1500-2000 (belki de cok daha fazla) üyenin "katılımı ve desteği ile varolan, " bir oluşumdur. İkiteker ile ilgili birşeyi bir yerden başka bir yere devredip devretmeme yetkisini kimden aldın?

Yoksa teknik altyapıyının şalteri elinde olduğu için ikitekerin sen veya siz olduğu yanılgısına mı düştün? Ya da bu yanılgıya düşmene neden olan, bizlerin yeni motorcular oluşumuz mudur?

"Lanet olsun nankörler, bu kadar emeğimi , iyi niyetimi anlamadınız, kapatırım server'ı yorulmam artık" dersen ikiteker yok mu olur?

İkitekeri daha iyi yerlere götürmek için senin sinirlenmen, serverı kapatman, Ahmet Abi'nin ksümesi ve kırılması mı gerekir?

Sizlerin veya benim küsüp kopmamız ayrılıp bölücülük yapmamız mı gerekir?

"Fikirler cok iyi görünüyor gerçekten ama şu şu çekincelerimiz var bu çekincelerimiz giderebilecek bir çözüm arayalım ne düşünürsünüz?" Şeklinde bir yapıcı yaklaşım yerine niçin ille de arkasında başka planlar arıyorsunuz, niçin ille de bölünmekten, kopmaktan, yeni oluşum olursa içinde bulunmamaktan, radikal uclardan bahsediyorsunuz?

flyfish demiş ki:

bunun haricinde olayın ana fikri yani sen boyle boyle gelismeler oldugunda ne yapacaksın sorusuna karsılık sunu belirtebilirim.
eger bu sozunu ettigin gelismeler olursa belkide kafasızlık sonucu yada yanlıs algılamanın devam etmesi sonucu kendi içimde birşeyleri yıkarak yeni birşey yapmaya calısan bu olusumun içinde yer almam herhalde diyebiliyorum.bu arada ikiteker ismine neden bu kadar takıksın anlamıyorum. daha oncede bu grup içerisinde dernekleşmenin faydalarından ve getirecegi acılımlardan bahsedenler oldu ama kimse ikitekeri dernekleştirelim , kabul etmeyenlerde çekip gitsinler demedi. ama gidip dernekleri de kuruldu....


İkitekeri dernekleştirelim, kabul etmeyenler çekip gitsin demedim.
Sana kafasızsın demedim. (Ki PM'den de buradan da buna kitlendiğini ve sanırım hakaret oalrak düşündüğünü ve bu fikrin gözünü karartıp söyleidkleirmi görememeni sağladığını görüyorum. Eminim şimdi de sana kör deidğimi düşünüp buna takılacaksın. Özgür iraden tabi. Daha evvel açıkladım tekrar açıklıyorum, kafasız olduğunu düşünmüyorum. Kafasızlar tartışmalarda muhatabım olamaz. Ama sen takılmışsın oraya bir ileri adıma geçemiyorsun.

flyfish demiş ki:

burada amac dernegi ikiteker olarak kurgulayıp, ikitekerin su anki halini ve varlıgını ortadan kaldırmak mıdır? misal son olarak boyle bir soru da yoneltebilirim. zira sana uymayan bu gelismeler olur ise tavrın ne olur diyorsun. bende bu tavrı almam gereken gelismelerin olma sebebi ikitekerin su anki mevcudiyetini sorgulayan yada ortadan kaldıran bir yaklasımla mı olacaktır ki boyle bir tavır almam gerekecek diyorum... buyuk ihtimalle tahminim kafasızlıgımdan dolayı zaten konuyu yanlıs algılıyor oldugum , ama yinede sormadan edemiyorum.


Efendim, buradaki gizli amacımı ikitekeri sabote ederek Motro Delisinie iltihak etmektir.

Efendim, yaptığımzı gizli toplantılar neticesidne Egemen'in sac şeklini de beğnemeidğimizden onu alaşağı etme gibi komplo içindeyiz.

Efendim, Ahmet Abi'nin İstanbul'u bırakıp Çanakkalede çalışmaya başlamasını şahsımıza tavır olarak algıladığımzıdan ikitekeri yoketme gibi amacı benimsedik.

EGEMEN. Evete ikitekerin şu andaki halini sorguluyorum. Kafalı adamsın, laflara takılma ve gör artık . Değişim gerektiğini bu değişimin çerçevesini hep beraber belirlememiz gerekitğini söylüyorum. Ama bu dğeişime asla izin vermeyeceğinizi de söylüyorum.

İzin verecğeinizi düşündüğüm zamanlar mesela mangalımın başında etleri pişiriken sana, omuz omuza yemek yerken Ahmet Abi'ye vs vs müteaddit defalar denemeleirm olmuştu.

Ne zamanki inancımı kaybettim, o zaman ikitekere yazdım. Haa madem inanmıyorsun birşey değişecğeine ne yazıdn be adam derseniz.

a. O da benim kafasızlığım.
b. Umut öyle pis bir kanserki, acaba diyor insan.

Son not . Komplo, entrika, seni devirmek, ikitekeri bölmek vs gibi bir amaç olsaydı bu kadar amatörce yapacağımı sanarak bana kafasız diyorsun. Bunu da belirteyim.

İlkay
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
metinkoca
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 727

MesajTarih: Sal Mar 14, 2006 8:08 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

deserteagle demiş ki:
Söyletlemeyin beni!

insan gibi dinlemeden, kendini karşıdakinin yerine koymadan, karşıdakine saygı duymadan günlerdir bir didişmedir gidiyor.

Sakin olmanızı dileyince sulandırmış mı olduk yani? Sulansa ne olur, rakı mı bu? Sakin duruyoruz diye bana mı diş geçireceksiniz?

Ufak tefek olaylarda kimse olay ufakken karşındakini dinlemiyor sonra herkes kuyruk acısını içinde saklayıp ilk fırsatta ötekine diş geçiriyor.

Hadi git kardeşim, söyletme beni. Tersim kötüdür. icon_evil.gif

(Edit:dili yumusattım.)


Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
coolrider
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 01, 2004
Mesajlar: 865
Nerden: Edremit

MesajTarih: Sal Mar 14, 2006 8:24 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar, bence önemli bir başlık ve altına yazarken, hoşlanmadığınız şeylere hemen cevap yazmayın, bazen tepki, etkiden daha asap bozucu olabiliyor. Aman dikkat.
------

Konumuza dönersek...

İkitekerin, bilhassa "mesaj yazan" üyelerini genel olarak değerlendirirseniz, ezici çoğunlğu belli bir eğitim, görgü, bilgi, iyiniyet sahibi, motosiklet sevgisini en üst seviyede yaşayan, gerek iş gerekse sosyal hayatlarında, imkanları ölçüsünde bir şeyleri geliştirmeye veya değiştirmeye her an namzet, "proaktif" insanlardır diyebilirsiniz.

Bu düşünceye sadece, okuduklarımdan edindiğim izlenim neticesinde vardım.

Dolayısıyla, bu kadar kolay tatmin olması beklenemez, hayalleri yaşadıklarının hep biraz ötesinde, birbirinden önemli ölçüde ilham alan insanları, bir mail grubunda veya forumda sıkışıp kalmış yaşamaya ikna etmek zordur.

Bu insanlar festival de yapar, herşeyi de yapar. 1000 motorla her yere gezi de düzenler. Şüphe yok.

Ancak, iddialı hedefler, projeler gündeme geldiğinde, yeni bir idare şekli kaçınılmaz olur. Çünkü ortaya bir "sorumluluk" doğar ve bu sorumluluğu kimin kime hangi meşru yoldan verdiği önem kazanır.

Dernek olmak, bu tarz işler için araçtır.

Bu "sorumluluk" sorunu üzerinde düşünelim. Maximus çıkmış, ihtiyacı görmüş, yazmış çizmiş, araştırmış, bize birtakım malzemelere ulaşma fırsatı yaratmış. Çok özverili ve güzel bir çalışma.

Fakat, yarın bir başkası çıksa, kardeşim ben de yaptım, bakın benimki daha ucuz, daha güzel, hem Bora bu işlerden anlamaz (abartıyorum icon_wink.gif ) dese?.. Böyle on kişi daha çıksa mesela...

O zaman, ikiteker malzemesi üretme, tedarik ve satış yetkisini, kimin kime ne şekilde vereceği "sorunu" çözüm bekler. Yoksa, bölünme kelimesiyle burada da karşılaşırız. Ben ikiteker malzememi x'ten alıyorum, daha ucuz, daha güzel...

Bilmem, anlatabiliyor muyum?

"Amatör ruh" bu kadar dinamik ve sorumluluklar üreten bir yapının yönlendirilme ve idare tarzı olamaz. "Amatör ruh ve istek" taşıyan, basit, kimin neden sorumlu olduğunu tarif eden bir yapıya geçiş olmadan da, yüksek katılımlı büyük hedefler peşinde koşulamaz ve aslında koşulmamalıdır da. Malzeme bile yaptırılmamalı aslında...

Bu şekli muhafaza edeceksek, lütfen maximus'a, cocacola'ya, benim de değer verdiğim, imkan olsa destek vermek isteyeceğim çalışmalarını durdurmalarını telkin edelim. Fütursuzca mesaj yazan arkadaşlarımızı, pembe gözlüklerle "topluma kazandırma" çabalarımıza devam edelim. Moderasyon alternatifini dikkate almayalım.

Ben ikiteker'de, ikiteker'le motorcu oldum. Buradan aldığım ilham, kendime bir moto-hayat tarzı yaratmama vesile oldu. Ne şekilde var olacaksa buradayım, "efendi"likten de ödün vermeden de her koşulda sahip çıkacağım. Taaa Edremit'ten...
_________________
72' Ahmet ERTÜR
70' BMW R 75/5 (Yorgun Frolayn)
05' BMW R 1200 GS (Sarı Şekerim)
05' Kanuni 125 Cheetah (Kara Uçurtma)

CR'dan güvenli sürüş önerisi: Motorumuzu bir gün çocuğumuzun sürmesini isteyeceğimiz gibi sürelim!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
flyfish
Site Admin
Site Admin


Kayıt: Jul 23, 2003
Mesajlar: 1030

MesajTarih: Sal Mar 14, 2006 8:35 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilkay

demogoji seviyor olabilirsin, iyi bir demogog da olabilirsin. ancak tavrın hesap sorma şeklinde ve ustune usluk de reha muhtar tarzında oldugu surece sanırım seninle sağırlar diyalogunun onune geçemeyeceğiz.

umarım dikkat edenler yada merak edenler benim satırlarımdan egemen hakkında gereken çıkarımlarda bulunmuslardır.

zira ozellikle son yazılarındaki yöntem çözüme yönelik olmaktan çok her seferinde yeni şeyleri de işin içine katıp soruların sayısını arttırıp, konuları çeşitlendirip bir sorunlar yumagı oluşturmak yönündeymiş gibi algılıyorum.
ama eminimki tabiki ve mutlak yanlış algılıyorumdur icon_smile.gif ne yapalım bu yaşımıza gelmiş algımızı değiştirememişiz.

Egemen Ergel
Honda vfr800fi
İstanbul
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
maximus
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 20, 2004
Mesajlar: 1742
Nerden: jamaica

MesajTarih: Sal Mar 14, 2006 8:42 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar ;

dünyanın dört bir yanından mailler alıyoruz...icon_smile.gif

bakın Hindistanın Pencap eyaletinden bir ikiteker dostu tepkisini dile getirmiş :



dünya çapında da gösteriler devam ediyormuş :


_________________
Bora Çalık
Bursa
640 Adv.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 17, 18, 19  Sonraki
7. sayfa (Toplam 19 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt