Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Tarih: Prş Mar 09, 2006 3:22 pm Mesaj konusu: 19 Mayıs Gezileri
PM atmak yerine buraya yazmayı tercih ettim, belki bana katılanlar olabilir diye düşünerek.
19 Mayıs'ta Ankara ve Samsun'a iki ayrı gezi düzenleniyor fakat iyi arkadaş oldukları görülen birkaç kişi arasında her nedense bir tartışma çıkmış ve özellikle Anıtkabir ziyareti forumu konuyla alakasız şekilde yazılarla doluyor.
Kim haklı bilmiyorum, umrumda da değil açıkçası. Herkes istediği geziye katılsa olmuyor mu? Eğer arkadaşlar bir şekilde haklı çıkmak veya ikiteker grubuna haklı olduklarını anlatmak ihtiyacı hissediyorlarsa bu bölüme yazsınlar ve hiç değilse sadece isteyenler okusun. Ben 19 Mayıs gezisi ile ilgili yeni birşey mi var diye girdiğimde arkadaşların tartışmalarına şahit oluyorum.
Sanırım yaşlarımız yakın ama hiçbirini tanımıyorum, onlar da beni tanımaz. Ama bu tartışmayı o topic altında devam ettirmemelerini rica ediyorum. Kimsenin tartışma hakkına veya cevap verme hakkına karşı değilim, sadece o topicte olmasın lütfen.
Bir yandan birlik ve beraberliğimizi göstereceğini iddia eden iki gezi, bir yandan böyle tartışmalar pek uyuşmuyor diye düşünüyorum.
İki arkadaşın arasına girilmemesi taraftarıyım, bu yüzden o topice yazmadım. İnanıyorum ki birgün onlar yeniden dost olacaklar ve bu yüzden araya girenler kötü olacak
Gerçekten dışarıda bir kamuoyu yaratmaya çalışıyorsak önce içimizde birlik olalım, sonra kim hangi sebeple hangi geziye gidiyorsa gitsin. 20 Mayıs'ta gazetelerde şöyle yazsın:
"19 Mayıs'ta 1500 motosikletli Anıtkabiri ziyaret ederek çelenk bıraktı. Aynı anda Samsun'da da 1000 kişilik bir motosikletli grubu Atatürk Heykelinde bir tören düzenledi. Her iki gruptaki motosikletlilerin de düzen ve disiplinleri ile aralarındaki dostluk havası herkese örnek olacak şekildeydi. Halktan büyük ilgi ve destek gören motosikletliler bu iki törenle seslerini duyurmaya çalıştılar" _________________ Bora
TA '06
Tarih: Prş Mar 09, 2006 4:52 pm Mesaj konusu: Re: 19 Mayıs Gezileri
b_bullseye demiş ki:
Kim haklı bilmiyorum, umrumda da değil açıkçası. Herkes istediği geziye katılsa olmuyor mu?
Hayir, adam aliniyor. Bir o bir oteki seklinde. 18 Mayis'ta iki grup Sakarya ovasinda (İç ses: Var mı lan öyle bir yer?) karsilasip cenk edecek. Kazanan ya Samsun yada Ankara'da mozeleye celenk birakacak. Kaybeden grup temsili olarak degil ayan beyan Izmir'den denize dokulecek.
* Adam alma olayi oldugundan her iki taraf da buyuk hacimlilerin(!) kendisinde olmasini istiyor, 125'likle kontenjani ziyan etmekten kaciniyor... _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel
Tarih: Prş Mar 09, 2006 6:26 pm Mesaj konusu:
İyiki bu topik açılmış, içimi dökeyim hemen.
Bu tartışmalar yüzünden 19 Mayıs'ta A'ya gitsem B grubu tarafından mimlenecekmişim gibi hissediyorum. Ayrıca bu bölünme yüzünden 1000 motor hedefide yattı galiba...
Birkaç kişi arasındaki kişisel anlaşmazlıkların böyle sonuçları olması çok üzücü _________________
Sanırım yaşlarımız yakın ama hiçbirini tanımıyorum, onlar da beni tanımaz. Ama bu tartışmayı o topic altında devam ettirmemelerini rica ediyorum. Kimsenin tartışma hakkına veya cevap verme hakkına karşı değilim, sadece o topicte olmasın lütfen.
Şikayetiniz konusunda çok haklısınız. Bende 19 MAYIS 1000 MOTORLA ANITKABİR topiğinde bu konunun tartışılmasını istemiyorum.Zira anlamını yitiriyor.
O yüzden de bu topik altında tartışılmaması için kendi elimi dilimi tutmaya çalışıcam. Rahatsızlık verdiysem sizlerden çok özür dilerim.
Sancar merak etme o sayının çok çok üstünde bir organizasyon olucak. Yeterki bizim düştüğümüz polimiklere takılmayın. Hayırlısıyla Hep birlikte sağ salim Ankara'ya gidip gelelim. _________________ Necdet YETİŞGEN
TORUK MACTO
GL 1800 GOLDWING
34 BVG 67
19 mayısta İkiteker topluluğu olarak bir koldan Ankara bir koldan Samsun çıkartması olacak.. ve her iki gezide birbirinden değerli olacak ...
Sanırım konu sadece bu değil, öncesi var. O kısmını bırakalım onlar çözsün, biz kendi gideceğimiz geziye katkı yapmak için uğraşalım _________________ Bora
TA '06
19 mayısta İkiteker topluluğu olarak bir koldan Ankara bir koldan Samsun çıkartması olacak.. ve her iki gezide birbirinden değerli olacak ...
Kesinlikle bu denilene katılıyorum ve benim de beklediğim yaklaşım buydu. İsteyen isteği yöndeki organizasyona katılıp sesimizi etkili bir şekilde duyurmak. Ben seçim yaparken genele hitap edecek yönde olması yönünde oldu.
Malesef bazı arkadaşlarım konun en başına takılıp o noktada kaldı. Dolayısylada konu bu noktalara geldi.
19 MAYIS 1000 MOTORLA ANITKABİRDEYİZ 'in 7 veya 8 inci sayfalara kadar şöyle bir inceleyin. Nasıl bu noktalara gelinmiş bir fikriniz olur.
Alıntı:
Sanırım konu sadece bu değil, öncesi var. O kısmını bırakalım onlar çözsün, biz kendi gideceğimiz geziye katkı yapmak için uğraşalım
Aynen dediğin gibi, siz boşverin organizasyonu en güzel şekilde nasıl yaparız onu konuşun ve konuşalım.
Ağırabilerede bakın dicem ama genele açık değil üye olmanız gerekiyor.
Bence üyede olun zaten. Hepimiz motosikletçiyiz, aynı duyguları heyecanları taşıyoruz.
Şu sıralar Motordelisnde, Ağırabiler ve Superevariders da konu son derece güzel ve net ilerliyor.İnşallah bizim topiğimizde güzel ve net ilerler , organizasyonun iyi bir şekilde yapabilmek için hepbirlikte güzel kararlar alırız. _________________ Necdet YETİŞGEN
TORUK MACTO
GL 1800 GOLDWING
34 BVG 67
Bora'cım
İyi komşu olduğumuzu düşünüyorum. Aslında iyi bir şeydir ev sahibi olmak ama biz en son ev sahibi olmak seçeneğini kullanmak istiyoruz.Bu güne kadar komşuları rahatsız etmemek için çok çaba sarfettik, bazen misafirler gelince sesimiz yükseldi, bazen gürültü yaptık ama genelinde özür dileyen olduk. Böyle alışılmış olsa gerek ki yine özür dilememiz bekleniyor. Oysa bu defa hiç gürültü yapmamış, komşuların ziline basıp kaçmamış, kavga dövüşe müdahil olmak istememize rağmen komşuları bir türlü mutlu edemedik. Bu defa bir özürü bekleyen olduk, hatalar görülsün istedik, ömür boyu aynı komşuluğumuz sürsün istedik ama cidden söylüyorum, ev içinde yaşayanların sayısı artmaya başladıkça, komşular rahatsız olmaya başladılar. Sanıyorum yanlışlarından dönecek ve ne kadar kalabalık ev halkı olursa olsun, aslında kimseye bir rahatsızlık vermediğimizi anlayacaklarını umuyorum.
Valla Sedat'cım ben konuya en uzak kişilerden biriyim ve hatta bir tek geziye gitmişliğim yok ama üç aşağı beş yukarı anlıyorum olanları. Baştan söyleyim, bu yazdıklarım sadece sana değil, konunun tüm muhattaplarına.
Haklı kim haksız kim diye bişey olması sözkonusu değil çünkü baştan haklı olan sonradan haksız duruma düşebilir, siz de bilirsiniz. Özür dilemek zor geliyor da olabilir, kimseye özür dileyin öpüşüp barışın da demiyorum.
Ama bence buradaki genç arkadaşlara kötü örnek oluyorsunuz ve bunun çözümü de "ben onun gittiği geziye gitmem" veya "biz - siz" ayırımı ile insanlar bölmek ya da siteyi terketmek değil. Bunu istediğinizi söylemiyorum, yanlış anlamayın ama olay artık bir şekilde buraya gelmiş durumda. Gerek bu sitede eski olmanız, gerekse motosiklet tecrübeniz ve yaşınızla bu sitedeki yeni arkadaşlara ve gençlere motosikleti daha da sevdirmek ve onları biraya getirmek gibi bir misyonunuz olmalı. Zaten bu tip kişiler olmasanız bu kadar aktif olmazdınız, benim gibi geyiklerin adamı olarak devam ederdiniz.
Barışıp barışmamanız umrumda değil, bana bir faydası veya zararı yok çünkü. Ama bizim (herhalde yakın yaştayız) yaşlarımızda dost edinmek gittikçe zorlaşıyor ve elimizdeki kaybetmek de pek akıllıca değil bana göre. Üstelik de en büyük eğlencenizi paylaştığınız dostlarınızı.
Bu konu burada uzatılarak çözülemez, bu kesin. Çözmenin bence iki yolu var. Ya biraraya gelip konuşurmusunu yumruklaşır mısınız hernyese çözersiniz. Ya da 19 Mayıs'taki gezilerle ilgili topicleri silip yeniden hiçbirşey olmamış gibi kendi gezinizi en iyi şekilde organize edersiniz. Ama iki gün sonra "ulan bu adi bora onun gezisine gitmişti, demek ki bizden değil" dememek şartıyla.
Ben de çok güzel bir mahallede büyüdüm. Aynı yaşlarda 9 kişiydik. Aynı ağacın altına işer, aynı közde patates pişirip yerdik. Kavga da ettik ama bu yaşta bile hala arkadaşız.
Daha da önemlisi bizden sonraki nesil de bizim gibi sokaklarda birarada dolaşmaya özenmişti. Mahalle dediğin böyle olur zaten. Abiler gençlere örnek olur. _________________ Bora
TA '06
Sedat. Söz dinle, örnek al, örnek ol. Amerikayı keşfetme bir daha. Bugüne kadar düşündükleirni açıkça söyledin yazdın da ne oldu?.. Şimdiye kadar kimse yazdıklarıyla yaptıkları farklı diye hapse girmedi.
Rengini, savunduğun asıl fikri belli etme. Sonra böyle "hııı demekki neymiş, örnek olcakmışın" diye "tarafsız, renksiz" abilerinden öğüt alırsın.
Ekibinizin hayranıyım.. Şapka çıkarıyorum.
Kardeşilik, dostluk birlik ve beraberlik için tüm bu haberlşemler ve paslı ortak yazışmalar, başka hiçbir amaç ve düşünce yok aslında, değil mi?
Şu halde, destekliyorum hepinizi. Yüce fikirlerin ve görüşlerin her zaman savunucusu ve detekçisi olmuşumdur naçizane.
Sedat. Söz dinle, örnek al, örnek ol. Amerikayı keşfetme bir daha. Bugüne kadar düşündükleirni açıkça söyledin yazdın da ne oldu?.. Şimdiye kadar kimse yazdıklarıyla yaptıkları farklı diye hapse girmedi.
Rengini, savunduğun asıl fikri belli etme. Sonra böyle "hııı demekki neymiş, örnek olcakmışın" diye "tarafsız, renksiz" abilerinden öğüt alırsın.
Ekibinizin hayranıyım.. Şapka çıkarıyorum.
Kardeşilik, dostluk birlik ve beraberlik için tüm bu haberlşemler ve paslı ortak yazışmalar, başka hiçbir amaç ve düşünce yok aslında, değil mi?
Şu halde, destekliyorum hepinizi. Yüce fikirlerin ve görüşlerin her zaman savunucusu ve detekçisi olmuşumdur naçizane.
Polemik bitsin derken bi tane de ben yaratmak istemiyorum. PM attım İlkaycım.
İstemeyerek verdiğim rahatsızlıktan dolayı herkesten özür dilerim. _________________ Bora
TA '06
Tarih: Pts Mar 13, 2006 11:46 am Mesaj konusu:
burdan yetkililere seslenmek istiyorum bu invisible alkollü bilgisayar başına oturmasın lakin yazdıkları birbirine giriyor...yada daha kötüsü ayık kafa böyle yazıyorki kendisi bir bankacı hesabınızda BORA ÇALIK yazacekken BoRja ÇAuLiok gibi yazar alimallah nüfüs idarelerinde isim değiştirmeye koştururuz.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız