Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 285 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - 04 Mart 2006 solo Sünnet Gölü-Çubuk Gölü gezisi
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

04 Mart 2006 solo Sünnet Gölü-Çubuk Gölü gezisi
Sayfa 1, 2  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Geziler/Toplantilar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
taner
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 31, 2004
Mesajlar: 741
Nerden: istanbul

MesajTarih: Pts Mar 06, 2006 4:59 pm    Mesaj konusu: 04 Mart 2006 solo Sünnet Gölü-Çubuk Gölü gezisi Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlarınızla beraber yaptığınız grup sürüşü zevklidir, hele offroad türü bir aktiviteyse yanınızda insanlarla zorlukları paylaşmak ayrı bir keyif verir insana, ama solo gezinin tadı da bir başkadır icon_rolleyes.gif . Şartlar beni tek başına bir günübirlik aktiviteye doğru götürmeye başlayınca geçen hafta Mr_sIrItIk ve cocacola'nın yaptığı geziden aklıma uzun süredir gitmediğim Sünnet Gölü ve hiç görmediğim Çubuk Gölü geldi icon_smile.gif . Gidişi Akyazı - Dokurcun üzerinden dönüşü de Göynük -Taraklı tarafından hatta vakit kalırsa İznik üzerinden yapiyim istiyordum ama İznik'e vakit yetmedi sonuçta rota şöyle bir şey oldu ki gidiş dönüş toplam 580 km tuttu:



Sabah saat 09.00'da planladığım gibi çıktım. İlk hedef gişelerden 150 km sonraki Akyazı sapağı, ama öncesinde bir benzin molası var. Benzinciden tam çıkacakken kaskın içinden gülümseyen suratını hissettiğim etrafından teller sarkan birisi geliyor icon_smile.gif . Mr_sIrItIk'ın rotası günübirlik bir gezi için biraz abartılı icon_smile.gif (söylemiyim rotasını kendisi raporunda anlatır herhalde icon_wink.gif ). Çok kısa bir merhaba faslından sonra ben çıkışa hazırlanıyorum. Bu arada Mr_sIrItIk (nicki doğru yaziyim diye 8 oldum bu arada) ısıtmalı yeleğinin tellerini yağlarken icon_smile.gif enduro ruhlu Fazer'ı ile bir resmi de kaçırmıyorum tabii:



Akyazı sapağına kadar klasik TEM yolu, otobandan çıktıktan sonra hele Kuzuluk'dan sonra yol keyifleniyor, inişler çıkışlar başlıyor, virajlar harika, hava da pırıl pırıl:



Bir süre sonra sağ tarafta yolla beraber bana eşlik etmeye başlayan ve uzunca bir süre eşlik etmeye devam edecek olan (bir yerde 65 km olduğunu okudum) Mudurnu Çayı'nın kıyısına uygun bir giriş kolluyorum ve bir yerden dalıyorum:





Tek başına biraz adrenalin salgılayarak çıkıyorum o bölgeden, yol yükselmeye devam ediyor, çok sakin ve keyifle sürüyorum, yoldan bir kaç resim:







Acıkmaya başladım ama hedefim yemek işini Sünnet Gölü'nde halletmek, malum yemeği haketmek lazım ve daha gidilecek epeyi yol var. Mudurnu'ya 20 km kadar kala sağa doğru Göynük sapağından giriyorum ve bir süre sonra soldan Sünnet Gölü tabelasından yukarı çıkmaya başlıyorum. Kenarda karlar artıyor icon_smile.gif ve sapaktan 6 km sonra hedefe varıyorum. Gölü ilk gördüğümde çektiğim resim bu:



Yemekten önce göl etrafında tur atmak caizdir, başlıyorum ben de stabilize ve ıslak - buzlu yolu görünce sevinerek icon_smile.gif :



Gölün kuzeye bakan güney tarafında kar doğal olarak daha fazla:





Bir yerden sonra gölün etrafında dönmek için geçiş yok, kar kapatmış, tekrar dönüyorum, bu arada çıkarken hafiften kayarak çıktığım şu bölgeyi inmeden önce azıcık tırsıyorum:



Gölün buz tutmuş yüzeyi keyifli görüntüler veriyor:



Artık yemeği hakettim, ordaki tek tesis olan adını unuttuğum ama geçen sene bir grup arkadaşımızın yaptığı gezideki kaldığı mekanda yemeğimi yiyorum. Bu yörede tek başına yemek yerken sofradaki malzemelerin resmini çekenlere pek iyi gözle bakmadıklarından icon_smile.gif bu köfte-salata-süzme yoğurt-kola kısmı resimsiz, ama oturduğum yerden manzara derseniz o şu şekilde:



Sünnet Gölü : Göynük ilçesinin 24 km doğusunda ve deniz seviyesinden 820 rn. yüksekte bulunan Sünnet Gölü, Erenler ve Kurudağ tepeleri arasındaki dar ve derin bir vadinin heyalanla tıkanması sonucu oluşmuştur. Alanı 18 hektar civarında olup, derinliği 22 metreyi bulur. Küçük dere ve kaynak sularıyla beslenen Sünnet Gölünün seviyesinde yaz aylarında alçalma görülür.

Sünnet Gölü'nden ayrılıyorum etraftan akan minik dereler eşliğinde. Göynük Yolu'ndan ilerliyorum, yol yükselmeye başlıyor. 1080 metredeki Hacıayaz geçidinden sonra orman yolundan iniş çok güzel. Geçen hafta bu bölgede maceralı bir yolculuk yapan arkadaşlarımı da anıyorum tabii icon_wink.gif . Epeyi bir indikten sonra Çubuk Gölü sapağı sağda beliriyor. Etraftan akan dereler eşliğinde güzel bir yoldan çıkıyorum bu ilk kez geçtiğim yoldan, kimsecikler yok etrafta. Yol iki kere ayrım veriyor ve levha yok, biraz hisle biraz da tesadüfen doğru yolu seçtiğimi sapaktan 5 km sonra yüzeyi buz tutmuş göle varınca anlıyorum.

Sünnet Gölü'nden sonra yapılaşmasıyla biraz hayal kırıklığı yaratıyor Çubuk Gölü. Yine de çok sakin ve dingin:






Çubuk Gölü : Göynük ilçesinin 11 km. kuzeyinde yer alan bu göl Kayabaşı tepesinden inen bir heyelanın genişleyen vadiyi tıkaması sonucu oluşmuştur. Göl alanı 15 hektar kadardır. Derinlik 13 metreyi bulur. Ayağı Göynük Suyuna karışır.
Çubuk yaylasından inen Çubuk deresi ile yaz mevsiminde kuruyan yan derelerle beslenir. Temmuz ağustos ve eylül aylarında göl seviyesinde 5-8 metre arası düşme görülür.


Yola dönüyorum. Göynük tam ortasından geçen Göynük Suyu (çayı) ve göze hoş gelen yapılarıyla çok güzel bir ilçe. Göynük'ün içinden geçip de çıktıktan sonra tepeden bir görüntü (resmin orta sağ kısmında Göynük Suyu da görülüyor):



Göynük Suyu : Çubuk gölünden kaynağını alır, yan derelerle beslenir. Göynük'ten sonra sağ taraftan İbrahimler Deresini, sol taraftan Hatip Deresini alır ve ilçe sınırlarından çıkar. Yazın suları azalır ve doğu batı doğrultusunda ince bir vadi ile Sakarya'ya ulaşır.

Bir sonraki durak meşhur Taraklı. Göynük'den sonra Taraklı'ya girmeden soldan yeni yapılan Adapazarı yoluna levhaya rağmen icon_smile.gif girmeyip Taraklı'nın içinden geçerseniz çıkıştaki konumunuz şu şekilde vuku buluyor:





Burdan yeni yapılan ana yoldan değil kıvrımlı dağ yollarından Geyve'ye giden yola çıkılıyor, saat ilerlediğinden İznik üzerinden dönmek için geç oldu, Geyve üzeri Adapazarı'ndan dönülecek, yine tırmanmaya başladık, hayırlısı icon_smile.gif , sakin ve keyifli yollar ardından gelen geçit inişin başlayacağının habercisi:



Geyve'den Ali Fuat Paşa'ya gelince aynı isimli meşhur köprüsünü göriyim istiyorum, bir de bakıyorum ki tam üzerindeyim ama şehir trafiği ve kenarda yer olmaması resim çekmemi engelliyor. Daha ilerde bir yerden içeri giriyorum ama köprü gözükmüyor ne yazıkki, yine de Sakarya Nehri görüntülü bir resim çekiyorum:



Ardından Adapazarı yoluna çıkış ve ordan TEM üzerinden dönüş. Garaja vardığımda 580 km bitmiş oluyor. Africa selesinde IB için ayrı değerler olmalı düşüncelerine dalıp gidiyorum. Bir gezi daha bitmiş oluyor bu arada... Görüşmek üzere icon_wink.gif


_________________
Taner Üstün
Honda XRV 750 Africa Twin'03
yol gidilmez yaşanır
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
Jetix
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 02, 2004
Mesajlar: 148
Nerden: İstanbul / Avrupa

MesajTarih: Pts Mar 06, 2006 5:06 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hava oralarda hala buz gibi anlaşılan gölün hali herşeyi anlatıyor...

Şansınıza hava güneşli....güzel bi gezi olmuş tebrikler........
_________________
Hakan GÜRSU

www.scooturk.net
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
cocacoIa
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 1078
Nerden: istanbul

MesajTarih: Pts Mar 06, 2006 7:53 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok güzel bir gezi olmuş detaylı rapor için teşekkürler Taner...Solo ve harika bi gezi olmuş...Cihan'da günü birlik karabük yapıp gelmiş...Yakında günü birlik Erzurum yapıp gelicem derse şaşmamalı icon_biggrin.gificon_biggrin.gificon_biggrin.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Triumph
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Jan 13, 2005
Mesajlar: 56
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pts Mar 06, 2006 8:17 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Manzaralar güzel ama içinde bir AT ile bir başka güzel. Yok hala bu motorun yerine konabilecek yeni bir model (Kafiye oldu galiba icon_lol.gif)...

Lastikler TKC80 mi? Artık yaz geliyor ama gelecek kışa ben de deneyim diyorum, biraz daha fazla toprak yüzü görsün artık benim çocuk da!... Bunları takınca asfalt kullanımında (viraj, ıslak yol vs) negatif yönde bir değişiklik oluyor mu?

Sevgiler...
_________________
Utku "Triumph" Hamarat'70
Honda XRV750 Africa Twin'01 - "Şeytan"
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
enci
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 348

MesajTarih: Pts Mar 06, 2006 8:35 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tanerim, hem anlatımınla hem de fotolarınla özendirdin bizi ellerine sağlık.

Çok güzel gezmişsin. Biz de gittiğimizde sülüklü göle çamur ve
oluşmuş yol çökmelerinden motorlarla çıkamamıştık.

Bir ara sünnet gölüne kalmalı bir organizasyon yapalım derim.

Daha oralarda görülecek çok güzel yerler var.



Bizim gittiğimiz zaman gölde kar yoktu.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
taner
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 31, 2004
Mesajlar: 741
Nerden: istanbul

MesajTarih: Pts Mar 06, 2006 9:31 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Jetix teşekkürler...

cocacoIa demiş ki:
Çok güzel bir gezi olmuş detaylı rapor için teşekkürler Taner...Solo ve harika bi gezi olmuş...Cihan'da günü birlik karabük yapıp gelmiş...Yakında günü birlik Erzurum yapıp gelicem derse şaşmamalı icon_biggrin.gificon_biggrin.gificon_biggrin.gif


icon_smile.gif , Karabük ha... yolda 4 silindiriyle beni geçmesinden belliydi zaten icon_smile.gif

Triumph demiş ki:
Manzaralar güzel ama içinde bir AT ile bir baþka güzel. Yok hala bu motorun yerine konabilecek yeni bir model (Kafiye oldu galiba )...


Boşuna efsane demiyorlar, öyle geçekten...


Alıntı:
Lastikler TKC80 mi? Artýk yaz geliyor ama gelecek kýþa ben de deneyim diyorum, biraz daha fazla toprak yüzü görsün artýk benim çocuk da!... Bunlarý takýnca asfalt kullanýmýnda (viraj, ýslak yol vs) negatif yönde bir deðiþiklik oluyor mu?


Evet lastiklerim TKC80, 3-4 ay önce aldım, arazide, toprak-çamurda nasıl olduğunu söylememe gerek yok sanırım, canavar gibi. Tamamen ıslanmış zeminde de yeterli sayılabilir. Hafif ıslak zeminde problem olabilir, temkinli gitmek lazım. Sitede TKC kullanan çok kişi var, ben de hemen hepsinden olumlu şeyler duyunca aldım. Önemli dezavantajı çabuk bitmesi (4000-7000 arası deniyor).

Kabaca %70 arazi %30 yol için denebilir...


enci demiş ki:
Bir ara sünnet gölüne kalmalý bir organizasyon yapalým derim.


Yapalım Enginim, Taraklı'da Karagöl Yaylası da aklımda kaldı zaten...
_________________
Taner Üstün
Honda XRV 750 Africa Twin'03
yol gidilmez yaşanır
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
drerkal
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 01, 2004
Mesajlar: 219
Nerden: kemer-antalya

MesajTarih: Pts Mar 06, 2006 10:05 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

beni memleketim Taraklı'ya götürdün ve getirdin... Allah lastiklerinin dişlerine zeval vermesin..

Karagöl yaylasına gezi yaparsanız ne olur haberim olsun.. kemerden kalkıp gelmezsem namerdim...
_________________
H. İbrahim ERKAL(0RH-)
R 1200 GS 06
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Invisible
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 1825

MesajTarih: Sal Mar 07, 2006 7:23 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ah be Taner, kandıracsk adma bulamasan bile rahat durmuyorsun icon_smile.gif Helal olsun..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
altugsaygili
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 31, 2003
Mesajlar: 1861
Nerden: Muğla

MesajTarih: Sal Mar 07, 2006 8:05 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

taner guzel gezi olmus
golun buzlu hali de guzel icon_smile.gif
gol etrafinda tam tur atmak icin karsi tarafta dere yatagi gibi bir yerden gecmek gerekiyor ve karsi taraf pek gunes gormedigi icin daha buzlu olabilir.
ben ekimde gittigimde tam tur atabilmistim ancak karsi yakada yer camurlu idi.

golden ekim ayi manzaralari:

















_________________
sevgiler
Altug SAYGILI
1150RT
Xcity 250
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
insane
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jun 16, 2004
Mesajlar: 537
Nerden: İzmir/Karşıyaka

MesajTarih: Sal Mar 07, 2006 8:35 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver



Bu resmi çok sevdim. AT'ın gözü hep nerde belli oluyor. Bu güzel gezi için teşekkürler...
O kadar göl gezince aklıma daha önce yaptığım bir yedigöller gezisi geldi, o zamanlar motosikletim yoktu, demek aynı geziyi bir de motosikletle yapmalı ..
Aşağıdakiler de yedigöllerden bir manzara belki haftasonu nereye gitsem diyenlere fikir verebilir icon_wink.gif




_________________
Murat İŞGÖREN
XT660R
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
taner
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 31, 2004
Mesajlar: 741
Nerden: istanbul

MesajTarih: Sal Mar 07, 2006 9:32 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

drerkal demiş ki:
....Karagöl yaylasına gezi yaparsanız ne olur haberim olsun.. kemerden kalkıp gelmezsem namerdim...


Dr seve seve ama Kemer'den Taraklı 600 km görünüyor, günübirlik bize olabilir ama size zor olur, kalmalı yapmak lazım, aslında en güzeli havalar tepelerde biraz daha yumuşasın da çadırlı kamp yapalım, bölgeyi bilenler nerde kamp yapacağımızı planlar...



İnvi siz de kaşla göz arası Çanakkale-Edirne'yi aradan çıkarmışsınız bakıyorum icon_smile.gif



Altuğ resimler çok güzel, mevsimlerarası farkları da görmüş olduk aynı anda böylece, teşekkürler icon_wink.gif



insane teşekkürler,

Yedigöller'e ben de motorla gidemedim, ama resimleri gördükten sonra sonbaharı beklemeden bir ilkbahar gezisi yapmak da fena olmaz diye düşünmüyor değilim icon_smile.gif
_________________
Taner Üstün
Honda XRV 750 Africa Twin'03
yol gidilmez yaşanır
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
BLAU
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Sep 13, 2004
Mesajlar: 502
Nerden: TEKİRDAĞ

MesajTarih: Sal Mar 07, 2006 10:11 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Taner o kadar yolu tek başına gitmek biraz cesaret ister, ama bi o kadarda keyiflidir. Zaten zor olan şey güzel değilmidir icon_question.gif
Bize buraları gezdirdiğin için teşekkürler.
_________________
ERDİNÇ HARAÇ
DL 650 V-STROM
TEKİRDAĞ
532 3112914
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
majestic
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 18, 2004
Mesajlar: 239
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Sal Mar 07, 2006 1:52 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Taner cok guzel bir gezi olmus. AT durmuyor bakiyorum yaz kis yollarda icon_biggrin.gif

Selamlar
_________________
Turgut Birdal
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
Goblin
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 25, 2003
Mesajlar: 869

MesajTarih: Çrş Mar 08, 2006 9:08 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Süper süper. Lastikler nedir Taner, pek bir güzel göründü.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Arvasi3
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 29, 2005
Mesajlar: 164
Nerden: SAKARYA

MesajTarih: Çrş Mar 08, 2006 9:33 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sevgili Taner bir dahaki gelişinde bana muhakkak uğra Karagöl yaylasına beraber çıkarız.ben Taraklıdayım.çarşıda kime sorsan burada motorcu bir zabıta varmış diye gösterirler.selamlar sevgiler
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Geziler/Toplantilar Tüm saatler GMT
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt