Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Tarih: Pts Nis 18, 2005 11:57 am Mesaj konusu: Motorunuza ne isim verdiniz
Siz de motorunuza sadece motor diyenlerden misiniz yoksa.
Onu, yorucu uzun ve güç geçen bir yolculuk dönüşü yıkarken hangi sözcüğü kullanarak okşarsınız, iki yanı sık ağaçlarla kaplı bir yokuşu, baharın ilk günlerinde ağır ağır tırmanırken ve çiçeklerin kokusundan adeta sarhoş olmuşken motorunuza nasıl seslenirsiniz, bir akşam alacası insanlardan uzak bir kıyıda, denizi karşınıza almış, araya da bütün güzelliği, bütün sevimliliği gerçek dostluğu, masalsılığı ile motorunuzu koymuşsanız ona baktığınız da içinizden hangi sözcük kopup gelir dudaklarınıza, ona nasıl fısıldarsınız, motorum diye mi ya da aşkım, kızım, mavişim, gecem, rüyam, ışığım, dünyam, hayalim, bulutum, vs.vs..vs. mi ( yalnızca size özgü, sizin yarattığınız, motorunuza bir ruh verdiğiniz, onu şekillendirdiğiniz, bir metalden, bir makine parçasından öte, yaşayan soluk alıp veren bir varlık vücuda getirdiğiniz bir isim ) dersiniz...
Motorlar gemilere benzer .Her geminin bir adı vardır. Hiçbir denizci gemisine gemi demez...Ona daima ismiyle seslenir, ismiyle anar. Gemisini diğerlerinden farklı kılan kendine özgü bir kişiliği, bir duruşu, yalnız kendine ait hüzünleri ve güzellikleri vardır....Dalgalarla boğuşurken, sakin sularda kayarcasına ilerlerken, bir limanda demir atmış beklerken yalnızca kendidir, hiçbir zaman bir diğeri değildir. Gün görmüş , eski denizciler, bir geminin hep yaşadığını, acı çektiğini, mutlu olduğunu, korktuğunu düşünür ve gemilerini her hangi bir şekilde yitirdiklerinde bütün katılıklarına ve duygusuz görünümlerine rağmen oturup çocuklar gibi ağlarlar...
Motorlar gemilere benzer. Gemiler de motorlarımız gibi sevgililerimizdir bizim.., O yalnız hayallerimizdeki sevgili, bir eşi benzeri olmayan, sadece ruhlarımızda yaşayan, bizim olan sevgili,.. Bir isimle onu yığından ayırır, tek benzersiz farklı kılarız... Belki de bizizdir o ..Sevgililerin zamanla birbirine benzediği/ dönüştüğü gibi motorumuz biz, biz motorumuzdur.
Sahi sizin motorunuzun adı ne ...
Benimkini soracak olursanız masal diyorum ben ona, hem klasik bir vespa bir masaldan başka nedir ki..
Tarih: Pts Nis 18, 2005 3:00 pm Mesaj konusu:
Sevgili vespone merhaba,
Bu siteye ilk üye olduğum zamanlarda çok severek okuduğum "motosiklet üzerine aforizmalar"'ınla hatırlıyorum vespone ismini ama uzuuuunca bir süredir sesin çıkmıyor . Bu arada tam da benim sıkıntıma parmak basmışsın, bir önceki F 650'm "blue velvet" idi, AT'ım ise imzamdaki gibi _________________ Taner Üstün
Honda XRV 750 Africa Twin'03
yol gidilmez yaşanır
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız