| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
|
cimcoz Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pzr Nis 17, 2005 10:13 pm Mesaj konusu: Lastik ömrü ne kadardır? |
|
|
Motosikletlerde ortalama lastik ömrü gibi bir kavram var mıdır? Sadece şehir içi kullanımda, mesela en fazla 15.000 Km gibi?
Arabalarda 50-60.000 Km civarında lastikler genellikle bitmiş olur mesela. _________________ Hüseyin Cimcoz
Aprilia Atlantic 200 - 34 RBC 08 (Rebecca)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir insanın bildiğini zannettiği şeyi öğrenmesi imkansızdır... Epiktotes |
|
| Başa dön |
|
 |
BaSuT Tecrubeli Uye

![]()
|
Tarih: Pts Nis 18, 2005 5:19 am Mesaj konusu: |
|
|
Bir çok faktöre bağlıdır lastiğin ömrü
Ortalama kullanım ile (asfalt), normal yumuşaklıkta olan bir lastiğin ömrü yaklaşık 20.000 km kadardır. Yumuşak lastiklerde bu hemen hemen yarıya iner. Yıllık az kilometrelerin yapıldığı durumlarda da bu sayıyı azaltmak gerekir. |
|
| Başa dön |
|
 |
FazerMan Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Nis 18, 2005 5:39 am Mesaj konusu: |
|
|
| BaSuT demiş ki: |
Bir çok faktöre bağlıdır lastiğin ömrü |
Evet Oğuz abi gibi cadde lastiğini toprağa hatta taşa sokarsan 15000 de cırt  _________________ Mehmet HATİP
XT660R 07 |
|
| Başa dön |
|
 |
rahatsiz Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Nis 18, 2005 7:02 am Mesaj konusu: .. |
|
|
lastiğin bitmesi üzerinde üst yüzeyinin azalması değildir sadece...
ısınıp soğumaktan sertleşen lastikte bitmiş sayılır bence...yol tutmuyorsa bir lastik ne işe yarar ki..  _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
| Başa dön |
|
 |
halilkececi Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Nis 18, 2005 9:20 am Mesaj konusu: |
|
|
ki en doğru bilgi motorunuzun kullanma kılavuzunda yazar, kumpas yardımı ile ölçümü yapabilirsiniz. diğer faktör de, lastiğin üretim yılıdır. 4 yaş üstü lastiklere güvenmemenizi tavsiye ederim. _________________ Halil Keçeci
R1100R
- - - - - -
Berbat sesle ağıt söylenen bir ortamda, cenaze olmak en güzelidir. (Şaduman Ağabey)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
| Başa dön |
|
 |
rahatsiz Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Nis 18, 2005 9:37 am Mesaj konusu: ... |
|
|
4seneye beklemeye gerek yok.. lastiğin asvalta tutunmasında azalma hissediyorsanız değiştirin bence lastiğinizi.. nasıl kimin ne kadar yaşayacağını ne doktorlar nede başkası bilemiyorsa lastiğinde ömrü belli olmaz..aşırı ısınma ,soğumalardan sonra lastikte ciddi bir performans kaybı görülür bu da lastiğin miyadının dolduğunun habercisidir.. en azından ben 15 senedir böyle yapıyorum.. lastiğin dış görünüşü hiç birşey ifade etmez.. _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
| Başa dön |
|
 |
satria Katilimci Uye

|
Tarih: Pts Nis 18, 2005 9:51 am Mesaj konusu: |
|
|
| halik-0349 demiş ki: |
| 4 yaş üstü lastiklere güvenmemenizi tavsiye ederim. |
Bu çok doğru, lasteik 4 sene içerisinde az bir km bile yapmış olsa yani tabiri caizse "garaj motoru" bile olsa lastik yola tutunma özelliğini kaybediyor. Bu tırnakla kontrol edildiğinde çok rahat anlaşılıyor. _________________ FZ6 Fazer |
|
| Başa dön |
|
 |
vespone Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Nis 18, 2005 10:27 am Mesaj konusu: |
|
|
Bu tırnakla kontrol edildiğinde çok rahat anlaşılıyor.
merhaba, bunu biraz açar mısınız lütfen, yani lastiğimizin ne durumda olduğunu en basitinden bir tırnakla nasıl anlayabiliriz,
teşekkürler,
nejat güç
vespa px 150- 2001
o bir klasik |
|
| Başa dön |
|
 |
BaSuT Tecrubeli Uye

![]()
|
Tarih: Pts Nis 18, 2005 10:28 am Mesaj konusu: |
|
|
| FazerMan demiş ki: |
| BaSuT demiş ki: |
Bir çok faktöre bağlıdır lastiğin ömrü |
Evet Oğuz abi gibi cadde lastiğini toprağa hatta taşa sokarsan 15000 de cırt  |
Aksini demedik ki zaten Ben kullanayım diye aldım motoru
Böyle olursa lastik çabuk biter... itiraf ediyorum
 |
|
| Başa dön |
|
 |
satria Katilimci Uye

|
Tarih: Çrş Nis 20, 2005 12:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
selam vespone,
İşin uzmanı değilim ama bildiğim kadarıyla anlatayım. Yeni bir lastiğe parça kopartmak ister gibi tırnağını geçirdiğinde lastik mukavemet gösteriyor, yani tırnağın takılıp kalıyor (tutuyor), ama tutma özelliğini yitrmiş lastiklerde elin kayıp gidiyor ve büyük ihtimalle bu sırada lastikte çatlamalar vs. başlamış oluyor. Tabi bu birazda lastiğin sertlik derecesine bağlı.
İyisi üreticinin verdiği talimatları uygulamak,
mesela lassa şöyle bir uyarı yapmış
"Üretildiği tarih üzerinden 5 yıl geçen dış ve iç lastiklerin dikkatle kontrol edilip kullanılması gerekir. Eğer üzerinde çatlaklar oluşmuşsa söz konusu lastik kullanılmamalıdır.
" _________________ FZ6 Fazer |
|
| Başa dön |
|
 |
Costa Tecrubeli Uye

|
Tarih: Çrş Nis 20, 2005 1:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bildiğim kadarı ile lastiğin türü ve kullanıldığı yer de ayrı bir faktör. Mesela öncelikli kullanımı arazi olan bir lastik asfaltta kullanıldığında ömrü çok çok kısalıyor.
Tamer Hepşen
2000 F650GS |
|
| Başa dön |
|
 |
satria Katilimci Uye

|
Tarih: Çrş Nis 20, 2005 2:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Costa demiş ki: |
| Bildiğim kadarı ile lastiğin türü ve kullanıldığı yer de ayrı bir faktör. Mesela öncelikli kullanımı arazi olan bir lastik asfaltta kullanıldığında ömrü çok çok kısalıyor. |
Basut durumun tersini resimli kanıtlarıyla sunmuş , asfalt için üretilen lastik maksimum ke kadar çamura bulanır. _________________ FZ6 Fazer |
|
| Başa dön |
|
 |
aliergen Yeni Kullanici

|
Tarih: Cmt Nis 23, 2005 2:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
Geçen sene aldığım motorum 2000 model garaj motoruydu.(1460 km)
Şu anda motorum 6000 km'de.Lastiklerin dişleri oldukça iyi durumda fakat diş diplerinde çatlaklar var.Aslında yol tutuşunda bi problem hissetmiyorum ama virajlara girerken hep tedirginim.
Sonuçta yeni lastik almaya karar verdim ve Conti-escape'lerin siparişini verdim,bugün yarın gelir.
Motorumla beni yola bağlıyan en önemli uzuv lastiklerim ve bundan taviz veremem.
Doğrusunu yaptığıma inanıyorum..  _________________ Ali ERGEN
F 650 GS
BANDIRMA
|
|
| Başa dön |
|
 |
|