Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 1180 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Gazete ilanı ve diğer öneriler...
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Gazete ilanı ve diğer öneriler...

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Airport
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 10, 2003
Mesajlar: 330
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Çrş Mar 30, 2005 10:52 am    Mesaj konusu: Gazete ilanı ve diğer öneriler... Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili Sedat Akbasan’ın Kerem’in vefatından sonra gazeteye ilan verilmesi için yaptığı çağrı SuperEVA Riders adına bana dün ulaştı. Kendisiyle dün mailleştik. Ancak bu konu hakkında biraz farklı düşünüyor olmam nedeniyle ona hitaben yazdığım mektubu buraya uyarlanmış haliyle koyarak tartışmaya açmak istiyorum.

Eylemler için planlı programlı hareket etmek gerekiyor.

Sevgiler.
Rauf “Airport” Gerz
SuperEVA Riders


-----------------------------------------------------------------------

Aslında bu konuyu sizlerle yüz yüze tartışmak isterdim. Çünkü ben gazetelere ilan verilmesi konusunda aynı fikirde değilim.

Bahse konu kazanın gazeteye ilan verilmesi halinde kamuoyu üzerinde iki ana fikir oluşacaktır.
1. Motosikletler otomobil kullanırken fark edilmiyormuş.
2. Motosiklete binerken bir kişi daha hayatını kaybetmiş.

Bu iki sebep-sonuç odaklı ihtimalin dışında bana sorarsan genelin üzerinde başka bir etki olmayacaktır. Elbette bunun alt grubu bir takım duygusal gelişmeler yaşanacaktır ama asıl olan bu iki ana fikirdir.

Bu fikirlerin birincisi, bizim ilanı verirken kişiler üzerinde olmasını istediğimiz ve yola çıktığımız asıl etkiyken, ikincisi ise eğer bana sorarsanız asla ama asla kimsenin aklına gelmesini istemeyeceğimiz bir düşüncedir. Ve zaten emin olduğum kanaatim odur ki ülkemizde motosikletlerin başına ne geliyorsa bu ana fikir ve buna bağlı korku uzantıları yüzünden gelmektedir. Yine bence bunların hiçbiri, toplam etkileri dikkate alındığında asıl istediğimiz şey değildir. Kanımca otomobil sürücüleri motosikletleri fark etmediğinin bilincinde değildir ve trafik kültürü istenilen seviyeyle gelmediği müddetçe de olamayacaktır. Bu gibi ilanlar bir iğne etkisi yapacak, ancak akılda kaldığı kadarıyla var olup bilinçaltına asla yerleşemeyecektir.

+ + + + +

11 Eylül ikizkule saldırılarından sonra havacılık sisteminin tüm dünyada çöktüğünü hatırlatmak isterim. Avrupa’da önemli havayolları bu nedenle batmıştır.

Böyle bir ilan, belki otomobillerin bizleri fark etmesini sağlayacak ama motosiklete binmeye gönül vermiş binlerce kişinin de bu hobiden, spordan, ulaşım aracından uzaklaşmasına neden olacaktır.

Kaza haberlerini kullanarak o konuya dikkat çekmek asla ama asla hiçbir konuda tavsiye edilecek bir iletişim modeli değildir.
+ + + + +

“Sorunu söyledin ama bir de çözüm öner” J dersen eğer, benim şu anda aklıma gelen birkaç önerim şunlardır ve nasıl yapılacakları ütopik gibi gözüküyor olmasına rağmen birlik ve dayanışma sonrasında bunu sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Şahsen ben bunlara benzer oluşumlar için kulübüm üyelerinden bugüne kadar hiç adetimiz olmamasına rağmen cüzi ama periyodik bir sistemle bağış toplayabilirim. Her neyse, bu bugünün sorunu değildir. Önerilerim tek bir hamleye dayanmayıp bir bütün halinde gerçekleştirilmesi mantığından hareketle üretildiklerinden içlerinde gazete ilanı gibi negatif tepkiyle oluşacaklar da vardır. Ancak, bunlar tek başlarına sivri bir hal almalarına rağmen diğerleri içerisinde tamamlayıcı olup, kamuoyu gözünde bahsettiğim rahatsızlıkları yaratmayacaktır.

1. Motosikletlerin haklı olduğu birkaç davayı sembolik hale getirip (Kerem’in kaza davası olabilir) bunu son derece medyatik biçimde işleyebiliriz. Her duruşmaya kalabalık gruplar halinde gitmek, gönüllü avukatların takip ettiği bir dava olması, akrabalarını (haberlerden izlediğim kadarıyla bu tepkiyi verebilecek çağdaş insanlara benziyorlar) motosikletlerle duruşmaya götürmek gibi. (Bağdat caddesinde kaldırımda yürürken bir otomobil çarpması sonrasında vefat eden gencin babasının Ankara yürüyüşü ve sonrasında caddede alınan ve halen de etkisini gösteren önlem ve kamuoyu tepkisini hatırlatırım). Ayrıca, devlete karşı açılacak bir sembolik dava olabilir. (Rögar kapaklarının yolla aynı seviyede olmaması, beyaz çizgilerin üzerine kaymayı engelleyici yüzeylerin yapılmaması vs. vs. gibi). Bu son bahsettiğim tamamen medyatik olmak adına açılacak davalara örneklerdir.
2. Şu anda TMF çatısı altında üyesi bulunduğum, ancak aktif olmaktan öteye emekleme döneminde olan ve TMF’nin müdahil olamadığı motosiklet adına bazı sosyal sıkıntılara çözüm bulmaya çalışan, bir avuç gönüllüden oluşan Motosiklet Kültür Kurulu icra komitesinin tüzel motosiklet grubu temsilcilerinden oluşarak benzer olaylarda hep birlikte hareket edilmesinin sağlanması. TMF bünyesindeki MKK yerine bambaşka bir oluşum da olabilir elbette. Tüm grup temsilcilerinden oluşan 5-10 kişilik bir icra kurulundan bahsediyorum. (Ülkemizde eğitimleri OMM verir, EMOK festival düzenler, ikiteker siteden haberleşir, SuperEVA’yla Motor Delisi de gezer mantığını kaldırmaktan bahsediyorum)
3. Gruplar içerisinden oluşturulacak az sayıda katılımlı alt çalışma grupları ile belediye başkanları ziyaret edilerek bölgelerinde motosikletler ile ilgili park yerleri yapmaları konusunda teşvik edilebilirler. Muhtemelen bu belediyelerin içerisinden bu konuya negatif bakacak ya da ilgilenmeyecek bazılarının ise medyaya verilecek demeçlerle “Motosiklet düşmanı” ilan edilmeleri tam da ülkemiz gazetelerinin aradığı bir malzeme olacaktır. Bunun nasıl detaylandırılacağı ise biraz fikir jimnastiği ile geliştirilebilir.
4. Hazırlanacak detaylı bir istatistik zemini ile devletin ilgili kademelerine baskı yapılması organize edilebilir. Şu anda ülkemizde motosiklet kullanıcı sayısı, kullanım amaçları, ekonomik olup olmadığı, kaza istatistikleri, kanundaki boşluklar gibi bir dizi akademik çalışma yapılabilir. Bunun için öncelikle kendi aramızda başlatacağımız sınırlı veriler bile bir değer oluşturacaktır. Sonrasında ise bu verilere göre devletin belli kademelerine baskı yapılması, medyada haber olunması çok daha etkili olacaktır.
5. Motokuryeler için ücretsiz eğitim kursları açılması veya bu konunun zorluğu dikkate alınarak motokuryelerin belli eğitimlerden geçirilmeleri gerekliliğinin işlenmesi ve/veya motokurye firmalarının baskı altında tutularak tüm çalışanlarının maksimum güvenlik ekipmanlarıyla görev yapmaları yönünde zorlanması. Meydana gelecek/gelmiş motokurye kazalarına göre anında medyatik hamlelerde bulunmak. (Medyayla birlikte ekipmansız kaza yapan motokurye şirketinin kalabalık gruplarla ziyaret edilip medeni ve kanuni çerçevede protesto edilmesi vs.)
6. Ve elbette son olarak da kendimizi ıslah etmek gerekir. Tüm kulüpler üyelerinin uluslar arası standartlarda koruyucu ekipman giymesini bir prensip kararı olarak kabul ve taahhüt ederler. Bunun tersi durumlarda sembolikten başlayıp ciddiye varacak yaptırımlarda bulunulabilir. Şahsen şu anda SuperEVA Riders toplu gezilerinde kanunlarca belirlenmiş tüm trafik kurallarına uyulmakta ve kulübün asli üyeleri sadece motosiklet ehliyeti olan, ilk yardım eğitimi almış kişilerden oluşmaktadır. Bu kararlar kulüp yönetimlerinin inisiyatiflerine bırakılmadan uygulanmalıdır. Bahse konu kuralların demokratik tercihe bırakılamayacak kadar hayati olduğunu hatırlatırım.

Bu saydıklarım gecenin 12’sinde aklıma gelenler. Eminim birkaç kişi bir masa etrafında toplansak bunun on katını üretebiliriz.

Gazeteye ilan vermek fikrine geri dönelim. Eğer bu ilandan hemen sonra gazetelerin bizlerle yapması muhtemel haberlerin daha fazla olacağı beklentisindeysek bu, fikrin yola çıkış noktası olarak doğrudur. Fakat bir şeyi daha unutmamak lazım ki artık bu yöntem eskimiştir. Filintalar grubu zaten bunu gerçekleştirmiş ve gazetenin yarattığı etki oranınca da tepkilerini göstermiş ve haber olmuşlardır. Şu anda verilecek ilan aynı yöntemin tekrarı olması nedeniyle planlandığı gibi yürümeyecektir. Ki zaten Hürriyet gazetesi Kelebek ekinde de konu haber olmuştur. İlanın verilmesi, ilanın kendi etkisinden öteye gitmemesine neden olacaktır.

Kazanın ve hayatını kaybeden arkadaşımızın bu feci olayı sonrasında insanlar bir maddi bedeli ödeyeceklerdir elbette. Ama bir daha para toplanması gerektiğinde kim, ancak ne zaman katılabilecektir. Yani, bu bir atımlık ateş için harcanacak barut (para) biraz fazladır (hem maddi hem manevi) gibime geliyor.

Elimden geldiğince fikirlerimi paylaşmak istedim. Bu mailimi istediğin platformda istediğin kişi ya da kişilerce de elbette paylaşabilirsin. Sonunda verilecek karar gazeteye ilan vermek olursa, her ne kadar bu eylemin yanlışlığını savunuyor olsam da birlikte hareket edememenin daha da kabul edilmez olduğunu düşündüğüm için SuperEVA’daki arkadaşlarıma gerekli maddi yardım çağrısında bulunacak ve elimizden geldiğince para toplanması için çalışacağım.
_________________
"Tecrube, limitlerini bilmektir"
Rauf "Airport" GERZ
K1200 GT
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
Donald_Duck
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 3352
Nerden: New York

MesajTarih: Çrş Mar 30, 2005 6:20 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben Airport un goruslerinin mantikli oldugunu dusunuyor ve destekliyorum.

Icimizde bu tur orneklerden yola cikarak motosiklet hayatina veda edenler, buyuk bir isteksizlige girenler, es-aile baskisinin agirliginin arttigini hissedenler var. Motora merak salan, bu dunyaya adim atmaya heveslenenlerin ne gibi bir ruh haline girdigini de dusunmek lazim.

Merhum Kerem in ornegi hepimiz icin carpici olmustur, cunku bize-bana ornek teskil ediyor. Bakimli, duzgun bir motoru var, kilik kiyafet ve korumalari kusursuz, anladigimiz kadariyla tecrubeli (bu sitede ilk yazilan "yeni motorunu denemeye cikmis tecrubesiz surucu" degil yani) , ve cambazlikla, serserilikle vs. isi olmayan, akli basinda is guc sahibi ideal efendi surucu.

Gece 02de kafayi cekip 12XYXX SS motoruna kasksiz, ve iskarpinleriyle atlayip sahil yolunda 250+ km/h hiz denemesine kalkmis filan degil ki "su testisi su yolunda kirilir" diyelim. Bu acidan bakarsaniz kayip gercek anlamiyla "bizden biri" oluyor.

Bu yaklasimda kaza gecirip ciddi olarak yaralanan veya hayatini kaybeden motosikletci sayisinin ne kadar dusuk, neredeyse yilda bir, (belki daha da az) olduguna da dikkatinizi cekerim. (*)

Kerem i bayrak yapmak yerine sakin olup Airport gibi planlar uretip masaya koymak ve uygulamak lazim.

(*) Isaretli paragrafa bir daha bakip, HER ZAMAN TAM KUSAM ilkesiyle, bilincli, cambazlik ve serserilikten uzak duzgun motosikletci olmakla olmamak arasindaki farka da dikkatinizi cekerim.

Olan oldu, Kerem in geri gelmesi mumkun degil. Yapilacak en dogru seyler bence

- Kendi egitimimize, onem vermek. Daha iyi surucu olmak.

- "Her zaman tam kusam" olmak.

- Sadece kendimiz degil, motorumuzunda lastiginden suspansiyonuna, farindan frenine her zaman en iyi durumda olmasini saglamak.

- Trafikte hic kimsenin sizi gormekte oldugunu varsaymamak. GORUNMUYORUZ. Bunu bilip, buna gore stratejilerimizi gelistirmek. Daha gorunur olmak icin gayret sarfetmek.

Motorcu disindakilerin egitimi..

- Trafikte motosiklet diye kamyon, otobus ve otomobil disinda baska bir aracin daha var oldugunu surekli goz onunde tutmak.

Bu basim yayin araclari ile olur. RKizi na karsi gecen gun gelen elestirilere verdigim yaniti biliyorsunuz. O isini yapiyor, begenmiyor, eksik goruyorsaniz sizde baska bir kosesinden tutun diyorum. 2 sene once RK yoktu. 2 sene sonra neden 5 tane daha RK olmasin?

- Motosiklet disi araclarin ehliyet egitim ve sinavlarinda motosiklete dair, gorunmedigine dair, ozellikle dikkat etmelerine dair, yol gecis ustunlugune, ve motosikletin dinamik ozelliklerine dair ders olmali ve aday sinanmali. Motosikletin manevra kaabiliyeti anlatilmali. (emin olun cogu surucu motorun geri vitesi olmadigini bile bilmez)

Motosikletin "GORUNMEZ" oldugu, nelere dikkat edip nasil gorecekleri, basini cevirmeden serit degistirilmemesi gerektigi, "evet motor geliyor goruyorum ama o kucuk nasil olsa basinin caresine bakar" gerizekaliligindan bunlari arindirmak lazim. emin olun onlarda bizim gibi insan, ve iyi insanlar ama zeka ortalamalari ve egitim duzeyleri de bizler gibi. Cevrenizdeki motor kullanicilarina alici gozle bakin, ne demek istedigimi anlarsiniz.

Cogu dortteker surucusu motosikletin her viraji her hizda alamayacagini, otomobilden daha hizli olabilecegini, frene bastiginda oldugu yerde zink diye duramayacagini, surucu yere dusunce olebilecegini bilmez bile.

Egitim egitim egitim... Nasilki hep dedigim gibi "neye dikkat edeceginizi bilmezseniz dikkatli olmak hic bir ise yaramaz" ise "ne ogreteceginizi bilmezseniz verdiginiz egitim de hic bir ise yaramaz". Burada egitmenlerin elinden tutacak olan biz motosiklet suruculeriyiz.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
tufata
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Mar 29, 2005
Mesajlar: 27

MesajTarih: Çrş Mar 30, 2005 10:51 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mesajım motosiklet alanında hiç bir örgütlenmede emek harcamamış yeni bir kullanıcının görüşleri olarak değerlendirilmeli. Böyle bir tartışmaya katılmak ne kadar "hakkım" kestiremiyorum. Yararlı olabilecek birşeyler yazabildiysem ne ala sevinirim, yok dışarıdan bir yabancının ukalalığı ise es geçiniz saygı duyarım.

"airport" un ilanın olası etkileri konusundaki tahminlerine katılıyorum. İlan konusunda gözden kaçırılan bir olası etki daha var. Böyle bir ilan motosiklet kullanıcıları arasında "yalnız değiliz", otomobil kullanıcıları arasında ise "yalnız değiller" etkisini de uyandıracaktır. Bu düşünce "motosikletlerin" farkedilmesini kolaylaştıracaktır.

Sorunu çözeceğini ya da çözüme etkin katkıda bulunacağını ise sanmıyorum. "airport" sanki farklı sorunlar için de öneriler yazmış ama başlık ile birlikte düşünüldüğünde benim açımdan sorun şöyle netleşiyor;

"Türkiye'de motosiklet kullanıcıları kişisel olarak alabilecekleri tüm önlemleri alsalar bile Türkiye trafiğinden kaynaklanan riskler hala çok yüksektir."

Bu sorun sosyo-kültürel bir sorun. Motosiklet meraklılarının çabaları bir yana, yasalarla, kampanyalarla bile çözülmesi oldukça zor. Cehaletle birlikte karışık bencillikten, sosyal yaşam bilincinin azgelişmişliğinden, insana, cana saygısızlıktan kaynaklanıyor. Yaşamın içerisinde kimin kime saygısı kaldı ki? Bu nedenle yaşamın içerisinde (sıradan insanların arasında) yer almayan ve süreklilik taşımayan çabalarla çözülmesini beklememek gerekir. Çözüm çabalarımotosikleti yaşamın bir parçası, kullanıcısını da özel değil sıradan insan olarak kabul edecek bir toplumsal kültür oluşturmayı hedeflemeli.

--- o ---

"airport" un önerileri hiç de dikkate alınmayacak, tartışılmayacak öneriler değil.

1. Isin içerisinde olmadığımdan belki, ben sıcak bakamadım bu öneriye. "Hukuksal haklılıktan" yola çıkarak sembolik davalar ile kamuoyu oluşturmak yerine getirilmesi istenen bir takım talepler ya da düzenlemeler için baskı oluşturmada anlamlı bir yöntem olabilir. Toplumsal davranışı ya da bakışı değiştirmede etkisi ne olur? Trafikte dikkate alınmamak yasal eksiklikten mi kaynaklanıyor?

2. Birlikte hareket edebilmek ortak yararlara ulaşılmasında elbette önemli, beni aşıyor.

3. Bu önemli bence, motosikletin yaşamın bir parçası haline getirilmesinde ilerleme sağlar. Yaklaşım (belki birtakım çabaların yorgunluğundan kaynaklanıyor) biraz sert geldi bana. Daha yapıcı olunabilir sanki. Bana motosiklet toplum içerisinde bir çelişkinin tarafıymış gibi gelmiyor. Yeni bir takım düşmanlar edinmeye ya da seni "düşman" ilan ederim korkutmacası ile sonuç almaya gerek kalmamalı sanki. Böyle bir gücü varsa motosikletçilerin motosiklet dostu belediyeler ya da yöneticiler ilan edelim.

4. Bu öneriyi de anlamlı buluyorum. Sorunu, boyutlarını kavramadan ölçmeden çözmeye çalışmak mümkün olabilir ama verimli olmaz hiçbir zaman. Türkiye'de motosiklet kullanmanın 0 hata ile (çıplak) riski nedir. Ya da basitçe ortalama riski nedir. Ciddi, anlamlı çalışmalar yapıldıysa ulaşıp paylaşalım, erişilebilir hale getirelim, yapılmadıysa yapalım ya da yapılmasını talep edelim. Internet en azından kendi aramızda bir veri tabanı oluşturacak teknik altyapıyı sağlıyor bizlere.

5. "motokuryelerin" onlar adına "hami" liğini yada düzenleyiciliğini üstlenmek anlamına gelmiyorsa bu taleplere katılmamak mümkün değil. Ben şöyle anlıyorum ve katılıyorum, "motokurye" çalıştıran firmalar bu işin güvenli yapılabilmesi için gerekli altyapıyı da sağlamalıdırlar.

6. Öncelikle motosiklet kullanıcılarının, hele kulüplerin, riskleri azaltmak kişisel olarak alabilecekleri önlemleri almaları gerekir ki başka insanların davranışlarını değiştirebilmek için hak iddia edebilsinler. Yine de bir "amam" var. Ama yaptırımlar, içine almama konusunda katı tutumlar eleştirdiğiniz kullanıcıların davranışlarını değiştirmez. Onları sizi reddetmeye, başka yerlerde aynı davranış biçimini sürdürmeye yöneltir sadece. Yine trafikte yer alırlar. Kulübünüz temiz kalır ama temel amacımıza yardımcı olmaz. Onlarla etkileşiminizi kaybedersiniz. Birtakım "etik" kurallar belirlemek üyeler ile kısa yoldan bağı koparmadan bu kurallara uyulmasını beklemek daha zor ama yararlı olabilir.

--- o ---

Motosikletlerin trafikte farkedilmesi için ben ne önerirdim peki.

Kısa vadeli olarak birlikte hareket etme becerisinin sürdürülmesi ve artırılmasını. Otomobil kullanıcılarında terazinin bir kefesinde "demir zırhları" yer alırken diğer kefesinde "bunlar yalnız değiller, benim hatam sonucu bir kaza yaparsam YASAL haklarını ararlar" duygusunun oluşturulmasını sağlamaya çalışırdım. Bence trafikte bir BMW ya da HD ile YBR nin farkedilme oranları çok farklı. Kullanıcının "güçlü" (hakkını arayabilen demek istiyorum) olabileceği düşüncesi farkedilmesini sağlıyor.

Ama sorun basitçe "kardeşlik" oluşturmakla çözülemeyecek kadar uzun vadeli bence. Bu yüzden asıl önerim ve kalıcı olduğuna inandığım çözüm ise motosikleti gündelik yaşamın bir parçası haline getirmek. Somutlaştır derseniz;

Basitten zora; böyle ortamlarda görüş belirtilerek, işe motosiklet ile gidip gelerek, işyerinden motosiklet için park yeri talep ederek, kitap çevirerek, yazarak, "rüzgarın kızı" nın yaptığı gibi dizilerde oyunlarda yer almasını sağlayarak, gezip kullanıp zevk alıp bunları paylaşarak, gönül verip tüm zamanını tüm enerjisini harcayarak.

Motosiklet kullanımının azaltılamaz risklerinin üstünü kapatmamak gerekiyor öte yandan. Makinaların gereksiz özgüven ve abartılmış kişisel yetenekleri affedeceğini sanmıyorum. Riskler, uyarılar güncel tutulmalı. Hele bu işin dışından merak edene karşı dürüst olunmalı.

Bir yandan da motosikletin ulaşım/gezi aracı olarak kullanımıyla, verdiği özel (güzeldir de elbette) heyecanları yaşamak için kullanımının bu işin dışındaki insanlarca da kolaylıkla ayrılabilmesi gerekiyor. Nasıl olur bu? Basitçe bu heyecanların "kamu trafiği" içerisinde aranmaması için çaba harcanmasıyla.

Bir de arkadaşlar "airport" un mesajında da hissettim, toplumsal davranışı etkileme konusunda çok "medya odaklı" düşünülüyor gibi geliyor bana. Fuar günü gördüğüm motosiklet sayısı değil Istanbul'da Türkiye'de gündem oluşturabilecek kadar fazlaydı. Bu konular o kadar insanın "ortak" problemi ise sizler (bizler) medyanın peşinde değil medya bizim peşimizde koşar olmalıydı. Benim açıklamam şöyle muhtemelen problem ve temenniler ortak ama motosiklet kullanıcıları motosiklet ile gündelik yaşamlarında iç içe yaşamak yerine bunu özel bir alanı olarak görmeyi tercih ediyor.

Herkese saygı ve sevgiler.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Donald_Duck
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 3352
Nerden: New York

MesajTarih: Prş Mar 31, 2005 1:59 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tufata, foruma hosgeldin. Hassasiyetin ve konuya gosterdigin ilgi icin tesekkur ederim.

------------

Alttaki mesaj bu tur haberlerin ve forum yazismalarinin ortami nasil etkiledigine ornektir. Yazinin sahibi sahis hicbir web forumu-klubu vs. ye dahil degil, motoru da yok. Ismi ve kaynak bende mahfuz. Yazisini ve verdigim yaniti asagiya ekledim.

******************************

Yazar#1:
> iki üç gündür motorsiklet grubunu ve web sayfalarýný araþtýrýyorum.
> Önceleri kafamdaki acaba hangi marka hangi segment olsun sorularý yerini
> acaba motor alsam mý almasam mý sorularýna býraktý.
>
> Motorsiklet fan sitelerindeki baþsaðlýðý ve ölüm ilanlarý gözümü ne biçim
> korkuttu ya.
>

*****************
Yazar #2
Açýkçasý benzer durumdayým... Son aylarda alevlenen motor ilgim bir YBR 125
alma kararýna kadar ulaþtý.. Þimdi aletin gelmesini bekliyorum ancak bir
yandan da siteleri araþtýrmaya devam ediyorum.. Bu esnada okuduðum kaza
haberleri ise gerçekten kafamý karýþtýrýyor.. Bu riski almaya hazýrým, ancak
ölümlü kaza haberlerinin de ötesinde sürekli bir "nasýl olsa bir kaç kez
düþecek bir kaç kez kaza yapacaksýnýz" tavrý var ve bu gözümü korkutuyor..

Bir de tabi motosiklet için "sizin hiçbir hatanýz olmasa dahi ölebilirsiniz"
durumu söz konusu ki bu da gerçekten can sýkýcý bir durum..

Yine de vazgeçmeyecem ve alýcam o aleti diye düþünüyorum tabi icon_smile.gif
*******************************

Benim yanitim:

Bu korkulari duymakta haklisiniz. Ayrica basin da korkulabilecek bir sey
buldugunda bunu abartabildigince abartip onumuze sunmaya bayiliyor zaten.

Motosiklet tabii ki tehlikelidir, parasut, yuzme, kaldirimda yurumek, hatta
su icmek bile sirasinda tehlikelidir. Bizi bu tehlikeden uzak tutan sey,
koruyan sey bilgi, egitim ve disiplindir.

Motosiklet kazalarinin buyuk bir yuzdesi motorcunun kendi basina yaptigi
kazalrdir ve hemen hepsi onlenebilir. Ana sebebi isi cok basite almak,
bilgisizlik, tecrubesizlik ve ozet olarak limitlerinden haberdar olmamaktir.

Diger araclarin karistigi kazalarin da buyuk bolumu, yani %80-90 gibi buyuk
bir bolumu motosikletci tarafindan onlenebilir, karisilmadan atlatilabilir
kazalardir. Baslica sebebi, motosikletle kalabalik trafikte zikzaklar
cizmek, asiri hiz, cevrede ne olup bittigini takip etmemek, olabilecekleri
onceden tahmin edememek, kararsizlik, ve yine kisaca bilgisizlik,
tecrubesizlik ve limitlerinden haberdar olmamak olarak ozetlenir.

Butun kazalarin yaklasik %30 unda motosiklet surucusunun yorgun, uykusuz,
alkollu, bir ilacin tesiri altinda vb. oldugu kabul ediliyor. Bu oran ABD de
%50.

Yani bir kazaya karisma risk kontrolu %90 sizin elinizde. Iki duble raki
icip 600cc bir SS motorla E5 e cikip makaslar atarak, Bostancidan
Haydarpasaya kadar kazasiz ulasma sansinizin %0 olacagini bilmek icin kahin
olmak gerekmez.

Ayni sekilde efendi, uyanik, bilgili, tecrubeli bir motorcunun trafigin
hizina uyarak, takip ve tampon mesafeleri koruyarak ayni yolu kazasiz
katetme sansi nedir sizce? %99 ? 100 ?

Kafanizi kullanmazsaniz motor ve talih sizi kullanir. Isi kadere, Allaha,
muskaya, insallaha masallaha birakirsaniz hic bir yere varamazsiniz. Egitim,
egitim, egitim... icon_smile.gif

Kisaca diyecegim sey, risk heryerde var.

Sunu bir zahmet okuyuverin lutfen..
http://donald.hypermart.net/Teori/21RISK.htm

Dunayaya bir elim yagda bir elim balda ense yapmaya geldim diyorsaniz
diyecegim bir sey yok, ama motosiklete merakiniz varsa herseyden once bunun
bir beyin sporu oldugunu kabul edeceksiniz. %90 i mentaldir
motosikletciligin. Teorisini ogreneceksiniz, sonra yavas yavas basit,
kullanisli, ucuz, mekanik olarak problemsiz bir motorla antremanlara
baslayacaksiniz, ehliyetiniz olacak, HER zaman TAM kusam kullanacaksiniz...

Ogrenmeniz ve keyfiniz omur boyu surecek insallah.

Ben dort yildir hemen butun forumlarda yaziyorum, okuyorum. (Yurt
disindakileri 8 yildir) Simdiye kadar motosiklet surucusunun onleme sansi
olmayan HIC BIR kaza haberi okumadim.

Sorunuz varsa cevaplamaya hazirim...

Basarilar.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
pink
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 25, 2003
Mesajlar: 416
Nerden: istanbul.

MesajTarih: Prş Mar 31, 2005 3:56 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu konu ince bir konu ve herkes için standart bir etki/tepki beklemek yanlış olur.

1. 99 depreminden sonra, çoğu tanıdığım depremden korktuğu için şehir değiştirdi! bütün hayatını değiştirdi yani... bazı insanlar diğerlerinden daha tetikte, daha çekingen, daha korkak olurlar... ha bu küçümsenecek, ayıplanacak birşey mi? hayır, sadece bir tarzdır yapacak bişey yok...

2. motora ilk başladığımda yağmurda ıslanmak çok canımı sıkmıştı, ulan bu alete bukadar para gömmek hatamıydı acaba diye çok düşünmüştüm, kısacası her yeni işe girildiğinde, kötü tarafları bianda fazlaca can sıkabilir, bu çok önemli değil.

3. motosiklet riskli bi araç, bugün jipli bi kadın biçiyodu beni, düz yolumda gidiyorum -- o da yan yoldan çıkacak, çat dedi çıktı işte, yapacak bişey yok, zor kurtardım, "bu karı kesin çıkar şimdi" diye düşünmeseydim kurtaramayabilirdim... dolayısıyla diyeceğim o dur ki motosiklet riskli bir araçtır, bunu en baştan bilerek kabul ederek motosiklete binmeye razı olmayanlar binmesin zaten icon_wink.gif
_________________
cheers & beers,,,, ~!~ Deniz

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
Invisible
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 1825

MesajTarih: Prş Mar 31, 2005 5:16 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
Sonunda verilecek karar gazeteye ilan vermek olursa, her ne kadar bu eylemin yanlışlığını savunuyor olsam da birlikte hareket edememenin daha da kabul edilmez olduğunu düşündüğüm için SuperEVA’daki arkadaşlarıma gerekli maddi yardım çağrısında bulunacak ve elimizden geldiğince para toplanması için çalışacağım.


Bence "SuperEva üyeleirnin bu konuda katkı sağlayıp sağlamayacakları" senin burada ya da başka platformda ikna olup olmamana bağlı kalmamalı. Rauf, diyelimki ikna olmadın, grup üyelerinin hiç haberi olmayacak mı bu tür bir talepten?

Neyse bu apayrı bir ilke meselesi elbette, "seni ilgilendirmez" de diyebilirsin. Direk konumuz da değil bu başlık altında.

Asıl konuya dönersek, idealize aktivitelerle bir yere varılabileceğini sanmıyorum. Praitk uygulamalar ve keyifli motorcular sayısını artışı ile herşey kendiliğindne gelişecek zaten.

Örgütlenip dağlara taşalra caddelere sokaklara taşmamızla ilanlara afişler dağıtmamızla yapılabilecek birşey olacağını sanmıyorum.

Keyifle, güvenlikle motor sürelim yakın cevremize tanıtlaım motrolandıralım bakın kısa sürede naısl sonuçlar gelisecek. Daha fazlası misyon imposible.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
chaos
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 355
Nerden: ÇANAKKALE

MesajTarih: Prş Mar 31, 2005 6:33 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İlanlar gazetelerde çıksın, el ilanları dağıtılsın, eylemler devam etsin ve " Trafikte Yok Sayılan ve gittikçe de hakikaten yok olan" canlı türü olduğumuzu herkes duysun ve bilsin ki motosiklet almayı düşünüpte bu tür risklerden korkanlar motosiklet almaktan vazgeçsin, motosiklet satışları düşsün, hatta hiç satılmasın, risklerini düşünmeden motosiklet alıp, aldığına pişman olanlarda hemen geçtiği fiyata satsın veya hurdacıya versin motorlarını...

Türkiye'ye motosiklet getirip veya üretip satan bir sürü firma var (Sattığı motosikletin arkasında duran, eğitim çalışmaları yapan, bir elin parmaklarını geçmeyen sayıdaki Motosiklet Markaları tenzih ederim) fakat maalesef sadece ama sadece para kazanmak amacında olan, hiç bir ar-ge yapmayan, özellikle küçük hacimli motor satanlar yıllardır ciddi paralar kazandılar bu ülkede.
Böyle bir durumda artık sadece motosiklet satmayı unutsunlar da, motosiklet satacak müşteriyide kendileri bulup ikna etsinler, veya yollarda güvenliği sağlayacak yaptırımlarda bulunsunlar, eğitim versinler, toplum bilincini geliştirecek yaptırımlar için kafa yorsunlar, yani kendi müşterilerini kendileri bulup yetiştirsinler, veya iflas edip kapansınlar...

Sorun sadece bizim sorunumuz değil, Firmalarda desteklemeli yoksa elindekilerden de olacaklarını bilmeliler, İlan çıktığında Firmaların potansiyel müşterilerini kaçıracaklarını ve satışların düşmesi nedeniyle daha fazla "Kar" yapamayacaklarını zannediyorum ve bir süre sonra bize gelipte "naptınız kardeşim, batıracakmısınız bizi" şeklinde feryat edeceklerini ummak istiyorum...

Saygılarımla...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
ero__
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 12, 2004
Mesajlar: 2010
Nerden: ¿?

MesajTarih: Prş Mar 31, 2005 6:39 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Invisible demiş ki:
Keyifle, güvenlikle motor sürelim yakın cevremize tanıtlaım motrolandıralım bakın kısa sürede naısl sonuçlar gelisecek. Daha fazlası misyon imposible.


Bende (her zaman olduğu gibi icon_lol.gif ) bu konuda bir şey eklemek istiyorum...

Motorum olmamasına rağmen iş yerimden 3 kişiyi ehliyet kursuna yazdırtmayı başardım, ve yakında birer commuter (scooter alacaklardı ama engel oldum icon_twisted.gif {ah ulan para icon_cry.gif }) alacaklar. Ben BİLE icon_exclaim.gif motorum olmadan bunu başarabildiysem (bence başarıdır) motoru olan üyeler neler yapmazlar diye düşünüyorum...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Airport
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 10, 2003
Mesajlar: 330
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Prş Mar 31, 2005 9:34 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tufata demiş ki:

3. Bu önemli bence, motosikletin yaşamın bir parçası haline getirilmesinde ilerleme sağlar. Yaklaşım (belki birtakım çabaların yorgunluğundan kaynaklanıyor) biraz sert geldi bana. Daha yapıcı olunabilir sanki. Bana motosiklet toplum içerisinde bir çelişkinin tarafıymış gibi gelmiyor.

Öncelikle detaylı katılımın için teşekkür ederim. Önerinin sertliği, medyatik olabilme dozunun en üst seviyede verilmek istenmesinden kaynaklanıyor. Elbette senin bahsettiğin pozitif hali çok daha insancıl. Ancak ben bir bütün halinde ve eylemler planı olarak düşünmüş ve onun içerisindeki agresif başlığını doldurmak adına üretmiştim.

Alıntı:
6.Öncelikle motosiklet kullanıcılarının, hele kulüplerin, riskleri azaltmak kişisel olarak alabilecekleri önlemleri almaları gerekir ki başka insanların davranışlarını değiştirebilmek için hak iddia edebilsinler. Yine de bir "amam" var. Ama yaptırımlar, içine almama konusunda katı tutumlar eleştirdiğiniz kullanıcıların davranışlarını değiştirmez. Onları sizi reddetmeye, başka yerlerde aynı davranış biçimini sürdürmeye yöneltir sadece. Yine trafikte yer alırlar. Kulübünüz temiz kalır ama temel amacımıza yardımcı olmaz. Onlarla etkileşiminizi kaybedersiniz. Birtakım "etik" kurallar belirlemek üyeler ile kısa yoldan bağı koparmadan bu kurallara uyulmasını beklemek daha zor ama yararlı olabilir.

Bu konuda seninle aynı fikirde olmakla birlikte kulüplerin yaptırımları olması gerekliliğini düşünüyorum. Düzgün üretim yapıp kendisi beyaz kanatları siyah olması gereken güvercini alacalı üretirsen zaten yerin “Güvercin sevenler derneği” olmaz. Kulüp olmanın, grup olmanın gerekliliği ve sorumluluğu budur.

Alıntı:
Bir de arkadaşlar "airport" un mesajında da hissettim, toplumsal davranışı etkileme konusunda çok "medya odaklı" düşünülüyor gibi geliyor bana.

Bu konuda haklısın. Medya orijinli ve şu anda kamuoyu iletişimi yapıyor olmam nedeniyle önerilerimin çoğu medya odaklı. Ayrıca yine medya içerikli “Gazete ilanı” konusundan türettiğim için ağırlık o yönde.

Alıntı:
Bu konular o kadar insanın "ortak" problemi ise sizler (bizler) medyanın peşinde değil medya bizim peşimizde koşar olmalıydı.

Medyada işler biraz farklı yürüyor maalesef. O, sert bulduğun önerileri, biraz mevcut medya yöntemlerine uygun aksiyonlar olarak önermiştim.

pink demiş ki:
...motosiklet riskli bir araçtır, bunu en baştan bilerek kabul ederek motosiklete binmeye razı olmayanlar binmesin zaten icon_wink.gif

Ne kadar risklidir? Yani yüzde kaç? Bilen var mı? Ben bilmiyorum. İsatistik değerlere bu yüzden ihtiyaç var zaten. Biz bile tam olarak oranını bilmezken otomobil kullanıcısı nasıl bilsin motosikletin tehlikelerini, onu görmek zorunda olduğunu. Ayrıca sadece kahramanlar ve gözüpek olanların bineceği bir araç olmamalı motosiklet. Yani en azından bu şekilde duyurulmamalı.

Invisible demiş ki:
Alıntı:
Sonunda verilecek karar gazeteye ilan vermek olursa, her ne kadar bu eylemin yanlışlığını savunuyor olsam da birlikte hareket edememenin daha da kabul edilmez olduğunu düşündüğüm için SuperEVA’daki arkadaşlarıma gerekli maddi yardım çağrısında bulunacak ve elimizden geldiğince para toplanması için çalışacağım.


Bence "SuperEva üyeleirnin bu konuda katkı sağlayıp sağlamayacakları" senin burada ya da başka platformda ikna olup olmamana bağlı kalmamalı. Rauf, diyelimki ikna olmadın, grup üyelerinin hiç haberi olmayacak mı bu tür bir talepten?


Kod:
Sonunda verilecek karar gazeteye ilan vermek olursa, her ne kadar bu eylemin yanlışlığını savunuyor olsam da birlikte hareket edememenin daha da kabul edilmez olduğunu düşündüğüm için SuperEVA’daki arkadaşlarıma gerekli maddi yardım çağrısında bulunacak ve elimizden geldiğince para toplanması için çalışacağım

Sanırım anlaşılıyor.

Alıntı:
Asıl konuya dönersek, idealize aktivitelerle bir yere varılabileceğini sanmıyorum. Praitk uygulamalar ve keyifli motorcular sayısını artışı ile herşey kendiliğindne gelişecek zaten.

Dostum herhalde sen bu postu mutsuz bir anında yazdın. icon_biggrin.gif Ya da benim uzun yazıyı okuyunca kızdın. İdealist aktivitelerin sonuç vermediği ne zaman görülmüş. Ayrıca keyifli motorcu sayısının artması bu konuya hiçbir katkı sağlamaz bence.

Alıntı:
Örgütlenip dağlara taşalra caddelere sokaklara taşmamızla ilanlara afişler dağıtmamızla yapılabilecek birşey olacağını sanmıyorum.

Örgütlenmek her zaman bir netice verir. İkiteker olarak örgütlendiğimiz için şu anda bunları tartışıyoruz. Örgütlenmeseydik nasıl tanışacaktık yahu. icon_evil.gif

Alıntı:
Keyifle, güvenlikle motor sürelim yakın cevremize tanıtlaım motrolandıralım bakın kısa sürede naısl sonuçlar gelisecek. Daha fazlası misyon imposible.

Şehir efsanelerini pozitif olarak biz yaratalım diyorsun. Ama daha fazlası da possible.

chaos demiş ki:
Sorun sadece bizim sorunumuz değil, Firmalarda desteklemeli yoksa elindekilerden de olacaklarını bilmeliler, İlan çıktığında Firmaların potansiyel müşterilerini kaçıracaklarını ve satışların düşmesi nedeniyle daha fazla "Kar" yapamayacaklarını zannediyorum...

Kesinlikle haklısın. İşte bunun için birarada olmak, örgütlenmek, hep birlikte hareket etmek, gerektiğinde gerekli tepkileri koymak, planlı programlı hareket etmek gerekir.

Kamuoyu gözünde her konuda yaratılacak imaj hem nicelikle hem de nitelikle olur. Yukarıda hepimizin önerdiği veya önerilecek, üzerinde karar birliğine varılacak eylemlere katılırsak “Türkiye’de motosiklet” başlığı altındaki nitelikli üye oluruz, katılmazsak nicelikte sadece bir sayıyız... Madem ki bu iş (motosiklete binmek) “Rahat batan insanlar”ın bir aktivitesi. icon_wink.gif Bu konuda biraz daha rahatsızlığa katlanıp bazı bayrakları taşımanın keyfini niye yaşamayalım?
_________________
"Tecrube, limitlerini bilmektir"
Rauf "Airport" GERZ
K1200 GT


En son Airport tarafından Prş Mar 31, 2005 10:03 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
VAP53
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 28, 2003
Mesajlar: 12125
Nerden: İstanbul/Çanakkale

MesajTarih: Prş Mar 31, 2005 9:46 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Donald_Duck demiş ki:
Kerem i bayrak yapmak yerine sakin olup Airport gibi planlar uretip masaya koymak ve uygulamak lazim.


Asagidaki ilan; Rahmetli Kerem sadece "ornek" olarak alinip, amaca uygun bir uygulama olmustur sanirim?

NOT: 31.03.2005 Persembe Star gazetesi Turkiye baskisindan. Dun vakit olarak yetismedigi icin 01 Nisan 2005 Cuma gunu ise, ayni ilan Milliyet gazetesinde cikacaktir...


_________________
Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli

Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal).
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
steppenwolf
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Feb 02, 2005
Mesajlar: 147
Nerden: İSTANBUL

MesajTarih: Prş Mar 31, 2005 10:11 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Malesef trafik terörünün aldığı can, bir zamanlar bölücü terörün kurbanlarından fazla idi. Ülkenin birlik ve beraberliğini bozmadığı için de önemsenmedi gitti ve de gidiyor.
Böyle bir ortamda motosiklet kullandığımızı unutmamamız gerekiyor.
İlelebet böyle gitmemesi için motosiklet kulüpleri / siteleri / satıcıları geniş katılımlı ve uzun soluklu bir çalışma için kafa kafaya vermenin zamanı geldi de geçiyor gibi.
airport, bence çok yaralı bir tartışma başlattı. Yeni fikirler bir anda oluşmaya başladı. Ancak arkasını getirmek gerekiyor.
Öncelikle site adminleri böyle bir çalışmanın başlatılmasında airport' un da katılımı ile öncülük edebilirler mi acaba?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
turkbone
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 26, 2004
Mesajlar: 522
Nerden: İst

MesajTarih: Prş Mar 31, 2005 10:20 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yapılan hertürlü aktivite (gazete ilanı ,dostları motosikletli yapmak mizyonu vs ) motosiklet kullanmayan ve o bilinçden yakından uzaktan nasibini almamış insanlara düşünme olanağı vermektedir....

Motosiklet alıp kullanmaya başladığım zamanlarda bana korkmuyormusun diyen kişiler benim istkrarlı kullanıp ilerlememden etkilenip birer birer motosiklet kullanıcısı oldular ve oluyorlar....
Onlara iyi taraflarını gösterip ikna ediyorum fakat bu riskleri ve olabilecek kazalarıda öğretmemek anlamını taşımıyor, zira olan bütün kaza haberlerinide onlara iletiyorum...
Her kaza haberinden sonra daha fazla güvenli sürüş isteklerininde arttığını gözlemliyor ve okuyup öğrendiklerine yada ders aldıklarında şahit oluyorum....

Asıl isteğim ,kimse artık motosiklet kullanırken başına birşey gelmesin ,fakat imkansız ....

Motosiklet kullanmayan kişileri bilinçlendirmek içi yapılan her haraket bence çok önemli. Baştada belirttiğim gibi....

Asıl bizi kötü duruma sokan ,o kötü motosiklet kullanıcılarına ne yapacağız ?
_________________
Sonunda hep güzel anıları hatırlayacağınız motorlu geziler dileğiyle....
S.Murat DEMİRAL
Arh.pozitif (+)

YAMAHA T MAX 500
34 TV 1571
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Serrex
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jun 22, 2004
Mesajlar: 542
Nerden: ISTANBUL

MesajTarih: Prş Mar 31, 2005 11:53 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba degerli ikiteker uyeleri.

Bizlerde dahil olmak uzere ulkemizde yasayan bir cok insan kendi basina bir seyler gelmeden yada yakin cevresine bir sey olmadiktan sonra bir sey yapmiyor.Ama basimiza bir sey gelincede onu yapalim bunu yapalim.

Gelin gorun ki bu uzucu olay meydana gelmeden daha once acmis oldugum bir topic e gosterilen ilgi ve alakaya bir bakin.
http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3436

O zaman nerdeydiniz arkadaslar.Cok az kisi yapici bir seyler soyledi.Kimse de demedi ki hadi daha etkili yollar izleyelim.Toplanip bu konu ustunde dusunelim, orgutlenelim diye kimseden ses cikmadi.Ben yeni bir uye sayilirim. Fikrimi soylerim ve daha tecrubeli insanlarin baslattigi bazi seylere de sonuna kadar destek veririm.

Bazi arkadaslarimiz icin gec kalinmis olabilir ama bizim icin de gec olmadan bir seyler yapmamiz gerekiyor.Ben DD nin dediklerine sonuna kadar katiliyorum ama yine de ne kadar kurallara uysak ve korunma onlemlerine dikkat etsekte oyle suruculer var ki kacmak imkansiz. Ulkemizde ehliyet alma kurallarinin degistirilmesi gerekiyor.Egitim ve kabiliyet sart tutulmali.

Neyse sevgili ERO___ su senin crazy frog nerelerde icon_razz.gif
Biraz eglenelim.
http://www.tadimnut.com/crazyfrog(2).mp3
_________________
Serrex
Honda CBF 600 S '06 (Afalina)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Invisible
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 1825

MesajTarih: Prş Mar 31, 2005 12:43 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yahu Raufcu'ğum, kırmızıyla yazdığın paragrafa dayanarak o görüşümü sordum.. "Sonunda verilecek karar gazeteye ilan vermek olursa... " diye girmişsin. Kararı üyeleriniz vermeli diye düşündüm, bihaber şekilde sonucta verilecke karara bağlı kalmaksızın. Neyse gerçekten deidğim gibi "Seni ilgilendirmez" dersen hak ta veririm gerçekten de ilgilendirmez. Belki yersiz soru oldu. Sonra konusurz o kısmı...


Örgütlenme hakkında düzeltme yapayım. Bahsi geçen türden sorunları sadece toplu sürüş benzeri eylemlere bırakarak çözeceğimize inanmmıyorum. Örgütlü bir (kaç) kurumun (teorik anlamda ikiteker de bir kurumdur) birlikte hareket ederek somut şeyler yapması elbette sonuç verir. Nedir bunlar mini birkaç örnek vereiym.;

* Araştırma raporu hazırlayıp buınların desteğiyle yetkili mercilere kanun/uygulama teklifi ile (yüzlerce imza ile birlikte) götürmek. Mesela:
-Motosikletler ile iglili hız sınırlarınının yaratacağı tehlikeler ve Avrupadaki örnekleri.
- Motosiklet kazaalrınının sebepleri ve azaltmak yönünde gereken tedbirler.

* Seminer düzenlemek. Konualrı malumdur. Bunlara basın desteği almak.

* Grup olarak ortak başvuru ile EMOK, İkiteker, HOG, SuperEva, vs başvurduğunda ya d abasın toplantısı yaptığında daha efektif sonuclar alındı.

Örneklleri coğaltmaya gerek yok. Kolay mı? Hiç değil. Ama asıl örgütlü çalışma bu tür uygulamalardır. Hadi o zaman toplu sürüş yapalım hem eğlenelim hem de dikkaleir üzerimize cekelim? Eh mutlaka etkisi vardır ama tek başına ne kadar.

O sebeple sadece "eğlenelim, gösteriyi de aradan cıkaralım, en babasındna bir tepki gösterisi yapalım" basit ve hala yetersiz bence..

"Madem basit buluyorusn daha karışığını sen yap birader.." denrise?

"Bir işim çıktı sorna görüşürüz" derim. O da ayrı.. icon_twisted.gif

Ciddiyetimi ancak bu kadar koruyabildim cok pardon.. icon_wink.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
burgay
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 03, 2004
Mesajlar: 328
Nerden: İSTANBUL

MesajTarih: Pts Nis 04, 2005 3:15 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Burada ki tartıştığımız olay, bence çok daha ciddi bir boyutta tartışılmalı.
Nasıl mı? Önce hedefimizi tesbit edip , buna nasıl ulaşılacağına ait çalışmalar yapılmalı. Ortada ayan beyan bir gerçek var.
O da şu : Her ne kadar motorsiklet üzerine yeni trafik yasasında lehimize olabilecek hükümler kesinleşmiş ise de bunları kim biliyor ? Sadece bizler.
Fakat bizlerin dışında ki topluma motorun 2 tekerlekli olmasına rağmen bir taşıt aracı olduğunun , bir otodan farkı olmadığının (kanun açısından ) üzerine basa basa vurgulanması gerektiği kaçınılmaz bir gerçektir.
Bazı arkadaşlar gazete ilanindan bahsetti.Bence olay gazete ilanında konu edilecek kadar bile küçük,önemsiz değildir.
Önce şu yapılmalı.
Amacımız ne. Neyi halletmek istiyoruz . Bu , kesin ve çok net bir şekilde
(burada ki gibi topikler açarak değil ) bir yer ve tarih tesbit edilerek orada
toplanılmalı ve cevap bulunup, karara bağlanmalı. Neyi tartışmağa açacağız .
Sonra toplumun sıkıntılarına , dertlerine çok duyarlı olan ve misafirlerin
önünde yapılan bazı TV programları var. Okan Bayülgen'in HERKES BUNU KONUŞUYOR gibi . Bu iş toplumsal bir yaradır . Ve bu yara motosikletin bir araç olduğunun farkına varamayan diğer sürücüler yüzünden artan kazalarla kangren olmaya yüz tutmaktadır .
Şümdi önümüz yaz. Piyasaya çin malı ucuzmu ucuz motorlar da girmeye başladı.Ve sayıları gittikçe artacak . Ama kesinlikle temenni değil ki ve umulur ki bu yeni sürücüler etkafalı diğer oto sürücülerinin kurbanı olmazlar.
Bütün kamu oyunun önünde ve bir TV programında bu olay enine boyuna
tartışılmalı. En az 25-30 milyon insana böylece ulaşılmalı.
Biz camia olarak hedefimizi koymakta bugüne dek çok geç kaldık.Sade-
ce topik açıp konuşuyoruz.Ama ölüm olaylarını önleyemiyoruz.Kendimizi
yani camiamızı "KÜÇÜK" görmeyelim,arkadaşlar. Her salı günü yapılan
toplantıların konusunu bu yönde tesbit edersek umulur ki camia bu konuya soğuk bakmayacaktır .Hatta bu toplantıyı salı yerine herkesin katılabilmesini sağlamak amacıyla C.tesiye taşımakta daha yarar var.
Artık karar verme zamanı geldi.

Y.Özalp
Beverly250
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt