Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
twister Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Ksm 07, 2003 8:24 am Mesaj konusu: İngilizce İçerik, tanıtım sayfası ... |
|
|
Benim kendi motorum için hazırladığım ufak bir websitem var. Her ne kadar eksikleri hala bulunsa da ziyaretçi ve erişilebilirlik(arama motorlarında yer alıyor) olarak başarılı gidiyor. Malum tek bir model üzerine olduğundan spesifik bir site.
Asıl mesele şu:
Sitemi ziyaret eden Rodrigo (Brezilya'lı) içerik Türkçe olduğundan hiçbir şey anlamamış ve bana mail atmış. Açıkçası Türkiye'de ne tür motorlar var, biz kimiz gibi konularda bilgi sahibi olmadığı anlaşılıyor. ikiteker grubumuzdan bahsettim ama adresi versem garibim yine birşey anlamayacaktı.
Ben kendi sitemin tamamını İngilizce'ye çeviricem ama ikiteker'informatı sebebiyle bu mümkün olmadığını biliyorum.
İkiteker olarak "twowheels" adıyla yurtdışında da üyeler var deniyor. O nedenle ingilizce olarak en azından bir veya birkaç tanıtım sayfası hazırlasak ve yabancı ziyaretçiler de oradan genel olarak ikiteker ve türkiye'de motorculuk hakkında bilgi sahibi olsalar.
Bu konuda teknik ve içerik anlamda yardımcı olabilirim.
Bilgilerinize.
Sevgiler.
Onur ÖZTÜRK
Twister
www.twister.galerisi.com |
|
Başa dön |
|
|
flowrider Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Ksm 07, 2003 11:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
Cok önemli bir seye deginmissin onur.Bende bu konuyu destekliyorum
Uluslarasi bir site olmamiz her bakimdan faydali olabilir. _________________ nereye bakarsan oraya gidersin
ömer uzma
|
|
Başa dön |
|
|
flyfish Site Admin
|
Tarih: Pzr Ksm 09, 2003 10:29 am Mesaj konusu: ingilizce |
|
|
selam arkadaslar.
sitemizin motoru (nasil tabir ama) yani sitemizin yayinlandigi icerik yonetim yazilimi (phpnuke) aslinda cokdilli (multilanguage) bir platform.
bu gune kadar sadece turkce olmasinin sebebi sadece turkce icerige sahip olmamiz.
yani ingilizce icerigimiz oldugu anda sitemizi turkce/ingilizce cift dilli yapabiliriz.
varolan tum haberlerin ingilizceye cevrilmesi bana sorarsaniz pek anlamli degil. zira haberlerimizin buyuk cogunlugu yerel... ama uluslasarasi platforma yonelik ingilizce icerik olmasi durumunda sitemizin cokdilli (en azindan turkce/ingilizce olarak iki dilli ) hale getirilmesi epeyce kolay birseydir. |
|
Başa dön |
|
|
flowrider Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Ksm 10, 2003 7:10 am Mesaj konusu: |
|
|
ero demiş ki: |
Peki bu epeyce kolay olan şeyi için bizim bir yardımımız dokunabilirmi? |
Var tabi ingilizce icerikli haber ve yazilar gondermek.İlk yazi grubumuzu tanitan bir yazi olabilir.Var mi böyle ingilizcesi kuvvetli ikitekeri anlatabilecek bir arkadas.... _________________ nereye bakarsan oraya gidersin
ömer uzma
En son flowrider tarafından Pts Ksm 10, 2003 10:36 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
hasbehas Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 24, 2003 Mesajlar: 223 Nerden: Kuşadası / AYDIN
|
Tarih: Pts Ksm 10, 2003 8:40 am Mesaj konusu: |
|
|
flowrider demiş ki: |
Var mi böyle ingilizcesi kuvvetli ikitekeri anlatabilecek bir arkadas.... |
Benim ingilizcem gayet iyi.. Ancak bol vaktim olur ise yapabiliyorum bu tür çevirileri.. Annenin vefaatinden dolayı sallanan tüm işler yığılmış durumda başıma..
Zaman sınırlamam yoksa ilk çeviriyi memnuniyetle yapabilirim..
Ama bende yazı yazmamı istemeyin.. Yazılmış bir yazıyı tercüme etmeyi tercih ederim.. :p _________________ Hasan Deniz
[hasbehas]
O RH+ / Kuşadası
http://hasbehas.blogspot.com
----------------------------------
Bir problemi çözmenin en iyi yolu.. O probleme hiç girmemektir...!! |
|
Başa dön |
|
|
twister Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Ksm 26, 2003 11:04 pm Mesaj konusu: ingilizce içerik |
|
|
Cevap yazanlara teşekkürler.
Phpnuke'ü bende ilk başta kendi siteme kurdum onun için dil desteği olduğunu biliyorum. Bence de tüm içeriğin bir de ingilizce yapılmasına gerek yok. Sadece genel olarak ikiteker, türkiye, türkiye'de motosikletli hayat, kütahya ve diğer organizasyonlardan resimler vs ile fazla dinamik olmasa da bilgi verme amaçlı bir bölüm hoş olmaz mı?
Sevgiler.
Ben yardım ederim. Ancak son 2 haftam. Sonra askerim. İş yaptıracak olan varsa elini çabuk tutsun
OnurO - Red Twister
onurozt@hotmail.com
İZMİR |
|
Başa dön |
|
|
|