Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
Orkun Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Ekm 02, 2003 6:48 pm Mesaj konusu: motosikletin fiyatina eklenecekler |
|
|
Motosiklet almakla isin bitmedigini ve motosiklet fiyati uzerine birseyler eklemek gerektigini cesitli yerlerden okuyoruz. (Bkz. Donald Duck'tan motosiklet teorisi, ve www.emok.org da "acik mektup")
Yeni baslayan birisi olarak guncel fiyatlari vereyim dedim : Fiyatlar mart - agustos 2003 araligindandir, aksi belirtilmedikce birimi 1e6 TL'dir.
Ehliyet :
Surucu kursu : 75-100 minimum (B'den A2'ye)
Sinav harci :80
MEB'e harc :15
Dosya ve degerli kagit : 45 + 30 (?) (Eminyet Mud.'de)
Arac muayenesi 60 (Karayollari)
Ruhsat : >40 (tam hatirlayamadim)
Noter : 110 (3 milyarlik 93 model Honda NX250 satisi)
Trafik sigortasi : 15
Korumali Mont : >150-250 Euro
Kask : >150 Euro
Dizlik : >50 Euro
Sirt Korumasi >50 Euro
Eldiven : 40-60 Euro
Bot : ? (Param bitti)
Disk kilidi : >20
Zincir+ asma kilit : >5-10
Branda >10
Bunlar simdilik aklima gelenler.
Toplama islemini gozunuzu korkutmamak icin yapmiyorum
Eklemeleri beklerim. _________________ Orkun, CRF250X |
|
Başa dön |
|
|
rahatsiz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Ekm 02, 2003 8:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
bazı ürünleri çok daha ucuza bulabilirsin.. tutumlu olmassan batarsın bu uğurda.... _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
|
Orkun Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Ekm 02, 2003 9:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
Dogru, evet dogru ... Zaten fikir olsun diye yazdim. Bir de bundan cok cok daha ucuza baslayip, cok dusuk sermayeyle idare edenleri biliyorum. Korumalar ve belgeler biraz eksik oluyor ama...
Unutmusum da, ehliyet alirken aglik raporu almak icin poliklinige galiba 40 milyon civarinda ucret odemek gerekiyor. _________________ Orkun, CRF250X |
|
Başa dön |
|
|
Donald_Duck Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Ekm 02, 2003 9:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sigortayi unutmayin... ABD de benim motor icin 600 - 2400 $ arasinda degisiyor. |
|
Başa dön |
|
|
BachJan Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Ekm 03, 2003 6:26 am Mesaj konusu: |
|
|
sigorta aslında motordan sonraki en byük kalemlerden birisi.
benim 2003 8milyar değerindeki Falcon için 600 milyon civarı sigorta ödüyorum. sağolsun şahin bey piyasadaki en iyi fiyatı ve ödeme koşullarını sağlıyor ama yinede bütçemde önemli bir kalem olarak her ay gözüme batmıyor değil. _________________ Murat YERDEKALMAZER |
|
Başa dön |
|
|
twister Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Ekm 03, 2003 9:11 am Mesaj konusu: ek masraflar |
|
|
Bu sadece tek kişi bineceksen. Ya kız arkadaşı veya eşiyle binecekler (
Eyvahh
Ayrıca kasko da gerçekten pahalı. Ben yaptırdım. 5.500.000.000.-TL Twister için 590 milyon TL full kasko.
Ama bence kasko mutlaka yapılmalı! Tabi paran varsa...
Bence çok güzel bir topic olmuş.
Sevgiler... |
|
Başa dön |
|
|
Ilker Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Ekm 03, 2003 10:53 am Mesaj konusu: |
|
|
Bizim buralarda da motor kaskosu felaket yuksek.
Acemi olsan da olmasan da aracin ederine gore uc asagi bes yukari her acenta ayni fiyati veriyor. 7200 Euro'luk SV650S icin 550 Euro kasko odedim. O kadar tutacagini beklemedigimden butcem fazlaca yara aldi. Korumali pantalona para kalmadi
Ayrica, burada garip kosullari var kaskonun.
Hasarsizlik primi cok uzun seneler sonunda hissedilir oranda dusuyor. TR'deki gibi ilk sene kaza yapmayinca %30 azalmiyor. Hatirliyorum, 3 sene kaza yapmadigim arabama odedigim kasko, ilk gunkunun %30'u kadardi. Ayrica baska bir suru indirim de yapiyorlardi, tek surucu olma indirimi, 25 yasindan buyuk olma indirimi, 10 seneden aski sure araba kullanma indirimi vs.
Burada millet dusuk kaskodan yararlanmak icin babasinin senelerdir surdurdugu policelere ek olarak yaziliyor. Yoksa 10 seneden once makul indirimler almak imkansiz.
Hele motosiklet kaskosunda, hasarsizlik indirimi diye birsey de yok. Ancak arabaniz kaskolu ise, ayni kosullar ile motoru da kaskoluyorlar. O zaman indirim alabiliyorsunuz. Yoksa, indirimin tek yolu, 30 yasini gecmis olmak. Insallah seneye 30'um bittiginde %30 oraninda indirime hak kazanacagim. Boylece 350 Euro civarina inecek kaskom. _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel |
|
Başa dön |
|
|
VAP53 Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 28, 2003 Mesajlar: 12125 Nerden: İstanbul/Çanakkale
|
Tarih: Cmt Ekm 04, 2003 5:42 am Mesaj konusu: |
|
|
Sigorta gözünüzü o kadar korkutmasın. Bildiğim kadarıyla yurtdışında çok daha fazla ödeniyor.
Ancak seneler geçip te;
- Hasarsızlığınız olursa,
- Koruma demiriniz olursa,
- Garajda duruyorsa,
- Klübünüz varsa (örn: ikiteker),
- Peşin ödüyorsanız
diye bir takım indirimler uygulanıyor. Bunların içinde en çok indirimi "hasarsızlık" alıyor.
Ben motorumun sigortasını dün yeniledim; 560 Milyon TL. civarında para ödeyeceğim (1 sene için). _________________ Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli
Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal). |
|
Başa dön |
|
|
|