Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
cenkkut Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Eyl 27, 2003 5:43 pm Mesaj konusu: Ruhsat işlemleri hakkında bilgisi olanlar bakabilirse... |
|
|
İyi akşamlar;
Şimdi benim almak istediğim motor Hasan üzerineydi. Mustafa Hasan`dan motoru satın aldı. Noterde satışı yapıldı ve ruhsatta diğer hak sahipleri kısmında Mustafa yazıyor. Musatafa`nın yeni ruhsat çıkarmak için daha 15 günü var yani daha Mustafa adına ruhsat çıkmadı.
Ben motoru Mustafa`dan alacağım, Musatafa üstüne yeni ruhsat çıkmadan bu şekilde satış gerçekleşirmi?
Teşekkürler. |
|
Başa dön |
|
|
rahatsiz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Eyl 27, 2003 5:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
konuyu tam olarak biraz daha düzgün şekilde anlatırsan yardımcı olacağım insallah... _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
|
cenkkut Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Eyl 27, 2003 6:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
öncelikle sağol,
bak şimdi ben senden motor satın alıyorum. notere gidiyoruz noterde motorun satışını üzerime alıyorum, ve bildiğin gibi 1 ay süre başlıyor. bu 1 ay içerisinde bir takipçiye gidip ruhsat işlemlerimin başlamasını söyliycem ve benim adıma yeni bir ruhsat çıkıcak. ben motoru senden aldım motor bana ait artık ama araç ahibi kısmında senin adın var onuın altında diğer sahipler kısmında senin bana sattığına dair bir kaşe var olay bu
şimdi bende bu mtoru daha yeni, kendi üstüme ruhsat çıkarmadan ahmete satıcam, bu olurmu? |
|
Başa dön |
|
|
rahatsiz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Eyl 27, 2003 6:05 pm Mesaj konusu: olmaz |
|
|
noter satışı olduktan sonra yaprakda değişmeli öbür türlü satış yapılamaz tekrardan noterde... yazını okuyunca trafik muamelecimi aradım ona sordum... istersen verim telefonunu yardımcı olsun gereken konularda.. ama sorunun cevabı hayır yapılamaz... _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
|
cenkkut Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Eyl 27, 2003 6:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
ilgine çok teşekkürler, ben de yapılmıyor diye tahmin ediyordum ama bana satan kişi yapılıyor dedi. almak istediğim motor dtr 125, daha önce dt125, suzuki gs500 üm vardı, şimdi sağa sola gidip,cross yapmak için bunu alıcaktım ama aksilikler çıkıyor |
|
Başa dön |
|
|
rahatsiz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Eyl 27, 2003 6:24 pm Mesaj konusu: muameleci |
|
|
dostum muamelecinin adı ÜNSAL,telefonu 05334131515.... özgür verdi telefonunu dersen işlerini hızlı bir şekilde halleder... herşeyin bir kolayı vardır bu ülkede.. _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
|
cenkkut Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Eyl 27, 2003 8:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
rahatsız ben izmirdeyim
motor sahibi onun adına ruhsat çıkarılması masrafının da bana ait olduğunu söyledi, tabi bende bu işlerin hiçbir şekilde böyle olmadığını söyledim ve sonuçta almaktan vazgeçtim, o kadar heveslenmiştim |
|
Başa dön |
|
|
rahatsiz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Eyl 27, 2003 8:36 pm Mesaj konusu: saçma |
|
|
iyi yapmışsın öyle şey olurmu... 100milyonu geçityor ruhsat çıkarma... motoru çok hesaplı bir fiyata bulduysan tamam al .. piyasa fiyatına bulduysan alma çok pahalıya gelir ruhsat,satış vs...
bende moto-cross a başlıcam .. special cross almak istiyorsan süleyman memnuna git... orada barış tok u bul... ona derdini anlat.. hatta onada özgür yolladı beni de.. barış çok yakın arkadaşımdır.. sana yardımcı olur.. şuanda yz250 ve 125 var orada ... bütçeni açıklşarsan başka alternatiflerde sunabilirim sana..
yani istanbula gelirsen demek istemiştim... _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
|
cenkkut Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Eyl 27, 2003 8:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
İzmirdeyim ben nasıl gidicem oralara? 3 milyara dtr 125 bulmuştum, biliyıorum pahalı ama motor inanılmaz temizdi,1994 model 14.00kmde ama görsen...
3 milyarım var ve bir dtr istiyorum , acaba kuşadasına gidip feridun akbalıştan rentten çıkmamı alsam? |
|
Başa dön |
|
|
rahatsiz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Eyl 27, 2003 8:50 pm Mesaj konusu: olabilir |
|
|
olabilir... sonuçta iki zamanlı en kötüsü piston değiştirirsin.. ama kiralamadan alacaksan dikkat etmen gereken bir şey var...
dtr 125 lerde egsoz da bir yüksük var.. bu yüksük sadece egzosun çürümemesini sağlıyor.. fakat söktüğün zaman makina inanılmaz rahatlıyor.. ve 7.000rpm den sonra kelebek açıyormuş gibi atak yaptırıyor.. yani special gibi çalışıyor... tabi bunun bir dez avantakıda var.. makinayı kilitliyor.. motorunda çok çabuk bitmesini sağlıyor.. yani yüksüğü olmayan motoru almamaya çalış.. sesinden anlaşılıyor yüksük varmı yokmu.. üst devirlerde special gibi gaz yiyorsa yüksük yoktur.. genede ucuza bulursan al hemen... benim ilk motorum dt idi sonra bende dtr aldım... dtr ı çözmüş vaziyetteyim... bu konuda haberleşelim.. _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
|
rahatsiz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Eyl 27, 2003 8:56 pm Mesaj konusu: ... |
|
|
zaten konu dtr ... gerçektende dayanıklı bir motor.. ayrıcada dikkat etmesi gereken bir iki şey söyledim ...
iki zamanlı motora birşey olmaz...en kötüsü bir piston bir debriyaj takım alır.. oda ucuza aldığı için zaten dokunmaz.. _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
|
cenkkut Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Eyl 27, 2003 9:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
ama 3 milyar da az bir para değil, artı adam sen benimde ruhsat masrafımı vericeksin diyor,motor camiasında böyle bir şeyi hiç duymadım. Yani bir 100 milyon verip onun için ruhsat çıkarıcam,vekaletle kendime üstüme alıcam,tabii gene masraflar... evet demek salaklık olur gibi hissettim, ama motoru da kaçırdım. Tabi satıcı bunu baştan söylemeliydi. Nasıl hayalkırıklığına uğradım
inanmazsınız, botlarımı, eldivenlerimi,kaskımı,montumu durdukları yerden çıkarıdm nasıl heveslendim. tam 1 yıldan sonra gene motorum olucaktı... offf Allah`ım off... |
|
Başa dön |
|
|
rahatsiz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Eyl 27, 2003 9:11 pm Mesaj konusu: üzülme |
|
|
üzülme..
3milyara special cross bulursun.. ama sadece arazide binebilirsin...
sen tam olarak ne yapmak istiyorsun...
bu arda 100milyon civarında ruhsat değişimi.. 350 de komple satış işlemleri tutar.. bu arada noter satışı yapıldıktan sonra 1 ay içinde ruhsat yaprağı değişmeli yoksa para cezası var artı olarakda polis çevirirse motoru bağlar.. yani iyiki almamışsın o motoru...sana pahalıya gelecekti.. _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
|
cenkkut Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Eyl 27, 2003 9:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
350 milyon tutucağını sanmam, motor 35 plaka,yazışma ücretleri az oluyor... ben hem okula gidicem,hem haftasonları izmir-urla yaparım,arada bir foçada kross... yani dtr 125 tam benim istediğim motor, motorun yüksek olması vs.. çok hoşuma gidiyor, gs500 kullandım,hızı hiç sevmem,o yüzden 125 yeter bana, inan ağlıycam sinirden....
en son gs 500 ile bir arabanın altına girmiştim sonra sattım ve bilgisayar alıp paranın üstünü yedim, şimdi araba var mototrsuzluk tak etti canıma,yeter ya!
bari sen yardımcı ol,şöyle temiz bir dtr 125 bulayım.ist. a falan gelirim,feribotla dönerim motoru alıp |
|
Başa dön |
|
|
rahatsiz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Eyl 27, 2003 9:26 pm Mesaj konusu: haber vericem çarşambaya kadar.. |
|
|
haber vericem çarşambaya kadar... _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
|
|