Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
Narada Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cmt Şub 02, 2013 4:35 pm Mesaj konusu: Kastamonu 2012 |
|
|
Gezenler;
2 Transalp ve 1 F650
Gezdirenler;
Selçuk, Uğur, Fikret
Geziyi 2012 Ekimde yaptık.
Aslında mayıs ayında dolu nedeni ile gidemediğimiz Eğirdir Köprülü kanyon rotasını yapmak için buluşmuştuk. Ancak meteorolojinin Antalya’da Pazar günü metrekareye 100 kg. Yağış düşecek, tufan olacak uyarılarını görünce rotamızı Kastamonu tarafına çevirdik. Biraz doğaçlama bir gezi oldu.
Çankırı’ya kadar iyi soğuk yedik. (Zaten sıcakta gittiğimizi hiç hatırlamıyorum) Çankırı’dan sonra Samsun Kastamonu yol kavşağında depoları fulledik.
Ilgaz’a doğru yoldan manzaralar.
Ilgaz’a tırmanırken yine bir manzara molası.
Kastamonu’nun pastırması meşhur. Yemediyseniz şiddetle tavsiye ederim. Pastırmacının önünde motorlarımız bizi bekliyor.
Pastırma stoklarımızı aldıktan sonra Daday’a doğru yola çıktık. Yol çalışması nedeni ile kapalı yoldan gidemeyince GPS’i takip etmeye başladık. O da bizi Üniversite kampüs girişine çıkarttı. Son duraktaki dolmuşçulara yol sorup biraz kaybolduk. İyiki de kaybolmuşuz çok güzel köy yollardan geçtik.
Bir süre ara yollardan gittikten sonra ana yola çıkıp Daday’a vardık. Daday’ın etli ekmeği meşhurmuş, güzelce karnımızı doyurduk. Gerçekten çok lezzetliydi.
Yemek yediğimiz yerden Daday meydanı.
Daday’dan Azdavay’a doğru yola çıktık. Yoldan resimler.
Yol üzerinde kesilmiş ağaçları görünce yine bir mola veriyoruz.
Kastamonu’da karşılaştığımız motorcu arkadaşlar Azdavay’da düzgün bir benzinciden benzininizi alın sonra benzinci bulamazsınız deyince Azdavay’da depoları doldurduk.
Küre dağları milli park girişini geçip Pınarbaşı’na doğru devam ettik. İlçeyi geçip Ilıca şelalesine giderken manzara. (Ertesi sabah bu manzarayı çok farklı göreceğiz.)
Manzara aslında şöyle bir geniş açı.
Motorları park edip şelaleye yürüdük.
Yürürken çektiğim resimler.
Şelale.
Eşyaları taşıyıp, şelalenin yakınında kamp yapamayacağımızı anlayınca çadırları kuracak yer aramaya başladık. Bir amca bize yardımcı oldu, tarlasında çadır kurabileceğimizi söyledi. Köyden su alıp geldik karanlıkta çadırlarımızı kurup ateşimizi yaktık. Gece uzaklarda çakan şimşeklerin ışıklarını gördük.
Sabah hava kapalı ve sisli idi, çiğden motorlarımız ıslanmış.
Sabah çadırlarımız.
Otlaklarını işgal ettiğimiz inekler merakla bizi inceledi.
Sabah köye su almaya giderken köyde çektiğim resimler.
Çadırları toplayıp siste yola çıktık. Bazı yerlerde yoğun sis vardı. Ama yukarı çıktığımızda bizi bir sürpriz bekliyordu. Yukarıda hava açık, günlük güneşlikti. Dün akşam gelirken resim çektiğimiz yerde durup bir kaç resim çektik.
Pınarbaşı’dan, Safranbolu, Karabük tarafına geçtik. Çerkeşte iki mutlu motorcu.
Daha sonra ışık dağını geçince yemek için durduk.
Kızılcahamam üzerinden Ankara’ya döndük. Kazan’dan sonra başlayan yağmur ile şakır şakır yağmurda eve girdik.
Toplamda yaklaşık 750 km. Yol yaptık.
Daha iyi geziler sizlerin olsun, Ankara’dan sevgiler. _________________ Fikret
F650 Ankara |
|
Başa dön |
|
 |
goran Tecrubeli Uye

![]()
|
Tarih: Cmt Şub 02, 2013 5:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sarılı yeşilli güzel geldi. Tşk. _________________ Nomad |
|
Başa dön |
|
 |
otorite Yeni Kullanici

|
Tarih: Cmt Şub 02, 2013 11:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
bende gidicem kastamonuna.Akrabaları ziyaret edicem yaza uyanmış olurlar |
|
Başa dön |
|
 |
VAP53 Tecrubeli Uye

Kayıt: Jul 28, 2003 Mesajlar: 12125 Nerden: İstanbul/Çanakkale
|
Tarih: Pts Şub 04, 2013 2:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
Fikret ne iyi yapmissiniz, cok tesekkurler paylasimina (biraz rotarli da olsa iyiydi ).
Top sakal amma degistirmis seni, bir an "yabanci birisi galiba" diye dusundum ama cok surmedi. TA'li arkadasinin bir tanesinin motorunda mat kaplama var galiba, yakismis... _________________ Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli
Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal). |
|
Başa dön |
|
 |
Narada Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Şub 04, 2013 7:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
Goran asıl senden yurtdışılı falan aksiyonlar bekliyoruz...
otorite bizide köylüler uyardı ama gece gelen giden olmadı.
Ahmet abi selamlar, sakallar beyazlayınca sana değişik gelmiş herhade. (Çaktırmadan yaşlanıyoruz galiba, sus sus aman... )
Mat gri motoru Deniz Kuvvetleri envanterine yazdırıcaz...  _________________ Fikret
F650 Ankara |
|
Başa dön |
|
 |
murtisi Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Şub 22, 2013 7:40 am Mesaj konusu: |
|
|
Güzel gezmişsiniz çok imrendim. Tam benim kalemim yerlere gaz açmışsınız. Fotoğraflarda doğanın tüm renklerini yaklamışsınız. Yüreğinize sağlık. _________________ murtisi68@yahoo.com
Honda CBR 600 RR' 07 (satıldı)
'' GİTMEDİĞİN YER SENİN DEĞİLDİR '' |
|
Başa dön |
|
 |
Narada Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Şub 22, 2013 8:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
murtisi demiş ki: |
Güzel gezmişsiniz çok imrendim. Tam benim kalemim yerlere gaz açmışsınız. Fotoğraflarda doğanın tüm renklerini yaklamışsınız. Yüreğinize sağlık. |
Hocam beğendiğine sevindim. Umarım sende Kastamonu taraflarına gaz açarsın...  _________________ Fikret
F650 Ankara |
|
Başa dön |
|
 |
dominator Tecrubeli Uye

|
Tarih: Prş Şub 28, 2013 9:05 am Mesaj konusu: |
|
|
Fikret Hocam çok güzel bir coğrafyada çok güzel bir gezi olmuş. Paylaşım için çok teşekkürler. Mat TA benim de çok dikkatimi çekti. Yakın çekim fotoğrafları varsa görmek isterim...
Sevgilerimle, _________________ Ahmet YILMAZ
Transalp'06
Çanakkale-Çan |
|
Başa dön |
|
 |
Narada Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Mar 01, 2013 9:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
dominator demiş ki: |
Fikret Hocam çok güzel bir coğrafyada çok güzel bir gezi olmuş. Paylaşım için çok teşekkürler. Mat TA benim de çok dikkatimi çekti. Yakın çekim fotoğrafları varsa görmek isterim...
Sevgilerimle, |
Ahmet hocam teşekkürler, sizler gibi uzun soluklu gezilere çıkamadığımız için bu tip geziler ile kendimizi avutuyoruz.
mat gri TA'ya ilgi biraz daha artarsa bu rapor nedeni ile sahibi benden telif hakkı isteyecek...  _________________ Fikret
F650 Ankara |
|
Başa dön |
|
 |
|