Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
Silverado Yeni Kullanici

Kayıt: Apr 24, 2010 Mesajlar: 21 Nerden: KOCAELİ/karamürsel
|
Tarih: Cmt Ekm 13, 2012 3:28 pm Mesaj konusu: BMW R 1150 GS YARDIM LÜTFEN.. |
|
|
Herkese selamlar uzunca bir zamandan sonra siteye tekrar giriş yapmış bulunuyorum yaklaşık iki yıldır bazı aksilikler hesapta olmayan işler malsef yüzünden alamadığım motosikleti yakında alıcam inşallah kafamdaki model 2000-2001 veya 2002 bmw 1150 gs bazı kronik sorunları olduğunu duydum sürekli debriyaj balatası bitirme silindir kapaklarından sızıntı gibi sürekli senkron ayarı istemesi gibi şeyler bunların doğruluk payı nedir acaba boy 1.88 rahat kullanıcağımı düşünüyorum sitedeki 1150 gs sahibi arkadaşlar yardım edebilirse çok sevinirim bu makineler gerçekten üzermi beni alsam vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler kazasız belasız sürüşler dilerim... |
|
Başa dön |
|
 |
bberksan Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cmt Ekm 13, 2012 5:13 pm Mesaj konusu: re |
|
|
hicbir sekilde asli astari olmayan seyler .cevremde baski balatasi 125.000 - 180.000 km giden GS ler gordum. gs lerde baski balatanin can sıkıcı yani degisimin zor ve pahali olmasidir bu sebeple baski balatasi bitmek uzere olan motor sahipleri degistirmek yerine satmayi yeglerler alip da elinde patlayan ve ciddi mailyetler ile karsilasan kisiler de gs lerde baski balata sorunu var diyebilir. gs lerdeki en buyuk sorunlardan biri de km lerin dusurulmesi bu motorlar km sini belli etmez ve sahipleri de genelde uzun yolda kullanip cok yuksek km ler yapabilirler.
tum cok silşndirliler gibş senkron ayari gerekir ama cok kolay ucuz bisey.
tum motorlarin kapaklarinda sizinti olabilir
gs lerde basiniza gelmesi olasi ve sıkıcı meselelerden biri de abs arizasidir ve cok ciddi masraf acabilir basiniza
1100-1150 gs bence cok az sayida temiz kaldi onlara da cok buyuk paralar isteniyor. diyati hesapli gorunen motorlarda genelde masrafli ben olsam 1200 gs alirdim _________________ I need your boots , your clothes and your motorcycle. |
|
Başa dön |
|
 |
Silverado Yeni Kullanici

|
Tarih: Cmt Ekm 13, 2012 6:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
Değerli cevabınız için çok teşekkürler bbreksan söyledikleriniz bir nebze olsun içimi rahatlattı evet temiz 1150 gs bulmak gerçekten zor bende 1200 almak çok isterdim ama bütçem 1150 gs için yeterli alırken çok iyi baktırıp almak lazım tekrar cevabınız için çok teşekkürler görüşmek üzere... |
|
Başa dön |
|
 |
Silverado Yeni Kullanici

|
Tarih: Cmt Ekm 13, 2012 6:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
Başka yorum yazan arkadaşlar olursa çok memnun olurum yazıcağınız her kelime benim için çok önemli saygılar... |
|
Başa dön |
|
 |
bberksan Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cmt Ekm 13, 2012 10:56 pm Mesaj konusu: re |
|
|
demek istedigim butceniz az ise 1200gs alin idi. ucuz 1150gs ler buyuk ihtimal folofoş çıkacaktır. debriyajı abs si derken 1200 gs parasina gelecektir. su anda km si orjinal ilk sahibinden boyasız ve masrafsız 1150 lere 1200 parasi isteniyor _________________ I need your boots , your clothes and your motorcycle. |
|
Başa dön |
|
 |
Silverado Yeni Kullanici

|
Tarih: Pzr Ekm 14, 2012 3:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
Haklısınız ama şuan alabileceğim maksimum 15000 liralık olabilir onada 1200 gs bulmak imkansız artık kısmet bakıyorum yakında belli olucak tekrar yardımlarınız için teşekkürler.. |
|
Başa dön |
|
 |
VAP53 Tecrubeli Uye

Kayıt: Jul 28, 2003 Mesajlar: 12125 Nerden: İstanbul/Çanakkale
|
Tarih: Pts Ekm 15, 2012 5:21 am Mesaj konusu: |
|
|
Ben bayağı sene ve km'lerce 1150 kullandim ve cok da memnun kaldim.
Hatta -6 dereceden, +45 dereceye kadar cesitli hava sartlarinda, 4-6 bin km'lik gezilerde tik demeden ama yolculuk oncesi muntazam servis bakimlarini yaptirip surdum...
Bana gore su anda 15 bin lira civarindaki bir 1150, tanidiktan degilse iyi kontrolden gecmelidir diye dusunurum. _________________ Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli
Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal). |
|
Başa dön |
|
 |
Silverado Yeni Kullanici

|
Tarih: Pts Ekm 15, 2012 7:17 am Mesaj konusu: |
|
|
Ahmet abi selamlar gezi yazılarını okumuştum beğeniyle değerli vaktini ayırıp cevapladığın için çok teşekkürler bi 1150 kullanıcısı olduğunu biliyorum aslında dl 650 ile ikisinin arasında kaldım ama dediklerinden sora bmw ye biraz daha yaklaştım haklısın çok iyi baktırıp almak gerekiyor zaten baktırmadan almıycam tekrar teşekkürler görüşmk üzere... |
|
Başa dön |
|
 |
sigma3 Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Arl 31, 2012 12:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
1150GS\ 1150GS Adv\ 1200GS kullanmis ve sonunda yeniden 1150GSte karar kilmis biri olarak olumsuz soylenenlere kulak asmadan gonul rahatligi ile makul temizlikte bir 1150 GS almanizi oneririm. Ne demek istedigimi bu motorlarin tumunu kullanmis, ariza ve servis olaylarini yasamis olanlar anlayacaktir. 1150 GS tamamen mekanik bir motordur. bakimi tamiri kolaydir. Yolda birakmaz. 1200 ise kuskuluyum. Fazla elektronik benim icin. Bir heves aldim sonra 2 sene eski 1150mi ozledim durdum. Neyse ki yeniden kavustum.
Konu basligi cok uygun olmadigindan 1150-1200 karsilastirmasi yapmak istemem buradan ama dusuncelerimi ogrenmek isteyen olursa seve seve anlatirim. _________________ Civan Poyrazoğlu
TA 2000, R 1150 GS 2001, R 1150 GS Adv 2003; R1200GS 2005; Xciting 250; ve yeniden R1150GS |
|
Başa dön |
|
 |
tunch Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Şub 04, 2013 11:18 am Mesaj konusu: 1150 gs |
|
|
2007 sonundan beri 2003 model bir 1150 gs kullanıyorum, daha öncede 1100 kullanıyordum. Son, arızasına müdehale edilebilir BMWdir kendileri az elektronik olmaları sebebi ile, evet vardır her marka model motorda olduğu gibi bazı çıkması muhtemel sıkıntıları ama hepsi bilinir ve çözümü vardır. Unutmamak gerekir ki her mekanik arıza çıkartır, parça eskitir. İyi bakım, parçaların düzenli kontrolü ve değişimi vs. yapılırsa evladiyelik bir motordur. Parça vs. çok özel parçalar olmadığı sürece borusana bağlı kalmadan yurtdışından ( bakım parçaları, sarf malzemeleri gibi) getirilebilir ama illa bmw markası olsun diyorsanız borusanı hak ediyorsunuz demektir, tercih meselesi tabii..onda da bempar gibi kendi ithalarını yapan firmalar 20-25% varan fiyat avantajı sunabilmektedir.
Sözün özü iyi, kendini kanıtlamıştır, temizi bulunursa alınası makinadir. _________________ TUNÇ BARUÖNÜ
1150 GS
İstanbul |
|
Başa dön |
|
 |
|