Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 236 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - İnternetten alışveriş üzerine...
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

İnternetten alışveriş üzerine...

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
naproksen
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Mar 28, 2007
Mesajlar: 78
Nerden: Muğla

MesajTarih: Sal Ağu 03, 2010 6:37 am    Mesaj konusu: İnternetten alışveriş üzerine... Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba internetten alışveriş konusunda çok fazla sıkıntı yaşamaya başladım ve bu sıkıntıları sadece ben mi yaşıyorum yoksa herkes aynı dertten muzdarip öğrenmek istedim.
Bu siteler olmayan ürünleri satma konusunda çok pervasız davranıyorlar, paranızı aldıktan sonra da başka ürün verelim, yerine hediye çeki verelim gibi oyunlar çeviriyorlar.Ben en iyisi örnekler vereyim,
İlk örnek hepsiburada.com(isim vermek doğru değilse silerim), geçen mart ayında bir sipariş verdim, gelen ürün ile gösterilen ürün farklı idi. Bende değiştirilmesini istedim, ürünü yolladım aynı ürünü geri yolladılar. bu iki defa olunca bende madem değiştiremiyorsunuz iade etmek istiyorum dedim. Neyse fazla uzatmıyacağım, mailler şikayetler, yazışmalar en sonunda temmuz ayı ortasında hediye çeki olarak paramı kurtarabildim. Daha sonra hediye çekini kullanmış olmak için bir ürün daha sipariş ettim, on gün geçti yok. Arıyorum, tedarik sürecinde diyorlar başka birşey yok. Onuda iptal ettim, ellerindeki stokta olduğu kesin olan bir ürün sipariş ettim ve geldi sonunda. böylece artık bu siteyle tüm bağlarımı kopardım.
Dün de motobakkal.com dan bir hava filtresi sipariş ettim. O da aynı şekilde "olmayan ürün tespit edildi" ve sipariş iptal oldu. Yani ürün stoklarında yok, buraya kadar normal karşılayabilirim ama sorun şu ki; ürünü internet sitelerinde satmaya devam ediyorlar, ilanı kaldırmaları konusunda müşteri hizmetlerine mail atmama rağmen.
Stoklarında olmayan ve satışı devam eden ürünün linki bu :
http://www.motobakkal.com/pinfo.asp?pid=339
Bence sorun ne biliyormusunuz? Ticaret yapanların anlamsız büyüme hırsı. Çünkü hepsiburada.com u aradığım zaman sorunla ilgili bana söyledikleri bahane "biz binlerce firmayla çalışıyoruz, hepsinin stoklarını denetleyemeyiz". Denetleyemiyorsan çalışma kardeşim, portföyünü biraz küçült ama adam gibi iş yap. Para kazanmaya başlayınca tatlı geliyor ve hep daha fazlasını istiyorlar. bu konudaki örnekler çoğaltılabilir.
Bu olayların arkasında birde ekonomik boyutu var. Parayı iade etseler bile olmayan bir malı satmaya çalışıp (bu bence düpedüz dolandırıcılık) paranızı alıyorlar ve bu sürede bankalarla ortak bir şekilde paramızı kullanıyorlar. Bunu bankalarda çok yapar, mesela benim maaş müşterisi olduğum banka bende hesap işletim ücreti kesiyor ve üç ay sonra iade ediyor, bahane tanımlama yapılmamış. Düşünün benim gibi 1000 kişiden 40 TL kesseler ki daha fazla kişiye yapıyorlar, üç ay bu parayı kullanmak güzel olsa gerek. Nede olsa bankalar yasal tefeciler o yüzden bu hakkı kendilerinde görüyorlar.
Neyse çok uzattım, bu konularda oldukça dertliyim, sadece benim gibi dertli olanlar var mı öğrenmek istedim, yoksa Zafer Algöz'ün bir filmdeki repliği gibi "dünyanın bütün günahları bana mı yazılmış?"...
_________________
http://lntoftheotherworld.blogspot.com/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
flyfish
Site Admin
Site Admin


Kayıt: Jul 23, 2003
Mesajlar: 1030

MesajTarih: Sal Ağu 03, 2010 7:19 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

elektronik ticaretin ulkemizdeki en buyuk sorunlarından bir tanesine parmak basmıssınız. ancak burada tek suc alısveris sitelerinde degil.
soyleki.
internet alısveris sitelerinin calısma modeli cogunlukla stok tutmayıp bu sebeple stok maliyetlerinden sıyrılarak urunu fiziksel magazalardan daha uygun fiyat ile musterisine sunmaktır.
ancak burada soyle bir sıkıntımız var. ulkemizde teknolojisi ust seviyede kullanan birkac sektor dısında tedarikciler hemen hicbir zaman dogru stok ve tedarik bilgisi ulastırmıyorlar.

bu sebeple de tedarik edilemeyecek urunler site vitrinlerinde yer alıyor.
ote yandan sitelerin de zaman zaman yaptıkları bir pazarlama yalanı olarak x bir urunu hicbiryerde bulunamayacak bir fiyatla vitrinlerinde tutarak musteriyi cezbetmek ve sonrasında aa pantolon kalmamıs gomlek verelim demek gibi bir sark kurnazlıgı da mevcut.

ulkemizde internet denilinde ha oda ne denilen donemlerden beri bu isin profesyoneli olarak benim gorduklerim bunlar.

pek cok arkadasım sen neden en azından motosiklet uzerine birsey yapmıyorsun dediklerinde de argumanım bu oluyor. ozellikle motosiklet konusunda hemen hicbir tedarikci / uretici yada ithalatcı size anlık dogru stok bilgisi iletemiyor, bırakın onu musteriniz sipraisi gectiginde siz siparisi tedarikciye anında iletemiyorsunuz zaten
_________________
Egemen Ergel
Honda Foresight 250 - pirpir
İstanbul
www.webevi.com

Deneyim hicbir zaman yanilmaz, yanilgiya düsen yalnizca kendi
sonuçlarini doguran ve nedeni deneyimleriniz olmayan kararlarinizdir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
unsaloc
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Mar 31, 2004
Mesajlar: 15

MesajTarih: Sal Ağu 03, 2010 7:38 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Motosikletimin elektirik tesisatını yenilemeyi düşünüyordum ne zamandır. Yavaş yavaş malzemeleri toplayayım uygun bir zamanda kolları sıvarım dedim.Hepsiburada.com'dan biri 4'lü , diğeri 6'lı olmak üzere iki tane sigorta kutusu siparişi verdim sanırım 15-20 lira falan tuttu.Hediye çekim vardı 10 liralık üzerinide bonus puanla tamamladığım için ne kadar topladı bilemiyorum.

2 hafta kadar sipariş takip ekranında ürünler tedarikçiden bekleniyor yazdıktan sonra 4'lü olan sigorta kutusu adresme gönderilmiş ve gecikmeden ötürüde 3500 puan hediye etmişler.Üçüncü haftadayım ama 6'lı olan sigorta kutusu halen tedarikçiden bekleniyor icon_smile.gif

Zamanında bu ülkenin yöneticileri alışırlar alışırlar , zamanla buna da alışırlar demişti , eh alışmışım böyle gecikmelere , belkide malzemelerin acil gerekli olmamasından dolayı çok ta sinirlenmedim . Dün birde Masterguard zincir siparişi verdim halen tedarik süresince.

Siparişi direk satıcıya verdiğimiz sahibinden.com veya gittigidiyor sitelerinde durum biraz daha iyi. Sınırlı bir müşterisi olan satıcı , müşteriyle daha ilgili olmaya çalışıyor , olmadığı zaman ise alışverişi hemen iptal etme şansınız var. Dün bu sitelerden birinden aldığım bir uydu alıcı 43 dakika içinde kargoya verilmişti ve işin güzelliği 43 dakika içinde online takibini yapar hale gelmiştim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
naproksen
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Mar 28, 2007
Mesajlar: 78
Nerden: Muğla

MesajTarih: Sal Ağu 03, 2010 8:31 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet sanırım direk sahibiyle muhattap olduğumuz sahibinden.com gibi sitelere bakmak lazım.
Bu arada ben 3-4 defada ebay den alışveriş yaptım ve hiçbir sorun yaşamadım. Hatta hong kong dan sipariş ettiğim kamera vaad edilen tarihte gelmemişti bende 10 gün kadar daha bekledikten sonra satıcıya mail attım. Cevap olarak özür ve para iadesi geldi ve eğer kamera geçde olsa elinize ulaşırsa hediyemiz olsun dediler.
Bizim internetten satış yapan sitelerde de ahlak anlayışı ufacık bile olsa iyi olurdu. Ayrıca müşteri hizmetlerini telefonla aradığınızda hiçbir şey çözemiyorsunuz, ordaki robotlaşmış arkadaşlar (onları suçlamıyorum, işin doğası gereği öyle oluyorlar) aynı cümleleri kullanıyorlar ve bu kelime haznelerinin dışına çıkmıyorlar, sorduğunuz soru ne olursa olsun şöyle bir cevap alıyorsunuz "en kısa zamanda gereken yapılıp, size geri dönüş yapılacaktır"...tabi ki ne sonuç yok, o yüzden boşuna arayıp telefon parası vermeyin...
_________________
http://lntoftheotherworld.blogspot.com/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
KARADAYI
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Nov 07, 2006
Mesajlar: 556
Nerden: izmir

MesajTarih: Sal Ağu 03, 2010 10:52 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

En başta adı geçen siteden 6-7 yıl önce sarmısak soyucu(çok ilginç gelmişti.) icon_biggrin.gif satın almıştım.1 tane gönderemiyoruz dediler paket 10 adetlikmiş. Ben de 10 adet satın almıştım.Eş dost herkese hediye etmiştim. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif (herkes koksun diye.)O günden bu yana internetten başka birşey satın aldığımı hatırlamıyorum. Gözümle görmeden, elimle dokunmadan bir şey satın almak bana ters geliyor. (Belki belirli bir kuşağın ön yargıları devam ettiğinden kafa internete pek basmıyor. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif )
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
mikrop
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 30, 2004
Mesajlar: 144
Nerden: istanbul

MesajTarih: Sal Ağu 03, 2010 11:29 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
nternet alısveris sitelerinin calısma modeli cogunlukla stok tutmayıp bu sebeple stok maliyetlerinden sıyrılarak urunu fiziksel magazalardan daha uygun fiyat ile musterisine sunmaktır.


flyfishin de belirttigi gibi en uygun fiyatı ve ödeme kolaylığını bu sanal marketler verdiği için bahsi geçen siteden çok defa alışveriş yaptım ve çok da memnun kaldım.
Sanırım ben şanslı azınlığım. icon_biggrin.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
aitho
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 03, 2006
Mesajlar: 354
Nerden: Şehremini/İSTANBUL

MesajTarih: Sal Ağu 03, 2010 11:43 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

naproksen demiş ki:
Hatta hong kong dan sipariş ettiğim kamera vaad edilen tarihte gelmemişti bende 10 gün kadar daha bekledikten sonra satıcıya mail attım. Cevap olarak özür ve para iadesi geldi ve eğer kamera geçde olsa elinize ulaşırsa hediyemiz olsun dediler.


Bu yaklaşıma ve ticaret anlayışına hayranım, Amazon, e-bay sıkça alışveriş yaptığım için çok defa başıma geldi. Kitap, airbrush vs. üstelik tekrar yolladıklarını özür olarak bir üst sınıf kargoyla yolluyorlar.

Bu arada artık bana gelen kargolar için kargo görevlileri yukarı çıkıyor "Teyze sepeti salla kargo var abiye" deyip verip gidiyorlar.

Hatta geçen annemden gelen bir telefonla koptum, kapıda ödemeli sipariş gelmiş bizim sokağa, adına sanına bakmadan bize gelmişler, ne mi getirmişler.? Epilasyon Aleti icon_lol.gif icon_lol.gif
_________________
'03 BMW R1150R
'02 Suzuki GSX 750 F
'04 Kawasaki KLE 500
'06 Zealsun ZS200GS
0 Rh (+)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
izci
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 02, 2005
Mesajlar: 565
Nerden: TEKİRDAĞ

MesajTarih: Prş Eyl 23, 2010 2:33 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ebay'i tek geçerim. Daha 1 gün önce amerikadan kargo dahil toplam 20 dolara smith&wesson çakı aldım. Ulusal güvenliğin kullandığından. Canavar gibi iş yerine kadar geldi. icon_smile.gif Yanlış anlaşılmasın emanet anlamında almadım tabi doğa sporları ile uğraştığım için lazım oluyor. icon_wink.gif
_________________
Sakin Olmam Lazım...!!!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
RedBaron
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Dec 06, 2005
Mesajlar: 35
Nerden: Ankara

MesajTarih: Prş Eyl 23, 2010 7:17 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aklıma geleni ebay'den alıyorum 5-10 gün içinde elime geliyor, şimdiye kadar 0 (sıfır) sorun...

En son VStrom'um için jel-sele sipariş ettim. Koca kutu sadece otuz küsur dolar kargo masrafı tuttu, ve tam tamına 5inci gün sele adresime geldi (amerikadan USPS ile). (Satıcıdan rica etmiştim satış bedelini 100 doların altında beyan etmişti, bu sayede gümrük problemi olmadı.)
_________________
Alpaslan Savacı
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
izci
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 02, 2005
Mesajlar: 565
Nerden: TEKİRDAĞ

MesajTarih: Cum Eyl 24, 2010 7:25 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Amerikadan 5 günde gelmesi çok güzel. çok kısa sürede gelmiş... Hayırlısı olsun güle güle oturun icon_smile.gif
_________________
Sakin Olmam Lazım...!!!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
tenere600
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jun 22, 2004
Mesajlar: 567
Nerden: Ankara

MesajTarih: Cum Eyl 24, 2010 11:24 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

RedBaron demiş ki:
Aklıma geleni ebay'den alıyorum 5-10 gün içinde elime geliyor, şimdiye kadar 0 (sıfır) sorun...

En son VStrom'um için jel-sele sipariş ettim. Koca kutu sadece otuz küsur dolar kargo masrafı tuttu, ve tam tamına 5inci gün sele adresime geldi (amerikadan USPS ile). (Satıcıdan rica etmiştim satış bedelini 100 doların altında beyan etmişti, bu sayede gümrük problemi olmadı.)


Şu süper alışveriş tekniklerinden benim içinde birkaç şey sipariş etmeni isteyeceğim, yakındır icon_biggrin.gif
_________________
Burçinhan Doğan
07 XT660R
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi MSN Messenger
izci
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 02, 2005
Mesajlar: 565
Nerden: TEKİRDAĞ

MesajTarih: Cum Eyl 24, 2010 2:30 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben de elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım... icon_smile.gif
_________________
Sakin Olmam Lazım...!!!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
Pacci
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Nov 27, 2008
Mesajlar: 314
Nerden: Kadıköy / İstanbul

MesajTarih: Cum Eyl 24, 2010 3:55 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yakın bir arkadaşım ebay'dan 5 hafta önce HD si için egzos siparişi verdi, normalde özel kargo ile sipariş ettiğinzde 3 gün içinde elinizde olması lazım arkadaşım uygun olması için devlet kargosunu tercih etti buda maksimum 15 günlük bir süreymiş. Egzos gelmeyince satıcı ile tekrar tekrar temasa geçildi, ürünün önce yanlışlıkla (nasıl oluyorsa artık o) Belçika'ya ardından tekrar Amerika'ya gittiğini şimdide Türkiye'ye doğru yola çıktığını öğrendik zaman içerisinde, şimdi paket ptt'nin deposundaymış ama bize görmek henüz kısmet olmadı lakin almaya gittiğimizde oradaki işlemlerin 1 hafta süreceği kargoların ayrılmasının zaman alacağı falan söylendi. Neticede bu işlerde şans faktörüde önemli icon_smile.gif Zira aksilik olacağı varsa oluyor, yoksa yine ebaydan sipariş ettiğimiz başka bir ürün 1 hafta içinde ulaştı.. Şans işi şansss icon_smile.gif
_________________
Ahmet PAÇCI - İstanbul

Vespa ET4
Harley Davidson 883 Custom
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi MSN Messenger
mbinli
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 24, 2003
Mesajlar: 320
Nerden: ankara

MesajTarih: Cum Eyl 24, 2010 8:44 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sene 2002 O zamanki motorum Yamaha-Venture. Amerikdan eksoz istemiştim. Firma kendi anlaşmalı uçak kargo ile gönderdi. 3 günde elime geçti.

Firmaya rica etmiştim paket içindeki belgeyi numune olarak düzenleyin, faturasını ayrıca posta ile gönderin. Aynen de öyle yaptı.

Kargo elime geçti. Heyecanla koliyi açtım ve kolinin kapağının içinde tükenmez kalemle yazılmış bir not buldum.

Bu seferlik affettik-Gümrük
_________________
Mehmet Binli
Ankara
0 Rh(+)

KTM 990 Adventure
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
mebatur
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 03, 2007
Mesajlar: 269
Nerden: İznik

MesajTarih: Cmt Eyl 25, 2010 1:28 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba,

Türkiye'deki Internet sitelerinden malzeme almayın! Malzeme ilgi sitenin stoğunda yok. Bu siteler zaten stok tutmuyor. Siparişi aldiğinda anlaşmalı satıcıya pas geçiyor. Anlaşmalı satıcı onun kutusu ve logosuyla size gönderiyor. Siz siteden geliyor zannediyorsunuz ama sitenin yaptığı trafik memurluğu. Sizden gelen siparişi satıcıya iletiyor ve komisyonunu alıyor. Ancak, satıcının stok durumunu kontrol etmediği ve işletiği sipariş sitesi dinamik yapılı olmadığı için, asıl satıcının stoğunda kalmamış malzeme sizin sipariş verdiğiniz sitenin penceresinde görünmeye devam ediyor. Siz aslında mevcudu kalmamış veya hiç olmamış sazan yemi malzemeye sipariş geçiyorsunuz, sonra ızdırap çekmeğe başlıyorsunuz.

Birşey alacaksanız, dükkanına gidip, malı görerek alın, sonra demedi demeyin.

Selamlar,
_________________
Ender Batur
mebatur@gmail.com
http://ebatur.fateback.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt