Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 171 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - 1200 GS Akü Şarj Problemi
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

1200 GS Akü Şarj Problemi
Sayfa 1, 2  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Bakim,Onarim,Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
mexx
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Sep 09, 2007
Mesajlar: 14
Nerden: istanbul

MesajTarih: Pzr Eyl 27, 2009 9:48 pm    Mesaj konusu: 1200 GS Akü Şarj Problemi Alıntıyla Cevap Ver

Sanırım 2-3 haftadır motosiklete binmediğim için akü boşalmış ve motosikleti çalıştıramıyorum, akü şarj aletini kullanmayı denedim ama hiçbir faydası olmadı, benmi başaramadım yoksa başka bir problemmi var anlayamadım, şarj aletinin kullanımı ile ilgili yanlış yaptığım birşeyler olabilir diye düşünüyorum daha önce kullanan birileri varsa ve nasıl yapıldığını yazarlarsa sevinirim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
fatiharpas
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Feb 23, 2004
Mesajlar: 26
Nerden: Bucharest

MesajTarih: Pts Eyl 28, 2009 3:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba ,

ilk olarak iki uc hafta icerisinde sarjli bir akunun bosalmis olmasi cok normal olmamak ile birlikte , bmw de hersey mumkun icon_smile.gif
Tavsiyem bmw servislerinde satilan kendine has sarj cihazindan edinmeniz ozellikle kis aylarinda motoru yatiriyorsaniz cok faydali olacaktir. Akuyu motorun uzerinden soktukten sonra bu cihazi ile sarj edeblir ve baglantiyi kesmeden bu sekilde saklayabilrisiniz . Cihaz baglanti kesilmese bile gereginden fazla sarj etmeyecektir . Cok fazla detay vermemissiniz ama tahmin ediyorum kontak acildiktan sonra motor ile ilgili isiklarin yanmadigini varsayiyorum ki bu durumda akunun yasina gore ya tamamen bitik bir aku ya da yeni olmasina ragmen baska bir nedenden dolayi duzgun sarj olmamasindan ve belki alarmin da bu sure icerisinde acik olmasindan dolayi bosalmis bir aku ile karsi karsiyasinizdir. Bu durumda ya bmw servisinde yada belirttigim sarj cihazindan edinerek sorunu cozmek mumkun olacaktir . Hatta aku bmw servisinde kontrol edilerek fabrikasyon bir hatasi var ise garanti suresi icinde ise ucretsiz degistirilecektir .
Ikinci bir ihtimali yazacagim ki bu benim basima gelmis bir olaydir . Duzgun olarak calistigi halde ertesi gun geldiginizde tum isiklarin sorunsuz olarak yanmasina , marsa basmaniza ragmen hic bir sekilde tepki vermeyen , mars motorunun donmeye tenezzul bile etmedigi durum ki bunun cozumude cok basittir . Sirf bu yuzden bir cok defa yolda kalmis ve allahtan garanti suresi icinde olmasindan dolayi motor cekici uzerinde istinye servise ucretsiz olarak cekilmistir . Yanilmiyorsam ucuncu seferde arizanin kaynagini buldular , tam olarak hatirlayamiyorum ama sorunlu bir roleden kaynaklandigi tespit edilmisti , hatta yeri avadanligin konuldugu yerin tam arkasinda bulunan kablo demetinin bulundugu bir yerdeydi .

Umarim kisa yoldan ekonomik bir sekilde sorununuzu cozersin . Her seye ragmen bmw'ler sorunsuz motorlardir icon_smile.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
mebatur
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 03, 2007
Mesajlar: 269
Nerden: İznik

MesajTarih: Sal Eyl 29, 2009 9:01 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba,

akü şarj aletiniz varsa ve 1 amper-saat şarj edebiliyorsa, artı ucu akünün artı ucuna, eksi ucu akünün eksi ucuna bağlayıp, elektriğe takıp, yaklaşık 20 saat bekleyin. Akü şarj aletleri genelde şarj yapınca otomatik keser ve işıkla şarjın bittiğini haber verirler ama ortalama 18-20 saat sürecektir. 1 amper-saatin üstünde şarj yapıyorsa veya otomobil aküleri için üretilmiş şarj aletiyse motosiklet aküsü için kullanmayın, akünün ömrünü parişan eder.

2-3 haftada akü boşalmaz, az zayıflar, ama motosiklette kaçak akım varsa, yani kontağı kapamanıza rağmen bir yerlerde elektrik akmağa devam ediyorsa, bu durum aküyü boşaltır. Kaçak akım kontak kapalıyken ampermetre vasıtasıyla tesbit edilebilir.

Akü sağlam olabilir ama marş motoru devresinde bir sakatlık olabilir. Bu durumda da marş basmaz ama bunun bir çok sebebi olabilir ve Internet üzerinden teşhis koyması pek olası değildir. Ama, elde mültimetre varsa ve akü 12,5 volt civarında gösteriyorsa, genel olarak akünün basması gerekir. 11 volt cıvarında gösteriyorsa ve 2 yaş üstündeyse yeni akü alınması tavsiye edilir. 2 yaştan daha gençse bir şarj denemesi yapılması birinci tercih olacaktır.

Elektronik ateşlemelerde 12 volt filan gibi güç beklenir. Örneğin 10,5 volt bujiyi çaktırmaz. Marş nazlı, nazlı döner ama bujide kıvılcım yoktur.

Bir başka, az riskli, deneme de oto aküsünü, motorun aküsüne, artıyı artıya, eksiyi eksiye bağlayıp çok kısa süreli (3 saniye) marşa basmaktır. Marş motoru dönmüyorsa marş motoru hattında hatayı aramak zamanı gelmiş demektir. Marş dönüyor ama motosiklet almadıysa, daha yapılması gereken bi sürü test var ama marşın sesini, selenoidin sesini, marş motoru düğmesinin durumunu, bujideki kıvılcımın rengini filan incelemeden Internet üzerinden teşhis koymak pek olası değildir.

Kolay gelsin.
_________________
Ender Batur
mebatur@gmail.com
http://ebatur.fateback.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
mexx
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Sep 09, 2007
Mesajlar: 14
Nerden: istanbul

MesajTarih: Çrş Eyl 30, 2009 7:00 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

akü motosikletin benden önceki sahibi tarafından yaklaşık 1 yıl önce alınmış Yuasa marka, alarm olduğu için 2-3 hafta içerisinde boşalabileceğini söylüyorlar, bendeki şarj aleti selenin altındaki çakmak girişinden takılan şarj aleti ve bununda akü tamamen boşaldığı zaman aküyü şarj etmediğini öğrendim. Aküyü söktüm ve dışarıda biryerlerde şarj ettirip son birkez daha denemeyi düşünüyorum buda olmazssa yeni akü almak dışında bir seçenek kalmıyor.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Cosmos60
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 22, 2008
Mesajlar: 497
Nerden: Istanbul (TR) - Vladivostok (RU)

MesajTarih: Prş Ekm 01, 2009 6:26 am    Mesaj konusu: sarj Alıntıyla Cevap Ver

Bmw de aku sarji icin fabrikasyon cakmak girisini kullandi iseniz, bu girisden sadece BMW nin kendi urettigi sarj cihazi ile sarj etmek mumkundur. Aksi taktirde, motorun akusunu direkt olarak aku uclarindan sarj aletinize baglayarak sarj edebilirsiniz.
_________________
Hakki Orun
The Member of RoSPA RoADAR
BMW R1200GSA 2011
www.orunbrothers.webs.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
mebatur
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 03, 2007
Mesajlar: 269
Nerden: İznik

MesajTarih: Prş Ekm 01, 2009 8:50 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba,

alarm cıhazı devamlı etkin olduğundan 2-3 haftada aküyü bitirebilir. Bunun kesin süresini bilmek pek olası değil, ama alarm varsa haftada bir motoru gezdirip aküyü doldurmakta yarar vardır.

Akü aslında bitmiyor, suyun icindeki sülfrik asit plakalarda bilmemne sülfat olarak birikiyor ve akım olmuyor. Şarj cıhazına bağlayınca ters yönde akım bu bilmemne sülfatı parçalayıp geri basıyor ve derişik asitli akü suyu yine elektrolit filan haline dönüp elektirik verecek hale geliyor. 1 senelik Yuasa genelde değiştirilmez ama bakım gerektirmeyen bu aküleri elektrolit yerine jel kullanarak üretiyorlar ve motor yatınca asitli su etrafa akmıyor. Ancak, bu akülerden bitmişini hiç şarja bağlamadım, dolayısıyla şarj edilebiliyorlar mı bilemeyeceğim. Tek tavsiyem motosiklet servisinde 1 amper-saatlik, düşük amperli bir makineye bağlayıp 24 saat şarj etmek olabilir.

Bunun sonunda, eğer motoru çalıştırırsa durum fena değil demektir ama motoru tekrar çalıştırmadan 1 hafta bekleyip şarj tutup, tutmadığına bakmak gerekecektir. Şarj aletinden yeni çıkan akü oldukça canlı gibi durur ama aldığı şarjı muhafaza edemiyorsa hiçbir şeye benzemez ve bu şarj tutma durumunu irdelemek için bir hafta bekleyip tekrar marşa basmak sağlam ve kolay bir yöntemdir. Marş basmıyorsa yeni akü almak gerekecektir.

Kolay gelsin.
_________________
Ender Batur
mebatur@gmail.com
http://ebatur.fateback.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
bberksan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 19, 2003
Mesajlar: 816
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Prş Ekm 01, 2009 1:34 pm    Mesaj konusu: re Alıntıyla Cevap Ver

Eger sarj aleti bmw'nin orjinal cihazi ise balgadiktan sonra kontagi acip 1-2 sn tutup kapamaniz lazim (Calistirmadan) o zamans arj etmeye baslar (1150GS'de oyle idi 1200'de de ayni sekilde devam edecegini dusunuyorum cunku benim sarj alwetini 1200'u olan bi arkadas aldi.
_________________
I need your boots , your clothes and your motorcycle.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Woz16
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 08, 2006
Mesajlar: 185
Nerden: Bursa - FENERBAHCE CUMHURIYETI

MesajTarih: Çrş Ekm 21, 2009 11:06 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şarj cihazınız eğer bmw ise , 1200cies in çakmak yuvasına taktığınız zaman hiçbir işleme gerek kalmadan işe başlar. akü dolduğunda ise otomatik olarak işlemi durdurur.
_________________
Osman UYAN
BURSA
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
mexx
Yeni Kullanici
Yeni Kullanici


Kayıt: Sep 09, 2007
Mesajlar: 14
Nerden: istanbul

MesajTarih: Sal Arl 22, 2009 10:38 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alarmdan dolayı akü komple boşalmış, orjinal BMW şarj aletim olmasına rağmen akü komple boşaldığı için şarj edemedim, aküyü çıkarıp dışarıda kısa bir süre şarj ettirdikten sonra tekrar bağlayıp şarj aleti ile tekrar doldurdum ve şu an problemsiz bir şekilde kullanıyorum. Aklınızda bulunsun akü komple boşaldığı zaman şarj aleti işe yaramıyor. Herkese teşekkürler.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Çrş Arl 23, 2009 9:21 am    Mesaj konusu: Re: sarj Alıntıyla Cevap Ver

Cosmos60 demiş ki:
Bmw de aku sarji icin fabrikasyon cakmak girisini kullandi iseniz, bu girisden sadece BMW nin kendi urettigi sarj cihazi ile sarj etmek mumkundur. Aksi taktirde, motorun akusunu direkt olarak aku uclarindan sarj aletinize baglayarak sarj edebilirsiniz.


Aslında o uçtan her tip şarz cihazıyla , hatta herhangi bir 12v. adaptör ile dahi şarz yada tampon şarz yapılabilir ama oradaki dişi fişin erkeğini bulmak gerekiyor.

Klasik araç çakmak fişlerinin aynısını ama bir numara ufak boyutlusunu kullanmış bmw motor üzerinde. Oraya uyacak bir erkek fiş bulsan istediğin cihazla şarz yapabilir ve istediğin aksesuarı da aynı noktadan elektrik alarak kullanabilirsin.

Ben bir ara Bauhaus da görmüştüm ama o günlerde almadım ve bir daha da gelmedi. Karaköyde, Bankalar caddesinde ve Menevşe handa da bulamadım.

BU FİŞLERİN DİŞİSİNİN VE ERKEĞİNİN NEREDE SATILDIĞINI BİLEN GÖREN KİMSE VAR MI ?

Sevgiler...CeM...
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
mebatur
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 03, 2007
Mesajlar: 269
Nerden: İznik

MesajTarih: Çrş Arl 23, 2009 10:29 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba,

piyasada satılan küçük amperli bazı marka şarj cıhazları ekinde bir de erkek çakmak fişi geliyor. Vatandaş isterse motorunun aküsünü yerindeyken şarjını yapabilsin diye. Malum marka küçük çakmak dişisi takmış ki kendi markası şarj cıhazı satın alınsın, ama oto parçacısından bir adet oto çakmak dişisi temin edip mahalline veya daha uygun bir mevziye usulüne uygun takılırsa malum markanın edavatına cüzdanı boşaltmak gerekmez.

Öte yandan, şarj cıhazı motorun aküsünü motora takılıyken şarj ederken, şarj üst sınıra ulaştığında şarjı otomatik olarak kesmezse, yani kontrol devresi arıza yaparsa, şarj devam eder, akü suyu kaynamaya başlar, motorun üstüne sıçrar ve dökülür ve de ortalığı rezil eder. Şahsen akü şarjı yaparken iki sağlam naylon poşeti iç içe geçirir, aralarına gerekirse emsin diye bir gazete koyar, sonra iç poşetin içine de gerekirse emsin diye bir gazete daha koyarım, herhangi bir taşma durumlarında asitli su etrafa zarar vermesin diye. Akünün hücre kapaklarını da gevşetir veya duruma göre çıkarırım ki çıkan hidrojen gazı rahat uçsun, birikmesin diye. Motor akü hücre kapakları bakımsız akülerde sızdırmaz olduğundan hidrojen birikmesi yapabiliyor. Otomobil akü hücre kapaklarında gaz çıksın diye iğne deliği olabiliyor veya olmuyor veya kirden tıkanmış oluyor ve şarj esnasında biriken hidrojen asitli suyu kapağı açan masum vatandaşın yüzüne fışkırtabiliyor. Sızdırmaz motor akülerinde hücre kapak düzenine şarj esnasında gaz çıkışına izin versin diye muamele çekmek, sonra yine sızdırmaz hale getirmek gerekiyor. Bu uzun süreli uygulamadan dolayı 2 seneden eski motor aküsünü şarj etmek yerine yenisini almanın daha hayırlı olduğu görüşündeyim.

Selamlar,
_________________
Ender Batur
mebatur@gmail.com
http://ebatur.fateback.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
ceyip
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Nov 17, 2008
Mesajlar: 132
Nerden: istanbul-hadımköy

MesajTarih: Çrş Arl 23, 2009 1:27 pm    Mesaj konusu: Re: sarj Alıntıyla Cevap Ver

ilyada demiş ki:


BU FİŞLERİN DİŞİSİNİN VE ERKEĞİNİN NEREDE SATILDIĞINI BİLEN GÖREN KİMSE VAR MI ?

Sevgiler...CeM...



evet biliyorum. http://www.motobins.co.uk/displayfinal.php?q=94910&go=GO
_________________
behiç yüksel.
94 1100 gs
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
naci63
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Nov 15, 2005
Mesajlar: 68
Nerden: Adana

MesajTarih: Çrş Arl 23, 2009 3:29 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Erkeği aşağıdaki linkte var ama pahalı.

http://www.gungormotor.com/urun-790-BATTERY_TENDER_UNIVERSAL_CAKMAK_SOKETI.html
_________________
2003 BMW R 1150 R.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
motorcuk
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 30, 2004
Mesajlar: 1949
Nerden: İst/Besiktas

MesajTarih: Çrş Arl 23, 2009 9:14 pm    Mesaj konusu: malzeme Alıntıyla Cevap Ver

http://www.marintek.com.tr/marintekdeniz/?catId=43&p=1

Aradığınız malzemeler burada var bir bakın...
_________________
[IMG]http://i267.photobucket.com/albums/ii293/motorcuk/215471_4520287013089_264961593_n_zps58640fee.jpg[/IMG]
BMW F 650 GS 2001(PTT sarısı)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
VAP53
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 28, 2003
Mesajlar: 12125
Nerden: İstanbul/Çanakkale

MesajTarih: Prş Arl 24, 2009 6:32 am    Mesaj konusu: Re: malzeme Alıntıyla Cevap Ver

motorcuk demiş ki:
http://www.marintek.com.tr/marintekdeniz/?catId=43&p=1

Aradığınız malzemeler burada var bir bakın...
Melih'cigim buradaki cakmaklar ababa cakmaklari ebatlarinda mi, yoksa bir kucuk olcude olanlardan mi?
_________________________
Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - Ist. & C.kale

SAGLIK, HUZUR, MUTLULUK, BEREKET ve BERABERLIK. ®

R 1150 GS
GT 200
GSM : 0-532/264 17 30
mail: vap1953@yahoo.com

Is : 0-286/218 08 08
www.kolinhotel.com
Bir insanin bildigini zannettigi bir seyi, ogrenmesi imkansizdir(Epiktetos)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Bakim,Onarim,Servis Tüm saatler GMT
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt