Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
OTSUKARCI Tecrubeli Uye

Kayıt: Jul 26, 2003 Mesajlar: 263 Nerden: Kaf dağının ardı
|
Tarih: Sal Ağu 10, 2004 12:09 pm Mesaj konusu: Soru Sormuyorum Her soru Çözüldü |
|
|
Daha önceden yanıtı bilenler karışmasın.....
Elimizde ilginç bir yaprak var.
Yaprağın özelliği su ile temas ettiğinde her gün bir katı şeklinde bölünmesi. Eşeysiz canlıların üremesi gibi. Birinci gün bir yaprak varken ikinci gün iki yaprak üçüncü gün dört yaprak şeklinde....
Ayrıca bir içi su dolu havuzumuz var. Fakat havuzumuzun boyutlarının hiçbir önemi yok.
Bu yaprağı havuza attığımızda otuz gün sonunda havuz yüzeyi yaprakla kaplanıyor.
Sorum ise :
aynı cinsten iki yaprağı aynı gün havuza attığımda kaç günde havuzun tamamı kaplanır? _________________ İkitekercilere edilecek en güzel dua
Hep ikiteker üzerinde kalasın...
En son OTSUKARCI tarafından Sal Ağu 10, 2004 2:47 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
 |
Formatc Tecrubeli Uye

|
|
Başa dön |
|
 |
cadaver Tecrubeli Uye

|
Tarih: Sal Ağu 10, 2004 12:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
30. gün tek yaprak varken 2 üzeri 29 yaprak havuzu kaplarsa;
(2 üzeri 29) / 2 = (2 üzeri yirmisekiz) ve buda 29. güne denk gelir  _________________ İsmail HATİP
DeeLee6yüzeLLi
The old racin rule; "When in doubt, GAS IT"
En son cadaver tarafından Sal Ağu 10, 2004 12:36 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
 |
OTSUKARCI Tecrubeli Uye

|
Tarih: Sal Ağu 10, 2004 12:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
Alıntı: |
30. gün tek yaprak varken 2 üzeri 29 yaprak havuzu kaplarsa;
(2 üzeri 29) / 2 = (2 üzeri 2 ve buda 29. güne denk gelir |
Biraz bekleyin yahu...
ben 15 gün diyecekleri bekliyordum..................... hemen konu bitti
 _________________ İkitekercilere edilecek en güzel dua
________________ |
|
Başa dön |
|
 |
cadaver Tecrubeli Uye

|
Tarih: Sal Ağu 10, 2004 12:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sıradakiiiiiii _________________ İsmail HATİP
DeeLee6yüzeLLi
The old racin rule; "When in doubt, GAS IT" |
|
Başa dön |
|
 |
OTSUKARCI Tecrubeli Uye

|
Tarih: Sal Ağu 10, 2004 12:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
aslında geçenlerde aklıma takılan kallavi bir soru var ama insanların anlaması için bilgisayar bilgisinin iyi olması gerek...  _________________ İkitekercilere edilecek en güzel dua
________________ |
|
Başa dön |
|
 |
Formatc Tecrubeli Uye

|
|
Başa dön |
|
 |
nebilcinitas Tecrubeli Uye

Kayıt: Feb 21, 2004 Mesajlar: 152 Nerden: İST.ŞİŞHANE-SAMANDIRA
|
Tarih: Sal Ağu 10, 2004 1:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
Çok sağlam bir sorudur yanlız dikkat!!!!!!!!!
Bu arada aşağıda yer alan sorunun cevabını bilen arkadaşlar varsa ve eğer isterlerse hemen cevaplayabilirler ancak ben derim ki bırakın bilmeyenler biraz kafa patlatsın....
Geliyor:..
Şİmdi bir hapisane var ve bu hapisane de bulunanlar şu şekilde 1 mahkum, 1 müdür, daima yalan söyleyen ve vahşi ruhlu 1 gardiyan ve daima doğru söyleyen sakin kendi halinde diğer 1 gardiyan ,bu arada hangi gardiyanın yalancı ve kötü hangisinin doğrucu ve iyi olduğu bilinmiyor , yani görünüşlerinden de çözülemiyor.
Olay şöyle, mahkuma idam kararı verilmiş ve idam edilmesi gerekiyor ancak hapisane müdürü de çok babacan bir adam ve mahkumun idamını kendine yediremiyor. Düşünüyor taşınıyor ve mahkuma diyor ki sana bir şans tanımak ve kendi kararını kendin vermeni istiyorum diyerek konuya giriyor. Hapisane nin 2 adet kapısı var bu kapılardan birisi seni idama götürür diğeri hürriyetine kavuşturur, hangi kapının idam hangi kapının hürriyet kapısı olduğu belli değil , hapisane de bulunan 2 gardiyandan sadece birine 1 soru sorma hakkın var alacağın cevaptan sonra kendi kararını kendin ver diyerek olaya noktayı koyuyor. Bunun üzerine mahkum 1 hafta düşünüyor ve bir gardiyana 1 soru sorarak çıkması gereken kapıyı seçiyor , seçtiği kapı dan da hürriyetine kavuşuyor.
Soru şu bu mahkum un sormuş olduğu soru nedir.?
Bu soru bana sorulduğunda epeyce düşünmüştüm ve bulamamıştım cevabı öğrenmek için bir hafta sabrettim ancak bir hafta sonunda ancak 1 cola ısmarlayarak cevabı öğrenmiştim. Cevabı öğrendikten sonra da cevap üzerinde de acaba mı diye bir süre düşünüp mantıklı olduğuna karar vermiştim . Bunların üzerine ben derim ki eğer bilenler söylemez ise ve bilmeyen arkadaşlar kendileri cevabı bulamaz ise haftaya yani ayın 17 si akşamı saat 17:00 de cavabı yazayım derim uyar mı ?
Haaa bu arada bir şey daha var ben o zaman cola ısmarlamıştım sizler bir çay ısmarlayın yeter.
Ulen ben böyle yazıyorum 1 saat sonra doğru cevaplar patır patır dökülürmüş bende mort olurmuşum yaaaa. _________________ Nebil ÇİNİTAŞ
34 NJF 80
GSX-R 600
|
|
Başa dön |
|
 |
OTSUKARCI Tecrubeli Uye

|
Tarih: Sal Ağu 10, 2004 1:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
Valla siz kaşındınız.....
Dünyaya gonderilen ve gonderilecek tum insanlari dusunun.
Tablo1
Bir de insanin basina akla gelebilecek her turlu olayi dusunun.
Tablo2
Her devirde suçlar farklılık göstereceğinden Her devre ait suçlarla ilgili tablo3
Bir de bunlarin sorgulanmasini dusunun.
Simdi sorum su.
Boyle isi yapacak bir sistem nasil olmali?
Acaba Tanrinin sistem yoneticileri Hangi isletim sistemi ustunde hangi veritabani uygulamasi ile hangi yedekleme programini kullaniyor?
Yedekleme olayinda da kac tane autochanger olmali.
Veri miktari ne kadardir? _________________ İkitekercilere edilecek en güzel dua
En son OTSUKARCI tarafından Sal Ağu 10, 2004 1:06 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal Ağu 10, 2004 1:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
Otsukarcı,
Ben soruyu yazarken sen yeni sorucam demişsin ama kusura bakma ben yazmış oldum bir kere. _________________ Nebil ÇİNİTAŞ
34 NJF 80
GSX-R 600
|
|
Başa dön |
|
 |
cadaver Tecrubeli Uye

|
Tarih: Sal Ağu 10, 2004 1:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
Herhangibir gardiyana gidip şunu sorar heralde "Diğer gardiyana göre hürriyete giden kapı hangisi"
ve gardiyanın söylediği kapının diğerine gidip hürriyetine kavuşur.
doğru mu _________________ İsmail HATİP
DeeLee6yüzeLLi
|
Başa dön |
|
 |
OTSUKARCI Tecrubeli Uye

|
Tarih: Sal Ağu 10, 2004 1:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
nebilcinitas demiş ki: |
Ulen ben böyle yazıyorum 1 saat sonra doğru cevaplar patır patır dökülürmüş bende mort olurmuşum yaaaa. |
1 saat sonra olsun yine iyi. ben yazdım dakikasına doğru yanıt geldi
bu arada yanıtı anımsamaya çalıyorum. ters mantıkla verilen bir yanıt olması gerekiyordu... _________________ İkitekercilere edilecek en güzel dua
________________ |
|
Başa dön |
|
 |
cadaver Tecrubeli Uye

|
Tarih: Sal Ağu 10, 2004 1:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben demiş ki: |
Herhangibir gardiyana gidip şunu sorar heralde "Diğer gardiyana göre hürriyete giden kapı hangisi"
doğru mu |
Heeeeeyooooo sesim geliyor muuu? _________________ İsmail HATİP
DeeLee6yüzeLLi
|
Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal Ağu 10, 2004 1:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
cadaver demiş ki: |
doğru mu |
AYNEN yaaaaa durun be biz 1 saat dedik bari bekleseydiniz allahtan benim soru 6 dk da çözülmüş OTSUKARCI
Pardon yaaa senin soruda cevaplama süresi 14 dk imiş   _________________ Nebil ÇİNİTAŞ
34 NJF 80
GSX-R 600
En son nebilcinitas tarafından Sal Ağu 10, 2004 1:18 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
 |
SilinmisUye Tecrubeli Uye

![]()
|
Tarih: Sal Ağu 10, 2004 1:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
Nebil
Abi sen sıkı bir doktor bul kendine. Mide ile ilgili. 2800 küsur kola hiç önermem. Yoksa cola bayiliği aldında, demirbaşları beleşe mi getirmek istiyorsun.
Yav neyse merakla cevabı bekliyorum. |
|
Başa dön |
|
 |
|