Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 468 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Debriyajsız vites değiştirme gerçekleri.
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Debriyajsız vites değiştirme gerçekleri.
Sayfa Önceki  1, 2
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Lastvoyager
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 09, 2005
Mesajlar: 526
Nerden: Üsküdar/Kadıköy

MesajTarih: Çrş Tem 29, 2009 9:26 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Konu ile ilgili söylenmesi gerekenleri dostlar söylemişler, benim ekleyeceğim birşey yok. Bununla beraber takıldığım birşey var, ona dikkatinizi çekmek istiyorum. Mete'nin mesaj gönderdiği 5 temsilciden biri konu ile ilgili firma görüşünü yazıya dökmüş, doğru olanı yapmış. Diğer ikisi ise, en azından şu ana kadar herhangi bir yanıt vermek lütfunda bulunmamışlar ki, bu onların ayıbıdır, geçiyorum. Anlamakta zorlandığım ise BMW vw Honda gibi motosiklet piyasısının en tepesinde yer alan, ürünleri ve servis hizmetleri ile genelde adlarına toz kondurulmayan firmaların, kendilerine yazılı iletilen mesaja karşılık sözlü yanıtlar vermeleri oldu. Neden? Acaba yazmak çok mu vakitlerini alıyor? Ya da yazılı yanıtların sadece kurumsal ya da hukuksal iletişimlerde mi geçerli olduğunu mu düşünüyorlar? Yoksa, söylediklerinin doğruluğundan emin olamadıkları için, yazıya dökmeleri durumunda ilerde aleyhlerine kullanılabileceğini mi düşünüyorlar?

Haksızlık etmeyeyim, bu sözel yanıtlama olgusunun sadece yukarıda adı geçenler için geçerli olmadığı bir gerçek. Günümüzde bireylerin ne yazık ki kaçınılmaz olarak ilişkiye girdiği birçok kuruluşta (banka, sigorta, telekomünikasyon), ki bunlar kamu değil özel kuruluşlar, firmalar, aynı yanıtlama tavrı, yöntemi, politikası mevcut. Hele bunların bir de adına "Call Center" dedikleri yanıtlama-başvuru merkezleri var ki evlere şenlik. Standardın dışında sorduğunuz bir soruya veya haksız bir uygulamaya olan itirazınıza yanıt alabilmek çok ama çok zor. Gerçek bir yetkiliye ulaşabilmeye ise "NO PASARAN"

Konuyu nerden nereye getirdim değil mi? Ama yeni dünya düzeninin, topluma dayattığı saçmalıkları ile karşılaştıkça dayanamıyorum.. Herneyse, siz bana bakmayın, ben düşünüyorum, düşündükçe takılıyorum, takıldıkça da oraya, buraya yazıyorum işte..

Bu arada unutmadan ekliyeyim; hoşgeldin Cem, özlemişim yazılarını. Devamı da olsun...
_________________
Dostlukla

Levent ZİNİ ( Düşünmekte ısrar eden adam..)
ER-5
Ben kim miyim? http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=178828&highlight=#178828
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
taklamakan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Nov 14, 2007
Mesajlar: 858
Nerden: Şişli

MesajTarih: Prş Tem 30, 2009 7:16 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilyada demiş ki:
taklamakan demiş ki:
Bu konu hakkında neden farklı düşünceler olduğunu da anlamış değilim.


Farklı düşüncelerin temeli eski nesil senkromençsiz kamyon şanzımanlarına dayanır. (bmw lerin şanzımanı da motosikletler içinde bu şanzıman tipine en çok benzeyeni. İçini açtığımda şaşıp kalmıştım; tüm dünyanın terkettiği ama düzgün kullanılırsa ölümsüz o sistemi seçmişler. Diğerleri ne ona , ne ötekine benziyor dişlilerin (yada hareket aktarıcıların diyelim) birleşme/ayrılma mekaniği anlamında)

(eski tip kara şanzıman kamyonlarda farklı vites oranları da birbirinden zaten çok uzak olmadığı için gayet mümkündü o eş devirleri ustalıkla yakalamak. Başarı oranı çok daha yüksekti ve O ŞANZIMANLAR BU ŞEKİLDE KULLANILABİLSİN DİYE KÜTÜK GİBİ DİŞ MODÜLLERİNDE VE ONA GÖRE ÇELİKLERDEN üretimişti. Araçların motor devirleri artık 2500-3000 lerde değil. Son süratler de çok arttı ve farklı viteslerin oranları da iyice büyüdü doğal olarak. Bütün dünya daha zayıf ve ömürsüz ama kullanım pratiklikleri sunan senkromençli şanzımanlara yada benzeri devir eşitleyici mekanik düzeni olan şanzıman tiplerine geçmeye başladı.)

.......

Farklı düşüncelerin olmasının bir sebebi de şu ; debriyajsız vites değiştirme teorik olarak pekala mümkündür. Ama pratikteki başarılı uygulama oranı ise sanıldığından çok çok daha düşüktür. Yani, örneğin 100 kez debriyajsız geçiş yaptığınızda bunların %90 nının düşük mekanik yük ve darbelerle oluştuğunu , artık ustalaştığını vs. düşünür kullanıcı ama gerçekte yüz geçişten sadece üçü beşi debriyajlı geçiş seviyesinde düşük yük ve darbelerle gerçekleşmiştir, bunun farkında değildir.

Tümüyle eş devirde dönmeyen iki dişli (yada türlü şekilleri olan hareket aktarıcı mekanik geçiş parçalarının) birbirine geçmesi teorik olarak mümkün değil. Yani dişlilerden biri 2200, diğeri 2201 devirle dönüyorsa ve o farklı devirlerde dönmekte ısrar ediyorsa, yani her ikisi de biryerlerden güç alıyorsa o iki dişli birbirine asla geçmez. Bir taraf diğerine uymak zorunda ! Uyar ve geçiş sağlanır. Bu geçiş düşük darbe güçleriyle olabilir, yada ilk temas noktalarının anasını ağlatarak da uydurulabilir farklı devirler birbirine.. Yeni nesil şanzıman tiplerinde o hassasiyeti her seferinde yakalayabiliyorum diyen de kendisini kandırır.

Debriyaj kullanılsın yada kullanılmasın, devirleri yakınlaştırdıkça işler kolaylaşır. Ama debriyajsız kullanımda başarılı sayılmak için devirleri neredeyse tamı tamına eşitlemek gerekir ki ... Bazı şanzıman tiplerinde imkansıza yakın derece zor olabilir. Bazı şanzıman tiplerinde ise daha kolaydır, gayet mümkündür ama dediğim gibi debriyajsız kullanmaya çalışmak yerine, DEBRİYAJI daha sağlıklı ve ustaca kullanmaya çalışmak ve bu sayede darbe ve vuruntu miktarlarını olabilecek en düşük seviyede tutmaya çalışmak..

Yani , bir tartışma olarak şanzıman dişlilerini bundan çok daha mutlu, mesud edecek bir tartışma olurdu icon_smile.gif

Eski kamyon şöförlerine bakmayın, anlatır onlar kırk yıl öncesini.. O şanzıman tipi çoktan tarihe karıştı..

Sevgiler...CeM...


Cem, sorduğum şu kısacık soruya verdiğin bu ayrıntılı bilgi için teşekkürler... Konunun özü kamyon şoförlerine dayanıyormuş demek icon_rolleyes.gif
_________________
v-strom 650
emreboztekin@hotmail.com
532 336 36 79
Seyahat Ya Rasulallah (Evliya Çelebi)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
Beykozlu
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Sep 25, 2007
Mesajlar: 295
Nerden: Çavuşbaşı, İstanbul

MesajTarih: Prş Tem 30, 2009 11:15 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Lastvoyager demiş ki:

Konuyu nerden nereye getirdim değil mi? Ama yeni dünya düzeninin, topluma dayattığı saçmalıkları ile karşılaştıkça dayanamıyorum.


Leventciğim (eski Levent Ağabey) bu konuda kimse, eline su dökemez. Zira geçen toplantılardan birinde havadan sudan konuşurken konuyu nasıl oldu da "hamam" olayına çevirdin, halen anlayabilmiş değilim. Yüzlerce yıllık "hamam sevgisi" yeni dünya düzeninin topluma dayattığı saçmalıklardan olsa, gönlüm yanmaz...
_________________
Başar ÇAKMAK
R1200GS
Bazı idealler öyle değerlidir ki, o yolda yenilmek bile zafer sayılır.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ilyada
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 05, 2004
Mesajlar: 1614
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Prş Tem 30, 2009 12:36 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

taklamakan demiş ki:

Cem, sorduğum şu kısacık soruya verdiğin bu ayrıntılı bilgi için teşekkürler... Konunun özü kamyon şoförlerine dayanıyormuş demek icon_rolleyes.gif


Yok, kamyon şöförlerine değil, bazı şanzıman tiplerinde gayet mümkün ve daha kolay olmasına dayanıyor.

........

Ben teşekkür ederim.

Birilerinin işine yarar birşeyler muhakkak çıkar bu tip yazıların içinden. Nihayetinde kimseyi ilgilendirmeyen, özelde kalması gereken seviyesiz vıcık vıcık eşek şakaları yada sayfalar dolusu ucuz geyik değil. Bunların dışında keyifli konular bunlar. Yazması çizmesi keyifli konular..

Ve bu tip konular azalmasın, çoğalsın isterim çünkü geçmişte okumaya değer yazılar sayesinde bu ve başka emsal alanlardan birçokşey öğrendik. Ben kendi adıma içi boş konuşmalardan ziyade, genel için, herkes için birşeyler ifade etmesi muhtemel bu tip ayrıntılı konu ve yanıtlar ile ve genel anlamda bilgi akışıyla ilgiliyim.

Ben bulduğumda zevkle okuyorum bu tip konu ve yazıları. Boş konuşmak yerine emek sarfediliyor. Elbette anlayana.. Bu ayrıntılı konuların, yazı, ve yanıtların artmasını umuyorum..
_________________
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
taklamakan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Nov 14, 2007
Mesajlar: 858
Nerden: Şişli

MesajTarih: Prş Tem 30, 2009 1:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilyada demiş ki:
taklamakan demiş ki:

Cem, sorduğum şu kısacık soruya verdiğin bu ayrıntılı bilgi için teşekkürler... Konunun özü kamyon şoförlerine dayanıyormuş demek icon_rolleyes.gif


Yok, kamyon şöförlerine değil, bazı şanzıman tiplerinde gayet mümkün ve daha kolay olmasına dayanıyor.

........

Ben teşekkür ederim.

Birilerinin işine yarar birşeyler muhakkak çıkar bu tip yazıların içinden. Nihayetinde kimseyi ilgilendirmeyen, özelde kalması gereken seviyesiz vıcık vıcık eşek şakaları yada sayfalar dolusu ucuz geyik değil. Bunların dışında keyifli konular bunlar. Yazması çizmesi keyifli konular..

Ve bu tip konular azalmasın, çoğalsın isterim çünkü geçmişte okumaya değer yazılar sayesinde bu ve başka emsal alanlardan birçokşey öğrendik. Ben kendi adıma içi boş konuşmalardan ziyade, genel için, herkes için birşeyler ifade etmesi muhtemel bu tip ayrıntılı konu ve yanıtlar ile ve genel anlamda bilgi akışıyla ilgiliyim.

Ben bulduğumda zevkle okuyorum bu tip konu ve yazıları. Boş konuşmak yerine emek sarfediliyor. Elbette anlayana.. Bu ayrıntılı konuların, yazı, ve yanıtların artmasını umuyorum..


Teknik konulardaki yazılarınızı zevkle okurdum şahsen, geçmişe dönük bazen araştırıp bulup okuyorum. Gayet faideli oluyor ben ve benim gibi kendi işini kendi çözme meraklıları için, bilgilerinizi paylaşmaya devam etmenizi dilerim, malum en değerli hazine bilgi, biz de bildiklerimizi elden geldiği kadar paylaşmak için buradayız.

Konunun özü kamyon şoförüymüş derken, bu efsaneyi ağızdan ağıza yayanların onlar olduğunu kastetmiştim, teknik olarak düşünüldüğünde bahsi geçen şanjman tipleri belirttiğiniz gibi.


Levent abi, lafı döndürüp yazışma kuralları ve kurumsallığa getirerek beni kendine hayran bıraktın icon_twisted.gif . Dur artık, düşünmekte bu kadar ısrar etme icon_biggrin.gif
_________________
v-strom 650
emreboztekin@hotmail.com
532 336 36 79
Seyahat Ya Rasulallah (Evliya Çelebi)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
Lastvoyager
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 09, 2005
Mesajlar: 526
Nerden: Üsküdar/Kadıköy

MesajTarih: Prş Tem 30, 2009 7:14 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Beykozlu demiş ki:
Lastvoyager demiş ki:

Konuyu nerden nereye getirdim değil mi? Ama yeni dünya düzeninin, topluma dayattığı saçmalıkları ile karşılaştıkça dayanamıyorum.


Leventciğim (eski Levent Ağabey) bu konuda kimse, eline su dökemez. Zira geçen toplantılardan birinde havadan sudan konuşurken konuyu nasıl oldu da "hamam" olayına çevirdin, halen anlayabilmiş değilim. Yüzlerce yıllık "hamam sevgisi" yeni dünya düzeninin topluma dayattığı saçmalıklardan olsa, gönlüm yanmaz...


İnan ki, olayı hamama getiren ben değilim, sevgili Başar. İsmi lazım değil, gözlüklü, beyaz saçlı, sakin görünüşlü ve adının ilk hecesi "ber" son hecesi de "na" olan bir dostumuz, konuyu jakuziden hamama getirdi. Ben sadece hamamı diyalektiğe uygun şekilde irdeledim ki kimsenin aklında soru işareti kalmasın, yanlış anlama olmasın. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

NOT: İstersen başka bir başlık açıp, konuyu irdelemeye devam edeyim ama hamamdan yola çıkarsam nereye varacağımı bilebilmek ne mümkün!!! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif


Mete, özür....
_________________
Dostlukla

Levent ZİNİ ( Düşünmekte ısrar eden adam..)
ER-5
Ben kim miyim? http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=178828&highlight=#178828
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Cloud
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Sep 16, 2006
Mesajlar: 558
Nerden: Yaşayan Ölüler Ülkesi

MesajTarih: Cmt Ağu 01, 2009 7:36 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilyada demiş ki:

........

Ben teşekkür ederim.

Birilerinin işine yarar birşeyler muhakkak çıkar bu tip yazıların içinden. Nihayetinde kimseyi ilgilendirmeyen, özelde kalması gereken seviyesiz vıcık vıcık eşek şakaları yada sayfalar dolusu ucuz geyik değil. Bunların dışında keyifli konular bunlar. Yazması çizmesi keyifli konular..

Ve bu tip konular azalmasın, çoğalsın isterim çünkü geçmişte okumaya değer yazılar sayesinde bu ve başka emsal alanlardan birçokşey öğrendik. Ben kendi adıma içi boş konuşmalardan ziyade, genel için, herkes için birşeyler ifade etmesi muhtemel bu tip ayrıntılı konu ve yanıtlar ile ve genel anlamda bilgi akışıyla ilgiliyim.

Ben bulduğumda zevkle okuyorum bu tip konu ve yazıları. Boş konuşmak yerine emek sarfediliyor. Elbette anlayana.. Bu ayrıntılı konuların, yazı, ve yanıtların artmasını umuyorum..


İlyada güzel söylemişsin. Neredeyse girdiğim pek çok forumdan zaman zaman inanılmaz vıcık vıcıklaşması, zaman zaman da akıl almayacak yerlerden tartışma yaratanlar yüzünden uzaklaştım. Şimdilerde dana ziyade takip ediyor ve pek az yazıyorum. Burada (mesela bakım onarım bölümündeki ybr125 konusu sizin el atmanızla çok güzel ilerledi) özellikle bilgi verecek başlıkları okuyorum, onun dışında da fazlaca ne takip ediyorum ne de yorum yazıyorum. Ben de bu tip başlıklar bulduğumda yeni bişeyler daha öğrenebildiğim için çok mutlu oluyorum.

Lastvoyager, call center'lar konusunda sizinle hemfikirim. Eşim uzun süre o tip bir iş yaptı. Dışarıdan bakan bizleri bırakın orada çalışan biri olarak kendisi bile özellikle çalışma sistemine ve müşteriye bilgi vermesi gereken elemanların yetersizliğine çok sinir olurdu. Yazılı cevap olayında da düşündüğünüz (kanıt olabilecek) sebepler doğru olabilir.

Bu tip başlıkları kazandıran ve beyin fırtınası yaptırıp bilgilenmemizi sağlayan tüm arkadaşlarında beynine sağlık.
_________________
Göremiyor musun? At gözlüklerini çıkartmayı dene!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
dakaltan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Feb 08, 2004
Mesajlar: 397
Nerden: KKTC

MesajTarih: Sal Ağu 04, 2009 9:07 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Lastvoyager demiş ki:


.....

Diğer ikisi ise, en azından şu ana kadar herhangi bir yanıt vermek lütfunda bulunmamışlar ki, bu onların ayıbıdır, geçiyorum. Anlamakta zorlandığım ise BMW vw Honda gibi motosiklet piyasısının en tepesinde yer alan, ürünleri ve servis hizmetleri ile genelde adlarına toz kondurulmayan firmaların, kendilerine yazılı iletilen mesaja karşılık sözlü yanıtlar vermeleri oldu. Neden?

.....



Neden? Soruyu sorandan kaynaklı olabilir. "Aaaa bizim Mete yazmış, dur telefon açayım, hem sesini de duymuş olurum." diye düşünmüş olabilirler. Özellikle BMW tarafında icon_smile.gif

Cevpa dahi ver(e)meyen kurumlara diyecek bir şey yok. Sanırım motosiklet kullanıcıları da bu markaları kullanırken merak ettikleri konularda nasıl bir cevap alacaklarını önceden görmüş oldular...

Konunun bir başka yönü; CRM (Müşteri İlişkileri) açısından bakıldığında;
- yazılı cevap verme kurumsal kimliği pekiştirir.
- sözlü cevap ise müşteri ile diyaloğun gelişmesine yardımcı olur ki, bir çok firma bu nedenle çağrı merkezi kurarlar.

Yani sözlü cevap ciddiyetsizlik değil, şirketlerin farklı yaklaşımından kaynaklanıyor olabilir.

Selamlarımla,
_________________
Deniz

08' ZZR 1400
15' GS ADV
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt