Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
mozten Yeni Kullanici

|
Tarih: Pzr Oca 18, 2009 10:45 pm Mesaj konusu: Uzaktan göründü Of yavaş yavaş |
|
|
Ben o gece hem ağladım hem içtim
Altı gün diyardan diyara uçtum
Samsun yolundan Rize yi geçtim
Uzaktan göründü Of yavaş yavaş
Karadeniz den geçip güneydoğuyu da gezmeyi planladığım geziye sabahın erken bir saatinde başladım.
Birinci gün
Sabah ilk hareket noktası
Doğuya doğru gidiyorum.
Kerim arkadaşıma Samsun a kadar gelmesini teklif etmiştim ama gelemeyeceğini söylemişti. Ama bir saat sonra Kerim bana mesaj attı o da geleceğini söyledi. Vize ve Saray da onun için kask aradım ama saat çok erken olduğu için dükkânlar açılmamıştı. Çerkezköy de 20-TL ye bir kask aldım.
Kerim in evinden (İstanbul) hareket.
Ağva dayız.
Yollardayız.
Ağva da motor çok çamur olmuştu, o yüzden Karasu da motoru yıkıyoruz.
Akçakoca da yemek molası
Yollar bir harika
Burada benzinliklerin bir arada olması çok ilgimizi çekti. Sırasıyla BP, TOTAL, SHELL, OPET, PO.
Amasra da pansiyonda konakladık. Balık lokantasında yorgunluk atıyoruz.
Sabah Kerim i çok zor kaldırdım. Yola çıkıyoruz.
İkinci gün
Amasra dan ayrılıyoruz.
Gideceğimiz yollar. Hava bulutlanmaya başladı.
Ben ( ortadaki ve öndeki )
Kerim ( soldaki )
Virajlar süperdi insan doyamıyor.
Sağa olan virajlarda Kerim benden ve motordan önce viraja giriyor. Bu virajlarda yolu görmediğim için motoru hep sola çekmek zorunda kaldım. Sol virajlarda ise Kerim motoru sağa çekiyordu. Bu bizi çok güldürmüştü.
Bozuk yollar.
İnebolu da çay molası
Eldivensiz motor kullanmanın sonucu.
Sinop ta yemek molası garsonların bulduğu kremi elime sürdüm. Acım biraz azalmıştı.
Sinop yarım adasını geziyoruz.
Sinop tan ayrılıyoruz. Bu koyun ismini unuttum.
Benzinlik molası
Samsuna doğru hava gene bulutlanmaya başladı.
Yollardayız hava iyice karardı ve yorulduk.
Samsunda yağmura yakalandık.
Sonunda bu günkü menzili tamamladık Muzo nun Ünye deki yazlığındayız.
Sanki yıllardan beri birbirimizden hiç ayrı kalmamış gibiyiz.
Okuldaki yıllarımızı hatırladık.
Üçüncü gün
Kerimi burada bırakıp yola devam ediyorum. Bu gün yola geç çıktığım için bu günkü parkuru planladığım gibi yapamamıştım.
Trabzon da yemek molası. Kırklareli nden bir doktor arkadaşımın akrabalarını lokantasındayım.
Sonun da Uzun gölü bende gördüm. Hava çok bulutlu yukarıları göremiyorum.
Geceyi Ardeşen de geçirdim.
Dördüncü gün.
Bu sabah erken kalktım.
Ayder yolu
Zir kale yolu
Zir kale
Her yerden sular akıyor.
Zir kale yolu
Arı soktu. Yalnızdım ve arı boynumdan sokmuştu. Bir yerden yardım almalıydım.
Sonunda Ayder Yaylası nıda gördüm. Arı soktuğu için buradaki sağlık ocağında her ihtimale karşı iğne oldum. Bana bu konuda yardımcı olan doktora ve hastabakıcıya da çok teşekkür ederim.
Bulutlar dağı kapattığı için çok istesem de daha yukarı devam edemedim.
Sarp tayım.
Gürcistan
Borçka Karagöl deyim. Yolu çok berbattı. Çamur artı su bulutu beni çok zorladı. Motoru yatırmamak için çok uğraştım.
Borçka da motorumu yıkattım.
Üç tane V-Strom kullanıcısıyla yol hakkında bilgi alış verişinde bulunduk. Onlarda İstanbul dan geliyorlarmış.
Yolda motoru yatırmışlar
Artvin. Yol manzaraları bir harika
Ardahan olan gezi planımı Erzurum a çevirdim. Evimden çok uzaklaşmıştım.
Rotamı yolda bir karar değişikliği ile Yusufeli ne tekrar çevirdim. İyi ki yapmışım burası bir harika bir turizm cenneti.
Akşam yemeğinde bu gün öğlen yemeği yemediğimi fark ettim. Masadaki herkes yabancı bana bile yolda İngilizce hitap ediyorlar. Ya burada herkes İngilizce biliyor.
Beşinci gün
Sabah yine erken yollardayım. Yusufeli.
Yolculuğumun en zevkli bölümü başlamıştı. Bol viraj ve yollarda kimse yok. Karadeniz otobanı kadar sıkıcı bir yol yoktur. Eğer 80km sürati aşmıyorsanız.
Tribünün yeri çok ilginçti
Kaçkarlara tırmanıyorum. Kaybolduğumun farkında değilim. Yol sorduğum bir ihtiyar sakın dere yatağını bırakma demişti. Bundan önce ki yol ayrımında bu yol bana daha cazip geldiği için bu yola girdim. Ama ilerde yol sorduğum biri bana “bu yolun sonu buradan sonra araç gitmez dedi “
Yol sorduğum ihtiyarın sesi kulaklarımda çınladı DERE YATAĞINI BIRAKMA
Tekrar dere yatağındayım.
Yol bazen kötüleşiyor.
Burada Alkan arkadaşımı andım. Ben pek dereden geçmem de
Ben durunca amca hemen motorun yanında aldı soluğu
Çok güzel yollar.
Günün en büyük sürpriziydi bu
Yanlış girilen. Yollar tabi sonra geri gitmesi de var
Gene yollar
Geçtiğim yollar
Harika virajlar.
Ellerimin üstü artık yanmıyor.
Yeşillik artık gözükmüyor.
Yaşasın yeşillik
Buradan sonra ana yola çıktım. Otobüs kamyon dolu yollar keyfim kaçtı. Gece Amasya yı geçtim. Amacım İstanbul a varmaktı ama anca Gümüşhacıköy e kadar gidebildim. Orda konakladım. Bu gün de öğlen yemeği yemeyi unuttum. Artık çok yorgunum.
Altıncı gün
Gümüşhacıköy den hareket.
Yol arkadaşım gölgem
Otobandayım.
Artık motorla bir bütün olmuştum. Seleden kalkarken sanki etlerim birbirinden ayrılıyordu. Motor benim bir parçam olmuştu yada ben onun.
Sonunda güzel bir öğlen yemeği
Şimdi batıya gidiyorum. Aynı yol ve yola başlarken gördüğüm aynı manzara
Başladığım yere döndüm.
SON |
|
Başa dön |
|
 |
VAP53 Tecrubeli Uye

Kayıt: Jul 28, 2003 Mesajlar: 12125 Nerden: İstanbul/Çanakkale
|
Tarih: Pts Oca 19, 2009 9:09 am Mesaj konusu: |
|
|
Murad ne guzel oldu bu rapor, bu soguk Ocak ayinda Temmuz ayinin sicakligini hissettirdi. Ne olurse olsun, yollarda olmak guzel, paylasimin icin cok tesekkurler.
R 1150 GS
GT 200
GSM : 0-532/264 17 30
mail: vap1953@yahoo.com
Is : 0-286/218 08 08
www.kolinhotel.com |
|
Başa dön |
|
 |
NORMAL-TRAKYALI Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Oca 19, 2009 9:29 am Mesaj konusu: |
|
|
MURAT harikasın .. Çok iyi bir gezi.. Haziran 15 ten sonra aynı geziyi ben de düşünüyorum bu konuda seninle paslaşmak şart oldu .. Paylaşımın için teşekkürler .. esenkal.. |
|
Başa dön |
|
 |
mozten Yeni Kullanici

|
Tarih: Pts Oca 19, 2009 9:57 am Mesaj konusu: Gezi Hesabı |
|
|
 |
|
Başa dön |
|
 |
superpose Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Oca 19, 2009 12:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
Teşekkürler murat.Hakikaten ilaç gibi geldi.Heleki Karadenizin muhteşem yeşil tonları insanın içine huzur veriyor.Ellerine tekerine sağlık.  _________________ AKLINIZDA,KASKINIZDA BAŞINIZDA OLSUN
R 1200 G |
|
Başa dön |
|
 |
mozten Yeni Kullanici

|
Tarih: Pts Oca 19, 2009 2:31 pm Mesaj konusu: Teşekkür |
|
|
Herkese Teşekkür Ederim.
Saygılar |
|
Başa dön |
|
 |
serhatadem Yeni Kullanici

|
Tarih: Pts Oca 19, 2009 2:42 pm Mesaj konusu: güzel gezi ama??!! |
|
|
 |
|
Başa dön |
|
 |
V-Strom Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Oca 19, 2009 5:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kışın kendini iyiden iyiye hissettirdiği bu günlerde ne güzel geldi bu rapor ve enfes resimler, çok teşekkürler. Bir sonraki güzel raporunuzda sizi daha "korunaklı" giysilerle görmek isteriz o ayrı  _________________ Ümit Yayla
İstanbul
BMW R 1200 GS 2005
A Rh (+)
0 212 334 57 00 (iş) |
|
Başa dön |
|
 |
mozten Yeni Kullanici

|
Tarih: Pts Oca 19, 2009 8:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
Giysiler Konusun da Haklısın Ümit. Yanlış Yaptığımı Biliyorum Ama Ne Yapayım Böyle Daha Rahatım Kusura Bakma
Selamlar |
|
Başa dön |
|
 |
alk22 Tecrubeli Uye

|
Tarih: Pts Oca 19, 2009 9:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
İTİRAZZZ EDİYORUM SAYIN HAKİMM
Bu adam,ya koyduğu benzini unutmuş yorgunluktan,ya da km yi sıfırlamamış,gene yorgunluktan.Zaten kendiside yazısında "motorla bütünleştiğini" söylerek,ne denli yorulduğunu malum bölgelerinde hissedemediklerini belirterek,belirtmiştir.
Ancak,bu kadar mı güzel geziler,bu kadar mı sağa sola uğramadan habire yol gidilir,duruma imrenmemek,şapka çıkarmamak,ayrıyetten özenmemek mümkün değildir.
Bir diğer husus ta "SOL"un fotoğrafa göre mi ? yoksa bize göre mi "SOL" olduğu açığa kavuşturulmalıdır.
Bu davanın "Bulgar gezisi" gibi tozlu raflara kalkmayıp,üzerinde çalışılması gerektiğini ve bu sebeple gezinin faili ile son fotonun çekildiği yerle cuma günü yüzleşmeyi talep etmekteyim.  _________________ Alkan
SuZuKi V STRoM |
|
Başa dön |
|
 |
matemmatik Tecrubeli Uye

|
|
Başa dön |
|
 |
metin22 Tecrubeli Uye

|
Tarih: Prş Oca 22, 2009 9:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
Murat'çığım temmuz ayında V-Strom iyi koşturmuşsun hellal olsun valla güzel bir Karadeniz gezisi olmuş Fotoraflarında güzel kareler yakalamışsın senden iyi bir Eczacı olduğu gibi iyide Fotorafçı olur, inşalla birgün benide çekersin
Gezide 3900 Km're iyi bir menzil sayılır yakıt tüketiminde 100Km're 4.16Lt're çok iyi , demekki DL'nin Motor devirini makul devirlerde kullanıyorsun doğrusuda o zaten sonuçta Geziye çıkıyorsun, bakınıyorsun, çevreni tanıyorsun
Paylaşım için Teşekkürler...
metin22
Suzukİ V-StroM
V-StroM
Honda Nx4 Falcon
Vespa P125X |
|
Başa dön |
|
 |
mozten Yeni Kullanici

|
Tarih: Cmt Oca 24, 2009 7:39 am Mesaj konusu: |
|
|
Metin abi çok teşekkür ederim. Ama o manzaraları görüpte kötü resim çekme şansı yok insanın. Çünkü her taraf çok güzel ihşalah edirneli arkadaşlarla beraber gitmek nasip olur |
|
Başa dön |
|
 |
Serhatkulu Yeni Kullanici

![]()
|
Tarih: Cmt Oca 24, 2009 7:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hopa'da 5 yıl çalışmıştım.Bu vesileyle özellikle Doğu Karadeniz'i bol bol gezme fırsatım olmuştu.Sayenizde anılarım canlanmış oldu.Teşekkürler Murat Bey. _________________ Ferhat DEMİR HONDA CBX 250 TWİSTER 05356215408-05056917186 Mevkiler insanlara değil, insanlar mevkilere şeref verirler. |
|
Başa dön |
|
 |
derdestrose Yeni Kullanici

|
Tarih: Cum Şub 27, 2009 10:00 am Mesaj konusu: GEZİNİZ HAAAARİKA |
|
|
NUMBER ONE.......... HATTA NUMBER TEN. ÇOOOOOOOOOOOOOOKKKK HARİKA YAAAAAA.SANKİ BU GEZİYİ SİZİNLE BARABER YAPTIK... ÇOOK ÇOK TEŞEKKÜRLER PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN.... SEVGİ VE SAYGILARIMLA.. _________________ İNSANA DEĞER VERDİĞİN KADAR İNSANSIN. |
|
Başa dön |
|
 |
|