Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 337 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - BMW UNSTOPPABLE??? hadi canım sende :)
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

BMW UNSTOPPABLE??? hadi canım sende :)
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Oguzhan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 23, 2004
Mesajlar: 1547
Nerden: istanbul

MesajTarih: Cum Ağu 08, 2008 2:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu sezarin icraatlarina benziyor ;
basparmak yukari; motor verilsin
basparmak asagi; s.....et i...yi
yani o anki ..... keyfine kalmis
_________________
HAYAT INSANIN BAYA VAKTINI ALIYOR
05325900066
SAM SEFERİ ; http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5024&postdays=0&postorder=asc&highlight=sa
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
zafer
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Apr 14, 2004
Mesajlar: 112
Nerden: İSTANBUL

MesajTarih: Cmt Ağu 09, 2008 7:09 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili Mithat,

Geçmiş olsun,büyük kaza atlatmışsın.

BMW’de, bildiğimiz gibi diğer motorlarda olmayan birçok özellik var. Telever, paralever,şaft,elektronik suspansiyon ayarı, bilimum elektronik fren vs teferruatı, floatıng disk ve aklıma gelmeyen birçok şey.

Araçlarda her ilave şey ilave para demektir ve dünyanın en pahalı işçiliği de işin içine girince böyle bir araç maliyeti çıkıyor. Buna bir de pazarlama masrafları (test sürüşleri, değişik illerdeki tanıtımlar, kafeteryası vs.)eklendiğinde diğer marka motorlardan oldukça yüksek bir meblağ çıkıyor.

Hatamız; bu ödediğimiz meblağdan dolayı satış sonrası servis ayağında da Türkiye servis anlayışının ötesinde bir ilgi bekliyor olmamız. Yok böyle bir şey. Daha pahalı otomobilleri olan dostlarım Borusan’ın bu servis anlayışı yüzünden BMW markasını terk edip başka markalara geçtiler.

Borusan’ın elinde bulunan imkanları zaman zaman müşterilerinin hizmetine sunması onlar için bir lütuftur, aksine müşteri memnuniyeti adına bir gereklilik değildir.Nitekim sana gönderdikleri cevapta da bunu hissettirmektedirler.Bu konuda haklı olabilirler.

Ama haksız oldukları bir konu var ve en önemlisi de bu; servisin kalitesinin ve hızının arttırılması için çaba göstermemeleri, gösterse bile bunu müşterileri ile paylaşmamaları.

Bu siteyi takip ettiklerini biliyoruz, Ceyhun servisten çıkan motorunun yağ tapasının gevşek bırakıldığını çok erken fark etmiş ve bunu bu sitede yazmış. Bunu yapan teknisyen belli, bu hatasından dolayı acaba uyarılmış mı, uyarıldığına dair Ceyhun’a bir bilgi ve özür telefonu, mesajı gelmiş mi?

Kaliteli servis anlayışına sığmayan birçok uygulama servis müdürüne bildirildiğinde personelin yanına kalıyorsa, (ki kalmadığına dair hiçbir emare yok, aksi takdirde hala bu kadar vurdumduymaz olamazlar) fazla bir gelişme beklememeliyiz. Yeni bir RT nin titreyen aynasının pimlerine silikon sıkıp hallettiklerini söylemeleri bunun kanıtlarından sadece biri.

Balık baştan kokar diye bir söz vardır. Satış sonrası servis müdürünün kendinin ya da zihniyetinin değişmediği sürece beklentilerimizi yüksek tutmamak gereğine inanmaktayım.

Motordaki arızaya gelince; sanzıman rulmanı değişecekmiş.
Araçlarda kullanılan rulmanların bozulmasının birkaç değişik sebebi vardır.
Rulmanın hatalı olma ihtimali,
Rulmanın geçtiği milin hatalı, yani ölçüsünün toleransından daha büyük ölçüde olması,
Rulmana geçen milin üzerindeki dişli(ler)de mil eksenine göre salgı olması,
Rulman yatağının toleransından daha küçük ölçüde olması,
Yağlamanın,soğutmanın yeterli yapılamaması,
Yük, devir hesabının yanlış yapılarak yanlış rulman seçimi,
Hatalı montaj; kasıntılı,vs.

Bu ihtimallerin arasında en kabahatsiz, en uzak ihtimal rulmanın hatalı olmasıdır. Rulman üretim teknolojisi sanayide kullanılan en yüksek teknolojilerden biridir, hele ki sanzımanın gövdesinin ve milinin üretimi ile kıyaslandığında.

Kaldı ki BMW Alman ürünü olduğundan ve dünyadaki en kaliteli birkaç marka rulmandan birinin Almanya’da üretildiği düşünülürse farklı bir rulman kullanması ihtimalini aklıma dahi getirmiyorum. Benim kıytırık Japon motorumun Japon rulmanı 30.000 km de sorun çıkarmamışken senin 10.000 kmyi bile bulmamış motorunun rulmanının bozulması altında bu ihtimallerin göz ardı edilmemesi gerekir.

Acaba İstinye’de yeni rulman geldiğinde sadece takıp gönderecekler mi? Rulmanın geçtiği mil,yatak toleranslarını kontrol ede(bile)cekler mi? Hiç zannetmiyorum. Yağ tapasını sıkmayı unutan, taktıkları parça yolda giderken düşen (arkadaşımın başına geldi, 1 aylık GS te) bir servisten bunu beklemen bence çok uzak bir ihtimal.Aksi takdirde sadece rulman değişecek demezler, komple şanzıman değiştirirlerdi çünkü bildiğim kadarıyla sadece gövde, ya da mil değiştirme gibi bir yaklaşımları yok.

Sadece montaj hatasından kaynaklanan bir arıza ise yine eyvahlar, Fabrikasında bu kadar tecrübeye sahip bir ortamda hata yapılmışsa, buradaki servisin bu konuda daha tecrübesiz olduğunun düşünülmesi gerekir.
İnşallah yanılıyoruz da serviste tüm bu tolerans, yağlama kontrolleri yapılıp montaj yapılır ve motorun sana o şekilde teslim edilir.

Aksi takdirde motorunu kullandığın sürece kulağın şanzımanda olmalı, garanti süresi bitiğinde ise bir daha başına gelmemesi için dua etmelisin.Yoksa “kusura bakmayın bu şanzıman gövdesi değişmeli ama garantisi bitmiş, ücreti şu kadar” diye bir yaklaşımla da karşılaşabilirsin, Bora’nın şanzımanının hatalı olduğu garanti süresi bittikten sonra anlaşıldığında iyi niyetten değiştirilmişti ama senden geçici bir motoru esirgeyen anlayıştan hele ki bu yazışmalardan sonra aynı iyi niyeti beklemen safiyane bir iyimserlik olur.

Bir daha herhangi bir problem ile karşılaşmaman dileğiyle,

Zafer Galatalı
Fazer 600 03
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
MotorhaN
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 08, 2006
Mesajlar: 2196

MesajTarih: Pzr Ağu 10, 2008 10:59 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mithatım, arıza için yüzyüze geçmiş olsun demiştim,
Başlık için de tekrarlayayım; Geçmiş olsun.

Yeni tanışmadık seninle, yıllar olmuş, hukuku vardır herhalde.
Hem o nedenle, hem de benim de üzerime aldığım yazdıkların nedeniyle, bunları yazma hakkı görüyorum kendimde.

Dost acı söyler.

- İlk gs'ini aldıgın günden bu yana problem arar, dertsever bir adam oldun.
Bu halinle;
Borusan çalışanlarının kabusu oldun,
Ben dahil etrafındaki bmw'ye binenleri de dert sahibi ettin.
Ve herkesi çaresiz bıraktın.

Amacın ne, sen anlayabiliyor musun?

- İkinci el aldığın garantisi dolmuş motorunda kullanıcı ilgisizliği nedeni ile kalmış bir yazılım problemi vardı,
Borusan buyurun gelin halledelim hemen dedi.
Önce nasıl böyle bir sorun olur diye yazdın.
Sonra niye benim çok vaktimi alıyorlar yazdın.
Telefonla istediğim cevabı alamıyorum yazdın.
Daha sonra benimle ilgilenmediler orada yazdın.

İyi de sen nerede yaşadın bugüne kadar be Mithatım?
Motorun servisteyken gidecek tuvalet bulamadığın için kıvrandığın olmadı mı hiç senin?
Adamlar tertemiz bir ortam sunuyor, "güzel motorcuları!" toplamayı başarmışlar oraya, cayını kahveni ikram ediyorlar, uygun fiyata yiyecek, pasta, börek, çörek imkanı hazırlamışlar, arasıra gelenler yiyecek bir şeyler getiryor hep beraber yiyorsun, otur televizyonunu seyret, istersen test motoruna bin, etrafta bir sürü motorcu var arkadaş edin, tanış, sohbet et, bilgilen, motosiklet malzemelerine bak, gazeteleri, dergileri oku diyorlar.
Bizde bu arada motorunuzu yapalım, kuralımız böyle motora yapılan her işlemi kayıt altına alıyoruz, on sene sonra gelip sorsan herşeyi görürsün motorunla ilgili diyor adamlar...
Daha nasıl ilgilensinler?
Senden beklenen bir saat boş boş beklemek te değil, imkanlardan faydalanmayı becermek...
Bu bana uymuyor diyorsan, daha iyisi var diyorsan oraya git. Bunun için kıyamet koparmaya kalkmanın, şikayet etmenin, oraya buraya yazıp yaymaya kalkmanın ne mantığı var?
Yanlış mı düşünüyorum?

- Motoruna takmak istediğin aksesuarları da dert ettin ve yine forumlara taşıdın.

Aksesuar fiyatları belli, dışarıda yaptırırsan durum belli, aldığın motor belli. Yapmak istediğin şey zaten gerekli değil ekstra, git hallet işini otur. Herkesin bildiği, binenlerin zaten kabul edip aldığı şeyleri sen keşfetmişsin ve büyük sorunmuş gibi yansıtmaya çalışmanın ne manası var?

- Bir yandan şikayetçiyken üç ay içinde eskiyi satıp O gs aldın. Alırken de ortalığı birbirine katmışsın, sen yazmışsın burada. Tamam sorarsın hangi satıcı uygunsa gider ondan alırsın olur biter. Bir ona, bir buna gidip, onun dediğini ona, bunun dediğini buna aktarıp gaz vermeye kalkmak, senin üç kuruşunun elinde kalması dışında neye yarar?

Senin ilgisizlik dediğin, memnun olmadığını söylediğin, Borusan'ın tavrı son derece doğru bence. En iyi fiyatını verirsin, başka yerde daha ucuz diyen olursa, buyurun oradan alın dersin.
Ne var burada yanlış?
O müşteri hala, bak o öyle diyor, "yazarım forumlara görürsünüz" tavrı yapıyorsa, kendi haline bırakırsın, başka çare var mı?

- Memnuniyetsizliğin artarak devam ediyordu, tuttun iki üç arkadaşınla adında bmw olan, içeriği bmw'ye giydirde nasıl giydirirsen giydir olan bir sitede ortaya çıktın.

Bu nedir, niyedir? Anlayan beri gelsin...
Söylenecekseniz kendi aranızda oturun söylenin bunun için site açmanın kime ne faydası var? Peki bmw ismini kullanmanın ne amacı olabilir?

- Bir arkadaşının debriyaj balatasının hemen bittiğini söyleyip, her forumda debriyaj balatası mücahidi kesildin.

İnsan bir sorar öğrenir be Mithatım . Yazdığın, o aletin şu güne kadar hiç problem çıkarmamış bir yeri, tüm dünyada yıllardır bu sorunun kullanıcıdan kaynaklandığı biliniyor.
"Forumlara yazarım" demek kolay da, yazdıklarında "derdinin üzüm yemek mi bağcı dövmek mi olduğu" açık açık belli olunca, senin işin zor oluyor.

- Motorun senkron ayarını bozdular, beceriksiz Borusan davulları çaldın.

Bindiğin alete, binenler de dahil herkes "traktör" der. Bunun nedeni çalışma tarzıdır. Öyle çalışır o. Yılların boxer motoru. Eğer yakıt tüketiminde bir sorun yoksa, çekişinde bir sorun yoksa, rölanti devrin normalse, senkronunda da bir sorun yoktur.
Yıllardır forumlardasın bunu bilmiyor olman mümkün mü?

- En son, "Yeni motor bu kadar yağ eksiltir mi? Borusan'a gittim garantiden yağ koymadılar" diye tebelleş olma çabasındaydın.

Pes be Mithatım! GS'in yeniyken daha fazla yağ eksilttiğini bilmeyen kaldı mı? Kullanım kılavuzlarının baş köşesinde yazıyor, her yeni motoru teslim ederken 1 saat gözlerimizin önünde her detayı göstererek anlatıyorlar, en az iki üç kere yağ konusunu tekrarlıyorlar...
Eeeee?
"Benzini bitti gittim, garantiden doldurmadılar" diye de ver yansın etseydin, tam olsaydı bari.

- Ve kendi yaratmadığın bir sorun sahibi oldun en sonunda. Borusan kitabına göre cevabını vermiş. Şimdi de niye beni "En iyi müşteri" kabul edip, ekstra imkanlardan yararlandırmıyorlar "sorunun" ile bu başlıktasın.

Ne diyeyim bilemedim. Senin yaptıklarını yapmış olsam, Borusan'ın kapısından girmeye yüzüm olmazdı. Hadi beni geç. Git en azından "kardeşim bak bu durumda kaldım" de, "evet siz de haklısınız" de, "ben şu anda mantıklı bir müşteri olarak, zorunda olmadığınız ama imkanınız varsa benim çok işime yarayacak olacak bir Borusan farkı görmeyi bekliyorum" de en azından.
Yok...
Sen ne yapıyorsun, geçiyorsun yine forum başına.
Küstüm, müdürü gelsin benden özür dilesin, yazıyorsun.
İyi, bunu bekliyorsan bekle... Ne diyeyim?

Benim peşime takılmayanlar, özellikle bmw'ye binenler korkaktır, yazıyorsun...
Yazdıkları gerçekte olsa, benim dediğimden farklı yazan yalakadır demeye getiriyorsun...

Yapma be Mithatım.
Klavye başına oturup sanal dünyada kırallık ilan etmek mi cesaret?
Dert bulup, herkesin derdi yapmaya çalışmak mı dostluk?
Ben bir üzüldüysem, herkesi bin üzülsün demek mi insanlık?

Hadi Borusan kurum diyor, düşünmeden kırıp döküyorsun.
Peki bmw'ye binip seni dost bilen bir sürü adam var,
Senin yaptıklarına rağmen seni memnun etmek için hala debelenen Borusan çalışanları var.
Buralarda yazdıklarını görüp üzülen, diyecek bir şey bulamayan....
Ne suçu var onların? Herkesle papaz olup eline ne geçecek?

Hayat forumlardan ibaret değil...

Neyse, sen bilirsin...

Uzun süredir Borusan'a gidip gelen, son 3 senedir müşterisi olan birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim sana.
Bu kuruluş hiç bir zaman forumlarda yazıldığı gibi olmadı.
Her kuruluş gibi o da mükemmel değil tabiki.
Bir şikayeti olduğunda kendilerine gelen, itirazı varsa oturup tartışan, mantıklı beklentileri olan müşterilerini dinlediklerini de kendimden biliyorum.

Özellikle son bir senedir ciddi bir atılım var ve ben ekip olarak hiç bu kadar iyi olmadıklarını rahatlıkla söyleyebilirim.

Şu anda çalışan ekibin gayretleri karşısında bu başlık ve benzerlerini gördüklerindeki üzüntülerini biliyorum. Umarım bunları takmazlar kafaya ve "gerçek" müşterilerine daha iyi hizmet verme çabasına aynen devam ederler.
Şu anda lider durumdalar, geliştikçe Türkiye'deki diğer motosiklet servisleri de onları takip edecek.
Ve neticede Türkiye'deki tüm motor sevdalıları faydalanacak.

Borusan'la hayatları boyunca hiç ilgisi olmamış çoğunluk ve en az bir senedir ilgisi olmayan azınlıktan oluşan, tek amaçları BMW'ye binenleri düştükleri durumdan kurtarmak olan iyiliksever kitlenin gayretlerini de saygıyla karşılamaya çalışıyorum.
Arasıra kendileri için de bir iyilik düşünseler ne iyi olur diyorum.

Özet:
Kapısının önü temiz olmayanın, sokağının, mahallesinin, memleketinin, dünyanın pisliğinden şikayeti hiç bir işe yaramaz.

Ben biner GS'ime giderim.


_____
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
happysoldier
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 06, 2003
Mesajlar: 1125
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pzr Ağu 10, 2008 12:58 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili Mithat geçmiş olsun...
16-24 Ağustos tarihleri arasında motorum müsait çünkü tatile gidiyorum.
Bu tarihler arasında motorla bir programın varsa motorumu gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.

.
_________________
Şener
BMW R1200 GS ADV
İstanbul
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Formatc
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 16, 2004
Mesajlar: 1074
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pzr Ağu 10, 2008 5:29 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Büyük geçmiş olsun!

Hiç BMW motosikletim olmadı ama BMW motorların sağlamlığı ve kalitesi, samanlıkta bulunan motorun 50-60 yıl sonra ilk marşta çalıştığı hikayesiyle bilinir. Ancak ülkemiz şartlarında bu avantajlar başka olaylar ile gölgeleniyor. O sebeple yetkili servisi bu durumdayken muadilleri içerisinde açık ara en pahalı motorun o parayı hak ettiğine inanmıyorum. BMW alacak olsam garantisi bitmiş, yani yetkili servise mahkum olmayan modelleri tercih ederdim.

Malum cep telefonu operatörü yıllarca tek başınayken piyasada nasıl istediği gibi at koşturduysa bence Borusan'ın durumu da aynı ve hatta belki de motosiklet kısmı diğer bölümlerin yanında devede kulak olduğu için daha rahat durumda. Ne zaman birisinin canı çok yanacak ve sonra bu firmanın kamuoyu nezninde canı yanacak o zaman belki bu kepazelikler genel merkezin dikkatini çekecek. Ya da insanlar ışığa toplanan pervane olmayı bırakıp motosiklete binmek için motosiklet alacak, o zaman rekabet Borusan'a insanlara insan muamelesi yapmayı öğretecek.
_________________

Si Bi Ef değil, Ce Be Fe
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mithat
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 23, 2003
Mesajlar: 1396
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Pts Ağu 11, 2008 7:48 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili Orhan,
Geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederim.
Sormuş olduğun soruları cevaplamak isterim.

MotorhaN demiş ki:
- İlk gs'ini aldıgın günden bu yana problem arar, dertsever bir adam oldun.
Bu halinle;
Borusan çalışanlarının kabusu oldun,
Ben dahil etrafındaki bmw'ye binenleri de dert sahibi ettin.
Ve herkesi çaresiz bıraktın.

Amacın ne, sen anlayabiliyor musun?


Problem aramaktan kastın motorumun senkron ayarı ve sibop ayarı yine aynı bakımda yapılmadığı/doğru biçimde yapılmadığı için motorumun teklemesi gaz verince stop etmesi bir boxer özelliği midir? Sence bu davranışmın amacı ne olabilir? Borusan da çalışanları hedef alacak nasıl bir kabus icat etmiş olabilirim?

Bu problemler karşısından nasıl bir çaresizlik durumu söz konusu olabilir? Kıl müşteri miyim?

MotorhaN demiş ki:
- İkinci el aldığın garantisi dolmuş motorunda kullanıcı ilgisizliği nedeni ile kalmış bir yazılım problemi vardı,

Borusan buyurun gelin halledelim hemen dedi.
Önce nasıl böyle bir sorun olur diye yazdın.
Sonra niye benim çok vaktimi alıyorlar yazdın.
Telefonla istediğim cevabı alamıyorum yazdın.
Daha sonra benimle ilgilenmediler orada yazdın.

İyi de sen nerede yaşadın bugüne kadar be Mithatım?
Motorun servisteyken gidecek tuvalet bulamadığın için kıvrandığın olmadı mı hiç senin?
Adamlar tertemiz bir ortam sunuyor, "güzel motorcuları!" toplamayı başarmışlar oraya, cayını kahveni ikram ediyorlar, uygun fiyata yiyecek, pasta, börek, çörek imkanı hazırlamışlar, arasıra gelenler yiyecek bir şeyler getiryor hep beraber yiyorsun, otur televizyonunu seyret, istersen test motoruna bin, etrafta bir sürü motorcu var arkadaş edin, tanış, sohbet et, bilgilen, motosiklet malzemelerine bak, gazeteleri, dergileri oku diyorlar.
Bizde bu arada motorunuzu yapalım, kuralımız böyle motora yapılan her işlemi kayıt altına alıyoruz, on sene sonra gelip sorsan herşeyi görürsün motorunla ilgili diyor adamlar...
Daha nasıl ilgilensinler?


Bir serviste beklentim motorumun servis bakımının zamanında ve doğru düzgün biçimde yapılması. Servis kapısından girip teslim kapısına kadar tüm proseslerden sağlıklı biçimde geçmesi.

Bu prosesi göz ardı edip “Aman ne güzel televizyon var,şurda beleş çay da var ne güzel ortam yapmışlar dur ben 15 gün kadar burada yaşayayım nankörlük etmeyeyim mi” demem gerekiyor?

Üstelik Televizyon dediğin şey bir serviste tam da ihtiyacım olan şey hani icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Televizyon varsa, çay varsa koy g..üne motorun icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

MotorhaN demiş ki:
Senden beklenen bir saat boş boş beklemek te değil, imkanlardan faydalanmayı becermek...
Bu bana uymuyor diyorsan, daha iyisi var diyorsan oraya git. Bunun için kıyamet koparmaya kalkmanın, şikayet etmenin, oraya buraya yazıp yaymaya kalkmanın ne mantığı var?
Yanlış mı düşünüyorum?


Yanlış düşünüyorsun forumlar insanların bilgilerini paylaştıkları ortamlardır. Yaşadıklarını birbirlerine aktardıkları değişik fikir ve düşüncelerin aynı başlık altında enine boyuna tartışıldığı yerlerdir.

Bu topiği açmaktaki amacım kıyameti koparmak değil fikir paylaşımında bulunmak. Ben yaşadıklarımı ortaya koydum.

Bu topikte kıyamet kopmuyor ,sadece, İstinye Borusan’ ın satış bölümünün servis hizmetlerini yönetirken dost-arkadaş ilişkisi çerçevesinde yapmış olduğu uygulamalar tartışılıyor(Proses eleştirisi yapıyoruz).

“Bana uymuyor diyorsan daha iyisi varsa oraya git” ne demek? Ya sev ya terket mi demek. BMW markasını ülkemizde en iyi şekilde temsil etmek zorunda olan bir şubenin uygulamalarını beğenmiyorum diye ben BMW markasını kullanmamalı mıyım?

İstanbul gibi bir metropolde tek merkezden hizmet verdiğinin farkında olan bir satış/servis hizmet veremiyor diye ben bir yere mi gitmeliyim? Yoksa o servisin durumu gözden geçirip neler yapmalıyım müşterilerimi nasıl memnun etmeliyim mi demeli?

MotorhaN demiş ki:
- Bir yandan şikayetçiyken üç ay içinde eskiyi satıp O gs aldın. Alırken de ortalığı birbirine katmışsın, sen yazmışsın burada. Tamam sorarsın hangi satıcı uygunsa gider ondan alırsın olur biter. Bir ona, bir buna gidip, onun dediğini ona, bunun dediğini buna aktarıp gaz vermeye kalkmak, senin üç kuruşunun elinde kalması dışında neye yarar?


GS serisi 2004 yılında üretilmeye başlandı ve 2008 yılına gelindiğinde ilk üretilen GS’ ten bu yana karşılaşılan sorunlar giderilerek daha sorunsuz bir GS serisi elde edildi. 3 ay önce almış olduğum GS 2006 modeldi ve bana sorun çıkarıyordu (şanzıman keçesinden yağ kaçırıyordu vs ) Daha sorunsuz ve UNSTOPPABLE sloganıyla satılan yeni modelini aldım.

Üç kuruşumun elimde kalması gibi bir niyetim olsaydı kıt kanaat eski modele binmeye devam ederdim. İmkanım var sıfırını da alırım Adv. modelini de keyif benim değil mi?. İster Bursa’dan alırım ister Adana dan. Alışverişte insanın kendi menfaatini gözetmesinin ne sakıncası var pardon?

Ayrıca onun söylediğini öbürüne söyleme gibi bir durum da yok. Ahmet’ e 22 bin euro fiyat verilirken el altından 19 bin euro’ya Mehmet´e satış yapılıyorsa elbette uygun olan yeri aramak bu uygulamaları soruşturmak kimin kaça aldığını öğrenmek benim hakkım. Hiç birimiz parayı sokaktan süpürmüyoruz değil mi? Heleki Ahbap-Çavuş ilişkileri içerisinde değişik fiyat uygulamalarının yaşandığı bir ortamda.

MotorhaN demiş ki:
- Memnuniyetsizliğin artarak devam ediyordu, tuttun iki üç arkadaşınla adında bmw olan, içeriği bmw'ye giydirde nasıl giydirirsen giydir olan bir sitede ortaya çıktın.

Bu nedir, niyedir? Anlayan beri gelsin...
Söylenecekseniz kendi aranızda oturun söylenin bunun için site açmanın kime ne faydası var? Peki bmw ismini kullanmanın ne amacı olabilir?


Bu forumda Borusanın başarılı uygulamalarını yere göğe sığdıramayan bir çok postum var bunu yaparken iyi eleştirirken kaka çocuk mu oluyorum sence?

Ne demek söylenecekseniz kendi aranızdan söylenin? Biz söyleyelim biz mi duyalım? Yanlışlar nasıl düzelecek biz söylemezsek Orhan? Sen neden bu forumlarda yazıyorsun? yazacaklarını kendi arkadaşlarınla aranda konuşsana!

Ayrıca ben bir çok foruma üyeyim, beni takip ettiğini bilmiyordum, bundan sonra önce sana sorarım hangi foruma üye olup olamayacağımı, nerede ortaya çıkıp çıkamayacağımı icon_biggrin.gif

Burada tartışılan marka değil. Marka ile derdim olsaydı gidip BMW satın almazdım. Çok güvendiğim bir markanın İstanbul gibi bir metropolde tek yetkili satış/servisi olan İstinye Borusan ‘ın müşteri memnuniyetini gözetirken keyfi uygulamalarını tartışıyoruz.

Sandığın gibi sadece ikitekerde değil motosikletle ilgili olan BMW si olan olmayan kapalı veya açık en az 15 forumda bu sorun tartışılıyor ve şimdiye kadar aldığım tepkilerin tamamına yakınında mağdur olduğum konusunda herkes hem fikir. Üstelik bu topikler ben bu sorunları yaşamadan önce zaten tartışılıyordu ve halen tartışılıyor ve neredeyse herkes bu keyfi uygulamalardan şikayetçi iken senin bunu velveleye vermek olarak tanımlaman çok komik.

Amacımız Istinye Borusana yalakalanarak, oradan bu sefer Kask hediye ettiler dur fırsatı yakalamışken, ortalığa İstinye Borusan savaşçısı olayım bi dahaki sefere belki motor hediye ederler diyerek yola çıkarsak bu topik amacının dışına esas o zaman çıkar. Kusura bakma Orhan dost acı söyler.

MotorhaN demiş ki:
"Forumlara yazarım" demek kolay da, yazdıklarında "derdinin üzüm yemek mi bağcı dövmek mi olduğu" açık açık belli olunca, senin işin zor oluyor.

- Motorun senkron ayarını bozdular, beceriksiz Borusan davulları çaldın.


Senin GS in 4 ay boyunca arızadan defalarca servise girip çıkarken bulunduğumun her mecliste İstinye Borusan’ ın ne b.ktan bir yer olduğunu ne kalitesiz servis verdiğini her yerde davulunu çalarken alay konusu olman sonucu ,Borusana gidip, böyle olmaz ortalığı ayağa kaldıracağım demedinmi? Borusan İstinye' nin test motorunu kendi motorundan çok kullanmadınmı? Ortalığı velveleye vermedin mi?, sistem5 kaskı emrivaki hediye alıp susmadınmı?

Hizmet kusurlarını bana affettirdiler kask hediye ettiler demedin mi? Kask hediye edince 180 derece İstinye Borusan savunucusu olman ve burada birden İstinye Borusanın tüm uygulamalarının tartışmasız aşığı olman çok manidar. Kusura bakma Orhan dost acı söyler. (Kaskın niçin hediye edildiğini bu topikte izah edersen herkes aydınlanmış olur)

MotorhaN demiş ki:
Bindiğin alete, binenler de dahil herkes "traktör" der. Bunun nedeni çalışma tarzıdır. Öyle çalışır o. Yılların boxer motoru. Eğer yakıt tüketiminde bir sorun yoksa, çekişinde bir sorun yoksa, rölanti devrin normalse, senkronunda da bir sorun yoktur.
Yıllardır forumlardasın bunu bilmiyor olman mümkün mü?


Bu bindiğim motor hakkındaki kendi yorumum ve senin de ifade ettiğin gibi herkesin söylediği bir şey ayrıca Markanın ürünü hakkındaki tüketici görüşü olarak algılayabilirsin.

Başında dediğimiz gibi burada BMW yi tartışmıyoruz. İstinye Borusan satış servisi ekibinin keyfi uygulamalarını Ahbap-Çavuş ilişkisi içerisinde yalakalığını yapana ödül yapmayana ceza verdiği bir uygulamayı tartışıyoruz. Kişileri tartışmıyoruz.

MotorhaN demiş ki:
- En son, "Yeni motor bu kadar yağ eksiltir mi? Borusan'a gittim garantiden yağ koymadılar" diye tebelleş olma çabasındaydın.

Pes be Mithatım! GS'in yeniyken daha fazla yağ eksilttiğini bilmeyen kaldı mı? Kullanım kılavuzlarının baş köşesinde yazıyor, her yeni motoru teslim ederken 1 saat gözlerimizin önünde her detayı göstererek anlatıyorlar, en az iki üç kere yağ konusunu tekrarlıyorlar...
Eeeee?
"Benzini bitti gittim, garantiden doldurmadılar" diye de ver yansın etseydin, tam olsaydı bari.


Tebelleş falan olmadım, Kerem Bey sağolsun hemen tamamladı yağı , herhangi bir ücret de talep etmedi (yoksa senden ediyor mu?) Pes be Orhanım GS in bu kadar yağ eksilttiğini düşündüğün için. “İstinye Borusan bakın sizi nasılda savunuyorum bi dahaki sefere bana motor verin” deseydin de tam olsaydı bari. Kusura bakma Orhan dost acı söyler.

MotorhaN demiş ki:
- Ve kendi yaratmadığın bir sorun sahibi oldun en sonunda. Borusan kitabına göre cevabını vermiş. Şimdi de niye beni "En iyi müşteri" kabul edip, ekstra imkanlardan yararlandırmıyorlar "sorunun" ile bu başlıktasın.


İşin en civcivli yeri burası. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Sen diyorsun ki Borusan sana televizyon vermiş, beleş çay vermiş. Ben her haftasonu C.tesi günü İstinye servisine gidiyorum çayını içiyorum Borusan İstinye’nin halini hatırını soruyorum onlara haftalık yoklamamı veriyorum böylece sistem beni “En iyi müşteri” kabul edip en iyi hizmeti sunuyor. Sen ise sağa sola topikler açıp karşılaştığın sorunları yazmakla meşgulsün ,bu durumda en iyi hizmeti alamazsın. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

E be Orhancım ben ne diyim sana ? Parasını ödeyip aldığım ve benim gibi müşterilerinin parası ile maaşını hakeden bir servisten hizmet alabilmek için gidip bir de servisin ilgili müdürünün g..tünü yalamamı istiyorsun. Karşılığında Kask değil dünyaları verseler ben bunu yapamam (yapana mani olamam ama icon_biggrin.gif )

Ayrıca şu ima ettiğin şey, orada canla başla çalıştığını senin de ifade ettiğim tüm arkadaşlara çok büyük haksızlık. Kusura bakma Orhan dost acı söyler.

MotorhaN demiş ki:
Ne diyeyim bilemedim. Senin yaptıklarını yapmış olsam, Borusan'ın kapısından girmeye yüzüm olmazdı. Hadi beni geç. Git en azından "kardeşim bak bu durumda kaldım" de, "evet siz de haklısınız" de, "ben şu anda mantıklı bir müşteri olarak, zorunda olmadığınız ama imkanınız varsa benim çok işime yarayacak olacak bir Borusan farkı görmeyi bekliyorum" de en azından.
Yok...
Sen ne yapıyorsun, geçiyorsun yine forum başına.
Küstüm, müdürü gelsin benden özür dilesin, yazıyorsun.
İyi, bunu bekliyorsan bekle... Ne diyeyim?


“Ben yalıyorum ve o kapıdan girmeye yüzüm oluyor” demiş oluyorsun yani... Ben yalamıyorum kusura bakma Orhan paramı veririm hizmeti alırım.

Hizmet almak için herhangi bir müdürü yalamam, forumlarda onu savunmaya onun avukatlığını yapmaya eğriyi, doğru göstermeye gerek yok. Paranı verirsin hizmetini alırsın. Hani sen motor alırken parayı veriyosun ve motoru alıyosun ya onun gibi. Sistem böyle çalışır Ahmet-Mehmet şeklinde değil. kapiş? Roger that? Do you capy? Kusura bakma Orhan dost acı söyler.

Zaten bu tür ilişkiler ancak biz Türklere özgüdür. Birisi belediyeye baş olur. Nerde eşi dostu ahbabı varsa ona torpil yapar işlemlerini büyük bir titizlikle takip eder diğer insanlara ise sanki babasının hayrına hizmet veriyor gibi lütfedermiş gibi davranır.

Satış/servis müdürlüğü babasının malını dağıtmıyor. Bizzat hizmet veriyor. Ve ben bu hizmeti hakediyorum çünkü eksiksiz paramı ödedim o motoru alırken.

O motorun kitabında İstinye Borusan’ dan garanti dahilinde her türlü hizmeti almanın benim hakkım olduğunu, garanti haricinde ise yetkili mecra olduğu yazıyor.

Algılayamamışın ama sorunumuz aldığımız servis hizmetleri veya motorun ne boktan bir motor olduğu değil. Motorumda oluşan ve benim hiç bir müdahalem olmadan servisin de onayladığı bir problemden dolayı motorum 15 gün civarında parça bekleyecek. Ben arızaya kızmıyorum, servise kızmıyorum, markaya hiç kızmıyorum.

Benim kızdığım şey şudur Orhan : Sezonda 15 gün motorumdan ayrı kalacağım önceden planlanmış gezilerim ve eğitim faaliyetlerim vardı. Borusan İstinye keyfine göre istediği müşterisine iyi niyetten veya yeni motorun anlamsız sorun çıkarmasını telafi etmek amaçlı test motorlarını bu durumlarda tahsis ediyor. Bu iyi niyet gösterisini de babasının hayrına değil sistemin bir gereği olarak mağdur olan müşterinin mağduriyetinin giderilmesi ve marka güveninin zedelenmemesi adına uyguluyor (istediği müşterisine). Bana neden bu iyi niyeti göstermedi? Bir uygulama ya vardır ya yoktur. Borusan hiç bir müşterisine bu hizmeti vermese diyeceğim ki proses budur yapacak bişi yok. Ama böyle bir uygulama kimisine var kimisine yok olunca ben bundan rahatsızlık duyuyorum. Sorun budur.


Beni bu durumla ilgili halkla ilişkiler departmanından veya ilgili birimi her kimse arayıp geçmiş olsun motorunuz kısa sürede böyle ölümcül bir problem çıkardı mağdur olmuşsunuz gibi aramadı. Arayıp gönül almaları için senin gibi her seferinde önlerinde mi eğilmeliyim???

MotorhaN demiş ki:
Benim peşime takılmayanlar, özellikle bmw'ye binenler korkaktır, yazıyorsun...
Yazdıkları gerçekte olsa, benim dediğimden farklı yazan yalakadır demeye getiriyorsun...


Sorun BMW değil.... Sorun İstinye Borusan ve bu sorunu sadece ben yaşamıyorum. Bu sorunu yaşayan yüzlerce insan başka forumlarda mail gruplarında her gün yazışıyor. (dikkat edersen sorunun ne olduğunu ve bu topiğin neyi tartıştığını bold harflerle tam 5 kez tekrar ettim umarım anlaşılmıştır tam olarak neyi tartıştığımız)

MotorhaN demiş ki:
Yapma be Mithatım.
Klavye başına oturup sanal dünyada kırallık ilan etmek mi cesaret?
Dert bulup, herkesin derdi yapmaya çalışmak mı dostluk?
Ben bir üzüldüysem, herkesi bin üzülsün demek mi insanlık?

Sanal dünyada krallık mı? ben kendi dünyamda kendimin efendisiyim kendimin kralıyım buna ihtiyacım yok ve hepinizle yüz yüze görüşen konuşan ve tartışan biriyim. Bunu söyleyebileceğin en son insan Mithat Kılıç tır.

MotorhaN demiş ki:
Hadi Borusan kurum diyor, düşünmeden kırıp döküyorsun.
Peki bmw'ye binip seni dost bilen bir sürü adam var,
Senin yaptıklarına rağmen seni memnun etmek için hala debelenen Borusan çalışanları var.
Buralarda yazdıklarını görüp üzülen, diyecek bir şey bulamayan....
Ne suçu var onların? Herkesle papaz olup eline ne geçecek?


Borusan’da layıkıyla işini yapan hiç kimseyle benim problemim yok. Sorun bi yerde motorsuz kalmak ta değil. Benim evimde 2 arabam ve motorunu istediğim zaman alabileceğim onlarca dostum var. Sen konuya avukatlık yaparsam, müdürü yalarsam daha iyi hizmet alırım ekseninde yaklaştığın için yanılıyorsun.

Benim sorunum İstinye Borusan ‘ın böylesi ölümcül bir durumda-hiç bir kabahatim olmadığı halde- halkla ilişkilerden kimsenin beni aramaması mağduriyetimi görmemesi ve başkasına yapılan keyfi uygulamaları gözden geçirip benim durumumu bu çerçevede değerlendirmemesi.

Ayrıca herkes biliyor ki Borusan servisinde işini düzgün yapan insanların hiç birisi, sen yalakalanmasan da en kral hizmeti sana sunarlar.

Konuştuğumuz konu Borusan çalışanlarının şahsına yönelik değil. Sistemin çalışma biçimi ve prosesin keyfi uygulamalarla yapılandırılmış olması. Şahısları değil prosesi eleştiriyorum ben. Bakış açını değiştirmeye ihtiyacın var. Kusura bakma Orhan dost acı söyler.

MotorhaN demiş ki:
Borusan'la hayatları boyunca hiç ilgisi olmamış çoğunluk ve en az bir senedir ilgisi olmayan azınlıktan oluşan, tek amaçları BMW'ye binenleri düştükleri durumdan kurtarmak olan iyiliksever kitlenin gayretlerini de saygıyla karşılamaya çalışıyorum.
Arasıra kendileri için de bir iyilik düşünseler ne iyi olur diyorum.


BMW ye binenleri düştükleri durumdan kurtarmak iyilikseverlik mi pardon. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Yahu ne iyliği babasının malını bana mı bağışlıyor sistem. Bana hizmet veriyor karşılığını para olarak alıyor. Garanti süresince motora ödediğim paradan, garantiden sonra benden alıyor.

Tam olarak işte bu bakış açısını tartışıyoruz biz bu topikte.

Servislerin müşteri ilişkilerinde bir tutarlılık olur. Ahmet’ e ayrı Mehmet’ e ayrı keyfi uygulamalar olmamalı demek istiyoruz. Üstelik bunu yaparken eleştirilerimizin yapıcı olmasına özen gösteriyoruz. Ki onlara bir feedback olup sistemlerinde bir sıkıntı varsa düzeltsinler diye.

Olaya “Yalakalanmak için fırsat çıktı dur hemen İstinye’ nin gözüne gireyim” diyerek bana hayat dersi vermeye çalışınca bu topiği sulandırmış ve amacından saptırmış olursun. Kusura bakma Orhan dost acı söyler.

MotorhaN demiş ki:
Özet:
Kapısının önü temiz olmayanın, sokağının, mahallesinin, memleketinin, dünyanın pisliğinden şikayeti hiç bir işe yaramaz.


Özet2 : Eğilirsen arkana geçen çok olur ...

Ben GS'ime binerken ödediğim paranın da hizmetin de karşılığını en iyi biçimde almak isterim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
hornet
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 09, 2007
Mesajlar: 176
Nerden: İst/Avrupa

MesajTarih: Pts Ağu 11, 2008 8:39 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

MotorhaN demiş ki:

cayını kahveni ikram ediyorlar, uygun fiyata yiyecek, pasta, börek, çörek imkanı hazırlamışlar, arasıra gelenler yiyecek bir şeyler getiryor hep beraber yiyorsun, otur televizyonunu seyret, istersen test motoruna bin, etrafta bir sürü motorcu var arkadaş edin, tanış........
_____


icon_confused.gif

Bunlar en fazla tatilde kalınan bir pansiyonda görülürse artı olarak algılanacak şeyler icon_biggrin.gif

Kusura bakmayın ama yazdıklarınızdan (sadece alıntı yaptığım kısım değil, yazdıklarınızın tümünden ) hiç birşey anlamadım.
_________________
Murat
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
birkertenkele
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 08, 2006
Mesajlar: 236

MesajTarih: Pts Ağu 11, 2008 9:26 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili Mithat,

Bana yazdığın yazıda ima ettiğin şeyi Orhana yazdığın yazıda açıkça söylemişsin bu en azından senin adına sevinilecek bir şey. Ama kime ne yararı olur açısından değerlendirildiğinde elimizde çok fazla bir şey kalacağını sanmıyorum.

Sözün özü senin gibi düşünüp kabahat bulan, atıp tutanlar doğrucu...
Senin gibi düşünmeyip adığı hizmetten "pansiyon ortamından !!" hoşnut olanlar ise "yalaka" öylemi. Senin gibi atıp tutmayacaksak yalakalık yapıyor olacağız öyle mi ?

hiç bir çıkar gözetmeden insanların fikirlerini sevip sevmediklerini ifade etmeleri mümkün değil yani.

Bu durumda ben de ima ettiğim şeyi açıkça yazayım. Alamadığın verilmemiş her neyse motoru alabilmek vermedikleri için hesabını sormak adına, senin bu siteyi kullanmanı da yine değerlendirmelerinden yola çıkarak gerçekten bir soruna işaret etmek için değil, kişisel tatminin mesela "müdürün seni araması", "BMW'nin özür dilemesi", "15 gün boyunca istediğin bir motora binebilmen" belki bir kaskta sana ? icon_smile.gif için yazılmış söylenmiş kabul etmem, böyle anlamam mümkün yani ?

Dünya çok kötü bir dünya olmuş yani....! bunu mu anlamalıyım?
bir tarafta inanmadığı şeyleri ufak tefek çıkarları için söyleyip borusana yalakalık yapanlar var,

bir tarafta da kişisel çıkarlarını isteklerini elde edebilmek için İkiteker ve başkaca bir çok siteyi kullananlar var...

Öyle mi ?

Gerçekten dünyanın çivisi çıktı Karadeniz kesmez Tibete mi kaçsak. icon_smile.gif

Sevgiler
_________________
R1200GS Adventure "Kertenkele"
İSMAİL HAKKI ARPA

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
Gozde
Katilimci Uye
Katilimci Uye


Kayıt: Oct 13, 2004
Mesajlar: 74

MesajTarih: Pts Ağu 11, 2008 10:11 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir servisin farklı uygulamar gercegının neden bu kadar kişiselleştirildiğinide ben anlamadım doğrusu.

Mithat umarım sorunun en kısa surede cozumlenır.

Oktay Ciğer
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
happysoldier
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 06, 2003
Mesajlar: 1125
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pts Ağu 11, 2008 10:59 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

leondede demiş ki:
Dostum ......
maduriyetinin giderilmesi en şık hareket olacakken şu forumda yazılanlar "yuh be" dedirtti yani...objektif düşünmeye çalışıyor insan ama sinirde bozuluyor...
sabır / sukunet / acil çözüm dilerim...
en kötü günün bu olsun...

Bu alıntı bu araya çok güzel oturur......

.
_________________
Şener
BMW R1200 GS ADV
İstanbul
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
HANLAR_HANI_METEHAN
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 20, 2004
Mesajlar: 2345
Nerden: Istanbul, Şişli

MesajTarih: Pts Ağu 11, 2008 11:10 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Başlık "Eşeğin örekesine su kaçırma" olsaydı daha uygun olurdu.
Harbiden Oranabi de Mitat da eşeğin örekesine su kaçırmışlar, Melen Çayı isale hattı döşemişler.

Olm bir sakin olun ya.

Bu akşam gelin Hisar Büfenin oraya, iki bira patlatalım. A.k zaten derdimiz başımızdan aşmış, yormayın bünyeleri gereksiz yere.

Tribündekiler..Hadi canim dağılın, bitti.
_________________
Metehan YILMAZ
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
xrey
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Sep 19, 2006
Mesajlar: 1297

MesajTarih: Pts Ağu 11, 2008 11:33 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

HANLAR_HANI_METEHAN demiş ki:

Tribündekiler..Hadi canim dağılın, bitti.


Sevgili Mete konu MARMOK Olayı olsaydı topik çoktan bitmişti zaten,bende bunu anlamakta zorluk çekiyorum icon_twisted.gif yazmayım diyorum ama dayanamıyorum.
_________________
Musa KAYAOĞLU
musakayaoglu@hotmail.com
R1200 GS Kadıköy_İstanbul
<img src="http://www.dalishaber.net/babam.jpg">
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
MotorhaN
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 08, 2006
Mesajlar: 2196

MesajTarih: Pts Ağu 11, 2008 11:40 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mithat,

İlk paragrafını okudum, devamına gerek yok, bekleneni yazmışsın.
"Bir de okumuyor yazdıklarımı adam" diye kızma hemen.
Okursam, tahrik eden cümleler kurduğundan eminim,
Cevap verirsem, tuzağına düşüp, sana uyabilirim.

Ve seni daha fazla üzmek gibi bir niyetim ise hiç olmadı.

Peki buraya kadar niye üzdün, yordun beni? diyeceksin şimdi.

Sen ve öderliğine talip göründüğün zihniyetin tarzı belli ve değişmesi çok zor.
Dışarıdan "nasıl görünüyor - anlaşılıyorsunuz", onu bilmeni istedim...

Belki çok sert algıladın, ama emin ol "huzurlu ve kendi ayakları üzerinde"
yaşamanın yolu, bazen kendini dışarıdan bir gözle görebilmekten geçiyor.

Herkes bu başlıkta aklı yettiğince, elinden geldiğince sana yardımcı olmaya çalışmış.
Benim de en çok işine yarayacağına inandığım ve elimden gelen yardım buydu.

Dahası yok... Sana kolay gelsin.

Özet:
Güzel olan kendine yakışanı giymektir.



Mithat:
Bu konuda ben diyeceğimi dedim, amacımı da yazdım. Senin için kayda değerse faydalanırsın, saçma ise saçmalıyorsun yazar geçersin. Klasik yöntemlere devam edersen, uymam, gülerim, komik olmanın ötesine gitmez benim için.
Sen değilde, hep bekleneni yazanlardan biri, ilk defa, hem de bu başlıkta neşemi yerine getirdi benim. Bu kadar mı komik olunabilir be icon_smile.gif


Mete:
N'oluyor be, pazarcı esnafı kavgaya tutuşmuş sen de araya atlamadasın zannedecek gören. kırk yılda bir iki ciddi cümle yazıldı şuraya. Mithatın yazdıklarını okumadım ama o da kendine yakışanı yapmıştır nasıl olsa. Koca koca adamlar yazanlar da, şaşıracak bir şey yok. Alışmak lazım ufak ufak, insanlar konuşa konuşa. icon_smile.gif

Flyfish:
Rating komisyonu isterim, avatarıma altın çerçeve isterim, garantiden nick değişikliği isterim, ilgi isterim.. yoksa, başlık açar rezalet çıkarırım. Bak küserim... Yok ciddi değilim tabiki içimden taklit etmek geldi, kusura bakma burada ancak böyle eğlenilebiliyor artık icon_smile.gif


______
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
goran
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 13, 2003
Mesajlar: 1833
Nerden: Nereye?

MesajTarih: Pts Ağu 11, 2008 12:17 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Amanin noliy?!? icon_eek.gif
_________________
Nomad
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
Oguzhan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 23, 2004
Mesajlar: 1547
Nerden: istanbul

MesajTarih: Pts Ağu 11, 2008 12:18 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben ikinizinkileride tam okumadim ama, zaten daralmis uzulmus mithat rahatlatip teskin edecegimize uzerine gitmek yanlis be orhan aga
hani bak rutbe de yerinde korhan da degil orhan, halbuki bu tavir tughana bile gelmez
mudahil arkadaslarin hepsi gayet muhabbetli nevi sahsina munhasir kilpacino sevdigimiz tipler
metehana katiliyorum, alkol da almam, cebime korum
_________________
HAYAT INSANIN BAYA VAKTINI ALIYOR
05325900066
SAM SEFERİ ; http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5024&postdays=0&postorder=asc&highlight=sa
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
5. sayfa (Toplam 6 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt