Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
Herman Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Tem 26, 2006 6:59 am Mesaj konusu: |
|
|
barisd demiş ki: |
Hakan çektiğin fotolar kadraj, kompozisyon ve ışık açısından çok güzel.
Sanırım bir Karadeniz (dağları-yayları) gezisinden gerçekten zevk almak için havanın güzel olması en önemli şartlardan biri. Siste hiçbir yeri görmeden ıslak yollarda ve soğuk havada ilerlemek malesef pek bir zevk vermedi bana. Çoğu zaman nerede olduğumu bile bilmeden bir boşluğa sürdüm sadece. Köyleri yanından geçip göremedik neredeyse. |
Şansızlık olmuş Barış. Yaylaların nazı tuttu mu açmaz peçesini. Şimdi mecburen bir daha gitmen gerekecek _________________ Herman ın Defteri
Ürdün
İran |
|
Başa dön |
|
|
Herman Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Tem 26, 2006 7:05 am Mesaj konusu: |
|
|
maxell demiş ki: |
Merak ettiğim konular var..
Fotoğraf makinesinin marka ve modeli nedir.
Birde KTM ile BMW arasındaki kıyaslamayı yapabilirmisiniz. Rahatlık konfor.. yakıt. Aralarındaki farklar.. Avantajlar dezavantajlar. Sürat tork gibi.. Uzun bir yolculuktan sonra heralde bir kıyaslama yapabilirsiniz. Çok memnun olurum. |
Bu gezideki fotoğraf makinası benim emektar Canon T90 idi. Şimdilerde dijitale geçtim.
KTM-BMW kıyaslaması: Zor bir iş. Bu geziye özel olarak ben KTM üzerinde olmayı tercih ederdim. 21 inç ön lastik taşlık, bozuk yolda bir avantaj. Diğer yandan Levent de motorundan memnun gözüküyordu. Onun avantajı da düşük devirdeki tork idi. KTM devir istiyordu. Bu geziden sonra ön dişliyi küçülterek bunu iyileştirdim.
Genel olarak iki motor da çok iyi. Kılı kırk yarmaktansa kendinizi hangisinin üzerinde görmek istiyorsanız onu seçeceksiniz.
Sevgiler
Hakan _________________ Herman ın Defteri
Ürdün
İran |
|
Başa dön |
|
|
RetRO Yeni Kullanici
|
Tarih: Çrş Tem 26, 2006 11:14 am Mesaj konusu: |
|
|
Bu karedeniz nası bir cewherdir her karadeniz raporunda farklı güzellikler çıkıyor Tabi onları arayıp buluk keyfini çıkarıp degerini bilip üstünede paylaşanlara öncelikle teşekkürler iyiki sag saglim gezip gelip raporlamişsiniz _________________ ADANA |
|
Başa dön |
|
|
kunduz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum May 30, 2008 10:39 am Mesaj konusu: Re: Kıvançla Sunarız: Karadeniz'de bizim lastik izleri... |
|
|
Herman demiş ki: |
|
Fi tarihinde de bununla ilgili bir soru sordum diye ilgili topikten fotoğraf almaya üşenmiştim.
Şu yukarıdaki müthiş fotoğrafla ilgili sorum.
Temmuz'da iki kişi, iki motor Karadeniz'e çıkacağız inşallah. (Vara, 1200) % 90'ı belli olan rota ile ilgili bir Emok toplantısında ya da festivalde başınızı ağrıtmayı düşünüyorum zaten
Şu yol, Çaykara-Bayburt yolunun neresinde gibisinden sormuştum. Bir de Soğanlı Geçidi burası mı değil mi? _________________ Motosiklet Teorisi ni ve Motosiklet Yol Sanatı nı okuyalım, okutalım...
Volkan GÜNDÜZ
Honda Varadero 04
AB rh -
En son kunduz tarafından Cum May 30, 2008 1:09 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
YektaAli Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum May 30, 2008 11:08 am Mesaj konusu: |
|
|
Vayyy be,bu raporu nasıl atlamışım ben ,çok yazık çok.Teşekkürler Volkan.Bizim geziye iki hafta kala böyle bir referans iyi oldu.Büyük ihtimal,toprak yollar geçen süre içinde biraz daha sertleşmiştir.(umarım),Zaten yol arkadaşım ile karar aldık,benim X9 'un gidemediği yollara onun Freewind ile ben artçı olmak üzere gideceğiz.
Buraları görmek,tatmak,sindirmek lazım. _________________ www.yakurtulus.com |
|
Başa dön |
|
|
kunduz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum May 30, 2008 1:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben bunu Hakan Ağabey'e Ö.M.'den sorduğumu zannediyordum. Yanlış yere göndermişim. Bu yüzden yazıdaki dil için kusura bakmayın. _________________ Motosiklet Teorisi ni ve Motosiklet Yol Sanatı nı okuyalım, okutalım...
Volkan GÜNDÜZ
Honda Varadero 04
AB rh - |
|
Başa dön |
|
|
Herman Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum May 30, 2008 3:59 pm Mesaj konusu: Re: Kıvançla Sunarız: Karadeniz'de bizim lastik izleri... |
|
|
kunduz demiş ki: |
|
Fi tarihinde de bununla ilgili bir soru sordum diye ilgili topikten fotoğraf almaya üşenmiştim.
Şu yukarıdaki müthiş fotoğrafla ilgili sorum.
Temmuz'da iki kişi, iki motor Karadeniz'e çıkacağız inşallah. (Vara, 1200) % 90'ı belli olan rota ile ilgili bir Emok toplantısında ya da festivalde başınızı ağrıtmayı düşünüyorum zaten
Şu yol, Çaykara-Bayburt yolunun neresinde gibisinden sormuştum. Bir de Soğanlı Geçidi burası mı değil mi? |
Buraya Soğanlı geçidini Çaykara yönünde aştıktan sonra gelmiştik. Net hatırlamıyorum ama geçitten 10km sonra veya daha yakındır.
Duyduğum kadarı ile Osmanlı-Rus savaşı zamanında Ruslar açmış burayı. İşin korkuncu aynı rampaları bir AS600 kamyonun da inmesini seyretmekti. Adam dönemeçleri dönemiyor, bazı yamaçları geri geri iniyordu. İçim fena oldu fazla bakamadım...
Sevgiler
H.Erman _________________ Herman ın Defteri
Ürdün
İran |
|
Başa dön |
|
|
emoak Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum May 30, 2008 6:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
kunduz demiş ki: |
Ben bunu Hakan Ağabey'e Ö.M.'den sorduğumu zannediyordum. Yanlış yere göndermişim. Bu yüzden yazıdaki dil için kusura bakmayın. |
Volkan lütfen hep böyle yanlışlar yap olur mu? Öğlenden beri kaç defa baktığımı unuttum, kendimden geçtim resmen. Bugüne kadar nasıl olmuşta saklanmış benden bu başlık anlayamadım bir türlü...
@H.Erman; sevgiler, saygılar, teşekkürler... _________________ Önder Can ÇETİN
0 532 776 66 34
Yamaha Crypton & XT 660 |
|
Başa dön |
|
|
kunduz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum May 30, 2008 8:34 pm Mesaj konusu: Re: Kıvançla Sunarız: Karadeniz'de bizim lastik izleri... |
|
|
Buraya Soğanlı geçidini Çaykara yönünde aştıktan sonra gelmiştik. Net hatırlamıyorum ama geçitten 10km sonra veya daha yakındır.
|
İşte bu. Çok teşekkür ederim. _________________ Motosiklet Teorisi ni ve Motosiklet Yol Sanatı nı okuyalım, okutalım...
Volkan GÜNDÜZ
Honda Varadero 04
AB rh - |
|
Başa dön |
|
|
bulosele Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt May 31, 2008 9:38 am Mesaj konusu: |
|
|
Tek kelimeyle harikasınız... |
|
Başa dön |
|
|
nozb Katilimci Uye
|
Tarih: Cmt May 31, 2008 11:30 am Mesaj konusu: |
|
|
Ben de geçen sene uzunca bir Karadeniz gezisi yapmıştım. Dilaver-Taşköprü-Santa-Yağmurdere üzerinden Gümüşhane-Aydıntepe'ye inip tekarar Limonlu-Sultan Murat yaylaları üzerinden Uzungöl tarafına geçmiştik. Böylece Soğanlı geçidini atlamış olduk. Gerçi Soğanlı'yı aratmayacak heyecanlı bölgelerden çamur ve sis içinde geçmek zorunda kalmıştı ama yine de Soğanlı hep içimde kaldı. Yukarıdaki fotoğrafın neresi olduğunu ben de hep merak ediyordum. Soğanlı Geçidi civarı olduğunu sonunda öğrenmiş olduk.
Benim merak ettiğim Soğanlı Geçidi'nin bu fotoğraftaki yollara göre nasıl bir yer olduğu? Daha mı zor bir yoldur? Aşağı yukarı bu minvalde midir?
Eğer Soğanlı Geçidi'nin fotoğrafları bir şekilde konulursa siteye çok iyi olacak. Youtube'de iki adet soğanlı geçidi videosu var, ama fazla bir şey anlaşılmıyor bu videolardan. |
|
Başa dön |
|
|
Herman Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt May 31, 2008 5:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
nozb demiş ki: |
Ben de geçen sene uzunca bir Karadeniz gezisi yapmıştım. Dilaver-Taşköprü-Santa-Yağmurdere üzerinden Gümüşhane-Aydıntepe'ye inip tekarar Limonlu-Sultan Murat yaylaları üzerinden Uzungöl tarafına geçmiştik. Böylece Soğanlı geçidini atlamış olduk. Gerçi Soğanlı'yı aratmayacak heyecanlı bölgelerden çamur ve sis içinde geçmek zorunda kalmıştı ama yine de Soğanlı hep içimde kaldı. Yukarıdaki fotoğrafın neresi olduğunu ben de hep merak ediyordum. Soğanlı Geçidi civarı olduğunu sonunda öğrenmiş olduk.
Benim merak ettiğim Soğanlı Geçidi'nin bu fotoğraftaki yollara göre nasıl bir yer olduğu? Daha mı zor bir yoldur? Aşağı yukarı bu minvalde midir?
Eğer Soğanlı Geçidi'nin fotoğrafları bir şekilde konulursa siteye çok iyi olacak. Youtube'de iki adet soğanlı geçidi videosu var, ama fazla bir şey anlaşılmıyor bu videolardan. |
Soğanlı geçidinin kendisinde çok bir özellik yoktu hatırladığım. Tabii bozkır ikliminin birden nemli iklime değişimini saymazsak. Biz bu geçidi biraz aradık dağlarda. Zira, kuzey-güney doğrultusundaki dağ kümelerini batıdan doğuya keserek ilerliyorduk ve Santa'dan buraya düz bir çizgi çizmeye çalışmakla geçirmiştik günümüzü. Elbette düz olmadı ama eğlendik.
Bir çobandan aldığımız son tarife göre bayırdan aşağı saldık kendimizi ve uzakta Soğanlı geçidi gözüktü. Aşağıdaki foto orada çekildi. İleride solda geçitte bulunan bina gözüküyor. Ufkun sağ tarafı Bayburt'tan geliyor, sola doğru Çaykara'ya gidiyor.
_________________ Herman ın Defteri
Ürdün
İran |
|
Başa dön |
|
|
nozb Katilimci Uye
|
Tarih: Cmt May 31, 2008 7:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
...
En son nozb tarafından Sal Hzr 03, 2008 7:54 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
MCE63 Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Hzr 01, 2008 4:54 am Mesaj konusu: |
|
|
nozb demiş ki: |
Başka bir bakış açısı
_________________ M. Cenk Ertükel
A Rh (-)
0532 745 03 47
R1150 GS 2001 Gümüş At |
|
Başa dön |
|
|
nozb Katilimci Uye
|
Tarih: Pzr Hzr 01, 2008 7:55 am Mesaj konusu: |
|
|
Soğanlı fotoğrafı için çok teşekkürler. Kitaplarda anlatıldığı kadar varmış. "15-20 virajda 1000m tırmanılıyor, hem de bir 'kayaya', yükseklik korkusu olanlar için hayli zor" deniliyordu. Söylenenler doğruymuş. |
|
Başa dön |
|
|
|