Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Tarih: Prş Eyl 11, 2003 5:52 am Mesaj konusu: bir iddia daha var:)
Selamlar,
Dergimizde yer alan ve Turgut Cirpanli'nin yazdigi bir baska bilgiye gore:
"Kelime aslen fransizcadaki "Carener" fiilinden geliyor. Carener, onceleri denizcilikte govdede tadilat yapma anlaminda kullanilan bir fiil iken, bu kelimeden turetilen "Carenage" (karenaj okunur) daha sonralari "govdeye aerodinamik profil verme" anlaminda da kullanilmistir(Kaynak: Micro Robert sozluk)
Fransizcada grenaj kelimesi grenleme anlamina gelir ki bunu da kimse istemez sanirim" demis Turgut... Dergimizin Haziran ayi sayisinda (http://www.ikiteker.org/DOSYALAR/Dergi/dergi-posta-haziran2003.PDF) yayimlanan bu habere ben de katiliyorum. Cunku almaya devam ettigim fransizca dergilerde de konu karenaj olarak gecmektedir.
ilkay ın gönderdiği resimleri inceledim de tdm den daha güzel olmuş hele arka görüntüsü çok şık
fiyatı iyi olursa alınacak bir motor _________________ REİS
Tamer UYSAL
Agziniza bir parmak bal da ben calayim, buyrun resimler;
DD hocam gormesin bunlari, adam kotla kullaniyor baksaniza
Saka-maka, bence motosiklet yayinciliginda olanlar biraz daha dikkat etmeli giyim-kusamlarina. Sadece Hyper spor motor kullanirken full korumali kiyafet giymek gerekmiyor. Normal yol kosullarinda da ne zaman ne olacagi belli olmuyor. En azindan bu resimleri goren gencler
"Baksana, adam bir kask almis, babalar gibi biniyor. Ne gerek var o zaman korumali cekete 100'lerce Euro vermeye?"
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız