Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 18:16 TSİ 29 Nisan 2007 Pazar
İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden araç geçiş ücretleri yeniden düzenlendi. Yeni tarifeye göre bu köprülerden otomobil geçişlerinde 3.75 YTL ücret alınacak.
İSTANBUL - İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden araç geçiş ücretleri yeniden düzenlendi.
Buna göre, otomobil, motosiklet, (aks aralığı 3,20 metreden küçük kamyon, kamyonet ve minibüsler dahil) 3,75 YTL, aks aralığı 3,20 metreden büyük her türlü 2 akslı araçlar (kamyonet, pikap, jeep, ambulans ve cenaze arabası, küçük otobüs, büyük otobüs, kamyon) 3,75 YTL, 3 akslı her türlü otobüs, kamyon ve treyler (bir ilave akslı 1. ve 2. sınıflar) 9 YTL, 4 ve 5 akslı her türlü otobüs, kamyon ve treyler (iki ilave akslı 1. sınıflar), (bir ilave akslı 2. sınıflar) 25 YTL, 6 ve yukarı akslı römorklu kamyon ve treyler 30 YTL ödeyecek.
Karayolları Genel Müdürlüğü 17. Bölge Müdürlüğünce gece geçişine izin verilen az tehlikeli madde yüklü araçlar, dahil oldukları sınıflara bağlı olarak normal ücretin 1,2,3 no’lu sınıf için 10 katı, 4 ve 5 no’lu sınıf için 5 katı olmak üzere her iki yön için ücret ödeyecek.
Bu arada, otoyol geçiş ücretlerinde de yeni düzenleme yapıldı. Buna göre, birinci sınıftaki araçlar için en kısa güzergah 1,25 YTL, en uzun güzergah ise 11,50 YTL olarak belirlendi.
Kayıt: May 26, 2004 Mesajlar: 199 Nerden: Çorlu / Tekirdağ
Tarih: Pts Nis 30, 2007 5:30 pm Mesaj konusu:
Dünya üzerinde sadece Türkiye'de köprü ücretli diye biliyorum. Bu yüzden bu konu bana çok dokunuyor. Kaldıki iki tekerden bile para alınıyor.
Bu anlamsız fakat rantı bol olan düzenlemeyi yapanları ve bu konuda çaba göstermeyen devlet büyüklerini kınıyorum.
Köprü geçişleri ücretsiz olana kadar yapılan indirimler sadece bazı şeyleri frenlemek için yapıldığını düşünüyorum.
Karayolları Genel Müdürlüğü'nü protesto ediyorum.
Ama verilen bilgilerden dolayı zehir_hafiye'ye TEŞEKKÜR ediyorum. _________________ Hayat üçbuçukla dört arasındadır.
Ya üçbuçuk atarsın ya da dört dörtlük yaşarsın.
Kayıt: Aug 30, 2006 Mesajlar: 117 Nerden: İst./Beşiktaş
Tarih: Sal May 01, 2007 11:01 am Mesaj konusu:
Türkiye'de yaşıyoruz ve bunların sadece göstermelik olduğunu söylemekten gına geldi ... Keriz gibi hissediyorum kendimi .. _________________ Turgut Ekinci - İstanbul/Beşiktaş ve Alibeyköy A Rh(+) 544 532 06 15
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız