Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 351 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - FORUM KURALLARI ve UYGULAMALARI KONUSUNDAKİ TARTIŞMA
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

FORUM KURALLARI ve UYGULAMALARI KONUSUNDAKİ TARTIŞMA
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
SilinmisUye
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 2071

MesajTarih: Cum May 12, 2006 10:29 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ÖNEMLİ NOT : Lütfen bu başlık altında mutabakata varmaya çalıştığımız forum kuralları konusundaki öneri ve katılımlarınızı paylaşınız, konu ile alakasız tartışmalar bu konu başlığına özel olarak kaldırılarak sadece kuralların yeniden duzenlenmesine katkı yapacak paylaşımların yapılması sağlanacaktır....

ricası sebebi ile kaldırılmıştır.
Lütfen konudan uzaklaşmayalım. kişisel tartısmalarımızı tavrılarımızı bir yana bırakalım da dogru bir noktaya ulastıracak kurallarımızı revize etmeye efor harcayalım.

Egemen Ergel
Honda vfr800fi
İstanbul
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Formatc
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 16, 2004
Mesajlar: 1074
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Cum May 12, 2006 10:30 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

1 – Bütün üyeler, başka hiçbir şarta bağlı olmaksızın “İkiteker Motosiklet Kulübü Web Sitesi” kurallarına uymakla yükümlüdür.

2- Mesajlarda ve üye bilgileri kısmında küfür, iğreti edici, cinsel içerikli, ahlak dışı kelimeler ve/veya cümle yazılamaz ve hiçbir görsel malzeme kullanılamaz.

3- Mesajlarda ve üye bilgileri kısmında kişi ve kurumlara karşı küfür, iğreti edici, cinsel içerikli, aşağılayıcı ve küçük düşürücü kelime ve/veya cümle yazılamaz ve hiçbir görsel malzeme kullanılamaz.

4- Yasadışı internet kullanımına ilişkin bilgiler (hack, warez, şifre vs.) yazılamaz ve/veya paylaşılamaz.

5- Her türlü ürün ve/veya hizmetin doğrudan reklamı ilgili bölümde yapılır. Aynı başlık altında başka bir mesaja cevap niteliğinde ki tavsiyeler ve İkiteker grubunun ismini ve/veya logosunu taşıyan ürünler ile ilgili başlıklar bu tanıma dahil değildir.

6- Bayram tebrikleri, kandil kutlamaları gibi inanca dayalı mesajlar sadece ilgili bölümde açılabilir. Bu başlık altında açılan topikler sadece tebrik ve kutlama mesajları içindir. Başka hiçbir sebeple dini içerikli propaganda veya tartışma yapılamaz.

7- Siyasi içerikli her türlü propaganda ve/veya mesaj yazılamaz.

8- Herhangi bir üye hakkında o üyeyi karalayıcı, küçük düşürücü, rencide edici mesaj yazılamaz. Üyeler arasında yaşanan tartışmalar konu her ne olursa olsun genel bölümde yapılamaz.

9- Her türlü mesaj, resim, yazılı veya görsel materyallerin tümünün hukuki sorumluluğu sahibine aittir. Site yönetimi yasadışı nitelik taşıyan her türlü iletiyi haber vermeksizin silme hakkını saklı tutar.

10- Forumun hiçbir bölümünde diğer üyelerden, üyelerin tercihli ve ispatlanabilir menfaati durumlar haricinde talepte bulunulamaz, talep edici yazılı veya görsel malzeme kullanılamaz.

11- Üyelik bilgilerinin (profil) imza bölümünün her mesajda gösterilecek şekilde ayarlanması ve isim-soyad yazılması zorunludur.

12- Mükerrer üyelik ve bu üyelikle hiçbir işlem yapılamaz.

13- Forum kurallarının ihlal edilmesi durumunda tüm üyeler, ihlali yapan üyenin bilgileri ile ihlalin görüntüsünü ilgili bölümde afişe etmeye yetkilidir.

14- Bu forum kurallarında belirtilen maddelere aykırı tavır ve hal içerisinde olan üyelerin üyelikleri ikaz edilmeksizin dondurulabilir ve/veya iptal edilebilir.

15 – Forum kuralları haber vermeksizin değiştirilebilir.

16 - Bu madde ile birlikte toplam 16 maddeden oluşan “İkiteker Motosiklet Kulübü Web Sitesi” kurallarını üye olan herkes okumuş ve kabul etmiş sayılır.
_________________

Si Bi Ef değil, Ce Be Fe
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
maximus
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 20, 2004
Mesajlar: 1743
Nerden: jamaica

MesajTarih: Cum May 12, 2006 11:35 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ilker demiş ki:
TC kimlik numarasi sorgulanabiliyor mu? Mesela, plaka sorgulamasi online yapilabiliyor. Eger ayni islem kimlik numarasi icin de yapiliyorsa, tamam uygulamaya koyalim. Ama aksi durumda mukerrer uye kafadan sallama bir numara ile kayit olabilir.



aşağıdaki link ile tc kimlik nosunu girdiğiniz zaman kime ait olduğunu bulabiliyorsunuz.

http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/VerifyIdentityNumber.aspx
_________________
Bora Çalık
Bursa
640 Adv.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi MSN Messenger
kunduz
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jun 23, 2005
Mesajlar: 2823
Nerden: İSTANBUL

MesajTarih: Cum May 12, 2006 11:38 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bundan sonra ikiteker'e üye olmak isteyenlerden 2 kişi referans istensin. O yeni katılan kişi bir kurala uymadığında ona referans verenlere de ceza verilsin. Kurala uymayan kilitlenir, uzaklaştırılır her neyse. Referans verenlere de 2-3 hafta siteye girememe cezası verilir. Böylece birine kefil olmadan önce durup bir daha düşünürüz....
_________________
Motosiklet Teorisi ni ve Motosiklet Yol Sanatı nı okuyalım, okutalım...

Volkan GÜNDÜZ
Honda Varadero 04
AB rh -
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
pasific
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 27, 2004
Mesajlar: 258

MesajTarih: Cum May 12, 2006 11:50 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Adlı sıcıl kaydı....
DNA testı icon_biggrin.gif


Allah askına dostlar.Kapalı grup olma pesındemısınız.Moderatorlerı secın,gerekenı yapsınlar....Modlar atacaklarını atarlar,sıleceklerını sılerler.Kurallara uymayanlara gereken cezayı hemen uygularlar.Mod secılen dostlar okumus cocuklar icon_biggrin.gif Bu sıtede mod olacak arkadaslarımızın bu modluk gorevlerını kısılere degıl,sıte kurallarına baglı kalacaklarından emınım......
_________________
CAPANORD 03
SAMİ KURT
IZMIR
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
Ilker
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 13, 2003
Mesajlar: 2531
Nerden: Bruksel

MesajTarih: Cum May 12, 2006 12:01 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kunduz demiş ki:
Bundan sonra ikiteker'e üye olmak isteyenlerden 2 kişi referans istensin. O yeni katılan kişi bir kurala uymadığında ona referans verenlere de ceza verilsin. Kurala uymayan kilitlenir, uzaklaştırılır her neyse. Referans verenlere de 2-3 hafta siteye girememe cezası verilir. Böylece birine kefil olmadan önce durup bir daha düşünürüz....



Anlamiyorum, arkadaslar biz mason filan mi olmaya calisiyoruz? Veya Lion'culuga mu ozeniyoruz? Yeni motor almissin, fikir alisverisinde bulunmak istiyorsun. Ikiteker'deki konular ve tarz hosuna gitti. Uye olacaksin. Nasil olacak? Biri izah etsin lutfen. Mesela Geziler forumundaki haftalik toplantilari takip edip bunlarda boy gosterip millete

"Abi, bana referans verir misin?"

mi denecek? Veya yurtdisinda yasayip da katilmak isteyen kisilerin cani ciksin mi olacak?


Bu referans olayi (hele de yukaridaki gibi referansi veren de cezalandirilsin) gerceklesirse, siteye kimse uye olamaz. Tam lordlar kamarasi oluruz.

Insanlar saniyor ki sitede daha once yazan cok kaliteli katilimcilar sadece moderasyon olmadigi, sIg tartismalar yasandigi icin artik aramizda yok. Gidenlerin buyuk cogunlugu ikiteker'den buyudugu icin gitti arkadaslar. Daha once de yazmistim, motor konusu arabadan daha karmasik olsa da eninde sonunda teknik, donanim, aksesuar, geziler derken olay tekrar halini almaya basliyor. Ayni konular ortaya cikip duruyor. Yok kontra soyle, peg'e basma boyle, agirlik kaydirma oyle. Bir-iki-uc, insanlar bir yerden sonra sIkIlIyor. Surus forumlarina bakin, diger portallarda da boyle, en az guncellenen ama icinde en degerli bilgilerin oldugu forum kategorisidir. Cok degerli oldugunu bildigimiz abilerimizin aramizda olmamasinin asil sebebi, kavgalar degil, konusulanlarin artik tekrar haline gelmis olmasidir. Ki bunu da moderasyonla filan engelleyemezsiniz.

Insan hayati cok dinamik. Yeni baslanan her iste bir heyecan oluyor, paylasmak istiyoruz, anlatmak istiyoruz. Ikiteker bunun icin ideal ortam. Ama zaman gecince motor heyecan degil aliskanlik haline geliyor. Atilan mesaj sayilari azaliyor, gezi raporlari yazilmaz oluyor. Sonunda ikiteker'den buyuyoruz. Bunda yanlis birsey yok. Isin dogasi bu.


Konuya donersem, moderasyonun gerekli olduguna katiliyorum ama referansli katilimin, uye alimini durdurucagini dusundugumden yanlis buluyorum.


Unutmadan, edit dugmesi kaldirilsin. Insanlar Preview'i kullanmayi ogrensin...
_________________
Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...


Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Mr_sIrItIk
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 03, 2004
Mesajlar: 1090
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Cum May 12, 2006 12:08 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kunduz demiş ki:
Bundan sonra ikiteker'e üye olmak isteyenlerden 2 kişi referans istensin. O yeni katılan kişi bir kurala uymadığında ona referans verenlere de ceza verilsin. Kurala uymayan kilitlenir, uzaklaştırılır her neyse. Referans verenlere de 2-3 hafta siteye girememe cezası verilir. Böylece birine kefil olmadan önce durup bir daha düşünürüz....
Ben 2 sene once uye olurken boyle bir uygulama olsa idi Mr_sIrItIk diye bi uyeniz asla olmazdi. Zira birakin ikiteker grubundan bana referans olacak 2 kisiyi motosiklete binen 1 kisi bile tanimiyordum.

Ben bu mesaji yazarken Ilker de cok guzel bir mesaj yazmis tamamiyle katiliyorum.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
alsedo
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Feb 23, 2005
Mesajlar: 219
Nerden: istanbul

MesajTarih: Cum May 12, 2006 12:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sadece modların seçilmesi ve hemen işe başlamaları bence kesinlikle yeterli olacaktır.

Her bölüme 1 veya 2 mod atanması gerekir diye düşünüyorum.Her mod kendi bölümünden sorumlu olursa hiçbir problem çıkmaz icon_biggrin.gif
_________________
altansepet@gmail.com

2006 model Honda cbf 1000 DL1000 ile takas olur.

Altan Sepet
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
cocacoIa
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 1078
Nerden: istanbul

MesajTarih: Cum May 12, 2006 12:24 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

-Feyk üyeliklerin önüne geçmek için referans istemek hiç tanıdığı olmayan yeni katılacak arkadaşlar için sorun olur. Ayrıca biz kapalı bir grup değiliz aksine açık bir grubuz bu yüzden kendimizle çelişmiş oluruz

-Feyk üyeliklerin önüne geçmek için üyelik formu doldurulurken cep telefonu, mail, adres bilgileri zorunlu kılınır ve üye olduktan sonra değiştirilemez yapılabilir.(değişiklik isteyen admin'e mail atabilir)

-Küfür eden kişiler siteden derhal atılır ve siteye bir daha asla alınmaz.

-İkili tartışmaya girişen kişilerin üyeliği geçici süre askıya alınır ikili tartışma metinleri forumdan silinir.(küfür içermese bile)...Bu tip tartışmalar iki kişi tarafından öm yoluyla yapılmalı.

-Forumdaki her konu başlığına en az 2 en fazla 4 moderatör tayin edilmeli... Moderatörler zamanla değişebilir...

-İkiteker kahvesi başlıklı bir topik sürekli tepede durur(konu dışı bölümünde) msn gibi sohbet eden orada eder... Aman ne komik, aman bu ne güzelmiş, dediği imajları, fıkrayı oraya atar... Gereksiz yere konu dışında topik kirliliği olmaz...

-Aktivite takvimi fikirmiz halen devam ediyor en kısa zamanda hayata geçmesini dilerim.

-Bir yıl ve daha uzun süredir siteye giriş yapmamış üye silinir. Silinme mesajı geçerli mail adresine gider. Aktif hale getirmek isterseniz şunları şunları yapın denir.

-Bir yıl veya daha fazla süredir siteye girmeyip üyeliği silinen kişi "efendim ben tam geliyordum silmişiniz " diyebilir bu üyelikler bir kenarda dondurulmuş olarak bekler. Talep durumunda yeninden aktif hale gelir. Ama İkiteker'de herkes bilir ki görünen üye sayımız son bir yıla göre güncel üye sayımızdır.(Bu konudaki polemikler de sona erer)

-Sayımızın 10 bin olması yada 500 olmasının bence hiç bir mahzuru yok neysek onu bilelim.

-Moderatör kişi bulunduğu konumun sitenin işleyişine yardımcı olmak olduğunu bilmeli... Moderasyon yetkisi forumlardaki düzeni sağlamak içindir... Ahmet'e Mehmet'e kızıp onları azarlamak anlamına gelmediğini ve kendisinin de diğer tüm üyelerimizle eşit mesafede olduğunu aklından çıkarmamalı... Aksi gibi davranan moderatörün yetkisi derhal iptal edilmeli.


Aklıma gelenler bunlar.

Tüm bu talepler ve akılcı yolu bulmak için yaptığımız çalışmalar somut adımlarla hayata geçirilmeli...

Umarım havanda su dövmeyiz.

edit: Oğuzhan abi' nin uyarısına katılıyorum... Kimsenin dini inanışı yada inamayışı nedeniyle kınanmasına yada eleştirilmesine karşıyım... (Aleni propaganda, misyonerlik, Allah'a/Allah'sılığa davet içermediği sürece)

Sağcılık, solculuk, ulusalcılık, Atatürkçülük, dincilik, dinsizlik vs gibi politik bir grup değiliz. Yaptığımız etkinliklerin yada gezilerin bu isimler altında İkiteker'e mal edilmesini şahsen arzu etmiyorum. İnanan/inanmayan Atatürkçüsü veya dincisi benim en önce yol arkadaşımdır, kardeşimdir her birini arkadaşım olduğu için seviyorum. Politik görüşleri nedeniyle onlara sıcak yada soğuk değilim motor kullandıkları için özgür oldukları için seviyorum.

Sevgiler.


En son cocacoIa tarafından Cum May 12, 2006 12:37 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
evrimduyar
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Feb 19, 2004
Mesajlar: 680

MesajTarih: Cum May 12, 2006 12:36 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

fena halde samimi ve açık sözlü yazacağım satırların, kimsenin kulağına ters taraftan varmamasını dilerim peşinen. acayip de uzundur bu yazı...

arkadaşlar, abiler,
tamam, "her forumun başında yazılı kuralların bir yaptırımı olsun, bunu uygulayacak moderatörler olsun, hayat bayram olsun" dedik ancak bu kadar teferruatlı bir kurallar silsilesi belirlemek ne derece dikensiz gül bahçesi kılacak burayı?

bakın, hiçbirimiz kanun kaçağı, suçlu falan değiliz değil mi? ama halihazırda belli trafik kurallarımız var ve hiçbirimiz (motorcu olarak) şu ana kadar kanunların bize tanıdığı hız sınırlarının dışına çıkmadığını iddia edemez sanırım (çevreyollarında-otoyolda 70 km/s, yerleşim yerlerinde 50 km/s)
toplu gezilerde, yukarıda kanunen belirlenmiş sınırların bile fazla kaçacağı bazı yerlerde vs vs zaten bu kurallara uyulur. ama yalnızken yahut 2-3 tane sürüşü benzer yakın arkadaş bir araya geldiğinde, yol ve hava da müsaitse gazlanır yani. bu kadar basit bişey bu.

şimdi (aynı mantıkla) bu forumlarda da, kuralları kulak arkası edip arada gazlıyoruz hepimiz. bilgi alıyoruz, bilgi veriyoruz, yaşadıklarımızı paylaşıyoruz, gülüşüyoruz, tartışıyor, hatta bazen restleşiyoruz falan. ama tüm bunların yeri, zamanı ve bir "tadı" var. egemen döne dura "toplum zekası" derken buna işaret ediyor. "biz biliriz bu tadı, kaçıran olursa ona da prim vermeyiz zaten" diyor. çok mantıklı...

fakat artık ikiteker nüfusu 1000-2000'lerde değil. özellikle birkaç yazıyla ulusal basında yer aldıktan sonra çok fazla aktif kullanıcı dahil oldu bir anda.
olsun işte fena mı?

tabii ki değil. ancak şöyle bi durum var; burayı kuran ve gelişimine emek veren insanların büyük çoğunluğu, birbirini gerçek hayatta tanıyan kafa dengi insanlardı. zaman ilerledikçe ve buranın namı "ağızdan ağıza" yürüyüp geldiği için, yeni üye olanlar da, katılımlarıyla buranın omuriliğini oluşturan insanların birbirlerini tanıdığını, gezip tozduğunu, birlikte sürdüğünü falan bilerek dahil oldular. zaman içinde toplantılar/geziler vs yollarıyla onlar da tanışıp konuşarak, aynı yollarda yan yana sürerek bu yapının parçası oldu.

fakat şu son zamanlardaki üyelikler bir başka. ilgili olmayan üyeleri tenzih ederek söylüyorum ki; çok fazla mükerrer üyelik, fazla tezcanlı "yeni" internet kullanıcısı, fazla tezcanlı "yeni" motor kullanıcısı, farazi kişiliklerin arkasına saklanarak site okurlarını-yazarlarını aptal yerine koyan sapıklar, çok fazla, çok fazla....

eskiden de bu tipte kişler üye olurdu evet, ama tolere edilebilecek sayılardaydı onlar. dolayısıyla ikitekerin "toplum zekası" falan dışlardı; prim vermezdi, izlemezdi onları. onlar da 1-2 şaklabanlık yapar, dikkat çekemeyince giderlerdi.

artık böyle olmuyor. 3-4 sahte üyeliği olan sapığın teki, bir haftasonu bir oyun kuruyor ve aynı "televole" gibi izlenme rekorları kırıyor bu aptalca oyun. bu bahaneyle eski defterler çıkıyor yerlerinden, bazı insanlar karalanıyor, tahrik ediliyor, kara çalınıyor alınan tepkilerle onlara...

buradaki bazı köklü üyelerin birbirleriyle "mazileri çok", yaşantılar fazla. ve burada meraklı bir kalabalık var artık. kimi merak dolu gözlerle olanları izliyor ve anlamaya çalışıyor, kimi daha ortada ne olduğunu bile bilmeden hakemlik taslamaya kalkıyor, kimi bu karışıklıktan istifade mahallenin deliliğine soyunuyor... bir har, bir ateş, aman aman...

...

sonuç olarak şuraya geleceğim; zaten halihazırda genel bir kurallar bütünü var. şu andaki gibi aşırı detaylandırılmış bir başka kurallar bütünü oluşturmak ikitekerin yaralarına kabuk olmayacak. bilhakis burayı güzel yapan "samimiyet" ve "dostluk" ortamından uzaklaştıracak korkarım.
hatta bu durum, eski defter çıkarmaya çok meraklı yapımızla da harmanlanınca hep birlikte şölenlere koşacağız; buyrun televole tandansına...
yani diyorum ki; bu kural kaide işini bu kadar abartmayalım.

öte yandan, başka bir konuya da yazdığım gibi "nitelik ve nicelik sevmiyorlar birbirlerini pek". "yabancı" nüfusun bu kadar kontrolsüz şekilde yükseldiği sitemizin içeriğine dair taşığımız niteliksel kaygılar da haksız olmasa gerek.

ne yapmalı? inanın bilemiyorum ama aklıma en yatkın gelen hala "clark kent procesi".
kim olduklarını bilmediğimiz x sayıdaki sağduyulu ve güvenilir üyenin; başlık taşımak, küfür-hakaret-provakasyon vs içeren konuları silmek, üye uçurmak gibi konularda yetkilendirilmesi.

bir de "düzelt" butonu kaldırılırsa hakikaten iki düşünüp bir yazmaya başlar sanırım insanlar. orada "önizleme" denen bişey var yahu!

"referans sistemi" denmişti. ilk anda kulağa mantıklı geliyordu ama çıkıp birisi dedi "gerçekten söyleyecek sözü olan ama kimseyi tanımayanlar ne olacak" diye. hak verdim evet, ben de buradan kimseyi tanımıyordum bir zamanlar
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
majestic
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 18, 2004
Mesajlar: 239
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Cum May 12, 2006 12:43 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cocacoIa demiş ki:
-Feyk üyeliklerin önüne geçmek için üyelik formu doldurulurken cep telefonu, mail, adres bilgileri zorunlu kılınır ve üye olduktan sonra değiştirilemez yapılabilir.(değişiklik isteyen admin'e mail atabilir).


Kesinlikle...Ayrica bir defaya da mahsus uyeliklerin telefonla teyid edilmesi, sorunu buyuk olcude cozebilir
_________________
Turgut Birdal
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi
deserteagle
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 1056
Nerden: Istanbul, Kirklareli vs.

MesajTarih: Cum May 12, 2006 12:48 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Vur deyince öldürmeyelim lütfen. Bir iki temel kuralı uygulamaya başlayalım. Eğer hala kural uygulama ihtiyacımız sürüyorsa devam ederiz.

Şu ana kadar süre gelen sorun, mesaj akışının gereğince takip edilememesi ve gereken asgari müdahalenin yapılamamasıdır.

Kurallar ile fazla oynamaya gerek yoktur. Yalnızca, insiyatif kullanıp ak ile karayı ayırabilecek kapasitede moderatörler lazımdır. Kural listesi ile oynamak, uçuk üye kabul prosedürleri peşinde koşmak, asıl meseleden uzaklaşmaktır.

Kişinin bir kimlik numarasını bilmek ya da bilmemek, o kişiyi daha güzel mesaj yazar hale getirmez. Referans da öyle.

Açıkçası benden girişte referans isteseler bir otobüs dolusu referansım da olsa girmezdim. Ne gereği var?

Adam yazıyor, sen de oku ona göre ya mesajı sil, ya adamı uyar ya da önlenemez bir şekilde saçmalıyor ise ban et.


En son deserteagle tarafından Cum May 12, 2006 1:26 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Formatc
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 16, 2004
Mesajlar: 1074
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Cum May 12, 2006 1:17 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Referans sistemine şu sebepler ile itiraz etmiştim. Bu sistem İkiteker'in tabiatına aykırı olur diye düşünüyorum.

Ayrıca vatandaşlık numarası, telefon numarası gibi kritik bilgilerin zorunlu olmasını da doğru bulmuyorum.
_________________

Si Bi Ef değil, Ce Be Fe
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Canberk
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 685
Nerden: istanbul

MesajTarih: Cum May 12, 2006 1:37 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence olayı iyicene farklı noktaya çektiniz.. Unutmayın ki bu siteye gelenlerin bir çoğu sitenin serbest ve ele aldığı konulardan dolayı geliyor.. Öteyandan yazılıp çizilenlere bakıyorum, devlet ihale kanununu geçtiniz yaa.. O yüzdende bir halt alamıyoruz ya..

Şimdi kesin siler egemen yazımı ama içimdekileri harbi harbi dökeceğim..

Buraya yazılıp çizilenler yaşanmış gerçeklerdir. Zaten yaşanmamış olan varsa zaman içerisinde belli olur..

Mesela;

bir üyemiz önüne kıran mersedesi kibarca uyarıyor, öteki sen kovboymusun lan diyerek silaha sarılıyor. Vururum lan o herifi, geldiği aşirete bayraksız sallarım.. (şimdi bu yorum şiddet içermiyormu? peki ama haksızmı?? )

bir üye kandiliniz mübarek olsun diyor, başka bir ton üyeden tenkit alıyor.. Alıyor almasına ama seninde kardeş diye bir ton üyedende karşılık alıyor.. (eee, noldu şimdi? din-i suistimal mi yaşandı?)

bir üye trafik polisi ile yaşadıklarını anlatıyor, amanın o ne? dünya ayağa kalkıyor.. kardeşim, istanbul trafik şubeye gelmek için onca takla atan, adam arayan onlar değilmi? trafiğe çıkıpta polise avanta vermeyen varmı be? (al işte, bunlar gerçek ama gelde yazma.. ee şimdi ne olacak??)

vatandaşlık numarası gibi şeyler hayal ürünü.. mernis in tak aktif olduğunda tüm banka hesapları, tüm vergi numaraları, adresler ıvır zıvır bu numara ile birleşecek.. bunu vermeye okadar meraklı olan varsa kredikartı numarasını son kullanım tarihi ile koysun buraya.. (anlamı şu, bu numara pek yakında bahsettiğim kart ve bağlısı hesaplara gitmek için anahtar konumuna gelecek.. o yüzden digital imza yazası çıktı.. hepsi bağlantılı bunların..)

adamın biri özelden mesaj atıpta hiç küfür etmeden çok tahrikçi şekilde bir yazı yazabiliyor.. bu üye atılamaz çünki küfür ve hakaret yok.. iyide bunu düzenleyecek kuralı nasıl oluşturacaksınız?

tanıdık bir referans işide mümkün değil.. ben hiç birinizi tanımıyorsam giremeyecekmiyim bu foruma? ozaman kendi kast ımızı oluşturmuş oluruz.. laca mı oluverdik bir anda yani?

foruma ikazcı, yönetici den bahsediyorsunuz.. bu normal olmaz. benim mantığım ile eleştiriyi yapanın ki aynı olmaz. bu gayet doğaldır.. ama bu ben haklıyım demekte değildir.. irc olma yoluna sokar bu bizi..


burada bir ton iyi niyet ile yazılmış şeyler var muhakkak ki.. fakat ikiteker e üye olmak için imzalanan bir üyelik sözleşmesinden bahseden yok.. çünki gördüğüm kadarıyla önemli olarak algılanan üye sayısı. 10.000 - 20.000 30 40 50.... nekadar da önemli değilmi.. daha geçende başka bir forum u örnek göstererek ikitekerin kalitesi onlardan kat be kat fazla diyen bizler değilmiydik.. bu da katılımcı legal üyelerin olmasının daha doğru ve amacına uygun olması gerekliliği getirmiyormu???

siteye üye olmayanların yazabildiği bir ortam var.. bence işe onu kaldırmakla başlayın..

ve alın size çözüm.. günlük katılımcı oranı zaten belli sayılarda olan bu forum u tamamıyla legal kişilerin katıldığı bir ortam haline getirecek üyelik sözleşmesi üzerinde durun.. ya değilse forum kuralları falan hikaye..

ben eğer ki kafama koymuşsam alın forumunuzu... yazan bir başlık açıp gidemezmiyim? forum kuralı bunu engelleyebilir mi???

Ama legal şekilde insanları bilen ve uygulayıcılığı olan ÜYELİK SÖZLEŞMESİ engeller..

olayları ele alışımızın farkı burada yazdıklarım bence..

zaten konuştuğunuz kurallar oluşacaksa +1 ler çoğalacak demektir.. 10.000 üyelik forumun kurallarını buraya yazıp çizecek 30 - 40 üye (aktif katılımcı) belirleyecek.. ve bunun adıda demokrasi olacak.. Aynı ülkemin demokrasisi gibi..

şimdilik benden bu kadar..


En son Canberk tarafından Cum May 12, 2006 1:41 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Ilker
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Aug 13, 2003
Mesajlar: 2531
Nerden: Bruksel

MesajTarih: Cum May 12, 2006 1:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Madem kurallardan konusuyoruz, pratik bir uygulamaya daha dikkat cekeyim. Her forumun tepesine

"SIkca sorulan sorular"

basligi sabitlensin. Icinde baslangic olarak

- Mesaj atarken nelere dikkat etmek lazim,
- Resim boyutlari,
- Avatar/Imza boyutlari,
- Mesajimiza resim nasil eklenir,
- Forumda arama nasil yapilir,
- Konu acmadan once lutfen sunlara dikkat edin

anlatilmalidir. Bu sorulari binlerce defa hem kendim hem siz yanitladiniz. Yine de israrla sorulmaya devam ediliyor.


Sabitlenen baslik sayisi iki veya ucten fazla olmamali. MD'deki gibi onlarca basligi sabit hale getirirseniz, kimsenin dikkatini cekmez. Kimse oturup okumaz (tecrubeyle sabittir).

Kanaatimce moderasyon ve kurallar tartisiladursun, yukarida yazdigimin yapilmasi Egemen icin 30 saniye surmez. Eger bu yazilanlari derlemek zor geliyorsa, gorevi seve seve yaparim Egemen.
_________________
Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...


Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt